Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bkblt85

quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

HDMI : Auto
    Spdif : Raw
    Surruound Ses : HD Ses ( Sisteminiz HD Sesleri Destekliyorsa )
    Sorruound Ses : 5.1 Kanal ( Sisteminiz HD Sesleri Desteklemiyorsa )

bu şekildede denedim ama DTS-HD sesleri DTS e TrueHD sesleride stereo 2.0 a çeviriyor yani HD sesleri kendi çözüp HDMI üzerinden HD olarak(Playstation gibi) iletemiyor sanırım bu cihaz

Bast castle firmware icin aynı sorunu ben de yasiyorum. Gerçi bendeki cihaz r160spro wi fi. rKimi torrent dosyaları true hd/ac3 ses secenegi ile geliyor. Ev sinema sistemi olarak ise samsung e6750w kullanıyorum. Bu sistem orjinal bluray içindeki truehd sesi açıyor ama mkv içindekileri hata verip açmıyor. Bu durumlarda cihazı hdmi ile ev sinema sistemine baglıyorum, usb ile de hdd'yi cihaza. Durum su, ses izi olarak true hd sectigimde ve hdmi output'u raw, multi chanel lpcm ya da auto yaptığımda, surround ne olursa olsun hoparlorlerden deli gibi cızırtı geliyor. Eger lpcm yaparsam sorun olmuyor ama bu sefer de sesler stereo olarak gonderilip, calınıyor, arka hoparloren ses gelmiyor. Musait bir zamanda orjinal ve modlu yazılıma donup bir de onda deneyecegim ama tabi can sıkıcı bir durum.

Edit: arkadaslar, bu sorunu yasayan tek biz degiliz, almanca bilen bir arkadas suraya bakıp yardımcı olur mu lutfen:http://www.egreat-hd.de/forum/showthread.php?tid=939

Edit 2: arkadaslar, google translate ile okuduğum forumlardaki bir öneriyi izleyerek sorunu çözdüm! Buna göre, cihazdan çıkan hdmi'i ses sistemi yani e6750w'ya girmek yerine yine samsung olan 46d7000 tv'nin hdmi girişinden girdim ve sorun kendiliğinden çözüldü. Cihazdan hdmi raw olarak tv'ye giriyor, oradan hdmi ile ses sistemine girip tüm hoparlörlere surround olarak dağılıyor. Surround ayarım da hd audio. Bu noktada ses izi olarak true hd seçili goruyorum ama malesef bu herhangi bir yerde dts'ye çevriliyor mu bilemiyorum, tek bildiğim ses sisteminden hoparlorlere stereo olarak değil de surround olarak arkaya da dağıldığı. Sorun yaşayan arkadaşlar bir de bunu denesin lütfen.

Edit 3: arkadaşlar erken sevinmişim, sesi arka tarafa gönderen ses sisteminin iç ayarıymış, onu kapatınca malesef yine stereoya döndü, tüh. Görünen o ki bu cihaz true hd'yi kendi çözmek yerine bast castle firmware'de sadece pass through yapıyor, yarın bir de orjinal yazılımı deneyeceğim.

Edit 4: öyle gözüküyor ki malesef durum buymuş:http://translate.google.com.tr/translate?sl=de&tl=en&u=http%3A//www.egreat-hd.de/forum/showthread.php%3Ftid%3D939

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aegeus -- 23 Aralık 2012; 0:39:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eddy123

quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Bende bugün bulduğum bir yazılımı paylaşayım. Bastcastle'ın v1.02 hotfix versiyonunu modlamışlar ve DMD versiyonunu yapınlamışlar:

http://files.mail.ru/NXQHZG&usg=ALkJrhg2icBJ6Vvyeqthv10mR5huBGsTDQ

Henüz yüklemedim, ne eklenmiş ne yapılmış çok açıklamada bulamadım. Deneyip görmek lazım.

Dosyayı indirip denedim. Sadece internet browser eklenmiş.Oraya kısayol linki olarak kendi forumlarını koymuşlar. Ekranın görselliği diğer DMD sürümleri gibi. Araçların içinde öbür battlecastle 1.2 sürümündeki kadar araç var (youtube, dailymotion vs.) Ayarlar kısmı hiç değişmemiş aynen duruyor. Açılma hızı aynı gibi bir fark yok. Ana ekrandaki menüler arasında gezme biraz daha yavaşlamış. Modsuz sürümde bu daha hızlıydı. İptv kanalları hala çalışmıyor. Altyazı tipini yine seçemiyoruz. Keşke onu ekleselerdi ve altyazı rengi yine tam beyaz değil biraz griye çalıyor.

Benim isteğim: buyukbang, eğer size zahmet olmazsa yazılımı hazırlayan kişi ile aranız zaten iyi şu altyazı tipini arialblack yazı tipi ayarının konmasını ve altyazı renginin tam beyaz ve gölgeli olmasını söyler misiniz? Benim İngilizcem pek iyi değil. Ona bir şeyler yazdım ancak googletranslate ile çevrilmiş olduğu için sekor500 bir şey anlamadı. Benim yerime bu istekde bulunursanız çok müteşekkir olurum. Yazılım çok hızlı ve güzel ama bu altyazı gerçekten bana hiç güzel gelmiyor ve inanın film izlemede çok sorun oluyor. Kalın altyazılar ile çok mükemmel film izleniyor. Millet altyazı boyutunu ayarlamayı yapıyor ama kalınlık ayarını neden koymazlar anlamıyorum.

Harici altyazı font desteği için istekte bulundum, bakalım ne diyecek. Ama renk konusunda ben bu şekilde sevdiğim için birşey demedim :) Çok parlak altyazı rengi gözlerimi bir süre sonra rahatsız ediyor. Kırık beyaz ve sarı renkler daha sağlıklı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

HDMI : Auto
    Spdif : Raw
    Surruound Ses : HD Ses ( Sisteminiz HD Sesleri Destekliyorsa )
    Sorruound Ses : 5.1 Kanal ( Sisteminiz HD Sesleri Desteklemiyorsa )

bu şekildede denedim ama DTS-HD sesleri DTS e TrueHD sesleride stereo 2.0 a çeviriyor yani HD sesleri kendi çözüp HDMI üzerinden HD olarak(Playstation gibi) iletemiyor sanırım bu cihaz

Bast castle firmware icin aynı sorunu ben de yasiyorum. Gerçi bendeki cihaz r160spro wi fi. rKimi torrent dosyaları true hd/ac3 ses secenegi ile geliyor. Ev sinema sistemi olarak ise samsung e6750w kullanıyorum. Bu sistem orjinal bluray içindeki truehd sesi açıyor ama mkv içindekileri hata verip açmıyor. Bu durumlarda cihazı hdmi ile ev sinema sistemine baglıyorum, usb ile de hdd'yi cihaza. Durum su, ses izi olarak true hd sectigimde ve hdmi output'u raw, multi chanel lpcm ya da auto yaptığımda, surround ne olursa olsun hoparlorlerden deli gibi cızırtı geliyor. Eger lpcm yaparsam sorun olmuyor ama bu sefer de sesler stereo olarak gonderilip, calınıyor, arka hoparloren ses gelmiyor. Musait bir zamanda orjinal ve modlu yazılıma donup bir de onda deneyecegim ama tabi can sıkıcı bir durum.

Edit: arkadaslar, bu sorunu yasayan tek biz degiliz, almanca bilen bir arkadas suraya bakıp yardımcı olur mu lutfen:http://www.egreat-hd.de/forum/showthread.php?tid=939

Edit 2: arkadaslar, google translate ile okuduğum forumlardaki bir öneriyi izleyerek sorunu çözdüm! Buna göre, cihazdan çıkan hdmi'i ses sistemi yani e6750w'ya girmek yerine yine samsung olan 46d7000 tv'nin hdmi girişinden girdim ve sorun kendiliğinden çözüldü. Cihazdan hdmi raw olarak tv'ye giriyor, oradan hdmi ile ses sistemine girip tüm hoparlörlere surround olarak dağılıyor. Surround ayarım da hd audio. Bu noktada ses izi olarak true hd seçili goruyorum ama malesef bu herhangi bir yerde dts'ye çevriliyor mu bilemiyorum, tek bildiğim ses sisteminden hoparlorlere stereo olarak değil de surround olarak arkaya da dağıldığı. Sorun yaşayan arkadaşlar bir de bunu denesin lütfen.

Edit 3: arkadaşlar erken sevinmişim, sesi arka tarafa gönderen ses sisteminin iç ayarıymış, onu kapatınca malesef yine stereoya döndü, tüh. Görünen o ki bu cihaz true hd'yi kendi çözmek yerine bast castle firmware'de sadece pass through yapıyor, yarın bir de orjinal yazılımı deneyeceğim.

Edit 4: öyle gözüküyor ki malesef durum buymuş:http://translate.google.com.tr/translate?sl=de&tl=en&u=http%3A//www.egreat-hd.de/forum/showthread.php%3Ftid%3D939

bende sizin sistemi inceledim benim HB-1100Re ile aynı özelliklere sahipmiş forumda sizin modeli araştırırken bir kişi incelemesini yapmış orda 3D iso player ile Dolby TrueHD ve DTS-HD seslerini çözdürdüğünü söylemiş bende pm attım ve nasıl yaptığını sordum çünkü 3D iso player Egreat olabilir.

• quote:

bende sizin sistemi inceledim benim HB-1100Re ile aynı özelliklere sahipmiş forumda sizin modeli araştırırken bir kişi incelemesini yapmış orda 3D iso player ile Dolby TrueHD ve DTS-HD seslerini çözdürdüğünü söylemiş bende pm attım ve nasıl yaptığını sordum çünkü 3D iso player Egreat olabilir.

Onda sorun yok; bu cihaz 3d iso'ları sorunsuz oynatıyor; üstelik kullandığım hdd de fat32 formatlı, ext3 değil, buna rağmen, arada bir yaptığı bir saniyelik atlama dışında örneği Up 2009 1080p 3D Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-ES - HDCLUB iso dosyasını sorunsuz açıp izledim, üstelik aynı klasöre dosya ismi ile aynı bir Türkçe srt altyazı ekledim, 3 boyutlu görüntüde onu da sorunsuz gösterdi. Bugün ayrıca The Avengers 2012 Blu-Ray 3D AVC DTS-HD MA 7.1 -BLUEBIRD dosyasını deneyeceğim, bakalım onda bir sorun yaratacak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aegeus

quote:

Onda sorun yok; bu cihaz 3d iso'ları sorunsuz oynatıyor; üstelik kullandığım hdd de fat32 formatlı, ext3 değil, buna rağmen, arada bir yaptığı bir saniyelik atlama dışında örneği Up 2009 1080p 3D Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1-ES - HDCLUB iso dosyasını sorunsuz açıp izledim, üstelik aynı klasöre dosya ismi ile aynı bir Türkçe srt altyazı ekledim, 3 boyutlu görüntüde onu da sorunsuz gösterdi. Bugün ayrıca The Avengers 2012 Blu-Ray 3D AVC DTS-HD MA 7.1 -BLUEBIRD dosyasını deneyeceğim, bakalım onda bir sorun yaratacak mı?

kardeş bende zaten 3D iso oynatmasına bişey demiyorum TrueHD ve DTS-HD MA sesleri ev sinema sistemi çözemiyor o arkadaş çözdürmüş ben onu nasıl yaptığını merak ediyorum.

• Orijinalden alıntı: bkblt85

merhaba sizde benim aynı ses sistemi.. true hd olayını konuşmuştuk ama bir önceki sayfada anlattığım mp4 formatlı filmlerdeki aac sorununu sizde yaşıyor musunuz? ben bast castle geçtikten sonra özellikle mp4 formatlı filmlerde ses pronlemi yaşamaya başladım hdmi auto iken.. bide bu truehd olayını çözebilirsek bi duyalım bakalım dts ile dts hd arasında nasıl bir fark var. acaba lgde yazılımsal birşey yapılamaz mı?? gerçi samsung sisteme sahip arkadaşta aynı probleme sahip blurayde true hd mkv de destek yok.. enteresan bi konu gerçekten..

• Orijinalden alıntı: fatihpiskin

merhaba sizde benim aynı ses sistemi.. true hd olayını konuşmuştuk ama bir önceki sayfada anlattığım mp4 formatlı filmlerdeki aac sorununu sizde yaşıyor musunuz? ben bast castle geçtikten sonra özellikle mp4 formatlı filmlerde ses pronlemi yaşamaya başladım hdmi auto iken.. bide bu truehd olayını çözebilirsek bi duyalım bakalım dts ile dts hd arasında nasıl bir fark var. acaba lgde yazılımsal birşey yapılamaz mı?? gerçi samsung sisteme sahip arkadaşta aynı probleme sahip blurayde true hd mkv de destek yok.. enteresan bi konu gerçekten..

kardeş mp4 hiç denemedim ama sanki en son CS fw da aac ayarı vardı öyle bişey hatırlıyorum ordan sorunu çözebilirsin belki.evet bu TrueHD ve DTS-HD sesleri sadece kendi bluray dan çözüp harici bir playerden gelen sesi çözememesi çok saçma aslında ben kendi bluray oynatıcısına disk takıp da denemedim onuda nasıl çözüyor görmek lazım ondada DTS-HD sesleri DTS e çevirip veriyorsa tamamen kandırmaca ozaman

• Bastcastle için HD sesler ile ilgili şöyle bir durum var.

DTS-HD MA sesleri kayıpsız AVR nize yollayabiliyor ve AVR niz bu sesleri destekliyorsa zaten kendisi çözüp bu sesleri veriyor.

Fakat Dolby True HD sesleri desteklemiyor gariptirki bu sesleri AVR ye anladığım kadarı ile Stereo ya indirgeyip yolluyor.
  • arkadaşlar cihazı yeni aldım keşfetme aşamasındayım film afişleme programı kullanımı konusunda son derece bilgisizim rica etsem olabildiğince basitçe hangi adımları izlemem konusunda yardımcı olurmusunuz
  • arkadaşlar ozelikle 3d filimlerde seste kaymalar yaşıyorum rus sürümüyle,,acaba sızde dıkkat ettinizmi.fılmı durdurup devam edınce duzelıyor ama yınede kayma var seste..çoğu fılımlerde böyle,,bır goz atarmısınız sizdede oluyormu..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eddy123

quote:

Bende bugün bulduğum bir yazılımı paylaşayım. Bastcastle'ın v1.02 hotfix versiyonunu modlamışlar ve DMD versiyonunu yapınlamışlar:

http://files.mail.ru/NXQHZG&usg=ALkJrhg2icBJ6Vvyeqthv10mR5huBGsTDQ

Henüz yüklemedim, ne eklenmiş ne yapılmış çok açıklamada bulamadım. Deneyip görmek lazım.

Dosyayı indirip denedim. Sadece internet browser eklenmiş.Oraya kısayol linki olarak kendi forumlarını koymuşlar. Ekranın görselliği diğer DMD sürümleri gibi. Araçların içinde öbür battlecastle 1.2 sürümündeki kadar araç var (youtube, dailymotion vs.) Ayarlar kısmı hiç değişmemiş aynen duruyor. Açılma hızı aynı gibi bir fark yok. Ana ekrandaki menüler arasında gezme biraz daha yavaşlamış. Modsuz sürümde bu daha hızlıydı. İptv kanalları hala çalışmıyor. Altyazı tipini yine seçemiyoruz. Keşke onu ekleselerdi ve altyazı rengi yine tam beyaz değil biraz griye çalıyor.

Benim isteğim: buyukbang, eğer size zahmet olmazsa yazılımı hazırlayan kişi ile aranız zaten iyi şu altyazı tipini arialblack yazı tipi ayarının konmasını ve altyazı renginin tam beyaz ve gölgeli olmasını söyler misiniz? Benim İngilizcem pek iyi değil. Ona bir şeyler yazdım ancak googletranslate ile çevrilmiş olduğu için sekor500 bir şey anlamadı. Benim yerime bu istekde bulunursanız çok müteşekkir olurum. Yazılım çok hızlı ve güzel ama bu altyazı gerçekten bana hiç güzel gelmiyor ve inanın film izlemede çok sorun oluyor. Kalın altyazılar ile çok mükemmel film izleniyor. Millet altyazı boyutunu ayarlamayı yapıyor ama kalınlık ayarını neden koymazlar anlamıyorum.

Harici altyazı font desteği için istekte bulundum, bakalım ne diyecek. Ama renk konusunda ben bu şekilde sevdiğim için birşey demedim :) Çok parlak altyazı rengi gözlerimi bir süre sonra rahatsız ediyor. Kırık beyaz ve sarı renkler daha sağlıklı bence.

Teşekkür ederim o istekte bulunmanız bile güzel. Bakalım diğer isteği de sonra bir ara bulunurum. Ben eski dark media playeri de sırf altyazı rengi ve stili yüzünden değiştirmiştim. Bunda modlu DMD sürümünde o problemi aşmıştım ancak şimdi de 3d isolarda sorun var işte. Onun için de şu an için battlecastle mecburi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

arkadaşlar ozelikle 3d filimlerde seste kaymalar yaşıyorum rus sürümüyle,,acaba sızde dıkkat ettinizmi.fılmı durdurup devam edınce duzelıyor ama yınede kayma var seste..çoğu fılımlerde böyle,,bır goz atarmısınız sizdede oluyormu..

Bende hiç olmadı. Lipsync diye bir ayar olmalı ses ayarlarında. Onu bir kurcalayın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bastcastle için HD sesler ile ilgili şöyle bir durum var.

DTS-HD MA sesleri kayıpsız AVR nize yollayabiliyor ve AVR niz bu sesleri destekliyorsa zaten kendisi çözüp bu sesleri veriyor.

Fakat Dolby True HD sesleri desteklemiyor gariptirki bu sesleri AVR ye anladığım kadarı ile Stereo ya indirgeyip yolluyor.

Ses ayarlarında, Auto, HD, 5.1 var. 5.1 i seçerseniz DTS-HD sesleri DTS olarak receiver a yolluyor.

Selamlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkuc

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bastcastle için HD sesler ile ilgili şöyle bir durum var.

Ses ayarlarında, Auto, HD, 5.1 var. 5.1 i seçerseniz DTS-HD sesleri DTS olarak receiver a yolluyor.

Selamlar,

HD olarak seçerseniz ve receiverınız da HD sesleri destekliyorsa DTS olarak değil DTS-HD olarak yolluyor.
  • Bu iş iyice karıştı. HDMI output LPCM olunca aşağısı fark etmeksizin iki kanal gönderiliyor ses. Multi channel LPCM derseniz bu sefer, en azından bende, True HD sesler, anfiye doğru gönderilmiyor, hoparlörlerden çıslama şeklinde ses geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihaza Titanic 3D (55,53 Mbps) koysan şanzımanı dağıtır heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leodan

Bu cihaza Titanic 3D (55,53 Mbps) koysan şanzımanı dağıtır heralde.

Valla Bastcastle çok sağlam ama şimdi söyleyince deneyesim geldi.

Bu arada bildiğim kadarı ile sağlam 3D iso larda kimi sahnelerde bitrate 100,00 Mbps e yakın değerlere sıçrayabiliyor. Olay da orda kopuyor zaten.
  • ilk kez Prometheus_3D iso indirdim 45.4 GB tek dosya ve yaşananlar

Media Player : R160S PRO
    FW : xEgreat R6S 2.6.8.0 DMD 5.8 Modlu yazılım
    TV LG 47 LM760S - HDMI 1.4 destekli,2 girişe takılı
    Ses : DTS destekli optik girişli Sony DAV-S400
    Kaynak : USB 3.0 1 TB Toshiba HDD USB 3.0 girişe bağlandı

1 - Menüden BD/DVD medyalarda her zaman sor işaretliydi menülü oynat dedim direk başladı otomatik yaptım sonuç değişmedi indirdiğim sitede profil yazmıyordu menüsüz direk açtığına göre profil 2 olmalı.Tabi bu arada birisi mkv medyalarda dosya bilgisi öğrenmek için kullandığımız Media Info tarzı bir proğramın ISO versiyonunu söylerse sevinirim.Böylece izlemeden önce anlamış olurum.Media Info'da denediğimde kitlendi
    2 - Otomatik 3D moduna geçti
    3 - Filmi bir klasöre koyup .srt uzantıya dokunmadan filmle aynı adı verdim altyazıyı görmedi.Filme dubbed edilmiş altyazılardan türkçeyi seçebildim.Ancak kendi seçeceğim ve ayar yapabileceğim bir altyazıyla izlemek isterdim olmadı
    4 - En ufak bir takılma olmadan bir avi oynatır gibi akıcıydı
    5 - Digitürk receiver'dan gelen yayınları da ses sisteminden alabilmek için receiver ve egreat TV'ye HDMI ile bağlı ve tv'nin optik çıkışından receiver'a optik bağlantı var.Bu şekilde iken 3 gün öncesine kadar kullandığım Dark Media Mania'da HDMI 1.3 olduğundan DTS filmlerin sesini receiver'dan DTS alamazken Egreat sonrası HDMI 1.4 sayesinde almayı başarmıştım.Ancak Prometheus izlemeye başladığımda bu düzenekle ayarlardan HDMI-RAW seçili iken ses yok.LPCM veya Auto yapınca sesi PCM alabildim.TV'yi aradan çıkarıp R160'ı direk receiver'a optikle bağlayınca da sonuç değişmedi sadece PCM ses alabildim.Oldukça eski bir model olan ancak şimdiye kadar bana sorunsuz hizmet eden Sony DAVS400'ün DTS HD ve TRUE HD gibi güncel formatları desteklemiyor olsa da ben yine de optikle DTS ses alabileceğime emindim.Onca emek ve daha önce tanık olmadığım derinlikteki görüntüleri PCM olarak izlemek gerçekten alacağım zevkin % 40'ını götürdü desem yeridir.Sorunun çözümü için her türlü öneriyi memnuniyetle uygulayıp sonucu burada paylaşırım

Edit : mesajı yazdıktan sonra R6S başlığını okurken tesadüfen HD sesli isolarda ayarlar-ses-başlığındaki çevresel ses kısmındaki ayar 5.1 CH olarak seçildiğinde DTS ses alınabildiğini okuyup denedim sonunda başardım seçeneklerden Yoksay'ı seçince de oldu.Geriye sadece altyazı kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcekmen -- 25 Aralık 2012; 0:04:17 >

• Birsey sorcam ben r160s kullaniyorum ama 3d isolarda sikinti yasiyorum. İso dosyasini oynat dedigim zaman sinyal alamiyorum ama ses geliyor ve daha sonrasinda 2d olarak devam ediyor. Ayarlardan mi kaynaklaniyordur acaba? 2d bluraylerde bir sikinti yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.