soru başlıkta bazı üniversitelerde sadece eem varken çoğu teknik ünide 3ü de var ve sıralamaları da değişkenlik göstermiş. Bu farkı sağlayan ne < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ehm, eem, em farkları

-
-
Elektrik elektronik mühendisliği bütün hepsini kapsıyor
Diğerleri belli bir alanda yoğunlaşıyor ancak temel dersleri tabi alıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok bilgim yok fakat şöyle biliyorum eem 3-e bölünüyor elektrik , elektronik , kontrol otomasyon. 3 'e bölünmüş itü,ytü de muhtemelen daha da uzmanlaşıyolar tek alanda
-
Birkaç tane daha alt dal var
Biyomedikal haberleşme vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle. Elektrik Elektronik çok geniş bir alan. Daha önceleri mesela bilgisayarı da kapsıyordu sonra bilgisayar ayrıldı. ODTÜ örnek vereyim. Mesela odtü de eem var. Ama okurken sana opsiyon seçtirir. Elektronik, elektrik, haberleşme, kontrol vb. şeklinde. Bu opsiyonlara göre ders alarak okulu bitirirsin. Sen mesela ee mühendisi olursun ee temeli alırsın ama haberleşme alanında yetkinsindir. Mesela odtü akademik kadrosu sayesinde bu opsiyonları sunabiliyor.
Ama bazı okullar mesela kadro yetersizliği sebebiyle daha az opsiyon sunacak hatta herkesi tek opsiyona itecektir. İTÜ YTÜ gibi okullar ise eem altındaki kontrol, otomasyon, elektronik, haberleşme, elektrik gibi alanları opsiyon seçerek değil de direk bölüm olarak seçilip okunması yoluna gitmişlerdir. Aslında iki yöntemin de çok farkı yok. Biri önceden seçtiriyor biri sonradan. Ayrıca İTÜ’de YTÜ de alana daha çok yoğunlaşmak daha olası çünkü bölüm baştan çizilmiş durumda.
İkisinin de avantajları var. Ama biri birinden bariz üstün demem.
Sıralama farkını oluşturan tek şey ise tercih alışkanlıkları.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Elektrik de Elektronik-Haberleşme de aslında Elektrik-Elektronik mühendisliğinin alt bölümleri olarak geçiyor ama EHM'de elektrik mühendisliğinin alanı olan yüksek gerilim dersleri ya da elektrik dağıtımı, elektromekanik enerji dönüşümü gibi dersler olmuyor (bazı okullar seçmeli olarak sunabilir belki bilmiyorum) onun yerine elektronik ve haberleşme derslerine ağırlık veriliyor. EEM 2. sınıftan sonra iki seçeneği de size sunuyor diğerlerinde alanınızı baştan belirlemiş oluyorsunuz
Elektrik ya da Elektrik-Elektronik mühendisliğini bitirdiğinizde yüksek gerilim derslerini aldığınız için bir imza yetkisi konusu da var, o konuyu daha iyi bilen biri bilgilendirebilir ben çok araştırmamıştım ilgimi çekmediği için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X