Şimdi Ara

edebiyat dersinin gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi kişi fen bilimleri neden zayıf diye konu açmış bende bunu açmak istedim.

bence edebiyat dersi bildiğin çok gereksiz bir ders.gerekliliği varmıdır bilemiyorum.bana göre yok.varsa da gereğinden çok değer görüyor bana göre.mesela üniversite sınavında puanı matematikle neredeyse aynı.

saçma gelebilir ama konuyu bilgilenmek önemi varsa öğrenmek yoksa sizinde fikirlerini almak için açıyorum.lütfen birbirimizi küçümseyerek cevap atmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: HerTOntK

arkadaşlar bi kişi fen bilimleri neden zayıf diye konu açmış bende bunu açmak istedim.

bence edebiyat dersi bildiğin çok gereksiz bir ders.gerekliliği varmıdır bilemiyorum.bana göre yok.varsa da gereğinden çok değer görüyor bana göre.mesela üniversite sınavında puanı matematikle neredeyse aynı.

saçma gelebilir ama konuyu bilgilenmek önemi varsa öğrenmek yoksa sizinde fikirlerini almak için açıyorum.lütfen birbirimizi küçümseyerek cevap atmayalım

Gerekli bir ders ama eğitim sistemimiz sağolsun gereksiz kılıyor. Ezber ezber bir yere kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yiğit Alp Demirkıran

quote:

arkadaşlar bi kişi fen bilimleri neden zayıf diye konu açmış bende bunu açmak istedim.

Gerekli bir ders ama eğitim sistemimiz sağolsun gereksiz kılıyor. Ezber ezber bir yere kadar.

sürekli eser-yazar eser-yazar şiirinin bilmem ne özellikleri falan ezberle dur.hayır namık kemalın yazdığı 30 eseri bilsem benim ne işime yaracayacak? ben bu açıdan düşünüyorum.

• Edebiyat bir ülkenin namusudur derdi bir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

Edebiyat bir ülkenin namusudur derdi bir hocam

ama neden ?ne alaka ? onun yerine bilimde ilerlesek 5 ders edebiyat konulacağına 5 ders fen konulsa ezber sistemi olmayan deneylerle öğreten daha iyi olmaz mı?
  • Edebiyat dersi kadar gereksiz bişey yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut sistemdeki bütün dersler az yada çok gereklidir bir şekilde. Sorun bu derslerdeki hocaların yetersizliği bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    geometri temeli için kitap
    6 yıl önce açıldı
    Biyolojinin sayısal ders olması
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ezbere bişey yaptırmak yerine, Şiir yazdırtsalar daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseyi anlarım sonuçta kaldırılırsa üniversiteye kim girecek - iyi ezdim - ama üniversite birinci sınıfta edebiyat dersinin gereğini anlamıyorum

Ulan bu çocuk zaten lise hayatı boyunca bu dersi aldı, devletin yaptığı sınavdan edebiyatla ilgili olan kısmı halledememiş olsa zaten üniversiteye giremez - çok zor aksi halde - ya sen hangi akla hizmet bu dersi üniversite gibi bilim yuvasında artık mesleki alanda uzmanlaşması gereken gencin beynini böyle şeylerle köreltirsin

Ah anasını ızdırabını üniversitenin birinci sınıfında okutulan eften püften dersler yok mu ah ah ah asfsafdsvsd,vbfcd
    bd,cx
    b
    fdbd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 28 Haziran 2013; 0:30:38 >
  • gerekli bir ders.o olmasa nasıl bütünlemeye kalırdım lisede
  • yazar-kitap eşleşmeleri ezberlemek hiç şüphesiz gereksiz ama dili en etkili kullanım ancak edebiyat sayesinde olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeo3090

Ezbere bişey yaptırmak yerine, Şiir yazdırtsalar daha iyi olur.

sonra sinema alanı neden geride.e sen yıllar boyunca,bir kişiye namık kemal bunu yazdı necip fazıl şöyle iyi yazardı,tevfik fikret şöyle stilli bi adamdı diye öğretirsen eee o çocukta ne gelişme olacak.onun yerine şiir yeteneği olanı iyice geliştir yazarlığı olanı iyice geliştir bak bakalım büyüyünce nasıl senaryolar kitaplar yazıyor.ama yoooooooook fakir baykurt kaplumbağaları yazmış çok önemli bu.
  • birincisi, biz sayısalların beynini yoruyo, gereksiz yere ezber yapıp hantallıyoruz, ikincisi madem ille görücez, neden 3 saat görüyoruz, fizik kimya biiyo ikişer dersken, onun yerine çok daha iyi işler yapılabilir
  • asıl matematik dersi gereksiz ! Bize ne trigonometriden , polinom açılımından ! Dünyadaki tüm meslekler bu matematik kurallarına göre mi hareket ediyor ?

Mesela doktor organ nakli yaparken organların trigonometrik oranları hesaplayım ortasından dik kesip kaç derece olduğunu mu bulacak ?

Ya da siyasal bilgiler , tarih vs. Okumak isteyen eleman için tüm bu gereksiz matematik zırvaları işleri zorlaştırmaktan başka ne işe yarar ?

Matematik herkes için gereksizdir demiyorum. Ama herkes için gerekli olduğunu da hiç sanmıyorum !

Kahrolsun matematik- goemetri - fizik !

• lisedeyken son yazılıları tm cilerle ortak girerdik. sayısaldım. o yazarlara küfrede küfrede calısırdım. bende gereksiz oldugunu düşünüyorum. hayır bi kısma kadar gerekli olabilir ama bizene eserlerinden. he gidersin halit ziyanın aşkı memnu onu bil dersin tamam hocam en önemli eserlerinden ama yazılılarda o kadar abuk subuk eserleri cıkardıki napcamızı şaşırırdık.
  • quote:

quote:

ama neden ?ne alaka ? onun yerine bilimde ilerlesek 5 ders edebiyat konulacağına 5 ders fen konulsa ezber sistemi olmayan deneylerle öğreten daha iyi olmaz mı?

5 edebiyat dersi yerine 5 fen dersi koyarak bilimde muazzam bir ilerleme elde edilemez. Ülkenin durumu iyiyken potansiyeli varken ne kadar para bilim ve uzay için harcanıyor? Ne kadarı diyanet işleri için harcanıyor?

Şunu da ekleyeyim bunla ilgili; madem LYS ile üniversiteye giriliyor, 5 tane YGS-LYS sorularının çözüldüğü ders koyulsun müfredata.

Bunun haricinde; Edebiyatı bilimden tamamen soyutlaman çok yanlış. Bir sanatçının ortaya koyduğu eserden Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe gibi bilimler doğrudan yararlanmaktadır.

• En saçma derslerden birisi

• quote:

Orijinalden alıntı: xAsilKurtx

quote:

quote:

5 edebiyat dersi yerine 5 fen dersi koyarak bilimde muazzam bir ilerleme elde edilemez. Ülkenin durumu iyiyken potansiyeli varken ne kadar para bilim ve uzay için harcanıyor? Ne kadarı diyanet işleri için harcanıyor?

Şunu da ekleyeyim bunla ilgili; madem LYS ile üniversiteye giriliyor, 5 tane YGS-LYS sorularının çözüldüğü ders koyulsun müfredata.

Bunun haricinde; Edebiyatı bilimden tamamen soyutlaman çok yanlış. Bir sanatçının ortaya koyduğu eserden Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe gibi bilimler doğrudan yararlanmaktadır.

o zaman -saçma olabilir diyeceğim şey- edebiyatta belirli çook önemli eserler.dediğin gibi felsefi sosyolojik açıdan önemli olan eserleri sosyoloji felsefe gibi alanlarda birlikte işleseler olmaz mı?bi adam 1 tane psikolojik roman yazmış diyelim onun 20 tane eserini ezberliyosun konusunu karakterleri vs.100 tane yazar var neredeyse bunların böyle 10-15 eserini ezberletmeye kalk ömrün gider ömrün.

-ki sanmıyorumda olabileceğini nietzsche konusu geldiğinde felsefede bile "tanrı tanımaz ateist anarşist bir filozoftur" diye kitapta bağıra bağıra subliminal veriyor.öğretmen anlatmıyor bizim hocamız şey demişti 2-3 cümle ile geçiştirtikten sonra "tabiii bu bizim inancımıza ve anlayışımıza ters".ne bekliyosun ki.

• Ezbere eğitim sistemi her yerde belli oluyor üniversite öğrencilerine ismet inönü ,saddam hüseyinle görükücekmiş ne düşünüyorsun diyolar türkiye için yararlı olur diyorlar dizi çekiyoruz herşeyi çalıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

asıl matematik dersi gereksiz ! Bize ne trigonometriden , polinom açılımından ! Dünyadaki tüm meslekler bu matematik kurallarına göre mi hareket ediyor ?

Mesela doktor organ nakli yaparken organların trigonometrik oranları hesaplayım ortasından dik kesip kaç derece olduğunu mu bulacak ?

Ya da siyasal bilgiler , tarih vs. Okumak isteyen eleman için tüm bu gereksiz matematik zırvaları işleri zorlaştırmaktan başka ne işe yarar ?

Matematik herkes için gereksizdir demiyorum. Ama herkes için gerekli olduğunu da hiç sanmıyorum !

Kahrolsun matematik- goemetri - fizik !

aslına bakarsan genel olarak matematik-geometri-fizik kuralları hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor.
    doktor organ nakli yapıcaksa o problemin nedenini, nasıl çözeceğini en kısa yolunu yöntemlerini farklı bir dalda geliştirdiği matematik zihni sayesinde daha hızlı karar verip harekete geçmesini ve en kısa sürede başarıya ulaşabilmesini sağlar.
    tarihh okuyan birisi için gerçekten çok saçma olmalı matematik.buna katılırım.ama zaten tarih ts değil mi?
    sayısalcı olarak söylüyorum kahrolsun ezberler

arriyetten edebiyat dersinden ezber yapacağımıza şiirler hakkında vakit geçirsek çok daha zevkli olur.ezberden ziyade insanlara edebiyat zevki şiirin hazzını aşılamak gerek.emin olun şiir o kitaplardaki kadar basit bir şey değil.ve de dil anlatım ilköğretimden sonra lisede kaldırılıp düzgün Türkçe konuşmak adına hitabet diksiyon tarzı dersler konulmalı.öğrencilere hızlı okuma kursları verilmeli ki dışarı para akmasın boşa.

burdan lys ygs sınavlarını kaldırıp insanları gerçekten kurtarıcak bir çözüm öneriyorum.(kanımca)
    lys ygs kalkacak onun yerine okulda aldığımız sınav notları geçerli olacak.o sınavlar ayrı bir sınav bakanlığı tarafından belirlenip her dönem yapılacak ve bizde 4 yıl önceki bilgileri hatırlamak için yazlarımızı gecelerimi gündüzlerimizi feda etmicez.sınav bakanlığının temiz iş yapması gerektiğinin altını önemle çizerim.ben bakam olsam böyle değiştiririm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.