Şimdi Ara

EINSTEIN'IN ATATÜRK'E YAZDIĞI MEKTUP VE TERCÜMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  EINSTEIN'IN ATATÜRK'E YAZDIĞI MEKTUP VE TERCÜMESİ

Albert Einstein ATATÜRK 'e Yazdığı Mektubu

Ekselansları Atatürk

OSE Dünya Birliği'nin şeref başkanı olarak, Almanya'dan 40 profesörle
    doktorun bilimsel ve tıbbi çalışmalarına Türkiye'de devam etmelerine
    müsaade vermeniz için başvuruda bulunmayı ekselanslarından rica
    ediyorum. Sözü edilen kişiler , Almanya'da halen yürürlükte olan
    yasalar nedeni ile mesleklerini icra edememektedirler. Çoğu geniş
    tecrübe , bilgi ve ilmi liyakat sahibi bulunan bu kişiler , yeni bir
    ülkede yaşadıkları takdirde son derece faydalı olacaklarını ispat
    edebilirler.
    Ekselanslarından ülkenizde yerleşmeleri ve çalışmalarına devam
    etmeleri için izin vermeniz konusunda başvuruda bulunduğumuz tecrübe
    sahibi uzman ve seçkin akademisyen olan bu 40 kişi , birliğimize
    yapılan çok sayıda müracaat arasından seçilmişlerdir. Bu ilim adamları
    , hükümetinizin talimatları doğrultusunda kurumlarınızın herhangi
    birinde bir yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden çalışmayı arzu
    etmektedirler.
    Bu başvuruya destek vermek maksadıyla , hükümetinizin talebi kabul
    etmesi halinde sadece yüksek seviyede bir insani faaliyette bulunmuş
    olmakla kalmayacağı, bunun ülkenize de ayrıca kazanç getireceği ümidimi ifade etmek cüretini buluyorum.
    Ekselanslarının sadık hizmetkarı olmaktan şeref duyan

Prof. Albert Einstein

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einsteinwashere -- 23 Kasım 2013; 13:06:21 >

• Atatürk 'ün cevabı ne olmuş acaba ?
  • Kabul edememişler 2.dünya savaşı sırasındada Alman proflar gelmek istemiş fakat Almanya Türkiye'yi haritadan kaldırırız diye tehdit etmiş bunlar bilinen şeylerdi zaten.
    Hatta Gay Lussac Çanakkale'de vurulmuş.28yaşında savaş esnasında.
  • Atom bombasini biz yapip saga sola sallayabilirdik lanet olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nick konu uyumu demeden gidemeyicegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat etmişsseniz çok yüksek saygı göstererek yazmış mektubu hatta o kadar ki hizmetkarı derecesinde.Einstein biliyormuş Atatürk'ün Büyük birisi olduğunu öylesine biri neden ekselansları desin ki?
  • Atatürk yanlış, o mektup İnönü'ye gelmektedir. Red sebebi ise Almanya'nın herhangi bir tehdidi değil, dönemin hükümetinin kendi fikri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kabinenin başkanı ve başbakan diyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sahîpkıran

Atatürk yanlış, o mektup İnönü'ye gelmektedir. Red sebebi ise Almanya'nın herhangi bir tehdidi değil, dönemin hükümetinin kendi fikri.

Söylediğin doğru İnönü'ye fakat red etme olayı tehdit sonucu.Almanya tehtid ediyor araştırabilirsin istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quad Damage

Dikkat etmişsseniz çok yüksek saygı göstererek yazmış mektubu hatta o kadar ki hizmetkarı derecesinde.Einstein biliyormuş Atatürk'ün Büyük birisi olduğunu öylesine biri neden ekselansları desin ki?

ekselansları demesi kibarlıktan yani sende bir iş başvurusuna giderken merhaba efendim falan diyorsun işi veren adam senin efendinmi hayır ama kibarlıktan söylüyorsun yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezer yükselen

quote:

Atatürk yanlış, o mektup İnönü'ye gelmektedir. Red sebebi ise Almanya'nın herhangi bir tehdidi değil, dönemin hükümetinin kendi fikri.

Söylediğin doğru İnönü'ye fakat red etme olayı tehdit sonucu.Almanya tehtid ediyor araştırabilirsin istersen.

Bu belgeyi Mustafa Armağan yayınlamıştı. Buradan şahsının küpürünü okuyun isterseniz.

http://www.zaman.com.tr/mustafa-armagan/einsteinin-teklifini-inonu-reddetmis_984430.html

• quote:

quote:

quote:

Bu belgeyi Mustafa Armağan yayınlamıştı. Buradan şahsının küpürünü okuyun isterseniz.

http://www.zaman.com.tr/mustafa-armagan/einsteinin-teklifini-inonu-reddetmis_984430.html

Bilmeden asla konuşmam.Zaman gazetesinin haberinide okumaya gerek duymuyorum zaten.

• quote:

quote:

quote:

Doğruysa ağır fail olmuş millet

• quote:

quote:

quote:

havadan gelen bilim adamını niye kabul etmesin ki. siyasi bir sebebi vardır mutlaka. Benim tahminim almanlarla iyi geçinmeye çalışıyorlardı. Bilim adamlarını bu şekilde almak aramızı bozabilirdi. Eğer durum buysa mantıklı bi hamle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet// -- 23 Kasım 2013; 14:22:24 >

• sizde bunu yediniz öyle mi?

• o halde atatürk keşke böyle bilimsel bi teklifi kabul etse iyi olurmuş. atatürk bilime saygılı bir insan, hayal kırıklığına uğradım.
  • Almanya niye tehtid etmiş anlamadım . Gelecek bilim adamları Yahudi olduğu için filan mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: katarockt

o halde atatürk keşke böyle bilimsel bi teklifi kabul etse iyi olurmuş. atatürk bilime saygılı bir insan, hayal kırıklığına uğradım.

Vardır bir sebebi. Einstein'den daha zeki birinden bahsediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quad Damage

quote:

Orijinalden alıntı: katarockt

o halde atatürk keşke böyle bilimsel bi teklifi kabul etse iyi olurmuş. atatürk bilime saygılı bir insan, hayal kırıklığına uğradım.

Vardır bir sebebi. Einstein'den daha zeki birinden bahsediyoruz.

yapma bunu.
    tamam kabul atatürk zeki birisi, birçok sosyal konuda yetenekli, usta bir komutan falan ama einstein be gülüm.
    iq seviyesi en yüksek çıkan insan şimdiye kadar. güldürdün beni zihniyetinle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.