Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

Orijinalden alıntı: alpkan

quote:

Orijinalden alıntı: alpkan

arkadaşlar bu aletten bu hafta 2 tane aldım şöyle bir durum var avatar 3d isoda filmi ileri aldığımda 2-3 saniye takılıp düzeliyor bu normal mi? usb 3lü harddiskten bağlıyorum

bilen yokmu sadece hareketi sahnlerde oluyor gibi

AYNISI BENDEDE OLUYOR.AVATAR.DA video bit rate 21166 kbps cok yuksek olduğundan hareketli sahnelerde oluyor takılmalar...bendeki 3d iso 47 gb cıvarı turkçe alt yazılı olan..diğer 13000 kbps olanlarda turkçe alt yazı yok.onlarda sorun da yok.

yeni yazılımdan sonra avatar fılmındekı donma olayı ıngılızce sesın hd olmasından kaynaklandığını gordum.dığer almanca fransızca seslere geçtiğimde hareketli sahneler de takılma olmuyor gayet akıcı bır bıçımde devam edıyor..
    1 gırış 2 cıkış olan hdmı adaptör alıp yenı yazılımdan sonra cıkan hd sesıde deneme şansım olacak belkı o zaman bır duzelme olabılır.
    coğaltıcı hdmı alınca bunuda denıycem..
    yenı yazılımla harici ses dosyalarını çalıştırma özeliği malesef yıne gelmedi..en cok beklediğim özelik bu.bakalım bır dahakı sefere...
    selerde duzelmeden bahsetmişler ama ben cıddı bır fark algılamadım.bıraz daha test etmek gerek...

• Konuda henüz gözükmeyen ama email ile yeni mesaj uyarısı gelen bir mesaja cevap veriyorum :

quote:

Egreat r6s ile 3d.iso olarak filmi açtığımda altyazısız olunca donma filan olmuyo.Ne zaman altyazıyı harici olarak seçtiğimde donmalar oluyo bu neden kaynaklanıyo.Filmin orjinalindeki alt yazıyı seçince donma olmuyo.Fakat hariciyi seçince donmalar oluyo.Yeni yazılım yüklü

Ben birçok Bluray ISO denedim, genelde 40-50 GB olan birebir kopyalar. Altyazıyı harici olarak seçtiğimde donma olmuyor, ileri - geri sardığımda da PLAY tuşuna bastıktan sonra anlık bir duruyor ama takılma olmadan oynamaya devam ediyor.

Bluray ISO oynatırken benim farkettiğim tek konu, menülerin normalden daha yavaş hale geldiği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Konuda henüz gözükmeyen ama email ile yeni mesaj uyarısı gelen bir mesaja cevap veriyorum :

quote:

Egreat r6s ile 3d.iso olarak filmi açtığımda altyazısız olunca donma filan olmuyo.Ne zaman altyazıyı harici olarak seçtiğimde donmalar oluyo bu neden kaynaklanıyo.Filmin orjinalindeki alt yazıyı seçince donma olmuyo.Fakat hariciyi seçince donmalar oluyo.Yeni yazılım yüklü

Ben birçok Bluray ISO denedim, genelde 40-50 GB olan birebir kopyalar. Altyazıyı harici olarak seçtiğimde donma olmuyor, ileri - geri sardığımda da PLAY tuşuna bastıktan sonra anlık bir duruyor ama takılma olmadan oynamaya devam ediyor.

Bluray ISO oynatırken benim farkettiğim tek konu, menülerin normalden daha yavaş hale geldiği.

Konuda yazdım 10-12 mesaj yukarıda gözüküyo.

Acaba benim egreatta mı sorun var :( İmmortals 3d 43 gb filmde oluyo Hugo iso da oluyo Sharkta oluyo.Ahtta immortals bozukk diye 2.indirdim genede oldu neden böyle harici alt yazılı filmlerde donmalar oluyo sürekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: thom_yorke
    Acaba benim egreatta mı sorun var :( İmmortals 3d 43 gb filmde oluyo Hugo iso da oluyo Sharkta oluyo.Ahtta immortals bozukk diye 2.indirdim genede oldu neden böyle harici alt yazılı filmlerde donmalar oluyo sürekli.

Bu söylediklerinizden Hugo'nun 46GB olan versiyonu bende var. Donma dediğinizin tam olarak nasıl olduğunu tarif ederseniz, akşam deneyip sonucu yazarım.

Kullandığınız altyazı dosyası normal SRT midir, yoksa 3D dönüştürme işlemi yapıyor musunuz ? Ben normal SRT kullanıyorum.
  • quote:

quote:

Bu söylediklerinizden Hugo'nun 46GB olan versiyonu bende var. Donma dediğinizin tam olarak nasıl olduğunu tarif ederseniz, akşam deneyip sonucu yazarım.

Kullandığınız altyazı dosyası normal SRT midir, yoksa 3D dönüştürme işlemi yapıyor musunuz ? Ben normal SRT kullanıyorum.

Kullandığım srt normal 45 kb olanlardan.Donmalar hani dvd çizik olurya donmalar oluyo yavaş yavaş geçiyo sahneleri öyle oluyo.Altyazı yok seçiyiom normal oynatıyo altyazı seçince donmalar oluyo :(

• Arkadaşlar Auron Ekibinin Egreat R6S-R160S-R150-R200S-R300 national pack v2.0 yazılımı çıkmıştır.

http://forum.donanimhaber.com/m_63588049/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63588049
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

Arkadaşlar Auron Ekibinin Egreat R6S-R160S-R150-R200S-R300 national pack v2.0 yazılımı çıkmıştır.

Çok hızlı çıktı, ben daha tercüme için öneriler yapacaktım :)

V1.0'da şimdiye kadar en rahatsız olduğum konu, bazı menülerde beyaz zeminde sarı yazı olması (veya tersi).
    Mesela 3D depth ayarı yaparken sayıları okumak neredeyse mümkün olmuyor.

• quote:

quote:

Arkadaşlar Auron Ekibinin Egreat R6S-R160S-R150-R200S-R300 national pack v2.0 yazılımı çıkmıştır.

Çok hızlı çıktı, ben daha tercüme için öneriler yapacaktım :)

V1.0'da şimdiye kadar en rahatsız olduğum konu, bazı menülerde beyaz zeminde sarı yazı olması (veya tersi).
    Mesela 3D depth ayarı yaparken sayıları okumak neredeyse mümkün olmuyor.

sorunu @gamdanoterdam üstada iletiniz

• quote:

Rar şifresi pack v1.0 ile aynımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

Rar şifresi pack v1.0 ile aynımı?
    Ben denedim, aynı değil.
  • Evet üstat önceki yazılımdada hemen becerememiştim. Ondan sordum.
  • quote:

Kullandığım srt normal 45 kb olanlardan.Donmalar hani dvd çizik olurya donmalar oluyo yavaş yavaş geçiyo sahneleri öyle oluyo.Altyazı yok seçiyiom normal oynatıyo altyazı seçince donmalar oluyo :(

Hugo 46GB ve benzer boyutta diğer Bluray ISO'lar denedim.
    Harici altyazı seçtiğimde de herhangi bir sorun yok, gayet akıcı şekilde oynuyor.
    Şu an bende V2.0 Auron ekibi yazılımı kurulu ama, orijinal yazılım varken de bir takılma olduğunu hatırlamıyorum.

Ayrıca 32x ileri sardıktan sonra Play tuşuna bastığımda sadece 0,5 saniyelik bir duraksama oluyor
    ve görüntü normal şekilde oynamaya devam ediyor. Yani ileri-geri sardığımda da bir sorun yok.

Yalnız bende 3D görüntüler ile ilgili sorun olup olmadığını bilmediğim şöyle bir durum var :

Bir sahnede 3D gayet düzgün iken ve altyazıda gölgelenme yokken, diğer bir sahnede hem görüntüde hem altyazıda gölgelenme oluyor.
    3D derinlik ayarı ile bunu düzeltmeye çalışıyorum ama bu ayarı yaparken görüntü oynamaya devam ettiği için yaptığım ayardan birşey anlamıyorum.
    Zaten gölgelenme sürekli aynı şekilde olmadığı için bunun da pek anlamı olmuyor.

Mesela 3DTor.'den LG 3D Demo indirdim. Ekrandan bilyaların seyirciye doğru atıldığı sahnelerde bilyalar çok çok kötü gözüküyor,
    sanki gözlerimi şaşı yapmışım da bakıyormuşum gibi hem 3D olmuyor hem de gözü çok rahatsız ediyor.

Ama mesela Imax Under the Sea belgeselinde 21.dakikada ekrandan çıkan balık çok güzel ve sorunsuz çıkıyor.

Benim gözlemlerim bu şekilde. Anladığım kadarıyla 3D meydalar çok da sorunsuz değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 13 Ağustos 2012; 23:53:17 >

• quote:

quote:

Hugo 46GB ve benzer boyutta diğer Bluray ISO'lar denedim.
    Harici altyazı seçtiğimde de herhangi bir sorun yok, gayet akıcı şekilde oynuyor.
    Şu an bende V2.0 Auron ekibi yazılımı kurulu ama, orijinal yazılım varken de bir takılma olduğunu hatırlamıyorum.

Ayrıca 32x ileri sardıktan sonra Play tuşuna bastığımda sadece 0,5 saniyelik bir duraksama oluyor
    ve görüntü normal şekilde oynamaya devam ediyor. Yani ileri-geri sardığımda da bir sorun yok.

Yalnız bende 3D görüntüler ile ilgili sorun olup olmadığını bilmediğim şöyle bir durum var :

Bir sahnede 3D gayet düzgün iken ve altyazıda gölgelenme yokken, diğer bir sahnede hem görüntüde hem altyazıda gölgelenme oluyor.
    3D derinlik ayarı ile bunu düzeltmeye çalışıyorum ama bu ayarı yaparken görüntü oynamaya devam ettiği için yaptığım ayardan birşey anlamıyorum.
    Zaten gölgelenme sürekli aynı şekilde olmadığı için bunun da pek anlamı olmuyor.

Mesela 3DTor.'den LG 3D Demo indirdim. Ekrandan bilyaların seyirciye doğru atıldığı sahnelerde bilyalar çok çok kötü gözüküyor,
    sanki gözlerimi şaşı yapmışım da bakıyormuşum gibi hem 3D olmuyor hem de gözü çok rahatsız ediyor.

Ama mesela Imax Under the Sea belgeselinde 21.dakikada ekrandan çıkan balık çok güzel ve sorunsuz çıkıyor.

Benim gözlemlerim bu şekilde. Anladığım kadarıyla 3D meydalar çok da sorunsuz değiller.

Alıntıları Göster
    quote:

signore

slm.bırkaç kez bazı fılımlerde banada denk geldı bu olay..egreat da3d göz değiştirme dıye bır ayar var onu denedınızmı....
    sıze bırde sorum var..bendekı avatar46gb boyutunda ve sadece turkçe alt yazı var.alt yazı konuşan kişilerin yanında cıkan formatdan.sağda ise sağda yukarda ıse yukarda cıkan...
    bu fıllım hd ses seçili iken avr de dts olarak cıkıyor.daha onceden bahsetiğimiz gibi optık kabloyla sesı alıyorum avr ye..fılmın fınal sahnelerınde donmalar takılmalar oluyor,ses gıdıyor goruntu takılarak devam edıyor sonra duzelıyor.bu sanırım en bol fps değerının olduğu anlarda oluyor..aynı fılmı bu sahnelerde ızlerken sesı ornek almancaya aldığımda hıç sıkıntı kalmıyor..almanca veya fransızca sesler normal dts veya d.d.
    sizde aynı şeyler oluyormu.tabıkı avatarın bu versıyonu sızdede var ise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 14 Ağustos 2012; 3:26:08 >

• quote:

quote:

signore

slm.bırkaç kez bazı fılımlerde banada denk geldı bu olay..egreat da3d göz değiştirme dıye bır ayar var onu denedınızmı....

Benim tarif ettiğim durum, sağ-sol ayarı yanlış olduğunda yaşanan ile benzer bir durum diyebiliriz, ama sebebi o değil.
    Çünkü deneme amaçlı sağ-sol ayarını değiştirdiğimde, tüm görüntü problemli ve hiç izlenemez hale geliyor.

Bende ise örneğin LG demosunda derinlik olan normal 3D sahnelerde sorun yok; ama aşırı pop-out sahneler bariz sorunlu.
    Hadi projeksiyonumdan kaynaklanıyor diyececeğim ama, Imax Under The Sea 21. dakika balık sahnesi daha fazla pop-out yapıyor, onda sorun yok.
    Diğer gölgelenme ise ilginç şekilde altyazılarda bile bir sahnede oluyor, diğer sahnede olmuyor.

quote:

sıze bırde sorum var..bendekı avatar46gb boyutunda ve sadece turkçe alt yazı var.alt yazı konuşan kişilerin yanında cıkan formatdan.sağda ise sağda yukarda ıse yukarda cıkan...
    bu fıllım hd ses seçili iken avr de dts olarak cıkıyor.daha onceden bahsetiğimiz gibi optık kabloyla sesı alıyorum avr ye..fılmın fınal sahnelerınde donmalar takılmalar oluyor,ses gıdıyor goruntu takılarak devam edıyor sonra duzelıyor.bu sanırım en bol fps değerının olduğu anlarda oluyor..aynı fılmı bu sahnelerde ızlerken sesı ornek almancaya aldığımda hıç sıkıntı kalmıyor..almanca veya fransızca sesler normal dts veya d.d.
    sizde aynı şeyler oluyormu.tabıkı avatarın bu versıyonu sızdede var ise...

Bendeki Avatar tam olarak sizdeki versiyon olmayabilir, kendi içeriğinde Türkçe altyazı yok ama dosya boyutu 50GB civarı.
    Özellikle filmin sonuna bakmadım, tam saniye söylerseniz ona da bakarım.
    Ama Jake Sully ilk ormana girdiğinde siyah saldırgan yaratıktan kaçarken bayağı hareketli sahneler var, oralarda en ufak takılma olmuyor.

Benim Bluray ISO oynatırken farkettiğim tek durum menünün yavaşlaması ve kumandanın daha zor algılaması.

Sizin bahsettiğiniz şekilde takılmaları ben HTPC'de PowerDVD ile izlerken bazen anlık olarak, PC'den kaynaklanan sebeplerle yaşıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 14 Ağustos 2012; 4:51:49 >

• Herkese selamlar,

öncelikle kullanmış olduğum sistem egreat r6s (auron v.2.0) hdmi ile LG HB1100RE bluray oynatıcılı ses sistemine bağlı, onun çıkışıda yine hdmi ile tvye bağlı. ayarlarım HDMİ=RAW, Surround=HD, spdif=RAW

benim hem birkaç sorum olacaktı hemde birkaç gözlemim. DTS HD ses olup harici altyazı kullanan birçok kişide benzer sorun var sanırım, takılma yaşanıyor. Bu cihazın yüksek fps değerini gördüğü ve ses şiddetin arttığı yerlerde bariz oluşuyor. Yardımı dokunacaksa benim gözlemlediklerim, hd ses seçiliyken (avatar 46 GB Panasonic exclusive, 6 ch dts-hd)ve blurayin kendi orjinal altyazısında hiçbir takılma olmuyor. harici altyazıda ise takılmalar başlıyor. Aynı zamanda farklı bir dil seçilirse dts ama dts-hd (örn.ispanyolca) değil bu sefer harici altyazı da olsa takılma olmuyor herşey sorunsuz akıyor. Burada sanırım bir program vasıtasıyle türkçe altyazıyı blurayin altyazı seçeneklerinde gömmek olabilir. birçoğunuz daha iyi bilir tabi ama sanırım bluray iso ya orjinal altyazı ekleyebiliyoruz. benim aklıma başka bir çözüm gelmedi. veya dts-hd olmayan dts sesi olan bluray isoları indirceğiz.

altyazıdaki gölgelenmeler de bazı sbs filmlerde ortaya çıkıyor sanırım filmin sıkıştırılmasıyla falan da bir ilgisi olabilir çünkü hep aynı filmlerde yapıyor bende. onu derinlik ayarını bir ileri bir geri yapınca r6s toparlıyor, en azından bende. ben gölgelenme olduğunda bu şekilde gideriyorum.

Benim sorum ise mesala avatarda ses DTS-HD ayar hdmi=raw da ve hdmi ile HB1100RE ye bağlı ama bu şekilde dekoder PCM 5.1 algılıyor ve ses arkaplanda çalarken hoparlörlerden çok şiddetli cızırtı sesleri geliyor zaten normal sesi gayette bastırıyor bu ses. durulmuyor yani. Sonra hdmi ayarını raw dan AUTO ya alınca bu sefer dekoder sesi çalıyor ama PCM 2.0 olarak. HB1100RE hem dts-hd yi hemde dolby digital plus, true hd falan destekliyor buarada, dekoderin üzerinde hepsinin logosu var. ama dts-hd olarak düzgün ses alamıyorum. diğer tüm filmlerde dts, dd filan hiçbir sorun yok. bunun bir çözümü var mıdır veya ben bir yerlerde hata mı yapıyorum. sorun r6s te mi yoksa HB1100RE de mi bir problem var.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• @fatihpiskin

- DTS-HD ses seçili iken takılma sorununu test etmek için, R6S'i HDMI ile Tv'ye ve optik kablo ile ses sistemine bağlar mısınız ? Ben bu şekilde 10'dan fazla Bluray ISO denedim ve DTS-HD sesi optik kablo ile DTS olarak aktardım, harici altyazı seçince hiç takılma olmuyor.

- Gölgelenmeleri siz sadece SBS filmlerde mi görüyorsunuz ? Bluray ISO'larda altyazıda veya filmin kendisinde hiç gölgelenme olmuyor mu ?

- Normalde HDMI=RAW ve SURROUND=HD SES seçtikten sonra DTS-HD ses alabilmeniz gerekir. Ses sisteminiz DTS-HD destekliyor ama acaba harici bağlantı yapıldığı zaman mı destekliyor, yoksa kendi oynatıcısına Bluray 3D disk takıldığı zaman mı destekliyor ? R6S haricinde bir cihaz ile bu denemeyi yaptınız mı ? Mesela HTPC ?
  • Merhaba, cihazla birlikte kullanılabilecek uygun fiyatlı hangi wifi adaptörünü önerirsiniz, ya da siz hangisini sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Zamanında aldığım Edimax marka adaptörü görmedi de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @signore

Normalde ses sistemi ve tv arasında hdmi arc olduğu için optik kablo ihtiyacım olmadığından bende optik kablo yok. o yüzden bunu deneyemeyeceğim. fakat o şekilde olunca sesi dts-hd den dts ye indirgemiş olmayacak mıyız zaten bir şekilde bitrate düşecek ve cihaza daha az yük binecek belkide o yüzden sizde hiç takılma olmadı. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

Gölgelenme sadece sbs lerde oluyor ve oda bazılarında, belirli filmlerde yani mesela resident evil 5 (kingdom release). hani normalde gölgelenme olmayan sbs lerde sonradanda hiç gölgelenme olmuyor yani belirli filmlerde bu sorun oluşuyor, kısaca varsa var yoksa yok. belki sıkıştırılma kodlarıyla ilgili olabilir.

dts-hd için farklı bir cihaz bağlamadım ama bugün dts-hd ma sese sahip birkaç dosya indirdim. normalde lg dekoder bluray iso haricinde her şeyi oynattığı için onu direk lg ye bağlayıp deneyeceğim sesi nasıl verecek diye. sonra da r6s e atıp deneyeceğim. farkı gördükten sonra burda da paylaşırım.

• quote:

Ama Jake Sully ilk ormana girdiğinde siyah saldırgan yaratıktan kaçarken bayağı hareketli sahneler var, oralarda en ufak takılma olmuyor.

o sahnelerde bendede takılma yok,o sahnelerde arka plan detaylar yok..tozlar parçacıklar patlamalar...filmin final sahnelerıne doğru jake nin gemiyi patlatıp ormana düştüğü sahnede gemiden robotla atlayan rakıbı yere ındığınde arkasındakı gemının düşüşü ve patlaması.o ve ondan sonrakı sahnelerde yoğunluk olduğunda ses ve görüntünün takılması...

sizdeki projeksıyonun markası ve modeli nedir? benim sıstem ımzamda görünüyor...iyi akşamlar.
  • quote:

o sahnelerde bendede takılma yok,o sahnelerde arka plan detaylar yok..tozlar parçacıklar patlamalar...filmin final sahnelerıne doğru jake nin gemiyi patlatıp ormana düştüğü sahnede gemiden robotla atlayan rakıbı yere ındığınde arkasındakı gemının düşüşü ve patlaması.o ve ondan sonrakı sahnelerde yoğunluk olduğunda ses ve görüntünün takılması...

sizdeki projeksıyonun markası ve modeli nedir? benim sıstem ımzamda görünüyor...iyi akşamlar.

Peki, o sahnelere de bakıp sonucu yazarım. Bendeki cihaz sizdekinin küçük kardeşi, TW6000.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.