Şimdi Ara

Edc Kullanımı hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakin zamanda edc arac aldık.Fakat ilk defa edc kullandıgımiz icin dururken boşa atıyoruz cogu zaman bu zarar verir mi ? Arac giderken kesinlikle d de kalio bosa atmiyoruz.Netten kesin bir bilgi bulamadım acaba dururken Hep N ye mi almalıyız sizce.Yardımlar icin tesekkurler şimdiden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış yapıyırsunuz otomatik vitesler zaten siz frene basınca kabramayı ayırırp n ye geçerler. Madem vitesle oynayacaktınız otomatiğin ne anlamı kaldı o zaman. Ellemeyin vitese.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    hocam nette 20 saniye üzeri beklemelerde Nye alın demişler bu yanlış mıdır?Kavrama da arac zorlanir demişler.

• ceazr27 C kullanıcısına yanıt
    Şimdi bildiğiniz gibi otomatik vitesler gaza basmasanız da freni bırakınca gaz verirler ve araba yürür bu nedenle frene basınca arkadan sürekli gaz veriyor olabilir benim bildiğim esc gibi yarı otomatiklerde frene basınca gaz bermeyi otomatikmen kesiyor araç tam otomatikte böyle değil diye biliyorum. Varsa edc yi daha iyi tanıyan arkadaş gelip söyler ama ben de easytronic kullanıyorum hiç oynamam vitesle.

• edcyi iyi bilen biri yardim ederse daha iyi olur cünkü yanlis kullanip şanzımana zarar vermeyelim.

• Tam otomatikte frene bassan bile arac D de bekliyor ve gitmek icin zorluyor. Kendisi bosa almiyor. Yari otomatigi bilmiyorum.

• Çift kavrama şanzımanlar da boşa almak ömrünü uzatır.Heleki sıkışık trafikte kullanıyorsanız N ye almak şanzımanın ısınmaması açısından çok yararlı olacaktır.Yaptığınız doğru bir hareket.Şunuda belirteyim rampada şanzımana asla yük bindirmeyin.Önce el frenini çekip vites üzerindeki yükü frene vererek sonra P ye alın.
    Not:Çift kavrama kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EDC Şanzıman hakkında
    3 yıl önce açıldı
    İstanbul'da Dsg Kullanımı Hk.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekskalibur kullanıcısına yanıt
    ben hep boşa alıyorum eger trafik varsa ve durdugumda bu zarar vermezse böyle kullanayim.ama sokak girislerinde ve yola girerken vites d de kaliyor.Babamida alistirdim oda benim gibi süruyor.Sanzimana faydaliysa böyle kullanmaya devam edeyim.

• Hocam şanzımanınız uzun ömürlü olur, sizin yaptığınız şanzımana nefes aldırmaktır.Bu şekilde devam edin,rampada da yük bindirmeyin yeterli zaten güle güle kullanın.
    yardiminiz icin tesekkurler hocam.Ben rampada vitesi n de birakıp frene basiyorum bu hatali midir el freni cekmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceazr27

yardiminiz icin tesekkurler hocam.Ben rampada vitesi n de birakıp frene basiyorum bu hatali midir el freni cekmiyorum.

Rica ederim.Evet demek istediğim buydu doğru yapıyorsunuz.
  • Araç ile işiniz bittiğinde rampada park edecekseniz önce vitesi boşa alın el frenini çekin sonrada P ye alın.Normal beklemelerde zaten el frenini çekmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekskalibur

Çift kavrama şanzımanlar da boşa almak ömrünü uzatır.Heleki sıkışık trafikte kullanıyorsanız N ye almak şanzımanın ısınmaması açısından çok yararlı olacaktır.Yaptığınız doğru bir hareket.Şunuda belirteyim rampada şanzımana asla yük bindirmeyin.Önce el frenini çekip vites üzerindeki yükü frene vererek sonra P ye alın.
    Not:Çift kavrama kullanıyorum.

Hocam yanlışınız var. Araç zaten kendi kendini boşa alıyor bir süre sonra ayağınız frende beklerken. Doğrusu için şu videoyu izleyin. Asla yapmamanız gereken hareketleri açıklamış. Trafikteyken aracı N'ye almanıza gerek yok.

https://www.youtube.com/watch?v=W42zsFYjZvM

• Bir EDC kullanıcısı olarak söylüyorum, boşa alma olayı tam otomatikler için. Yarı otomatikte kavrama zaten ayrılıyor boşta bekliyor. Zaten çok hafif freni bıraktığınızda devir saatindeki değişime bakarsanız aracın boşta beklediğini anlarsınız. Bu yüzden hayır N'ye almanıza gerek yok.
  • Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan ne yapacagımi şaşırdım.Peder bey cok kizacak bi kararda dur diye :) adama zaten zar zor otomatik aldirdim yillarin manuelcisine :) Eger arac boşta bekliyorsa n ye almaya gerek yok . Ama üstteki arkadaş şanzıman ısınır demiş o konuda kafam karıştı.

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    hocam n ye almak faydadan cok zarar mi verir o zaman ?

• ceazr27 C kullanıcısına yanıt
    Bu kadar düşünürsen ne yaparsan yap başına bir şey gelir o vitesin. Sakınılan göze çöp batar boş ver o kadar otomatik almışsın keyfine bak değiştirmekle falan uğraşma. Yukarıda ısınmadan bahsetmiştir arkadaş ama şimdi google'da aratsan sürekli d-n arası vites değiştirmenin zararları ile ilgili de bir sürü yazı bulursun. Bu kadar kafanı takma otomatiğin keyfini çıkar.
    Eks cigim iyide edc lerin hepsinde yokus kalkis sistemi standart.

• Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam yardım icin.haklisiniz fazla üzerine düşmemek lazim ama bundan sonra n ye almam kavrama ayrılıyorsa.Ve son olarak 5 10 dk birini beklerken vites d de mi kalmalı yoksa p yoksa n mi ? ve yokusta vites d demi kalsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceazr27 -- 30 Ocak 2017; 16:44:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Eks cigim iyide edc lerin hepsinde yokus kalkis sistemi standart.

Hocam anlatmak istediğim ramapada park ederken yapılacak uygulama.Yokuş kalkıştan bahsetmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.