Şimdi Ara

Egitim Seviyesine Gore Secmenlerin Oy Verdigi Partiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Egitim Seviyesine Gore Secmenlerin Oy Verdigi Partiler

Bu anket 2015 secimlerinde konda tarafindan hazirlanmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike Tyson -- 12 Nisan 2017; 17:45:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okunmuyor.

• ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CE6080B0 -- 12 Nisan 2017; 17:37:16 >
  • resme bakmaya gerek duymadım

kesin ilkokul mezunlarını akplileri yapmışlardır
    üniversite mezunlarınıda chplileri yapmıslardır

referandum sonucundada bu tip haberlerle millet kendini avutup durur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goalkeeper13 -- 12 Nisan 2017; 17:39:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goalkeeper13

resme bakmaya gerek duymadım

kesin ilkokul mezunlarını akplileri yapmışlardır
    üniversite mezunlarınıda chplileri yapmıslardır

referandum sonucundada bu tip haberlerle millet kendini avutup durur
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 12 Nisan 2017; 17:47:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

Emin misin? Tekrar bak. Grafik dışında yazıda da açıklıyor oranları.

Sonradan fark ettim evet, tonların yakınlığından dolayı kafa karışıklığı olabiliyor. Yine de amaç "kendini kandırmak" olan bir güruh 2'ye 0 bir oranla göz boyamaya çalışmaz. Öte yandan bu verilerin kaynağını sormak daha mantıklı olur.
  • Demokrasiyi isteyen sizsiniz noldu istediğiniz sonuçlar gelmeyince insanları eğitim seviyesine göre ayırmak mı istediniz? İki yüzlü demokratlarsınız 4 partinin seçmenleride kendileride aynı. Her fırsatta demokrasi dersiniz işinize göre gelmeyince başlarsınız eğitim seviyesi bilmem ne. Parti falan tutmuyorum hepsi aynı şeyin farklı renkleri. Türkiyede ki demokraside sadece bazılarının huzurunun bozulmamasına yarıyor.

Ülkenin alayı iki yüzlü.

Örnek verecek olursak halepçeden birsürü terör sempatizanı gelince kimse ses çıkartmadı çünkü doğuya yerleştiler batıda Türkiyenin nimetlerinden faydalanan halkı rahatsız etmediler bu yüzden kimseden ses çıkmadı doğu darmadağın edilirken.

Ama Suriyeliler batıya yerleşince o toz pembe hayatınız bozuldu hemen başladınız ötmeye daha düne kadar onlarda kardeşimiz yaşasın hümanizm diyenler bu gün Suriyelilerden en çok şikayetçi olan kesim. Bu kafada olan insanlar her fırsatta demokrasi diye bağırıp sonuçlar istediği gibi gelmeyince boş boş öten tipler.

Referandumun sonucu ne olacak umrumda değil yine herkes iki yüzlü davranacak zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MHP lilerin üniverisite mezunu oranı yüksekmiş. Beni şaşırttı. Bahçeliyi indirecek kadar okuyamamışlar demekki. Bu da beni şaşırttı
  • Habidin kullanıcısına yanıt
    sütcü imam falandır

• Demokrasi geri kalmış , eğitim seviyesi düşük ülkelerde zararlı sistem.Eğitimsiz bireyler çoğunlukla 7 8 çocuk bakıyor bu çocuklarda bu kadar büyük ailede eğitim göremiyor çünkü devletin eğitim imkanları yetersiz.Eğitimin seviyesinin düşük olmasıda işlerine geliyor çünkü sorgulayacak kafada insan yok sadece söyleneni dinleyen yapan koyun kitle var

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCleanse

Demokrasi geri kalmış , eğitim seviyesi düşük ülkelerde zararlı sistem.Eğitimsiz bireyler çoğunlukla 7 8 çocuk bakıyor bu çocuklarda bu kadar büyük ailede eğitim göremiyor çünkü devletin eğitim imkanları yetersiz.Eğitimin seviyesinin düşük olmasıda işlerine geliyor çünkü sorgulayacak kafada insan yok sadece söyleneni dinleyen yapan koyun kitle var

Ayrıca padişahlık gibi şeyleri savunduğumuda kimse düşünmesin. Halk eğitilene kadar Teknokrasi benzeri(aynısı değil) bir sistem olmalı. Eskiden olduğu gibi bir kurultay olsa ve ülkenin en eğitimli insanları kararlar alsa çok güzel olurdu. Ayrıca herkes ilk önce kendi alanlarında kararlar vermeli. Örneğin sosyologlar psikologlar akademisyenler vs eğitim ile ilgilenmeli. Ülkenin yönetimi cahil bir halka asla sorulmamalı ve aynı şekilde mantıksız hareket eden insan/lar/ın eline verilmemeli. Milletvekilleri parti binalarına tonlarca para götürdükleri için ya da halkı dolandırdıkları için değil siyasetten ekonomiden insan ilişkilerinden tarihten problem çözmeden anlayan insanlar oldukları için milletvekili olmalı. Özetle her şeyi silip yep yeni bir sistem kurulmalı lakin bu da kültür seviyesi lağam çukuru olan toplumlarda işe yaramaz. Bize 4s kuralını acımasızca uygulayan adamlar lazım halk bunu hak ediyor. Atatürk gibi bir lidere karşı bile nankör davranıyor bu halk. Şuan nereden baksan ülkenin en az %50si Atatürkü sevmiyor ve saygı duymuyor.

• Güzel yazmışsınız katılıyorum.Bakanlıklara meclise iş bilen okumuş insanlar lazım.Milletin akrabası tanıdığı sistemiyle iş yürümez

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCleanse

Güzel yazmışsınız katılıyorum.Bakanlıklara meclise iş bilen okumuş insanlar lazım.Milletin akrabası tanıdığı sistemiyle iş yürümez

Bunlar sadece lafta kalacak malesef çünkü halk istekli değil. O yüzden fırsatını bulan yurt dışına çıksın bulamayanda ege-trakya-akdeniz sahil şeridinden dışarı çıkmasın. Kendim Türkiyenin en kötü illerinden birisinde yaşıyorum doğuda bir köy gibi ve terör cahillik yobazlık eksik olmuyor. Kendimde ilk iş olarak İzmire yerleşmeyi düşünüyorum. Lakin şansızım 1-2 sene aksayacak gibi

• Son seçimler ile bu anketi birleştirelim.

Kasım 2015 Kullanılan oy sayısı: 47.239.370
    AKP' nin aldığı oy sayısı (%49,5): 23.681.926
    CHP' nin aldığı oy sayısı (25,32): 12.111.812
    MHP' nin aldığı oy sayısı (11,9): 5.694.136
    HDP' nin aldığı oy sayısı (10,76): 5.148.085

Acaba lise ve üzeri seçmenin partilere dağılımı nedir?

Bu sorunun cevabına bakmak daha doğru olur. Partilerin ayrı ayrı bakılırsa kendi içinde değerlendirme yapmak gerekir ve birbirleri ile karşılaştırmak saçma olur.

Ankete göre hesaplarsak;

Lise ve üzeri seçmen sayısı(%42): 19.840.535
    AKP' ye oy vermiş lise ve üzeri seçmen sayısı(%33):7.815.035
    CHP' ye oy vermiş lise ve üzeri seçmen sayısı(%52):6.903.732
    MHP' ye oy vermiş lise ve üzeri seçmen sayısı(%51):2.904.009
    HDP' ye oy vermiş lise ve üzeri seçmen sayısı(%29):1.492.944

Grafik olarak şöyle bir şey çıkıyor.

Egitim Seviyesine Gore Secmenlerin Oy Verdigi Partiler

Bu bir istatistik değil. Sadece bir anket.

Sonuç olarak bu anketten anladığım Lise ve üstü mezunu olan seçmenlerin çoğu az bir fark olsa da AKP oyu vermiş.

• Hocam furkan gök diye birisi vardı ondan demiş olabilir arkadaş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.