Şimdi Ara

-EDİRNE UZUNKÖPRÜ-2'NCİ KOR.K.LIĞI 102'NCİ TOP.A.K.LIĞI -UZUNKÖPRÜ EDİRNE- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
4
Favori
128.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

arkadaşlar öncelikle hepiniz için hayırlı olsun...
    bugün şafak 39 diyorum...
    ben çnra taburundayım..

327 lere eğitim çavuşu seçilmiştim,ama son anda komutanla konuştum ve adımıs sildirip berkini size çavuş yaptık

burayla ilgili kısa bilgiler.
    -kışı buz,ayaz berbat soğuk..komutanların sölediği biz erzurumda -40 ı gördük ama böle soğuk görmedik...
    -yazı ise aşırı sivri sinek(kamuflaj üzerinden bile ısırıyomuş) ve berbat ergene kokusu...
    -gündüzleri karga,geceleri baykuşlarla nöbet
    -kesinlikle sürgün yeri...gelince anlıcaksınız..millet sürgün yiyip gelmiş...
    -325 ler 200 kişi geldiği için baya kalabalıktık burda, ama 327 ler 70 veya 90 kişiymiş heralde...
    -aşırı spor yapıcaksınız hazırlıklı olun...en az 8 barfiks ,40 şınav,50 mekik çekmek zorundasınız,yoksa komutan size 1 hafta süre verir,gece gündüz çalışıp mecbur yapmak zorunda kalırsınız..üstelik 3 denetleme görüceksiniz..
    -bol bol çarşı kitlenir çıkamassınız...
    -kilolular yaşadı burda herkes 15 kilo veriyor hemen hemen...
    -kimi rahat kimi zor askerlik yapar burda bu sizin şansınıza kalmış bişey...beni bilen bilir,nerdeyse en rahat kısa dönemim burda...gelin nasıl yapıldığını size öğretim..

biras kötü gibi anlatmış olabilirim ama herşeye alışıyor insan ve bence burda vakit çok hızlı geçiyor...
    -bnm kaldığım taburda 25 bilgisayar var mesela sabah 4e kadar açık,telefon sıkıntısı yok...buranın en iyi yönü o zaten,iletişim sıkıntınız olmas....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sarıkanaryam
    biras kötü gibi anlatmış olabilirim ama herşeye alışıyor insan ve bence burda vakit çok hızlı geçiyor...
    -bnm kaldığım taburda 25 bilgisayar var mesela sabah 4e kadar açık,telefon sıkıntısı yok...buranın en iyi yönü o zaten,iletişim sıkıntınız olmas....

Bence doğruları söylemişsiniz. Ben de acemiliğimi oraya 5 dk. olan Topçu Taburu'nda yaptım. 102. Topçu Alayı ne kadar sıkıntılı ile Topçu Taburu o kadar rahattı.

Usta birliğimde bir kere Binbaşı ile birlikte bir işimiz olduğu için gittik, oradaki kısa dönemler ile konuştum. Onlar anlatıyor ben anlatıyorum, herkesin ağzı şaşkınlıktan açık; onlarınki bizim rahatlığımızdan, benimki onların çektiği sıkıntılardan. Ben orada geçirdiğim 2 saatte ortamdan stres oldum. Etrafta bağıran çağıran komutanlar, korkudan duvar dibinden yürüyen askerler... Tugay'da bile on kapının sekizinden üst subaylar çıkardı ama böyle stres yoktu. Topçu Taburu zaten onun yanında tatil köyü gibi kalır.

Ayrıca Topçu Alayı'ndan torpil ile kurtulmak da çok çok zor, çünkü Tugay'a değil Kolordu'ya bağlı. Buraya düşenlere Allah kolaylık versin. Yine de her işte bir hayır vardır demek lazım. Askerlik sonuçta askerlik, kuvvetli torpilinizde olsa, ne kadar rahat olsanız da psikolojisi yeter. Bir önce bitirip dönersiniz inşallah.

• signore kullanıcısına yanıt
    Benim MSN de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruelmax -- 1 Eylül 2022; 0:38:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruelmax

Benim MSN de
    bende yalova dan geliyorum istanbul aktarmalı inşallah

SERGUN KÜÇÜK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergunkucuk -- 11 Nisan 2009; 1:08:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergunkucuk

bende yalova dan geliyorum istanbul aktarmalı inşallah

SERGUN KÜÇÜK

Alıntıları Göster
    Gelen olursa biz 4-5 kişi Beyaz Saray kafe diye bir yerde buluşacağız. Postane karşısındaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cruelmax

Gelen olursa biz 4-5 kişi Beyaz Saray kafe diye bir yerde buluşacağız. Postane karşısındaymış.

Alıntıları Göster
    kaçta teslım olmayı dusunuyorsunuz
  • esenler den hareket edecek arkadaşlar varsa burdan yazışalım hemen akşam planı yapalım olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergunkucuk -- 11 Nisan 2009; 12:06:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

ben çnra taburundayım..

327 lere eğitim çavuşu seçilmiştim,ama son anda komutanla konuştum ve adımıs sildirip berkini size çavuş yaptık

-kışı buz,ayaz berbat soğuk..komutanların sölediği biz erzurumda -40 ı gördük ama böle soğuk görmedik...
    -yazı ise aşırı sivri sinek(kamuflaj üzerinden bile ısırıyomuş) ve berbat ergene kokusu...
    -325 ler 200 kişi geldiği için baya kalabalıktık burda, ama 327 ler 70 veya 90 kişiymiş heralde...
    -aşırı spor yapıcaksınız hazırlıklı olun...en az 8 barfiks ,40 şınav,50 mekik çekmek zorundasınız,yoksa komutan size 1 hafta süre verir,gece gündüz çalışıp mecbur yapmak zorunda kalırsınız..üstelik 3 denetleme görüceksiniz..
    -kimi rahat kimi zor askerlik yapar burda bu sizin şansınıza kalmış bişey...beni bilen bilir,nerdeyse en rahat kısa dönemim burda...gelin nasıl yapıldığını size öğretim..

Alıntıları Göster
    quote:

ben çnra taburundayım..

eet forever ÇNRA :) bu arkadaş benim kanka. Valla keşke abartmış yaww desem size ama abartmamış :)
    gelin de görün :) çok sağlam bir eğitim sizi bekliyor. Burda güçlü olan kazanır :) ama şaka bir yana cidden spor da başarılı iseniz sizinle fazla uğraşmazlar. Hafta sonları da rahat rahat çarşıya çıkarsınız.
    102 . t alayı nasıl bir yer mi? şöyle söyleyeyim. Bir gün çamur içinde poligonda 200m ye tam teçhizat atış yaparsınız, bir gün elde kazma kürek bir yerleri kazırsınız. bir gün gelir kamyonun arkasında arazide bulursunuz kendiznizi kum torbalarını taşırken :) bir gün erzak arabasındasınızdır, bir gün mühimmat. Bir de bakmışssınız bir gün gelmiş kolordu komutanı gelmeye kalkmış alaya sizi sabahın 4 unde uyandırırlar kendinzi temizlik yaparken bulursunuz. Bir gün gelir "tabur komutanı geliyo kaç kaç ka ç " diyerekten alayın içinde envai çeşit yollardan gidersiniz kaybolursunuz. Bir gün gelir gerizekalının biri içip içip gelir çarşılarınız iptal olur. sivil eşyalarınıza ulaşmak için 1 km yürürsünüz. çarşıya çıkmak için saatlerce beklersiniz defalarca içtimaya girersiniz defalarca kimliklerinize künyelerinize bakkılır çarşıya çıktınıza çıkacanıza lanet edersiniz. Bir gün gelir emasya diye bir şey çıkar sabah tan akşama kadar tam teçhizatlı salak salak beklersiniz, olmayan topluluğa karşı taarruz edersiniz. Bir gün gelir kendinizi bol kargaların ve baykuşların arasında çevre nöbetinide bulursunuz. Ama arkadaşlıklar iyiyse bir şekilde gider, geçer bu günler ... Herkese şimdiden hayırlı olsun, yani işşallah hayırlı olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mace

quote:

ben çnra taburundayım..

eet forever ÇNRA :) bu arkadaş benim kanka. Valla keşke abartmış yaww desem size ama abartmamış :)
    gelin de görün :) çok sağlam bir eğitim sizi bekliyor. Burda güçlü olan kazanır :) ama şaka bir yana cidden spor da başarılı iseniz sizinle fazla uğraşmazlar. Hafta sonları da rahat rahat çarşıya çıkarsınız.
    102 . t alayı nasıl bir yer mi? şöyle söyleyeyim. Bir gün çamur içinde poligonda 200m ye tam teçhizat atış yaparsınız, bir gün elde kazma kürek bir yerleri kazırsınız. bir gün gelir kamyonun arkasında arazide bulursunuz kendiznizi kum torbalarını taşırken :) bir gün erzak arabasındasınızdır, bir gün mühimmat. Bir de bakmışssınız bir gün gelmiş kolordu komutanı gelmeye kalkmış alaya sizi sabahın 4 unde uyandırırlar kendinzi temizlik yaparken bulursunuz. Bir gün gelir "tabur komutanı geliyo kaç kaç ka ç " diyerekten alayın içinde envai çeşit yollardan gidersiniz kaybolursunuz. Bir gün gelir gerizekalının biri içip içip gelir çarşılarınız iptal olur. sivil eşyalarınıza ulaşmak için 1 km yürürsünüz. çarşıya çıkmak için saatlerce beklersiniz defalarca içtimaya girersiniz defalarca kimliklerinize künyelerinize bakkılır çarşıya çıktınıza çıkacanıza lanet edersiniz. Bir gün gelir emasya diye bir şey çıkar sabah tan akşama kadar tam teçhizatlı salak salak beklersiniz, olmayan topluluğa karşı taarruz edersiniz. Bir gün gelir kendinizi bol kargaların ve baykuşların arasında çevre nöbetinide bulursunuz. Ama arkadaşlıklar iyiyse bir şekilde gider, geçer bu günler ... Herkese şimdiden hayırlı olsun, yani işşallah hayırlı olur :)

Alıntıları Göster
    Geldiler, gördüler, yemin ettiler. Günler hızlı geçiyor. Bakalım 327 KD. arkadaşlarımızın görüşleri neler olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi www.estore.com.tr -- 8 Mayıs 2009; 12:57:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: www.estore.com.tr

Geldiler, gördüler, yemin ettiler. Günler hızlı geçiyor. Bakalım 327 KD. arkadaşlarımızın görüşleri neler olacak

Alıntıları Göster
    SELAM BİŞİ SORMAK İSTİYORUM 102 TOPÇU ALAYI İLE İLEİŞİTİM KOLAY DEDİNİZ, İSTEDİĞİMİZ HERSEYİ POSTAYA DA KARGOYLA GÖNDEREBİLİRMİYİZ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventt_

SELAM BİŞİ SORMAK İSTİYORUM 102 TOPÇU ALAYI İLE İLEİŞİTİM KOLAY DEDİNİZ, İSTEDİĞİMİZ HERSEYİ POSTAYA DA KARGOYLA GÖNDEREBİLİRMİYİZ?

Alıntıları Göster
    Çarşıdan her kargonu alabilirsin. can tertipe ve mehmetcik pazarı var oralara emanet edebilirsin.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Temmuzun son haftası Ordu denetlemesine girdik. Sonucların iyi oldugu biliniyor ve Alay komutanımızda bu sebepten 10 gun öğleden sonra dinlenme verdi.

Sadece şunu soruyorum bu kadar yazılan şeyi doğrulamak zorundamı bu alay hiçmi değişiklik olmaz. Dinlenme dedi fakat normal zamandan daha cok calıştıgımızı fark ettim. Denetleme suresinde biriken otları yollmalar. Surekli bir iş yapmalar. Öğleden sonra dinlenme diye birşeyle karşılaşmadım. Buda beni çok üzdü. Denetleme için çok efor sarf ettik fakat sonuc hiç de istedigimiz gibi olmadı vaatler havada kaldı. Yapacak birşeyimiz yok diye bu cehennemde askerliğe devam. Kaburga kemigi kırılan bir asker oldu adama soylemedikleri laf kalmadı. Yani buraya gelenlere burası hakkında bilgi toplayanlara soyleyeyim burası diger askerlik yerlerine hiçmi hiç benzemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: www.estore.com.tr

Çarşıdan her kargonu alabilirsin. can tertipe ve mehmetcik pazarı var oralara emanet edebilirsin.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi Temmuzun son haftası Ordu denetlemesine girdik. Sonucların iyi oldugu biliniyor ve Alay komutanımızda bu sebepten 10 gun öğleden sonra dinlenme verdi.

Sadece şunu soruyorum bu kadar yazılan şeyi doğrulamak zorundamı bu alay hiçmi değişiklik olmaz. Dinlenme dedi fakat normal zamandan daha cok calıştıgımızı fark ettim. Denetleme suresinde biriken otları yollmalar. Surekli bir iş yapmalar. Öğleden sonra dinlenme diye birşeyle karşılaşmadım. Buda beni çok üzdü. Denetleme için çok efor sarf ettik fakat sonuc hiç de istedigimiz gibi olmadı vaatler havada kaldı. Yapacak birşeyimiz yok diye bu cehennemde askerliğe devam. Kaburga kemigi kırılan bir asker oldu adama soylemedikleri laf kalmadı. Yani buraya gelenlere burası hakkında bilgi toplayanlara soyleyeyim burası diger askerlik yerlerine hiçmi hiç benzemiyor.

Alıntıları Göster
    329. Dönem 2'NCİ KOR. 102'NCİ TOP. A. K.LIĞI UZUNKÖPRÜ EDİRNE

O kadar mı kötü yahu:(

• quote:

Orijinalden alıntı: ukisa

O kadar mı kötü yahu:(

Alıntıları Göster
    Merhabalar

Ben de 329. dönem er olarak askerliğimi 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü edirne de yapacağım

Ne yalan söyleyeyim sonucu öğrendiğimde sevinmiştim yazdıklarınızı okuduktan sonra sevincim karamsarlığa dönüştü.

Hayırlısı diyorum bakalım biz nasıl yapacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanzzz

Merhabalar

Ben de 329. dönem er olarak askerliğimi 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü edirne de yapacağım

Ne yalan söyleyeyim sonucu öğrendiğimde sevinmiştim yazdıklarınızı okuduktan sonra sevincim karamsarlığa dönüştü.

Alıntıları Göster
    selam millet
    bende 329 dönem gidenlerdenim herkez gibi sonuclara bende internetten bakdım
    aynen böle bişi yazıyo:2'NCİ KOR. 102'NCİ TOP. A. K.LIĞI UZUNKÖPRÜ EDİRNE
    ilk başda sevinir gibi oldum 3 arkadaşımı doğuya yollamışdım çünkü google dan burası için bi arattım bu siteyi buldum
    ama sonra yazılanları bir okudum ki gerçekden ben nereye gidiyorum dedim şimdi bu son dönem giden ve şuan bizim gibi olan gerçekden merak eden arkadaşlar için deneyimlerini neyle karşılaşacağımızı tavsiyelerini yazabilirlermi mesela bir çok yerde ligtv falan var acaba burada böle şeyler varmı yoksa gerçekden kazığa sağlam mı oturduk:D
    ben salı gecesi 10.30 da ankaradan yola çıkıyorum herkeze bolşans

• quote:

Merhabalar

Alıntıları Göster
    Merhabalar bende
    329. dönem er olarak askerliğimi 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü Edirne deyim.
    Arkadaşlar bizde tanışalım...Ben nedim 0506 888 6630 irtibata geçmek isteğen olursa..

• quote:

Orijinalden alıntı: byneddd

Merhabalar bende
    329. dönem er olarak askerliğimi 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü Edirne deyim.
    Arkadaşlar bizde tanışalım...Ben nedim 0506 888 6630 irtibata geçmek isteğen olursa..

Alıntıları Göster
    Merhaba benimde uzunköprüye çıktı. çarşamba 4 gibi teslim olmayı düşünüyorum.
    Konuşalım.
    Deniz ben. 0505 914 80 32 / dhakkiozer@gmail.com

• quote:

Orijinalden alıntı: casabina15

Merhaba benimde uzunköprüye çıktı. çarşamba 4 gibi teslim olmayı düşünüyorum.
    Konuşalım.
    Deniz ben. 0505 914 80 32 / dhakkiozer@gmail.com

Alıntıları Göster

Nedim 0506 888 66 30
    Deniz 0505 914 80 32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukisa -- 27 Eylül 2009; 20:43:37 >
  • quote:

Nedim 0506 888 66 30
    Deniz 0505 914 80 32

Alıntıları Göster
    arkadaşlar beni de ekleyebilirsiniz listeye

329. dönem er 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü edirne

Serkan 0543 786 20 43

Salı akşamı Denizliden yola çıkıp Çarşamba İst. da olacağım.
  • quote:

arkadaşlar beni de ekleyebilirsiniz listeye

329. dönem er 2'nci kor. 102'nci top. a. k.lığı uzunköprü edirne

Serkan 0543 786 20 43

Salı akşamı Denizliden yola çıkıp Çarşamba İst. da olacağım.

Alıntıları Göster
    ArkadaşLar ben BiLecikLiyim yukarda teLefon numaramı vermiştim.Yok mu başka aynı yere giden arkadaşLar....?
  • quote:

Nedim 0506 888 66 30
    Deniz 0505 914 80 32

Alıntıları Göster

Nedim 0506 888 66 30
    Deniz 0505 914 80 32
    Serkan 0543 786 20 43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukisa -- 27 Eylül 2009; 20:42:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chocolate_m

selam millet
    bende 329 dönem gidenlerdenim herkez gibi sonuclara bende internetten bakdım
    aynen böle bişi yazıyo:2'NCİ KOR. 102'NCİ TOP. A. K.LIĞI UZUNKÖPRÜ EDİRNE
    ilk başda sevinir gibi oldum 3 arkadaşımı doğuya yollamışdım çünkü google dan burası için bi arattım bu siteyi buldum
    ama sonra yazılanları bir okudum ki gerçekden ben nereye gidiyorum dedim şimdi bu son dönem giden ve şuan bizim gibi olan gerçekden merak eden arkadaşlar için deneyimlerini neyle karşılaşacağımızı tavsiyelerini yazabilirlermi mesela bir çok yerde ligtv falan var acaba burada böle şeyler varmı yoksa gerçekden kazığa sağlam mı oturduk:D
    ben salı gecesi 10.30 da ankaradan yola çıkıyorum herkeze bolşans

Selamlar Arkadaşlar,
    Öncelikle hayırlı olsun yazılanların iyi yada kötülüğü kişiden kişiye, bakış açısına yada bulunduğu tabur , bölüğe göre değişir ama benimde diğer yerlerde askerlik yapan kısa dönem arkadaşlara göre burası daha ağır şartlarda askerlik yapılıyor. Kilolu arkadaşlar bayağı bi forma gireceklerdir burda. LİG TV olayına gelince burdada lig tv var her hafta sonu rahatça maçını izlersin. Bende buraya yazılanlara göre kafamda bir yer oluşutup gelmiştim ama en güzeli burada yaşayıp görmek. Bu arada bende Ankaralıyım ...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.