Şimdi Ara

Ehliyeti aldım fakat..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler yaş 21 oldu ehliyeti daha dün aldım bundan önce babamla boş yerlerde sürmüştüm, birde sürücü kursunda alıştırmaya gittim 5-6 kere trafiğin içinde orda sürdüm. Direksiyon sınavından da 100 aldım ve ehliyet şu an elimde. Anneme dedim senin arabayı alıp biraz gezicem falan diye mırın kırın etsede izin verdi sayılır. Fakat ben acaba süremezsem diye korkuyorum halbuki sürücü kursunun arabasını falan gayet rahat kullanıyordum trafiğin içinde ama şu an içimde bi endişe var. Sizce napayım sanırım bu korkuyu yenmek için trafiğe çıkmam lazım zaten sürmeden nasıl tecrübe edinebilirim ki ? Ne yapmam konusunda bi fikir verirseniz sevinirim.

• ara yollarda cok dikkatli git her an bi yerden cocuk firlayabilir.zatn cik trafige alisirsin rahat ol herkes suruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de daha yeni sürme aşamasındayım. Babam yanımdayken panikliyorum stop ettiriyorum sürekli. Babam yokken rahat rahat kalkışımı yapıyorum sürüyorum falan. Acaba ehliyet kursunda nası yapcam.
  • Panikten uzak dur

Korna çalsalar bile tınlama

Şuanda senin için önemli olan tek şey ayna kontrolüdür

Şerit değiştirme.

Yokuşlar da da panik yapma

Münübislerden uzak dur.

tebelara ve levhalara uy

Mümkün olduğunca u çekmekten uzak dur :D
  • Cumartesi sabah 6:30 da ana caddeler tenhayken kullanabilirsin, pazar günü 7:00 de çıksan yine caddeler boş olur, 2 hafta böyle yap sonra yoğun trafiğe girebilirsin.
  • Kesinliklr pazar gunu saat 6:30da cok caddeye kimseler olmuyor alisirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinize teşekkür ederim arkadaşlar cesaret geldi biraz dediğiniz gibi yapayım o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direk E-5'e çık hocam 140 ile makas ata ata ilerle
  • babanla birlikteyken çık otobana hiçbişeyin kalmaz
    şaka bi yana sen aynalarını anlık iyi takip et sağdan soldan gelenlere hakim ol ve en önemlisi aynalara bakarken şeritte kayma yani aynaya bakıyım derken şeridinde gezme gerisi kolay zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

Direk E-5'e çık hocam 140 ile makas ata ata ilerle

Mantıklı
  • Bende korkak araba sürüyordum ehliyeti ilk aldığımda.Sonra bir gün ablamı havaalanından almaya gittim.Tersane köprüsünden sabiha gökçene gidiyorum o yolu bilenler gündüz boştur yani o yol bir yapıştım 180i gördüm.Ondan sonra güven geldi şimdi çok rahat araba kullanıyorum.En fazla 1 kere hadi diyelim 2 kere stop ettirdin. Ne olacak 3.de el freniyle kalkarsın hiç birşey olmaz arkandaki arabalar bassın kornaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

Direk E-5'e çık hocam 140 ile makas ata ata ilerle

benim kuzende yokuş aşağı bile istop ettiriyordu, kızdım buna çıkardım e-5e ,şuan kuzenim nascar yarışcısı
  • Asla sürmeden tecrübe kazanamazsın. İlk önce kendine bir güven. Zaten sürücü kursunda iyi bir deneyimin olmuş. Şuan sende olan şey kendine güvenememe korkusu. İlk önce arabaya binip kendini ısındırmak için boş bir yerde sür ama sadece ısındırmak için sür. Hemen daha sonra trafiğe gir. Korkunun üstüne gitmezsen hiç bir yol katedemezsin. İnan bana trafikte 5-10 dk sürdükten sonra o güven kendine yavaş yavaş gelir.
  • vura vura öğrenirsin yardır
  • sürücü kursunda yanda hoca destekliyordu sakın o arabayı süreyim deme vurursun arkadan yersin cezayı
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 0:29:8 >
  • Biraz para biriktir Toros al. O arabayı süren uzay mekiğine kadar kullanır
  • Trafiğe çıktığında herkesin gerizekalı olduğunu düşünerek rahatla
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar cesaret geldi biraz dediğiniz gibi yapayım o zaman

sabahları erken çık arkadaşların dediği gibi. yokuşlara da git arabayı durdurup kaldır. sonra yoğun trafikte yokuşun birinde kalırsın hoş olmaz. alış yani

baktım olmuyor,bas debriyaja,asıl gaza,sonra pat diye bırak debriyajı araba hızlanınca çek el frenini çek bırak çek bırak direksiyonuda tam döndür araç dönsün kendi etrafında (deneme sakın benden gaz alıp. toprak yolda yaptım araba takla atıyodu)

• Kardes sürerek öğrenilir bu.Daha dogrusu alışılır.Araba sürmek bir alışkanlık.Nasil ki bisikleti ilk öğrendiğinde dengeyi sağlamaya uğraşırsın sonra dengeyi sağladığının farkında bile olmazsın araba da onun gibi baslarda vites atayım kalkayım durmam gerekiyor vb dersin ama sonra araba sürdüğünün farkında bile olmazsın yani vites değiştirdiğinin falan farkında olmazsın.Tek yapman gereken sıkça kullanmak olacaktır arabayı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.