Şimdi Ara

Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar (Üzerime Hat Açılmıştı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7-8 ay önce üzerime hat açılmış. Bunu 4-5 ay önce filan farketmiştim. Savcılığa şikayette bulunmuştum. Bugün savcılıktan posta gelmiş. Kağıtlardan birinde ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazıyor. En altında da şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına yazıyor. Yani ne demek oluyor?
    Ayrıca diğer kağıtta ise asliye ceza mahkemesi başlığı altında duruşma günü, saati, yeri filan yazıyor. İhtar adı altında "CMK'nun 233 maddesi uyarınca davetiye tebliğine rağmen mazeretiniz olmaksızın druşmya gelmemeniz halinde tanık sıfatıyla zorla getireleceğiniz, gelmemenizin sebep olduğu giderlerin tahsiline karar verileceği hususları ihtar olunur." yazıyor. Ben pek bir şey anlamadım. Sonuç olarak ne olmuş

• 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Ek kovuşturma dediği büyük ihtimalle operatörle ilgili soruşturma açılmasına gerek yoktur demiştir. Diğer kısım ise hattı açan şahıs adına dava açılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Ek kovuşturma dediği büyük ihtimalle operatörle ilgili soruşturma açılmasına gerek yoktur demiştir. Diğer kısım ise hattı açan şahıs adına dava açılmış.

Yalnız kağıtta operatörle ilgili bir şey yazmıyor. Şüphelilerin isimleri filan yazıyor ve altında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar yazıyor.
    Acaba üstüme hat açanlar hem suçlu hem güçlütarzı bana dava mı açtılar?
    Öyle olsa tanık değil, sanık olarak çağrılırdınız. Mahkeme kağıdında sanık olarak kim yazıyor peki?
  • quote:

Öyle olsa tanık değil, sanık olarak çağrılırdınız. Mahkeme kağıdında sanık olarak kim yazıyor peki?

Sanık olarak kağıtta benim üstüme hattı açan kişinin ismi yazıyor.
    Tamam o herife kamu davası açılmış. Ek kovuşturma olayını anlamadım, suç duyurusuna birden fazla suç mu yazdınız?
  • quote:

Tamam o herife kamu davası açılmış. Ek kovuşturma olayını anlamadım, suç duyurusuna birden fazla suç mu yazdınız?

Hayır, sadece üstüme hat açıldığına dair suç duyurusunda bulundum. Ek kovuşturma kağıdında aynen şöyle yazıyor:
    Yapılan soruşturma kapsamında alınan şüpheli ifadeleri, abonelik sözleşmesi aslı, Turkcell yazı cevabı ile Kriminal Polis Laboratuarının tarih ve sayıl raporunda sözleşme üzerindeki el yazılarının hakkında kamu davası açılan şüpheli XX'in eli ürünü olduğu ve şüpheliler XX ile XX'in eylemine iştirak ettiklerine dair savunmalarının aksine kamu davası açmaya yeter şüphe oluşturacak delil elde edilmediği anlaşılmakla;
    Şüpheliler hakkında KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,
    Kararın şikayetçi ve şüphelilere tebliğine;
    Kararın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Sulh Ceza Hakimliğine itirazyolu açılmaz üzere CMK'nın 172 ve devamı maddeleri gereğince karar verildi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benim anladığım suç ortakları için delil yetersizliğinden dava açmaya gerek görmemiş. Asıl şüpheli hakkında dava açılmış sadece.
  • quote:

Benim anladığım suç ortakları için delil yetersizliğinden dava açmaya gerek görmemiş. Asıl şüpheli hakkında dava açılmış sadece.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Artık kasım ayında mahkemeye gidip bakarım neler oluyor
  • Büyük geçmiş olsun
    bu işleri yapan umarım dört duvar arasında sürünür.
    benim de şikayetçisi olduğum böyle bir dava var sonucunu bekliyorum, kimlik fotoposinin üzerine kendini resmini yapıştırarak faturalı hat açıp bir de online kredi başvurusunda bulunmuş. üstelik iki hafta öncesine kadar bu forumda cirit atıyordu. Şikayetim olmaksızın süresiz uzalaştırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RID_ONE_54 -- 21 Mayıs 2015; 16:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

Büyük geçmiş olsun
    bu işleri yapan umarım dört duvar arasında sürünür.
    benim de şikayetçisi olduğum böyle bir dava var sonucunu bekliyorum, kimlik fotoposinin üzerine kendini resmini yapıştırarak faturalı hat açıp bir de online kredi başvurusunda bulunmuş. üstelik iki hafta öncesine kadar bu forumda cirit atıyordu. Şikayetim olmaksızın süresiz uzalaştırıldı.

Sağolun. Ben anlamıyorum. Bu insanlar nasıl bu kadar rahat hırsızlık yapabiliyorlar? Haram kazanç bu kişileri hiç mi rahatsız etmiyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.