Şimdi Ara

Eğer Akdeniz Tıpta okuyorsanız, değeriniz bir çöpten fazla değildir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, maalesef çok üzgün, yıkılmış ve haksızlığa uğramış hissediyorum. Benden, dönem arkadaşlarımdan; emeğimizi, uykusuz gecelerimizi, belki hayallerimizi çalan bir gün geçirdik çünkü.

Olay şu: Anatomiden final sözlüsü olacaktık. Sınav sabah 8'de başladı ve sınava giren son öğrencilerin sınavdan çıkış saati akşam 9'du. Üstelik yaptıkları düzenleme ile sınav yerinden kıpırdamak mümkün değildi zira kapıdan çıkan bir asistan sınava girecek 5 kişiyi rastgele okuyordu. Her an sınava çağrılabilir ve bu çağrıda sınava girmezseniz direkt 0 puan alırdınız.

Birçoğumuz uyku uyumamıştık çünkü ezberlenecek hayvan gibi 1000 küsur soru vardı. Birçoğumuz kahvaltı edemedik, öğle yemeği yiyemedik, düşünün akşam 8'de girilen bir sınav var ve doğrusu akşam yemeği de yiyemedik. Oruçlu olan arkadaşlarımız vardı. Baş ağrısından ve gerginlikten ağlayan arkadaşlarım oldu çünkü bu gencecik insanlar, günlerdir uykusuz şekilde çalışmasının karşılığını 12 saat ayakta bekletilerek aldı.

Daha büyük bir skandal sınavla ilgili yaşandı. Hocalarımızın bazıları, sınav sabahı soru sorma stilini değiştirdi. Bilmeyenler için söylüyorum; normalde 7-8 kutu olur ve siz sıranız geldiğinde bu kutulardan soru çekerek cevaplarsanız. Ancak dün bize soru çektirilmedi, yalnızca soruldu! Hoca kafasına göre bunu cevapla bakalım dedi. En kötüsünü daha anlatmadım, hocalarımızın bazıları daha bir gün önce zilli sınava girmiş olmamıza rağmen 8 sorunun 4'ünü maketlerden, üstelik en zor ve karmaşık yerlerin anlatılmasını isteyerek sordu.

Ben Allah'a şükür, şans eseri(!) sınava sabah saat 10'da girdim. Hocamın davranışları da genel olarak iyiydi, sorularda yardımcı bile oldu. Ama ortada birçok kişinin çalınmış emeği, hayali varken susamadım. Yarın büyük finalimiz var çalışmaya çalıştıkça yine ne gibi bir haksızlığa uğrayacağız diye düşünüyorum. Korkuyorum. Emeklerim hiçe sayılabileceği için üzülüyorum.

Hepinize iyi günler dilerim. Aranızda bu fakülteyi yazmak isteyen varsa da, gelip terlikle döverim o kişiyi. Uzak dur buradan, burası cehennemin en dibi!

• Daha 1 ay önce de, patoloji pratik sınavında sorusuz sınavımız olmuştu. 30 saniyede bir değişen, Ekrana yansıtılan küçücük pembe bir resim. Elinizde bir kağıt:

1-.....

2-.....

diye gidiyor. Ve sizden ekrana bakarak bu boşlukları doldurmanız isteniyor. Çoğu zaman görülebilen Hematoksilen Eozinin pembesi. Zira resimleri tost makinesi ile çekmişler!
  • türkiyede tıp okumak sokakta evsiz olmaktan daha fazla cesaret ister
  • Doktorların insanı bekletme fetişi sadece hastanede değilmiş demek ki.

Allah kimseyi doktorların eline, hastaneye düşürmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skandal olarak nitelendirmişsin ama benim fakültede bu olaylar gayet rutindi. Eminim çoğu yerde de öyledir. Üniversiteler kendini hoca zanneden 3-5 kişinin kafasına göre at koşturmasından ibaret. Bitti de kurtuldum. Zerre özlemiyorum.

Maalesef dişinizi sıkıp kurtulmaya bakacaksınız. Ülkede denetim namına hiçbir mekanizma yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birkac tane sorum olucak size konuyla alakasiz ama.
    Genel olarak surekli ders mi calisiyorsunuz? Yani gezip tozdugunuz olmuyor mu? Gezip tozuyorsaniz da kac gunde bir

Hocam birde kacinci sinifa gidiyorsunuz? Benim oda arkadasim vardi tip okuyorda onlarda hic sizin anlattiginiz gibi seyler yoktu yani, direk komiteye girip bitiyormus isleri. Sizinki baya dertliymis, kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

Daha 1 ay önce de, patoloji pratik sınavında sorusuz sınavımız olmuştu. 30 saniyede bir değişen, Ekrana yansıtılan küçücük pembe bir resim. Elinizde bir kağıt:

1-.....

2-.....

diye gidiyor. Ve sizden ekrana bakarak bu boşlukları doldurmanız isteniyor. Çoğu zaman görülebilen Hematoksilen Eozinin pembesi. Zira resimleri tost makinesi ile çekmişler!

Her üniversitede böyle değil mi bazı pratik sınavlar?

Yoksa sadece boyanın rengini anlayamadığın için mi şikayetçisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 15 Haziran 2017; 11:34:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nurettin reyiz girsin sözlüye bir de öyle göreyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş tc sınırları içinde (belki 1-2 istisna vardır) bütün tıp fakülteleri böyle zaten.sen yine iyisin buna skandal falan diyorsun da bu bizim için rutin hale geldi.tıp zor değil sistem zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.