Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu aleti alma ve aldırma nedenim her videoyu sorunsuz izlemekti avatarı bile tam açamıyorsa büyük sıkıntı
  • Selamlar,
    E-Great R6S'de kullanmak üzere forumda tavsiye edilen ''Netmaster WN-150U Kablosuz USB Adaptör (802.11n/150 Mbps)'' ürününü kargo dahil 25 tl'ye aldım. Cihaz uyumludur. Wireless ayarlarını yaptım. Ağ ayarları üzerinde çalışıyorum.
    Sinan KAHYAOĞLU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanmim -- 11 Ağustos 2012; 11:00:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

egreat r6s yazılım işlemleri tamamlanmıştır....

http://forum.donanimhaber.com/m_63588049/tm.htm

Mahsuru yoksa, indirdiğim yazılımdan çıkan BENİ OKU dosyasındaki bu sürüm firmware ile yapılanlar hakkında bilgileri yapıştırıyorum :

quote:

---YAZILIMDA YAPILAN OLUŞUM AŞAMALARI (v1.0)

NOT: İNGİLİZ VE AMERİKALILARIN EGREAT FİRMASININ ORJİNAL DOSYASI (%10 ÇEKİRDEK YAZILIM) KULLANILMIŞTIR !!!

RUSLARIN VE ROMANYALILARIN MODİFİYE KLASÖRÜNDEKİ İNSTALL.İMG DOSYASINDAN BAZI SCRİPTLER KULLANILMIŞTIR !!!

1)Yazılım Auron Ekibi tarafından oluşturulmuştur ve GamdaNoterdam Ekibi tarafından İncelenip hata payı tespit edilip düzenlenmiştir.

2)Yazılım Ön Görülern tarih 01.01.2013 Uzay sistemi modülüne göre hazırlanmıştır.

3)Çekirdek yazılım auron ekibi tarafından baştan sıfırdan yazılmıştır.

4)Scriptler yazılıp çekirdek yazılıma uyarlanmıştır.

5)Tüm ses ve video kodekler değiştirildi. Dts Hd-Ma Codeği Bugları Fixlenip yeniden derlendi. Egreat oynatıcıda .ac3 desteklemezken , egreat oynatıcıya .dts ve .ac3 ses uzantı desteği kalitesi artırıldı.

6)Ana Şablon sistemi oluşturulup uyarlandı.

A)Uygulamalar menüsü hazırlanmıştır

B)Dil dosyaları hazırlanmıştır (turkish, english ..vs gibi)

C)Uzay modulu sistemi ile menü paket yazılımları oluşturulmuştur.

D)Tarama Modulu oluşturulmuştur

E)Ultra yazılım modülü, National pack yazılım modülüne eklenmiştir.

7)Toorent kısmına dokunulmamaıştır ve herhangi bir sorun ile karşılaşılmadı.

8)Yamj, Film jukebox ve srjg dosyalarının bugları fixlendi.

10)internet servisleri kısmının background ( arka plan ) resmi değiştirildi ilerki güncellemelerde yine türk bayrağı

resmi koyulacak.

11)Egreat Media Oynatıcının İnternet Servisleri kısmının menüleri %80 oranında türkçe yazılmıştır. Türkçe karakter sorunu görürseniz lütfen ss çekerek ve foruma ekleyerek bir sonraki frimware versionunda düzeltelim.
    Not:İlgili alanların çoğu türkçeleştirilmiştir fakat playlist kısımlarının açıklamaları ingilizce olarak kalmıştır. Türkçeleştirilme sırasında birden fazla türkçe anlam içeren cümleler ve kelimeler türkçeleştirilmemiştir.
    Not:Sadece telif hakkı nedeni ile ''Uygulamalar'' menü içerikli kısmının bazı kelimeleri ingilizce kalmıştır. Burdaki menü içerikleri ise türkçe yazılmıştır.

12)Türk tv ve Radyo kanalları eklenmiştir bu adresleri ''CANLI TV'' kısmından bulabilirsiniz.
    Not:Eğer türk tv radyo adresleri çalışmıyor ise ilgili mms adresleri çalışmıyordur yada cihazın video kodeği çalışmasına engel olmuştur.
    Not:Turk Tv ve radyo listesi cihaz üzerinde çalışıp çalışmadığı denenmiştir.

13)Lütfen yazılıma şunu ekleseydiniz veya bu olsaydı daha iyi olurdu gibi ithamlarda bulunmamanızı rica ederiz.

14)Diğer kısım ve bakım tekniki dosya ve ayarlara dokunulmamıştır orjinalliği sağlanmıştır.

15)Yazılımdaki bazı menüler çalışmayabilir ( Network Disconnected Hatası ) Alabilirsiniz bunun sebebi internet bağlantılarınızdan yada yazılım dosyalarından kaynaklanabilir bu durumda paniğe kapanmadan beklemenizdir yada turke****da sorunlarınızı bildiriniz.

16)Yazılım türkçe çekirdek yazılım telafisi doğru telafüz kelimeler kullanılmamış olabilir bu durumdan dolayı sizlerden peşinen özür dileriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpkan

bu aleti alma ve aldırma nedenim her videoyu sorunsuz izlemekti avatarı bile tam açamıyorsa büyük sıkıntı

Ben çok sayıda Bluray ISO denedim, buna Avatar'ın 45-50 GB'lik versiyonu da dahil, hiç birinde oynatmada sorun görmedim.

Belki ileri sardıktan sonra PLAY tuşuna basınca 1-2 saniye duraklıyor olabilir ama bence bu normal. Oynatmasında bir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

1- evet 1.4 hdmi alman yeterli başka bir şeye gerek yok digital kablolarda altın uç filan muhabbeti olmaz o scartlarda filan olur

senin önceki yazılarına cevaptı hd receiver ve digitürk kartla bu oynatıcının işi yok demek yoksa niye devre dışı kalsın ki sen bu aleti hdmi'dan bağlayınca bağladığın girişi seçmen lazım tvden input olarak o zaman hd recevier ve digitürk kartla bu aleti bağladığın hdmi girişin işi olmayacak giditürk veya lig tv izlerken de bu aletin işi olmayacak yani bir sorun yaşamayacaksın

2-ben denemedim ancak chipsetin kopya blu-ray desteği var deneyen arkadaşlara sorman lazım

3- geç bir kalem öneren arkadaş bilmiyor

teşekkür ediyorum çok sağol....
  • Bir media oynatıcı alacağım bugün ama kafam çok karıştı !
    Benim önceliğim sorunsuz ve kaliteli bir cihaz olması.
    1 TB HDD bağlayıp 720 p -1024 p film izleyeceğim.

Hangisini almalıyım ?

1.Yılın en iyi media oynatıcısı seçilen Dune HD TV 301AW ( 399 TL )
    2.Western Digital TV Live Streaming Media Player ( 333 TL )
    3.Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) ( 239 TL )

Vereceğiniz cevaba göre bugün sipariş geçeceğim.
  • 3d olmayacaksa dune

3d olacaksa egreat r6s veya himedia hd900 serisi
  • Bilgilendirme :

R6S, DTS-HD ve Dolby-TRUE HD sesleri optik kablo ile normal DTS ve DD olarak verebiliyormuş

Nasıl gözden kaçırdım bilmiyorum ama Egreat'in boşuna günahını almışız.

Ses menüsünden şu seçimleri yapmak gerekiyormuş :
    1) SPDIF > RAW
    2) SURROUND > 5.1 HD

Önce miralay25'in verdiği National Pack 1.0 yazılımı yükledim ve onun sayesinde olduğunu sandım ama,
    sonra iki sayfa önce verilen 2.5.6.0 modlu yazılımı yükledim ve yine aynı sonucu elde ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 11 Ağustos 2012; 19:16:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Bilgilendirme :

R6S, DTS-HD ve Dolby-TRUE HD sesleri optik kablo ile normal DTS ve DD olarak verebiliyormuş

Nasıl gözden kaçırdım bilmiyorum ama Egreat'in boşuna günahını almışız.

Ses menüsünden şu seçimleri yapmak gerekiyormuş :
    1) SPDIF > RAW
    2) SURROUND > 5.1 HD

Önce miralay25'in verdiği National Pack 1.0 yazılımı yükledim ve onun sayesinde olduğunu sandım ama,
    sonra iki sayfa önce verilen 2.5.6.0 modlu yazılımı yükledim ve yine aynı sonucu elde ettim.

tüm ses ve codekler değiştirilmiştir ve buglarıda değiştirilmiştir egreatın codekleri yoktur national packta yeni kodekler eklenmiştir.

Duyduğuma göre egreatında cızırtılar meydana geliyormuş.National pack yükleyen cihaza auron ekibinin codekleri kalıcı kalıyor.Başka yazılımda

yüklense gene auron ekibinin codekleri kalıyor.Yazılım Bu şekilde ayarlanmış ben gamdanoterdam üstatla görüştüğümde bana böyle dedi.

• O zaman hic Auron yazilimi yuklemeyen birisi yukarida soyledigim sekilde Dts-hd sesli ISO dan optik kablo ile Dts almayi deneyip sonucu soyler mi lutfen ? Eger alamazsa bilgi kesinlesmis olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O zaman hic Auron yazilimi yuklemeyen birisi yukarida soyledigim sekilde Dts-hd sesli ISO dan optik kablo ile Dts almayi deneyip sonucu soyler mi lutfen ? Eger alamazsa bilgi kesinlesmis olur.

Hocam ben Logitech z5500 kullanıyorum. Optikle bagladıgım Egreat R6S de başından beri iso larda hep dts ses aldım bunda hiç bir zaman sorun yaşamadım. Z5500 anfisinde DTS olarak yazıyor zaten şimdi gelelim benim için en büyük sürprüze,

Az önce Auron un yazılımını yükledim. Başladım fark aramaya önce menüler çok daha seri hale geldigini gördüm. Belki yanılıyor olabilirim cihaz kasmıyor sonrasında türk bayraklı tema çok şık, yazılım türkçe! ek olarak dizayn biraz daha güzel geldi. özellikle alt yazı ayar ekranı çok daha belirgin, Türk kanalları eklenmiş ve benim için şaşılacak derece sürprüz ses olayı Z5500 bilen bilir güzel sesde coşturur. İlk önce AC3 sesli bir film denedim şaşırdım kulaklarıma inanamadım. fazla üstünde durmadım filmdendir dedim daha sonra diger diskimdeki dts ses codecli bir film koydum ses inanılmaz muhteşem bunu resmi yazılımda neden yapmazlar hayret, bence herkes Auron yazılımını yüklesin fark büyük! adamlara çok teşekkürler helal olsun bu adamlara.

@Miralay25 sanada çok tşk.ler sayende bu yazılımdan haberdar olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 11 Ağustos 2012; 20:40:38 >

• quote:

O zaman hic Auron yazilimi yuklemeyen birisi yukarida soyledigim sekilde Dts-hd sesli ISO dan optik kablo ile Dts almayi deneyip sonucu soyler mi lutfen ? Eger alamazsa bilgi kesinlesmis olur.

Hangi yazılımı yüklemekte serbestsiniz.

İşinize hangisi kendi menfatinize hangisi uygunsa: national pack yada başkalarının hazırlamış olduğu yada egreatın orjinal

yazılımı yükleyin kullanın.

Ben anlatamadım galiba egratın yazılımında hata olup olmadığını senle tartışmıyorum

Egratın orjinal codekleri alınarak ve üstüne ek ilaveler yapılarak hatta egratın orjinal codeklerinde varsa bu hataların bugları fixlenerek

ve ayrıca auron ekibinin hazırlamış olduğu başka kodeklerle beraber tünü NATİONAL PACK yazılıma Eklenmiştir.

Senle tartıştığım konunun:

Egreat yazılımsal hatası belki egratın orjinal kodlarında hata yokturda ondan egratın yazılımını yüklemişsinzde çalışmıştır.Umarım Anlatabildim

• Arkadaşlar ben yazılım yapımcılardan değil yazılımın rar şifre dağıtan arkadaşlardan biriyim.

Yazılımın yapımından uzaktan yakından alakam yoktur.

Sadece burda yazılımın linki ve rar şifresini dağıtmak ve @gamdanoterdam üstadın mesajlarını ve konusunu

alıntı yaparak sizlere yardımcı olmaktır.T u r key Forumda @gamdanoterdam üstata ulaşabilir orda konusu vardır !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

Hocam ben Logitech z5500 kullanıyorum. Optikle bagladıgım Egreat R6S de başından beri iso larda hep dts ses aldım bunda hiç bir zaman sorun yaşamadım. Z5500 anfisinde DTS olarak yazıyor zaten şimdi gelelim benim için en büyük sürprüze,

Az önce Auron un yazılımını yükledim. Başladım fark aramaya önce menüler çok daha seri hale geldigini gördüm. Belki yanılıyor olabilirim cihaz kasmıyor sonrasında türk bayraklı tema çok şık, yazılım türkçe! ek olarak dizayn biraz daha güzel geldi. özellikle alt yazı ayar ekranı çok daha belirgin, Türk kanalları eklenmiş ve benim için şaşılacak derece sürprüz ses olayı Z5500 bilen bilir güzel sesde coşturur. İlk önce AC3 sesli bir film denedim şaşırdım kulaklarıma inanamadım. fazla üstünde durmadım filmdendir dedim daha sonra diger diskimdeki dts ses codecli bir film koydum ses inanılmaz muhteşem bunu resmi yazılımda neden yapmazlar hayret, bence herkes Auron yazılımını yüklesin fark büyük! adamlara çok teşekkürler helal olsun bu adamlara.

@Miralay25 sanada çok tşk.ler sayende bu yazılımdan haberdar olduk.

yazılımı kullandığınız için teşekkürler.

sizin gibi yazılımı kullanıpta yorumlar yazıp biz gördükce memnun oluyoruz.

Bu arada @gamdanoterdam üstatdan duyduklarıma göre v2 yazılım bir kaç hafta sonra çıkacakmış ama tarihi kesin değil.

Daha yenilikci değişiklikler olur inşallah.

• quote:

İşinize hangisi kendi menfatinize hangisi uygunsa: national pack yada başkalarının hazırlamış olduğu yada egreatın orjinal yazılımı yükleyin kullanın.

Ben anlatamadım galiba egratın yazılımında hata olup olmadığını senle tartışmıyorum

Önceki mesajı mobilden yazdığım için kısa tuttum, kendimi pek iyi ifade edemedim. Amacım Egreat'in veya Auron yazılımını eleştirmek veya tercih sebebi yapmak değildi.

Siz, "Auron yazılımı ile gelen codec'ler başka yazılım yüklense de cihazda kalıyor" dediğiniz için, diğer arkadaşlara bilgi olsun diye, acaba gerçekten Auron yazılımı yükleyip üzerine orijinalden
    modlu yazılım kurulunca mı sorun çözüldü diye anlamak için sormuştum.

Zaten yukarıda @arapnasri Egreat'in orijinal yazılımında da o özelliğin olduğunu onaylamış.

Ben her zaman yeni yazılım denemeyi severim. Egreat'i daha yeni kullanmaya başladım ama Auron yazılımı ile kullanmaya devam edeceğim.

Bu arada, Türkçe tercüme ile ilgili olarak, menülerde bazı hatalar dikkatimi çekti. Eğer tüm metinlerin olduğu bir text dosyası varsa, tercüme için öneriler yapmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 11 Ağustos 2012; 20:55:31 >

• ben r6s'yi hdmi ile tv'ye bağladım, tv dende optik ses kablosuyla z906 ya bağladım, ancak z906'ın decoder'ı kendisi decode etmiyor, sadece 3d olarak veriyor sesi? ne yapmam gerekir direk ses sisteminin decode etmesi için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrim3

ben r6s'yi hdmi ile tv'ye bağladım, tv dende optik ses kablosuyla z906 ya bağladım, ancak z906'ın decoder'ı kendisi decode etmiyor, sadece 3d olarak veriyor sesi? ne yapmam gerekir direk ses sisteminin decode etmesi için?

Sesi 3D olarak vermek ne demek anlayamadım ama,

Egreat SES ayarlarında
    1) SPDIF > RAW
    2) SURROUND > 5.1 CH
    seçtikten sonra, DTS ses alabilmeniz gerekir. Yukarıda @arapnasri Z5500 ile bu şekilde alabildiyse sizin de alabilmeniz gerekir.

Bu arada, normal DTS veya AC3 seslerde DTS ve Dolby Digital alabiliyorsunuz değil mi ?
  • quote:

quote:

İşinize hangisi kendi menfatinize hangisi uygunsa: national pack yada başkalarının hazırlamış olduğu yada egreatın orjinal yazılımı yükleyin kullanın.

Önceki mesajı mobilden yazdığım için kısa tuttum, kendimi pek iyi ifade edemedim. Amacım Egreat'in veya Auron yazılımını eleştirmek veya tercih sebebi yapmak değildi.

Siz, "Auron yazılımı ile gelen codec'ler başka yazılım yüklense de cihazda kalıyor" dediğiniz için, diğer arkadaşlara bilgi olsun diye, acaba gerçekten Auron yazılımı yükleyip üzerine orijinalden
    modlu yazılım kurulunca mı sorun çözüldü diye anlamak için sormuştum.

Zaten yukarıda @arapnasri Egreat'in orijinal yazılımında da o özelliğin olduğunu onaylamış.

Ben her zaman yeni yazılım denemeyi severim. Egreat'i daha yeni kullanmaya başladım ama Auron yazılımı ile kullanmaya devam edeceğim.

Bu arada, Türkçe tercüme ile ilgili olarak, menülerde bazı hatalar dikkatimi çekti. Eğer tüm metinlerin olduğu bir text dosyası varsa, tercüme için öneriler yapmak isterim.

Bir kaç gün bekleyelim o konu ilerki günlerde netleşir hemde faydalı olur bilgi açısından.

Yazılımda türkçesel hata görürseniz ss çekin diye not düşülmüş auron yazılımında hatta ss çekerek forumda gösterin diye.

Üstat ssyi görür görmez işleme alır merak etmeyin bu konuda endişeniz olmasın.

saten şunuda söyleyeyimki egreat r6a cihazı yazılımlarından biliyorum üstat yeni yazılım çıkarttıkca türkçe menü karakterlerini varsa kelime hatasını

bulup fixliyordu. r6sdede yapar merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: evrim3

ben r6s'yi hdmi ile tv'ye bağladım, tv dende optik ses kablosuyla z906 ya bağladım, ancak z906'ın decoder'ı kendisi decode etmiyor, sadece 3d olarak veriyor sesi? ne yapmam gerekir direk ses sisteminin decode etmesi için?

Hocam yanlışmı anladım yazında tv den optik ses kablosuyla bagladıgını ima ediyorsun. Dogru anladıysam direk egreat optik çıkışından z906 baglayıp menüdende ses ayarlarından spdf RAW ayarına getirirsen sorunun düzelir.

Ben bir düzeltmede yapayım kontrol ettigimde bendeki iso filmlerin tam emin olmayarak DTS-HD olmadıgını gördüm sadece DTS yazıyor bilgisinde milleti yanlış bilgilendirmek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 11 Ağustos 2012; 21:25:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri
    Ben bir düzeltmede yapayım kontrol ettigimde bendeki iso filmlerin tam emin olmayarak DTS-HD olmadıgını gördüm sadece DTS yazıyor bilgisinde milleti yanlış bilgilendirmek istemem.

Eğer sizde SURROUND > Yoksay ayarlı ise ve DTS ses alabiliyorsanız, orijinal ses DTS-HD değildir. Öyle olsa SURROUND > 5.1 CH yapmanız gerekir.

@evrim3, siz henüz Auron yazılımı yüklemediniz herhalde. Size zahmet orijinal yazılım ise söylediğim şekilde dener misiniz ? Bakalım DTS-HD'den DTS alabilecek misiniz...
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.