Şimdi Ara

EGO'nun açılımı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Googlede aradım ama net bir sonuca ulaşamadım , nedir açılımı ?

EGO'nun Açılımı

EGO, "Egotistical Grandiosity Orientation" ifadesinin kısaltmasıdır ve bir kişinin aşırı derecede abartılı bir öz imajına sahip olduğu psikolojik bir durumdur. EGO, kendini büyük görme, haklılık inancı ve hayranlık ihtiyacı gibi özelliklerle karakterizedir.

EGO'su yüksek olan kişiler tipik olarak abartılı bir benlik algısına sahiptirler, başarılarını olduğundan fazla gösterirler ve eleştirilere karşı aşırı hassastırlar. Ayrıca, başkalarından sürekli hayranlık ve onay beklerler ve kendi eylemlerinin sonuçlarından sorumluluk almakta zorlanırlar.

EGO, kişilerarası ilişkilerde sorunlara, düşük benlik saygısına ve duygusal sıkıntıya yol açabilir. EGO'su yüksek olan kişilerle başa çıkmak zor olabilir, çünkü genellikle başkalarının sınırlarına ve duygularına karşı duyarsızdırlar.

EGO'nun altında yatan nedenler karmaşıktır ve genellikle çocukluk deneyimleriyle ilgilidir. EGO'su yüksek olan kişiler genellikle aşırı şımartılmış veya ihmale uğramış olabilirler. Ayrıca, narsisistik kişilik bozukluğu gibi diğer zihinsel sağlık sorunlarının bir parçası olarak da ortaya çıkabilir.

EGO'nuz yüksekse, bu durumu yönetmenize yardımcı olacak adımlar atabilirsiniz. Bunlar şunları içerir:

• Öz farkındalığınızı artırın.
    • Olumsuz düşünce kalıplarınızı tanımlayın.
    • Başkalarına karşı daha empatik olmaya çalışın.
    • Küçük hedefler belirleyin ve başarılarınızı kutlayın.
    • Profesyonel yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • latince ''ben'' demekti yanlış hatırlamıyorsam.

Berxwedan Xwes
    Naif Direniş
    Doroteo Arango Arambula ''Pancho'' Villa
  • Gerçekten bulamadınız ise psikoloji defterimden yazabilirim ayrıntılı olarak yanılmıyorsam süper ego filanda vardı.

• Ego(Ben),Frued'a göre insanların psikolojik yanıdır.Bireyin ne olduğunu,ne olmak istediğini,çevresince nasıl tanındığını konularındaki bilinçliliğidir.
    İd:İnsanın biyolojik yanıdır.Hoşlanma ilkesine dayanan,hemen doyurulmak isteyen iç güdülerin yer aldığı yandır.

Süper Ego: İnsanın toplumsal yanıdır.

ama açılımını bilemiyorum.
    The car is on fire, and there's no driver at the wheel, And the sewers are all muddied with a thousand lonely suicides, And a dark wind blows, The government is corrupt, And we're on so many drugs, With the radio on and the curtains drawn, We're trapped in the belly of this horrible machine, And the machine is bleeding to death, The sun has fallen down, And the billboards are all leering, And the flags are all dead at the top of their poles, It went like this: The buildings tumbled in on themselves, Mothers clutching babies, Picked through the rubble, And pulled out their hair, The skyline was beautiful on fire, All twisted metal stretching upwards, Everything washed in a thin orange haze, I said, "Kiss me, you're beautiful - These are truly the last days", You grabbed my hand, And we fell into it, Like a daydream, Or a fever, We woke up one morning and fell a little further down, For sure it's the valley of death, I open up my wallet And it's full of blood
  • Elektrik Gaz Otobüs İşletmesi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilinç içeren zihin parçası demek

ben demedim... freud dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn16 -- 31 Mart 2010; 19:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripsinojeN

Erken Gelen Oturur

Australian Dream
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köprüde Saat Satan Zenci

Gerçekten bulamadınız ise psikoloji defterimden yazabilirim ayrıntılı olarak yanılmıyorsam süper ego filanda vardı.

hangi ego dan bahsediyor arkadaş onu bir sorsaydın
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.