Şimdi Ara

Eğitim Sen’e erişim engellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğitim Sen’in internet adresine “Harun Yahya” olarak bilinen Adnan Oktar’ın başvurusu üzerine Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişime engellendi.

    Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Genel Merkeze konuyla ilgili herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını açıkladı. Bozgeyik, bugün sabah saat 09.40’dan itibaren Eğitim Sen’in web sitesinewww.egitimsen.org.tr girenlerin son dönemde sıkça karşılaştığı “Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararıyla Engellenmiştir” ifadesini gördüğünü belirterek, “bu engellemenin hukukun en temel kurallarına aykırı yapılmıştır” dedi.

    Eğitim Sen’in daha önce “Adnan hocacılar” tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen “Yaradılış Atlası” ile ilgili olarak yaptığı açıklama nedeniyle internet adresinin kapatıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu nedenden sitenin kapatılmış olmasının her yönüyle üzerinde düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.

    Son dönemde özellikle yazılı ve görsel basına yönelik sansür girişimlerinin yoğunlaştığına işaret eden Bozgeyik, “Bunun son örneği Eğitim Sen’in internet sitesinin erişime engellenmesi olmuştur. Bu uygulama, neresinden bakılırsa bakılsın insanca yaşamanın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durumdur. Eğitim Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmış, ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

    Bozgeyik, internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimlerin başlatıldığını bildirdi.

    Kaynak




    Siteye ttnet DNS'si ile girmeye kalktığımızda o meşhur uyarı geliyor. Artık iyice keyfi hale dönüştürdüler bu engelleme işini. Zaten öyle olmasa bile içeriği ne olursa olsun bir yayının sansürlenmesi düşünce özgürlüğüne aykırıdır. Mahkeme kararıyla bile olsa kimsenin bunu yapmaya hakkının olmadığını her fırsatta dile getirmemiz gerek. Yoksa bu durum daha ciddi bir hal alacağa benziyor.







  • bu adnan hoca baya site kapattırdı
    ne nüfuzlu adammış be!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.