< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Egea HB tatil yolu 2021, 2022 ve güncel 2023 verileri. (5. sayfa)

-
-
Bende de aynı aracın sedan versiyonu var. Kayseri-Didim arası 913 km de 6.9 litre ve 77 km ortalama hız gösteriyor. Yılda 1 kez uzun yol yaptığım için çok takılmadım ama geçen sene de aynı yaktığını hatırlıyorum. Klimanın da etkisi çok var diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
marmaris datça varken antalya çöp bir yer hele ki pandemiden sonra
-
Egea HB 1.4 benzinli kullanıyorum bu hafta İstanbul Antalya yaptım 5.9 gördü çok mutlu etti beni. Fullemiştim Burdur’da benzin aldım daha da gideri vardı benzin aldığımda. Ceza yemeyecek limitlerde kullandım 110’sa 120 ile gittim gibi. 26bin km’de geçen yaz sanki daha çok yakıyordu bilemem nedenini çok anlamam servis bakımlı araba.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Çok iyi değer ama ortalam tüketim hesaplarında en güzeli gidilen güzergahı geri dönmektir. Böylece eğim sorunu ortadan kalmış olur.
Abi senin tüketim verilerine inanarak aldım bu aracı ortalama tüketimi ne yaparsam yapayım 11 litrenin altına düşüremedim. Uzun yolda da 8,5 litre civarında yakıyor. Benzinde başını alıp gidince bayram öncesi LPG taktırdım artık yakıtı düşünmüyorum. Sevgiler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüketimleriniz çok yüksek, ortalama tüketim (ş.dışı-ş.içi karışık) 11 + lt lerde, uzun yolda 8.5 civarında olması bir sorun olduğunu gösteriyor (bence). Ya kullanım tarzınızı değiştirmelisiniz ya da araçta bir sorun aramalısınız diye düşünüyorum.
Benim yaz ayları ş.içi (Ankara, ort. hız. 16-20 km arası olur genelde, 17-18 diyelim) 10-11 lt, kış aylarında 11-12 lt lerde gezer tüketim. Uzun yolda ise (aşağıya birkaç SS atıyorum), 7 lt üstünü görmedim henüz, hepsinde de araçta en az 3-4 kişi ve tıka basa dolu bagaj vardır.
93 km/s - 5,8 lt/100 km Karaman-Ankara Şubat ayı
69 km/s - 5.2 lt/100 km Ankara-Sungurlu Yaz mevsimi
84 km/s - 5,3 lt/100 km Ankara-Kemer Yaz mevsimi
20 km/s - 9.6 lt/100 km Tamamı Şehir içi Yaz mevsimi
17 km/s - 10,6 lt/100 km (Deneme amaçlı ş.içi kış mevsimi)
26 km/s - 8.9 lt/100 km (ş.dışı, ş.içi karışık 24.479 km nin ortalaması)
-
Abi bu veriler için 100-110 arası gitmek lazım sanırım. Ben genelde 160ın altına pek düşürmüyorum hızımı uzun yolda.
Dediğin hızlarda 8,5 lt tüketmesi gayet normal, başka herhangi bir araçta o kadar tüketir zaten. 160 Nedir yahu bir de, ben daha sollamalar dışında 120 km/s üstüne çıkmadım uzun yolda, kahir ekseriyet, yol şartları uygunsa 110 km/s hız sabitleyici ile giderim. Otobanda bile 120 km sabitler öyle giderim.
Yukarıdaki SS lerden de göreceğin gibi en yüksek ortalama hız 93 km/s ve onda da 120 km/s ile gittiğim bir yoldu, akşamdı, kıştı, yol müsaitti de ancak öyle o hızda gelebildim. 160 km/s gibi hızlarda dediğin tüketimler çok mümkün, benim paylaşımlarda sorun yok yani.
Ek: Bu arada 3-4 ay oldu sen aracı alalı, focusu arıyor musun? Memnun musun genel anlamda?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Temmuz 2023; 9:48:36 > -
3 ay oldu. Toplam 8 bin kilometre yaptım bu süreçte. Peşpeşe girilen sağlı sollu virajlar haricinde çok memnunum. En büyük ve tek arayacağım şey yol tutuşu olur diyordum zaten. Onun harici yol tutuşu da gayet başarılı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle bir viraj kasma otomobili değil, fiyatına göre konforlu, geniş, rijit, kalite anlamında sınıf standartlarını yakalamaya çalışan (yakaladığı noktalar, yakalayamadıklarından az
), sorunsuz bir aile otomobili.
-
Eğer araba e-torq ise aynı hızlarda ben de benzer tüketimi görüyorum. Şuana kadar lpg taktırmamak hata olmuş Egeadaki 1.6 E-torq piyasadaki lpgye en uyumlu motorlardandır güle güle kullanın. Lpgden sonra insan tüketimi takip etmeye ihtiyaç bile duymuyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X