Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
377.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim için de iptv özelliği önemli.iptv özelliğini kullananlar bilgi verebilirler mi?

yerli hangi kanalları izleyebiliyoruz?

kanal eklemesi yapabiliyor muyuz?

performans değerlendirmesi yapabilirse tecrübeli arkadaşlar çok yararlı olacak.
  • LÜTFEN CEVAP VERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN SLm forumdaşlar bende bu ürünü almayı düşünuyorum da bazı sorularım olacak sizlere

1.iptv özelliğini türk ve yabancı kanalların kullanımında sorun oluyor mu ? kanal ekleme yöntemi veya yöntemleri var mı ?
    2.nmt uyguları özellikle torrent akıcı çalışıyor mu ?
    3.40-50GB blu-ray filmler donmadan çalışıyor mu ?
    4.torrent kayıtını sabit diske mi yapıyor (eski ürünlerde böyleydi) yoksa harici diske de artık torrent indirebiliyor muyuz ? harici diske kayıt yapıyorsa ext3 olarak mı formatlamamız lazım yoksa ntfs de oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

arkadaşlar benim için de iptv özelliği önemli.iptv özelliğini kullananlar bilgi verebilirler mi?

Merhaba arkadaşlar

Cihaz bende yok. ancak bu cihazlar konusunda bayağı bir tecrübem olduğundan cevapsız kalmasın.

Öncelikle cihazda gömülü olarak Modlu yazılımda 100 küsür türk Tv kanalını seyredebiliyorsunuz.
    Bu yayınlar SD kalitesinde.

istediğiniz iptv kanalını kumandadan tuşa basayım kuutu açılsıın ekleyeyim gibi düşünürseniz
    böyle bir durum yok.
    direkt yazılıma eklenmesi gerekiyor.

Ancak yinede istediğiniz bu yayınları seyretmenin şöyle bir yolu var.
    Şöyleki bu cihazlar (R6s , R6a , R6a-2 ) M3u playlist dosyalarını okuyabiliyor.
    aynı zamanda cihazlar mms , mvs, rstp adreslerini destekliyor.

Bu bağlamda istediğiniz kanalın mvs , mms, rstp adresini bulup
    winampta hem test edip listelerseniz ve sonrada m3u dosyası şeklinde kayıt edip
    kendi HDD nize atarsanız cihazdan göstererek seyredebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

arkadaşlar benim için de iptv özelliği önemli.iptv özelliğini kullananlar bilgi verebilirler mi?

Merhaba arkadaşlar

Cihaz bende yok. ancak bu cihazlar konusunda bayağı bir tecrübem olduğundan cevapsız kalmasın.

Öncelikle cihazda gömülü olarak Modlu yazılımda 100 küsür türk Tv kanalını seyredebiliyorsunuz.
    Bu yayınlar SD kalitesinde.

istediğiniz iptv kanalını kumandadan tuşa basayım kuutu açılsıın ekleyeyim gibi düşünürseniz
    böyle bir durum yok.
    direkt yazılıma eklenmesi gerekiyor.

Ancak yinede istediğiniz bu yayınları seyretmenin şöyle bir yolu var.
    Şöyleki bu cihazlar (R6s , R6a , R6a-2 ) M3u playlist dosyalarını okuyabiliyor.
    aynı zamanda cihazlar mms , mvs, rstp adreslerini destekliyor.

Bu bağlamda istediğiniz kanalın mvs , mms, rstp adresini bulup
    winampta hem test edip listelerseniz ve sonrada m3u dosyası şeklinde kayıt edip
    kendi HDD nize atarsanız cihazdan göstererek seyredebilirsiniz.

teşekkür ederim gayet aydınlatıcı bir yanıt olmuş.

• Arkadaşlar cihaz tekrar 200 liraya düşer mi?
  • Eğer 199TL'ye düşerse ben de almayı düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Merhaba,

Dun aksam V7 yazilimini test etme sansi buldum.

V6 yaziliminda test ettigim transformers 3 filmindeki takilma bu sefer olmadi.

Ancak, dun aksam Men in Black 3 filmini bastan sona izledim.

Filmi izleyenler icin soyluyorum, ay'a giden mekigi uzaktan ilk gosterdigi sahnelerden baslamak uzere maalesef goruntude ve seste takilmalar basladi. Transformersdeki 7-8 sn surmustu ama bu uzun surdu.

Filmin son 15 dakikasini ingilizce altyazili seyretmek zorunda kaldim.

RIP'de ya HDMI kabloda bir sorun oldugunu dusunmuyorum. Cunku ayni sahneyi tekrar tekrar hem altyazisiz hem de filmin orjinal altyazilari ile sorunsuz bir sekilde izledim. Yag gibi akiyor...

Maalesef Bu problemi sadece HARICI altyazilari devreye alinca yapiyor.

Insallah orjinal yazilimda sonuc daha iyi olur.

Sn. Sancak bilgisayar,

Gecen hafta yaptiginiz kampanya ile yaklasik 100 arkadasi daha aramiza kattiniz :)

Lakin harici altyazi sorununun v7.0 beta yazilim ile de bir miktar iyilestiginin ancak, duzelmediginin farkindasiniz degil mi?

Bu konuda uretici firma ile kontak halinde misiniz?

Mujdeli haberlerinizi bekliyoruz.

• ürün indirimde ve hatta %10 bonus puan var gittigidiyorda ama sanırım bu son olacak bugün yarın 2 gün devam edecek hala almayan varsa düşünmesin derim
  • Bence düşünsünler :) Şubat ayından beri aktif olarak satışı yapılan bir cihaz ama hala 3D Bluray ISO'larda harici altyazı sorunu tam olarak çözülmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 8 Ekim 2012; 14:14:01 >
  • niye beta olan yazılımda minimum diyorlar yanlış mı?
  • Hattaaa ağdan 3d iso izleyecekler dikkat etsin, 2 kere düşünsün
  • Acikcasi 100 mbit'lik baglanti, saniyede 12 megabaytlik bir veri akisi demek. Gunumuz media playerlarinin bu hizin yanina yaklasamadigi malum. E simdi bitrate'i 26.000 kbit olan yani yaklasik 3250 kbyte, o da yaklasik 3.1 MB eden bir filmi teorik olarak oynatabilecegini dusunuyor insan.

Yani aslinda bant genisligi yeterli gibi duruyor ama islemci hem bu filme hem de ethernet chipsetine yetmiyor gibi, ethernet islemcide darbogaz yapiyor olabilir.

Minimum ya da maksimum, ne farkeder. Filmi izlerken 'acaba hangi sahnede takilacak' endisesine kapilmak hos olmuyor.

Son yasadigim ornegi paylastim 4 mesaj once.
  • peki sata bağlamayı denemediniz mi diskleri? benim 3d isolar sata mkvler usb hiç bir sorunum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

erdos113 , bir müjdeli haber daha vereyim.

Egreat'in 1186 serileri için yakında çıkacak orijinal yazılımın betasını deniyorum.

1) gelişmiş ses seçenekleri gelmiş. ( MPEG Output , WMA Pro Output , AAC Output şeklinde )
    2) Usb 2.0 ile Avengers'i 1:20 den - sona kadar seyrettim , sadece 1 sahnede yaklaşık 1-2 saniyelik hafif bir atlama yaptı o kadar.
    Usb 3.0 ile yağ gibi akıyor.

Şu an yazılımı mediafire ya upload ediyorum , GamdaNoterdam arkadaşa incelemesi için link vereceğim.

ıyı haber..şu ufak tefek takılmalarda olmasa bu cıhaz tadından yenmez..yıllardır pc de ezıyet cekmişiz..umarım yazılım bır an once cıkar.aslında merak ettim betasını ama ,denemekde ısterdim doğrusu..neyse bekleyeceğiz artık..kolay gelsin.

2.2.8.0 yazılımını kurun sonra filmleri usb 3.0 destekli hdd yada flash bellekten izle takılma yaşamayacağından eminim.

3,0 dan kulanıyorum zaten.takılmalar yok denecek kadar azaldı..
    beklıycez artık yenı yazılımı merakla..buda son yazılım cıkana kadar benı ıdare eder..bılgıler için saol miralay..

Bende usb 3.0 HDD'te var usb 2.0'da, ikisini de denedim. Medyalarda aralarında hiç bir fark olmuyor, usb 2.0 hızı büyük boyutlu mkv'lere de, en büyük boyutlu 3D ISO'lara da fazlasıyla yetiyor. Takılmanın nedeni kesinlikle usb 2.0 bağlantı değil.

Mac Mini'de usb 2.0 ile hiçbir iso'da takılmayan görüntü R6S'te harici altyazı olunca takılma yapıyor. Son beta'da da durum böyle. Bunun kesinlikle yazılımsal olduğunu düşünüyorum ve çok büyük olasılıkla custom firmware'le de bir ilgisi yok. Orjinal yazılımdan.

Hatta takılmalar iso'yla sınırlı değil. dün 1.5 GB'lık Fringe'in yeni sezonunun 1. bölümünü harici altyazıyla izledim. (720P WEB DL sürümü) En az 10-12 sahnede takılma oldu (micro stuttering). Takılmalar çok kısa süreli ve dikkatli gözlerle görülecek kadardı.

Dahili altyazılı 3D iso ve mkv'lerde hiç takılma olmuyor.

Yani sorun ne usb, ne hdd, ne işlemci ne RAM. Burada harici altyazıyla ilgili basit bir yazılımsal sıkıntı var, çözülebileceğini düşünüyorum. Aslında bu bugları Egreat forumuna raporlamamız lazım ki çözülsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 8 Ekim 2012; 16:14:37 >

• şöyle bir ürün alın her r6s sahibine öneririm

http://www.vatanbilgisayar.com/Harici%20Harddisk/seagate-staa1500201-2,5-15-tb-freeagent%C2%AE-goflex%E2%84%A2-usb-30--usb-20-siyah-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=50787#allImages

300 tlye almıştım 280 tlye inmiş ucundaki aparat çıkıyor ve disk sata oluyor bağlayınca usb 3.0 ve 2.0 oluyor r6se bağlarken sata pcye bağlarken usb böylece takılma filan hak getire

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Ekim 2012; 16:19:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

peki sata bağlamayı denemediniz mi diskleri? benim 3d isolar sata mkvler usb hiç bir sorunum yok

Sadays hımedıa cihazında 3d yüksek bitrateli harici alt yazı denesene takılma varmı ? egreat r6s de hex decimal kod farklı girilmiş takılmaya bu sebep oluyor.

bende 3d iso yok deneyemedim varsa demo bir yerden indireceğim şöyle 100 mb 200 mb yüksek bitrateli 3d iso ..vs
  • quote:

peki sata bağlamayı denemediniz mi diskleri? benim 3d isolar sata mkvler usb hiç bir sorunum yok

Abi sata ile ne alakasi var gozunu seveyim, olay bitrate'in yetersiz kalmasi degil ki?

USB 3.0 disk ile usb 3.0 portta deniyorum. Ayrica alt yaziyi kapattigimda ya da dahili bir altyazi sectigimde hic bir sorun yok. Olayin bitrate ile alakasi olmadigi buradan anlasiliyor zaten.

Bence sorun su. Firmware'in harici altyaziyi devreye alan kisminda sorun var. Muhtemelen bu harici altyazi devredeyken, islemci bu islem icin olmasi gerekenden fazla kapasite harciyor. Yani islemci optimizasyonu eksik (harici altyazi devreye alindiginda). Yani atiyorum diyelim ki dahili altyazi ile izlerken islemci %70 Video icin, %20 ses icin, %5 altyazi icin kendisini kullaniyorken, harici altyazi devreye girince bu %5 oluyor sana %15. Boyle olunca da bitrate'i yuksek olan sahnelerde video icin yeterli kapasite kalmiyor. Islemci zayif kaliyor.

Yani olayin kesinlikle sata baglanti ile bir ilgisi olmadigini dusunuyorum.

• quote:

quote:

Sadays hımedıa cihazında 3d yüksek bitrateli harici alt yazı denesene takılma varmı ? egreat r6s de hex decimal kod farklı girilmiş takılmaya bu sebep oluyor.

bende 3d iso yok deneyemedim varsa demo bir yerden indireceğim şöyle 100 mb 200 mb yüksek bitrateli 3d iso ..vs

hatta sizin için şöyle yapayım bir kere üzerindeki firmware ile bir kere de sizin firmware ile deneyeyim sırf bu iş için intikamcıları indirdim herkes onda takılma olduğunu söylüyordu

ancak ondan önceki isolara baktım çoğunun bitratei 40.000 üstü ve bugüne kadar harici altyazı ile sorunsuz izledim sata disk üzerinden

bu sefer satadan ve usbden defalarca deneyeceğim filmimiz intikamcılar olsun ve mümkünse takılan sahneleri söyleyin çünkü muhtemelen filmin tümünü izleyecek vaktim olmayacak

• bu arada

HIMEDIA HD900A VE HD900B SERİSİ AURON NATİONAL PACK 1.0.4.20 V6.0

egreat r6s tabanlı mı yoksa r6se uyguladıklarınızın himedianın orijinal firmwarei üzerine uygulanmış hali mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

erdos113 , bir müjdeli haber daha vereyim.

Egreat'in 1186 serileri için yakında çıkacak orijinal yazılımın betasını deniyorum.

1) gelişmiş ses seçenekleri gelmiş. ( MPEG Output , WMA Pro Output , AAC Output şeklinde )
    2) Usb 2.0 ile Avengers'i 1:20 den - sona kadar seyrettim , sadece 1 sahnede yaklaşık 1-2 saniyelik hafif bir atlama yaptı o kadar.
    Usb 3.0 ile yağ gibi akıyor.

Şu an yazılımı mediafire ya upload ediyorum , GamdaNoterdam arkadaşa incelemesi için link vereceğim.

ıyı haber..şu ufak tefek takılmalarda olmasa bu cıhaz tadından yenmez..yıllardır pc de ezıyet cekmişiz..umarım yazılım bır an once cıkar.aslında merak ettim betasını ama ,denemekde ısterdim doğrusu..neyse bekleyeceğiz artık..kolay gelsin.

2.2.8.0 yazılımını kurun sonra filmleri usb 3.0 destekli hdd yada flash bellekten izle takılma yaşamayacağından eminim.

3,0 dan kulanıyorum zaten.takılmalar yok denecek kadar azaldı..
    beklıycez artık yenı yazılımı merakla..buda son yazılım cıkana kadar benı ıdare eder..bılgıler için saol miralay..

Bende usb 3.0 HDD'te var usb 2.0'da, ikisini de denedim. Medyalarda aralarında hiç bir fark olmuyor, usb 2.0 hızı büyük boyutlu mkv'lere de, en büyük boyutlu 3D ISO'lara da fazlasıyla yetiyor. Takılmanın nedeni kesinlikle usb 2.0 bağlantı değil.

Mac Mini'de usb 2.0 ile hiçbir iso'da takılmayan görüntü R6S'te harici altyazı olunca takılma yapıyor. Son beta'da da durum böyle. Bunun kesinlikle yazılımsal olduğunu düşünüyorum ve çok büyük olasılıkla custom firmware'le de bir ilgisi yok. Orjinal yazılımdan.

Hatta takılmalar iso'yla sınırlı değil. dün 1.5 GB'lık Fringe'in yeni sezonunun 1. bölümünü harici altyazıyla izledim. (720P WEB DL sürümü) En az 10-12 sahnede takılma oldu (micro stuttering). Takılmalar çok kısa süreli ve dikkatli gözlerle görülecek kadardı.

Dahili altyazılı 3D iso ve mkv'lerde hiç takılma olmuyor.

Yani sorun ne usb, ne hdd, ne işlemci ne RAM. Burada harici altyazıyla ilgili basit bir yazılımsal sıkıntı var, çözülebileceğini düşünüyorum. Aslında bu bugları Egreat forumuna raporlamamız lazım ki çözülsün.

takılmaya sebep olan şey install.img dosyasındaki ve çekirdek yazılım olan DvdPlayer adlı kapalı kod ile yazılmış linux mips r3000 elf
    formatındaki hex decimal hatasıdır.
    takılma takılma takılma takılma evet takılma işte bu olayı merak eden arkadaşlar için bilgilendirme olması açısından egreat r6s nin çekirdek yazılımını
    paylaşıyorum.
    Egreat bu takılmanın önüne kendileride geçemiyor ve realtek firması yapıyor. Realtek çekirdek yazılımı yapar himedi , egreat..vs firmalara dağıtır.
    egreat 4-5 ay oldu çekirdek yazılımını bir türlü düzeltemediler çünkü açık kaynak kodu olmayan ve elf formatına çekip kapalı kaynak koduna çeviremiyorlar.
    Yani realtekden bekliyorlar, realtek ise çıkmaz ayın çarşambası bakalım Allah yardım etsin bunlarada biz Auron ekibi ise yeni çekirdek yazılımımıza
    ilgili kodları hex editorle döşeyelim.

Auron ekibinin 3 ayını aldı bu DvdPlayer adlı dosyanın hatalarını düzelte düzelte.Düzeltilemeyen ve açık kaynak koduna sahip olabilirsek
    anında video takılmayı düzeltir şu dakka hizmetinize sunarız.

İşte şu meşhur 1186 chipset ve video takılması yapan egreat r6s çekirdek yazılımı olan DvdPlayer dosyası.

http://www.dosya.tc/server21/JWpGao/EGREATR6S_EK_RDEKYAZILIMIDvdPlayer.rar.html

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.