Ben neden elin İngiliz’inin dili ile eğitim görüyorum? İsteyen kendi çabaları ile öğrenir. Hayır ingilizce seviyem kötü de değil -c1 muhtemelen- ama ana dilim gibi olmuyor, asla da olmayacak. İngilizce bir şeyler okumaktan, ingilizce kaynaklardan çalışmaktan, ingilizce yazı yazmaktan nefret ediyorum. Mühendislikte neyse bir şekilde kotarıyoruz ama siyaset, işletme, iktisat, psikoloji, tıp gibi bölümler ingilizce olmamalı. Eğitim dilinin ana dil dışında olması, komprador burjivazinin ülkenin parlak gençlerini asimile edip tarafına çekmek için izlediği bir yoldur. Yerli ve milli dilde eğitimin destekçiyiz. Şimdi diyeceksiniz Türkçe eğitim veren bir üniversiteye gideydin diye. Türkçe eğitim veren düzgün üniversite var da ben mi gitmedim. Yorumları alayım. |
Eğitim ana dilde olmalı

-
-
Dün benzer şeyler aklımdan geçti şimdi dedim yazsam linç yiyecem vazgeçtim, sınavlar, raporlar ingilizce olmasını anlarım da sınıf içindeki iletişimin ingilizce olmaması tuhaf geliyor bilmiyorum belki başlayınca alışırım
Ama simüle olma durumuna pek inanmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 20 Aralık 2022; 22:40:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İngilizce düzeyin isterse c2 olsun, ancak karşında konuşan kişinin speaking (konuşma) seviyesi kadar konuşmayı anlayabilirsin. Hocaların konuşma İngilizcesi düşünüldüğünde en büyük sıkıntı burada başlıyor bence.
Türkçe eğitim veren düzgün okul kalmadı doğru, ITU bile tam İngilizce'ye geçiş yaptı artık. Kendi dilinde düşünsel ürün veremiyorsan o dili akademik dil olarak kullanmanın anlamı da kalmıyor, gerçi o dili kullanmazsan o dilde ürün de veremezsin. Bağımsız ve gelişmiş her ülke lisans eğitimini kendi dilinde veriyor, bunu da değerlendirmek lazım.
-
YouTube Shorts-> Oktay Sinanoğlu videoları
Kendi açımdan düşününce dersin İngilizce olmasının bir zararını görmüyorum. Türkçe olsa kayda değer bir artısı olacağını da pek düşünmüyorum.
Hatta İngilizce olmasının iyi olduğu zamanlar da var.
Yani
Sorunlar bitmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversite İngilizce olmasa kim nasıl öğrenecek İngilizceyi? Elin Almanı, İskandinavı kendi dili ile eğitim görüyor ama sular seller gibi de İngilizce biliyorlar. Kaldı ki Türkiye gibi bilimin esamesinin okunmadığı yerlerde niye Türkçe eğitim almak istersin ki?
Sıkıntı dersi veren hocaların da İngilizce hatta Türkçe bilmiyor olması sistem kökünden yanlış
Odtu bogazici sabanci vb. dışında ingilizce eğitim Türkiye'de işe yaramaz yarardan çok zarar getirir
Youtube'da Oğuz Ergin ve Bilgem Çakır bu konu hakkında görüşlerini ifade ediyor. Bu videoları izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben de eğitimin ana dilde olması gerektiğini düşünüyorum. TOBB üniversitesinin sistemi gördüğüm kadarıyla olması gerekenlerden biri. Şu anki kafayla sınava baştan hazırlanan birisi olsaydım TOBB'u yazardım. İTÜ'nün bazı bölümleri hala türkçe sanırım.
Oktay Sinanoğlunun dedikleri boş değil, bunları iyice bir düşünüp tartmalı. Neyse "Oğlum Mernuş..."
-
Itu turkce egitim veriyor. Turkiyenin en iyi 3 universitesinden.
Tıp için literatur ve kaynaklarin tamamina yakini ingilizce. Akademik dil dunya dili ingilizce oldugundan tum dunyada boyle.
Su elestirilebilir turkce aksaniyla ingilizce konusan (konusamayan) ne diyo bu aluminyum dedigim var mi var neyseki slaytlar pdfler yardimimizda.
türkçe bilgisayar okumayı istemezdim şahsen ekstra külfet
Anadil dediğin başka bir şey bu ülkede anadili Türkçe olmayan milyonlar var.
resmi dili kastettin sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boğaziçinde aldığım ingilizce eğitimini gördükten sonra ilk-orta-lisede ( devlet okulu ) ingilizcenin i sini öğretmediklerini anladım. O yüzden ingilizce eğitim kesinlikle olmalı. Benim için çok faydası oldu.
İngilizce bir argüman üretebilmek, makale okuyabilmek vs. farklı bir şey, eğitimi ana dilin dışında almak farklı bir şey. Gelişmiş ülkelerin kendi ana dilinde eğitim vermesi insanda bir şeyleri düşündürtmeli. Bu demek değildirki ingilizce öğrenmemelisin. Gerçekten ingilizce anlatılan şeyleri özümseyebiliyip kendi fikirlerimizi ingilizce olarak üretebiliyor muyuz ? İşin özünü kendi dilinde adam akıllı kavrayıp dünyayı takip edebilmek için ingilizceyi öğrenmek neden top tier dediğimiz üniversitelerin stratejisi olmaktan çıktı ? Yani hemen olayı milliyetçiliğe vurmayıp bazı şeyleri sorgulamak gerekli diye düşünüyorum.
-
Benim Fransız, Amerikalı, Kanadalı hocalarım var mesela, eğitim dilinin Türkçe olduğu bir sistemde bu adamlar nasıl eğitim verecek bu konuda bir düşüncen var mı? Kaçı Türkçeyi ders verecek seviyede öğrenmeye istekli olur? Ben anadilde eğitim almanın konforundansa dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmüş profesörlerden İngilizce ders almayı tercih ederim.
-
İngilizce eğitimi demiyor, ingilizce eğitim diyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İngilizceyi öğrenmekten kaçan insanları bir kenara bırakırsak ana dilde eğitim almayı konfor olarak değerlendirmenize katılmıyorum. O halde gelişmiş ülkelerdeki üniversiteler neden kendi ana dillerinde eğitim vermeyi tercih ediyorlar, onlar bilmiyorlarmı ki yurt dışından gelen hocalar bizim dilimizi bilmiyor, nasıl ders verecekler öğrencilere ? Elbette ingilizce olarak eğitim verenlerde var ama kendi ana dilinde eğitim verenlerle kıyaslandığında çok az bir dilimde yer alıyorlar.
Sizin tabirinizle "dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmüş profesörlerden" İngilizce dilinde eğitim alabilirsiniz fakat bu aldığınız dersi gerçekten anlayabiliyor musunuz ? Aktarılan bilginin ne kadarı size ulaşıyor, düşüncelerinizi; fikirlerinizi ingilizce olarak ifade edebiliyor, içerik üretebiliyor musunuz ? Aktif olarak bir katılımınız oluyor mu, tartışabiliyor musunuz ? Bunları tam anlamıyla yapabiliyor, tatmin olabiliyor musunuz ?
Belki siz yapabiliyor olabilirsiniz ama çoğunluk bu işi yapamıyor. Adamlar sular seller gibi ingilizce konuşuyorlar ama kendi dillerinde eğitim alıyorlar. Neden acaba diye bir düşünmek gerek.
-
Değişik bir isyan.İngilizce bilmeyi çok isterdim.Birkaçkez denedim ama olmuyor beceremiyorum.Bütün Dünyanın Ortak Dili ingilizce yapacak birşey yok.He Anadil gibi olmuyor olmaz o konuda haklısın onunda çözümünü yakın bir zamanda bulunucak.Facebook bu proje üzerinde çalışıyomuş Keşke beynimize birşey yerleştirilse ve dil sorunu komple ortadan kalksa.Bütün Dünyanın ihtiyacı olan birşey bu.Şu çoğunluğu kültürsüz cahil olan toplum yerine istediğim dilde kültürlü Düzgün insanları bulabilsem çok memnun olurdum. Translate etkin bir şekilde kullanıyorum mesela inanın yabancı insanlarla konuşmak iyi geliyor arada.Saçmapan küfür yok abuk subuk laf sokma yok.Yer değiştirelim olurmu
boğaziçi hazırlığında bu kadar farktan kastınız ne hocam
tmm sen öğrenme. gel imza toplayalım ingilizce dersi yerine din dersi al (anadilde ama)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 21 Aralık 2022; 22:56:9 >
En Beğenilen Yanıtlar

YouTube Shorts-> Oktay Sinanoğlu videoları
Kendi açımdan düşününce dersin İngilizce olmasının bir zararını görmüyorum. Türkçe olsa kayda değer bir artısı olacağını da pek düşünmüyorum. Hatta İngilizce olmasının iyi olduğu zamanlar da var. Yani ![]() Sorunlar bitmiyor. |
Üniversite İngilizce olmasa kim nasıl öğrenecek İngilizceyi? Elin Almanı, İskandinavı kendi dili ile eğitim görüyor ama sular seller gibi de İngilizce biliyorlar. Kaldı ki Türkiye gibi bilimin esamesinin okunmadığı yerlerde niye Türkçe eğitim almak istersin ki?
|
Benzer içerikler
- bilgisayar mühendisliği maaş
- test okul cevap anahtarı
- ayt fen deneme önerileri
- medikinet kullananlar yorumları
- mezuna kalmak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X