Şimdi Ara

Efes Pilsen tarih oluyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TBMM’de kabul edilen yeni yasa Türk basketbolu açısından yeni bir devir açacak nitelikte... Yeni tütün ve alkol yasası gereğince, Efes Pilsen 1 yıl içinde adını ve logosunu değiştirmek zorunda...

Efes Pilsen tarih oluyor!

Ve beklenen oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 8 aydır hazırlıkları süren, "Tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" resmi gazetede yayınlandı.

8 ay önce hazırlıkları başlayan yeni yönetmelik, başta Efes Pilsen olmak üzere alkollü içki markalarından ismini alan spor kulüplerinin kapısına kilit vurulacağı kaygısı yaratmıştı. Ancak bugün resmi gazetede yayınlanan, tam adıyla, "tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik" 1 yıllık uyum süresini ön görüyor.

Yönetmeliğin 24. maddesine göre, alkollü içkilerin satışında, sporu çağırıştıracak ifadelere yer verilemeyecek. Ayrıca spor kulüpleri isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağırıştıracak isim, logo ve amblem kullanamayacak.

Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda...
    Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.

Kaynak : NTVSpor

• Efes dark olsun ya da Efes extra

Bakalım daha neler görücez.
  • umarim gidip partizan, cibona ya da moskova'da bi takimi satin alip basaridan basariya kosarlar.. neyimize gerek genclere ucretsiz basketbol egitimi vermek, okullar yaptirmak, 20 kusur sehirde(bazilarinda turk gruplarin bile konser vermedigi) jazz festivali yapmak, one love duzenlemek, avrupa sampiyonlugu yasamak, kultur sanat organizasyonlarina destek vermek bi suru b.k pusur. hepsini yapar zaten basimizdakiler..
  • Ben olsam gıcıklığa " Efes!Akar... " şeklinde yaparım.Her ne kadar bira tercihimi son yıllarda Tuborg'tan yana kullansam da,böyle bir slogan güzel olur.

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

umarim gidip partizan, cibona ya da moskova'da bi takimi satin alip basaridan basariya kosarlar.. neyimize gerek genclere ucretsiz basketbol egitimi vermek, okullar yaptirmak, 20 kusur sehirde(bazilarinda turk gruplarin bile konser vermedigi) jazz festivali yapmak, one love duzenlemek, avrupa sampiyonlugu yasamak, kultur sanat organizasyonlarina destek vermek bi suru b.k pusur. hepsini yapar zaten basimizdakiler..

Aynen katılıyorum çekip gitsinler buradan, Efes bizim ülkemize fazla
  • olayı çok acıtasyona dökmemek lazım.. bu dünyada pekçok örneği olan bir olay.. f1 gibi dünyanın en pahalı sporunda yıllar önce uygulandı bu olay.. hem de bu sporun en büyük 2 ismi ferrari marlboro ile olan mclaren ise west ile olan isim sponsorluğunu bırakmak zorunda kalmıştı.. eğer anadolu grubu hakikaten bu işi efes pilsen'in marka değeri için değil de Türk basketbolu için yapıyorsa bu grubun zilyon tane oluşumu var, versin bitanesinin ismini yola devam etsin.. yada koobee24'nin dediği gibi sadece efes olsun..

Hoşçakal Efsane
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bira günah yasaklaaa.
  • Çok duygusala bağlanmış. Artı olarak bu haber yeni değil, her 2 ayda bir yeni birşeymiş gibi 2 yıldır forumda birileri konu açıyor. Bu ülkede Efes'in basketbola faydası olduğu kadar zararı da oldu. Efes yüzünden harcanan Türk gençlerinin haddi hesabı yok. Sırf adı yüzünden o takıma gidip senelerce benchte oturan sonra bir gıdım gelişim kaydedemediği için 2. lig takımlarında emeklilik bekleyen onlarca oyuncu var.

Eğer amaçları gerçekten Türk Basketbolu ise drexler ında dediği gibi onlarca markası var anadolu grubunun. Onlardan birinin adını verebilirler. Sırf hükümete kıllık olsun diye taraflı bakmayın olaya. Benim o kadar ter döktüğüm kendi takımım kapandı (Troy Pilsner) yine de sizin kadar kötümser bakmıyorum olaya.
  • Nasılki F1'de yasaklandığı yanlış ise bu uygulama da yanlış.Ben Özilhanın yerinde olsam Efes Pilseni hemen kapatırım 3büyüklere sponsor olurum Efes Galatasaray diye.Abank Beşiktaş diye.Bu gibi kurumların spora yatırım yapma sebeplerinin en geçerli sebepleri harcamaların belli bir kısmı vergiden düşmeleri ve reklmalarının yapılması.Yani reklamlarını yapıyorlar üstelik belli bir meblağ yada tamamı tam olarak bilmiyorum vergilerden düşülüyor.Ülker böyle yaptı kendi reklamını üç büyüklere dağıttı.Efeste pekhala böyle birşey yapacaktır bence..

Efes Pilsen Anadolu grubunun herşeyidir.Yurtdışında da tanınmasına büyük olanak sağlar.İsimlerini değiştireceklerine ihtimal vermiyorum.Forması logosu herşeyi değişip sadece Efes ismi kalacaksa bile eskisi gibi yatırım yapmazlar.Adamlar ürünlerinin reklamı için bunu yapmaya başlamıştı gerçik artık Efesi Birasıyla değil Basketbol takımıyla daha çok tanıdı yurtdışındakiler.Çok büyük ihtimal kapanır veya sponsorluk olarak devam eder..

• http://www.dailymotion.com/video/xggmd1_efes-pilsen_sport

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 7 Ocak 2011; 14:50:18 >

Bir defa Efes Pilsen spor klübü falan kapatılmıyor bu yasa ile.
    Bu yasa Efes Pilsen spor klübü veya başka bir spor klübü için değil ülkedeki genç nüfusun alkol ve sigaradan korunmasına katkı için çıkarılıyor.

Ben yeşilaycı biri olarak bu yasanın doğru olduğuna inanıyorum ancak inanmayan inanmayabilir tabi o ayrı bir mevzu.

Şuan ortada olan sorun direkt olarak yasadan kaynaklanmıyor Anadolu grubunun da tavrı çok önemli , hatta yasadan çok daha fazla önemli.

FB ILE BIRLESEBILIRLER

Orijinalden alıntı: [DMC]

TOPTAN KAPATILSIN EFES SONUCTA SEYIRCISI YOK

FB ILE BIRLESEBILIRLER

He ya Fenerbahçe Ülker Efes olalım, artık 3-4 yıl sonra da Banvit'i katarız bünyeye böyle böyle gider bir bakmışız Fenerbahçe Ülker Efes Banvit Tofaş Telekom oluvermiş bizim takım ,Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom gibi

Orijinalden alıntı: Frank Rijkaard 1905

Kaç takım FB ile birleşecek daha? Tüm ligi onların adı altında toplayalım isterseniz...

ironi yapmıştım zaten
  • Bence güzel karar.Bir yanda spor kulübüsün ama ismin alkol markası.Ben destekliyorum.Kulüp kapanmıyor sonuçta isim değişikliğine gidiliyor hepsi o.Abartmaya gerek yok.Avrupada birçok takım onlarca kez sponsor değiştirdi.Efesde değiştirir.

İslam ÇUPİ
  • Böyle devam...

vaypcnet ve drexler22 oldukça güzel açıklamış.

Yurtdışından bir kulüp ile birleşecek haberleri vardı ama yanlış herhalde.

Büyük ihtimalle isim değişir, reklama izin varsa devam edilir diye düşünüyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.