Şimdi Ara

Edifier Kullanıcıları Topluluğu (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.259
Cevap
41
Favori
133.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

S880DB MKII 2.0, edifier Türkiye sitesinde outlet olarak 13 bin liraya satılmakta. önerir misiniz? ilk defa dandik hoparlörden geçeceğim masaüstü bilgisayarım için, outlet olması sorun yaratır mı?

İlk versiyonunu kullanıyorum, memnunum. Fiziksel hasarı yoksa alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

teşekkür ederim hocam

• Bilgisayarda R1280T kullanıcısı olarak salondaki eski Samsung 5.1 sistemi de R2850DB ile değiştirdim. Ses karakteri olarak R1280T’nin aynısı olacak diye beklerken tizler çok daha parlak çıktı. Yüksek seste uzun süre dinleyince kulakları acıtmaya başlıyor bazı içeriklerde. Ama 8” wooferları ile filmlerde bass efektlerini güzel hissettiriyor. Şu an S2000MKIII ile çok yakın fiyatları. Film izlemek için de olsa S2000 daha mı mantıklı olurdu bilemedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kesinlikle S2000. R2850DB'yi önermiyorum.

Evet. R2850DB film için iyi. Müzik konusunda ortalamanın altında kalıyor. 3 yollu tasarımı gereği böyle oluyor. Anfisi pek kaliteli değil. S2000 ikisini de iyi başarıyor. İster müzik, ister film olsun sizi pişman etmez. Bütçeniz 30 bandında ise eğer farklı markalar tabii ki var. Kullanacağınız alana göre aşağıdakilerden birini alabilirsiniz. Elac öneririm.

Edifier Kullanıcıları Topluluğu
    Edifier Kullanıcıları Topluluğuavelkon shop
    Elac DCB41 Debut Connex Aktif Hoparlör (Çift) - Avelkon Shop
    https://avelkonshop.com/urun/elac-debut-connex-dcb41-aktif-hoparlor/

Edifier Kullanıcıları Topluluğu
    Edifier Kullanıcıları Topluluğuavelkon shop
    Elac DCB61 Debut ConneX Aktif Hoparlör (Çift) - Avelkon Shop
    https://avelkonshop.com/urun/elac-debut-connex-dcb61-aktif-hoparlor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 17 Eylül 2025; 17:28:28 >

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Aslında 35’e Elac DCB61 alacaktım ama Amazon’da 22,5’e ve 3 taksite R2850DB’yi görünce bir denemek istedim. Diğer türlü Elac taksitle 40 civarlarına gelecekti. Açıkçası filmlerde bayağı hoşuma gitti. Müzik tarafında pek sarmadı. Ama asıl önceliğim film ve oyun. S2000’de de filmlerde vücudu titretecek kadar bas vereceğini düşünmüyorum. Ama ya veriyorsa diye düşünmüyor da değilim. R2850 bu kadar tiz veren bir hoparlör olmasaydı hiçbir sorun yoktu aslında.

S2000mk3'ün bence bası güzel. Tizleri de öyle. Elac ya d Edifier arasında tercih sizin kulak zevkinize kalıyor. Elac daha sıcakkanlı bir tona sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, akıllı monitörümün hoparlörünü beğenmediğim için Edifier S880DB MKII almıştım. Açıkçası tam performansında kullanıyor muyum bilmiyorum. Sadece multimedia line 1'e 3,5MM RCA kablosu ile monitöre bağladım. Yapmam gereken başka bir bağlantı ya da ayar var mı?

Monitörlerin ses çıkışı çok kötü oluyor. Sakın monitöre bağlamayın derim. Bluetooth ile bağlasanız daha verimli olabilir. En azından hoparlörün kendi DAC’ını kullanmış olursunuz. Monitörlerdeki DAC’lar gerçekten çok kötü. Monitör peki bilgisayara mı bağlı? Öyle ise direkt kablo ile bilgisayara bağlasanız daha da iyi.

Aslında kablo kirliliği olmaması için ilk bluetooth bağlantısı yapmıştım. Film, dizilerde ses kayması hissettim. Monitör PC'ye bağlı değil maalesef.

• Geçenlerde elac dcb61 aldım cihazı uydu alıcım(vu duo4k se enigma2)kullanmak istiyorum cihazda S/ PDIF Optik Ses Çikisi ( Dijital)var elimdede hitachi marka seneler önce aldığım optik kablo var.Uydu alıcıdan optik ile dcb 61 e bağlantı yapıyorum elac kumandasındanda optik seçiyorum kablo ucunda kırmızı ışık yanıyor fakat ses alamıyorum.problem kablodamı yoksa yapmam gereken bir ayarmı var.(Uydu alısısında ses ayarlarından spdfi+hdmi ve dac ayarları var bunları tek tek seçip deniyorum maalesef ses yok)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

@trkgncr Ses çıkışı için sadece 3,5MM giriş var. Bluetooth tatmin etti aslında. Bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.

Bilgisayarımda kullanmak için 2+1 ses sistemi arayışındaydım. Süreç beni Z533, Z906 ardından Edifer 1280Dbs ve en sonunda da Edifer QR65 modeline getirdi. Ancak hakkında pek inceleme bulamadım.

Küçük bir odada kullanacağım ve aslında nadiren müzik dinlerim. Genelde oyun oynarken yanda podcast açık oluyor. Ancak bir şey satın alırken her zaman yaptığım almışken iyisi olsun, şuan olmasa bile belki ileride böyle bir ihtiyacım olur diyerek olabildiğince kendimi zorluyorum.

Bu bağlamda yazdığım modellerden hangisini önerirsiniz?

Bu arada kafamda 2. bir seçenek de şu var;

Salonda kullandığın Grundig GSB950 soundbar'ı pc ye bağlayıp, tv için 5+1 bişeyler de bakabilirim. Tamamen tavsiyelere göre ilerlemeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 7 Ekim 2025; 16:13:38 >

Elinizde cihaz varken ilk olarak onu denemeniz daha iyi olur hocam, Memnun kalırsanız onu kullanır TV için benzer bir ürün alırsınız yine olmadı.

• Edifier R990BT RCA kablo ile bilgisayara, monitöre ve telefona bağlıyken cihaz üzerinden sesi yaklaşık %50ye arttırınca dip ses geliyor (tıslama) ve müziği durdurunca iki saniye kadar devam ediyor. Boşta ve bluetooth kullanırken dip ses yok. Logitech Z623 ve Philips Tab6309'da bu sorunu yaşamadım. RCA kablosu değiştirmek işe yaramadı. Araştırmalarım da sonuçsuz kaldı. DAC kullansam bu dip sesi engeller mi?

Bende Logitech Z623 kullanıcısıydım ama hoparlörlerim bozuldu, tamire verdim 1 haftadır ama müziksiz duramıyorum.

Edifier S360DB Premium 2.1 sisteme geçmek istiyorum.

Arada kalite farkı çok var mı ? Z623 fiyatı 13 bin, Edifierin bu seti 31 bin. Edifier almaya değer mi ? Yoksa Z623'e devam mı edeyim ?

Bir de ses kartı, ses kalitesini bassları falan çok fark ettirir mi ? Var mı tavsiye edeceğiniz bir ses kartı. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc_1987 -- 18 Ekim 2025; 1:36:58 >
    |GPU:GIGABYTE RTX™ 4070 SUPER EAGLE OC 12GB 192 Bit GDDR6X |
    |SSD: WD BLUE SN580 1TB + Sandisk 480 GB SSD |
    |Cooler: CM HYPER212 DUAL SICKLEFLOW 2x120MM|
    |PSU: ASUS TUF GAMING 850W 80+ GOLD FULL MODULAR|
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.