Bildirim
Ehliyet Kursuna Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Rüşvet verirsen direkt verirler ehliyetini[^] -
trafik canavarları nasıl doğuyor derler bi de... -
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by rabid007</i>
<br />Arkadasim yeni yasaya gore 2 seneye cikiyo ehliyet almanin suresi bendede o kadar sure yok :-(
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Arkadasım ne demek bende o kadar süre yok? Ben sabırsızım de bari. Herkes mecbur o sürede ehliyeti almaya, o cümlen saçma geldi bana. Ayrıca rüşveti kurs yerine mi vereceksin? Orasıyla alakası yok olsa da kabul edemezler, emniyetten yüksek bir tanıdığın varsa belki o şekilde olur ama sanmıyorum.
Yapmayı düşündüğün şeyi tasrif etmiyorum.
1. Böyle birşey uygun görülmüşse bir bildikleri vardır. Trafik canavarı diyeceğim ama ben araba kullanmayı biliyorum diye savunmaya gececeksin eminim, o halde her araba kullanmayı bilen kursa gitmesin direkt versinler ehliyeti? Olmaz öyle şey.
2. Herkes 2 yıl giderken sen hiç gitmeden alırsan buda adalete yakışır birşey değil.
-
senin anan/baban/kardeşin/sevdiğin/çocuğun rüşvetle ehliyet almış birinin kamyonunun/arabasının altında kalsa ??? ne hissedersin ???
birde böyle düşün ...
herkesin nasıl alması gerekiyorsa öyle alacaksın kardeşim,
zamanın yoksa almayacaksın, askerlik bir bahane değil, hiçbirşey bir bahane değil ...
ayrıca burası bunların tartışacağın bir yer de değil, cehenneme kadar yolun var git kanunsuz işlerini orda yap ...
yollar senin gibi "biliyorum nasılsa" diye trafiğe çıkan insanlarca yeterince kana bulanıyor zaten ... -
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cozb®</i>
<br />trafik canavarları nasıl doğuyor derler bi de...
+111111111111 -
Sana inanmıyorum arkadaş yaaaa.... Yahu hem kanunsuz bir yoldan vaktim yok bahanesiyle rüşvet(!) yolu ile ehliyet almak istiyorsun hemde trafik polisi olmak istediğini söylüyorsun vallahi pes doğrusu... -
Sen trafik polisi oluncada şu ehliyet için verdiğim rüşveti geri alayım düşüncesi ile bizlerden, eski sistemle 3 ay, yeni sistemle 2 yıl didinip ehliyet alan, rüşvet vermeden, hakkıyla ehliyet alan, suçsuz sürücülerden o rüşvetleri geri alacaksın ve hem rüşvet verip, hem rüşvet alıp en karlı sen çıkacaksın. [jwdwn] PES DOĞRUSU!... -
suç kimde şimdi bu arkadaşta mı yoksa bunu mümkün kılan sistmede mi çözebilmiş değilim galiba suç hepimizde ... seni ihbar etmemiz gerekiyor ... -
Bencede ihbar edelim. Ehliyeti rüşvetle almak isteyen zihniyetin trafik polisi olma şansını kaybetmesi konusunda ihbar etmemiz geekiyor. -
Arkadaşlar konuyu editledim. Ya simdi ben ehliyet kursuna giderken en çok nelere dikat edeyim. Normal bi kursun süresi kaç aydır?
Bana 3 farklı sınav oldugu soylendi. Dogru mu?
İlk Yardım
Motor
Trafik
Tavsiye ediceginiz ucuz bi yer var mı? Yoksa bütün kurs yerleri tekel gibi aynı fiyat mı?
Arkadaşlar yeni yasa hakkında biraz bilgi edindim. Aslında kotu bi yasa degilmis. Yeni ehliyet aldıgımızda eger iki sene kaza yapmazsak Tam ehliyete sahip oluyoruz. Yani rusvet ile ehliyet almak tan vazgectim. Zaten bi arkadas dediki artik sinav yerlerine emniyetten mufettisler falan geliyormus... Yani benim dedigim sey mumkun degilmis...
Rusvet ile ehgliyet istedigim icin herkesten ozur dilerim...
Yeni yasaya gore stajer ehliyeti olan birisi trafik te araba kullanabiliyor... Sadece 2 sene içinde kaza yapmazsa tam ehliyeti oluyor... :) -
doğru yolu bulmana sevindim arkadaşım, böylece bizimde topluma bi yararımız oldu :-) ... -
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by pew</i>
<br />Rüşvet verirsen direkt verirler ehliyetini[^]
senin dediğin eskiden di
artık osym merkezi sınav yapıyor oss gibi yani
dedem de 64 yasında ve ehliyet almak istiyor
kursa gidiyor
askerde reo mu ne kullanmış şöförlüğü var yani
ama sehirler arası kullanmayacak bi korkunuz olmasın
sehiriçinde de kullanmayacak
koyden ilçeye ilçeden koye gidip gelecek işte
bi de ölmeden nenemi şööle bi köy köy gezdirkmek istiyor
bi görseniz nası calışıyor nası
bayramlaşmaya gelenlerle bile bayramlaşmıyor
odadan dışarı çıkmıyor
bana ilham kaynağı oluyor walla bütler için
14 şubatta sınavı var
sonra direksiyon var ama o zaten biliyor kullanmayı sadece iş yasal olsun diye alıyor ehliyeti ve alır gibime geliyor
inanmassınız ama o yaşta günde 16-17 saat calışıyor.
gece 2 de yatıyor walla
Allah herkesee oyle azim versin
Kuran-ı da zaten ezbere biliyor
her şeyi ezberliyor kitaplardaki hafızası kuvvetli yani
bendeki hafıza genleri de heralde ondan geliyordur diyorum kendi kendime
neyse aranızda öss ye çalışanlar varsa örnek alsın onu
ehliyeti alırsa burdaki yerel tv ye falan çıkatracaklar
bakarsınız ulusal kanala da cıkar kim bilir belli mi olur
-
Arkadaşlar tekrar sizlerden özür diliyorum...
Konuyu editledim. Ama Türkiye'de pek çok kişi bu tarzda illegal yollara başvuruyo. Bi gün Telekoma gittim yeni hat almaya saat 17:40... Adam bana dediki bu saatten sonra işlem yapılmaz. Saat 17:00 te telekom kapanıyo. İşlemin yetişmez yarın gel dedi. Bende yarın gittim.
Normade telekom 18:00 da kapoaniyo... Bende yarin oldugunda gittim ve 5 dk da isimi hallettim. Beni dun aksam gonderen kisiyede icim den kufur ettim...
Ya TR de hic bisey yolunda gitmiyo...
TAbi bende yanlış düsündüm. Ben zannettim ki ehliyet almak normal şartta 3 ay sınavı falan var. Cunku bende kitabi var.. Buyuk bi kitap... Sınavlar ve sınavın sonucu falan derken benim ehliyeti almam 6 ayı bulur diye dusunmustum am oyle degil mis...
Gercekten dogru 1 ayda kurs biter mi? -
specops
Arkadasim aslında illegal isler pesinde kosan birisi degilim ama benim gozumde gelecek korkusu vardı... Ama simdi dusunuyomda her seyin hayırlısı olsun... -
dedeme sordum şimdi
1 ocak 2004 te yazılmış kursa ve o gun dersler başlamış
2-3 hafta sonra hadi paydos dersler bitti
sınava calışın demişler o gun bugun çalışıyor işte
sınav bitince zaten sonuçların Ankaraya gidip gelmesi 2 hafta falan alır diyolarmış
ösym de optik okuyucuda akınacak tüm sınavlar(öyle öss gibi aylardca sürmez yani)
Türkiye genelinde 100.000 kişi anca girse diye düşünsek 15 günde sonuçlar belli olur yani
o 2 hafta küsür zamanda da zaten direksiyon egitimi yapıyor kurslar
sonuçlar gelince de direksiyon sınavına girecekler
yani Mart ayını bulur bu iş diyor dedem
yani yaklaşık 2 ay falan sürüyor prosedür (1-ocak 1 mart arası kabataslak hesaplarsak yani) -
Yaw artık sure sorun degil. Sonucta ben kursu basari ile bitirdikten sonra bana yeni sisteme gore stajer surucu oldugma dair ehliyet veriyorlar. Ve ben trafige cikam yetkisi kazanmis oluyorum...
Zaten bu yasanin meclisten gecip cumhur baskanin onaylamasi ve resmi gazetede yayinlanmasi zaman alir. Her halde o zamanin icinde bende ehliyeti alirim...
2 ay ehliyet kursu bittikten sonra, burun ameliyatı olucam :-(
Sonra OSS dahil bi kac sınav ve kurs ile urasicam :-) -
su anki yasaya gore :
sen kursu bitirince ve yazılı sınav ile direksiyon sınavını geçince
sürekli ehliyete kavusuyorsun,yani stajyer olayı şu an yok -
bi de şunu söyliyim..direksiyon sınavında,arabayı mükemmel kullandıktan sonra,müfettişler olmayan bi hatayı yapmışsın gibi söyleseler bile,adamlara cevap verme..hehe falan de.ukalalık yaptığını falan zannedip mükemmel sürsen bile bırakıyorlar..bu yüzden 60 milyon verdim tekrar sınava girmek için..halbuki hiç bi yanlış yapmamıştım..tabii şehir içinde 80'le gittiğimi saymazsak:)) -
odut
Peki arkadasim soyle bi olay dusun.
Ben direksiyon basindayim ve sehi icinde gidiyorum.
Trafik akiskan ama benim sehir icinde yawas gitmem gerekiyo. Bu durumu nasil kıvırırım. Yani sag serit bile akiskan senin dedigin gibi 80 yada 90 sehir icinde trafigin durumuna gore gidiyorum. Ama bu kadar hızlı gitmem gerekiyo. Nasıl kıvırırım bu durumu?
Benzer içerikler
- evde durduk yere eşyaların kaybolması
- köye giderken alınması gerekenler
- her yerden engelleyen kişiye nasıl ulaşılır
- saçma hikayeler
- akineton kafası
- dünyanın en büyük vinci
- ets2 türkiye haritası
- moonwalkers ayakkabı
- prompt mühendisliği
- discord açıldı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X