Şimdi Ara

Ebay'den ürün alırken dikkat edilesi noktalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ebay'den verdiğim kulaklık siparişi az önce elime ulaştı.. Ebay'den rüün almaktan çekinen, acaba gümrüğe takılır mı korkusu yaşayan arkadaşlara yol gösterici olması ümidiyle gelen ürünümün resimlerini ve bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim..

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi ürünün fiyatı 109 $ olmasına rağmen satıcı tarafından 19$ olarak gösterilmiş.. Gümrüklerimizde tavan fiyat 100 euro'dur ve bu noktaya oldukça dikkat edilmelidir.. ürün 1000 $ bile olsa fiyat düşük gösterilmelidir.. Hatta yine gördüğünüz gibi hediye seçneği mutlaka işaretlenmelidir.. Bunlar yapıldığı takdir de kutunuzda biraz küçükse ürünün gümrüğe takılma ihtimali pek yoktur..

Yine kargo fiyatıda değerden düşük gösterilmiş..

Gördüğünüz gibi ürün Amerika'dan gönderildiği gibi geldi.. Ne gümrükte açılıp kontrol edilmiş ne de herhangi ufak bir zedelenme var..

Ebay'den sipariş verdiğinizde, ürün verilen kargonun türüne bağlı olarak 6 ila 28 işgünü içerisinde elinizde olur.. Ürünü postacı getirir .. Zahmet ederse zilinize basar.. Eğer evde yoksanız ürünü apartman kapısının önüne bırakıp (fırlatması olası) gider.. Eğer evde olmama gibi bi durumunuz varsa bütün apartman sakinlerini böyle bir paketin geleceği konusunda uyarmanız paketinizin sağlığı açısından gayet önemlidir.. Postacıların sergilediği bu tutum dolayısıyla ürün sizin isminize gelmiyorsa bile herhangi bir problem yok. Bakılan tek şey gönderilen adres..

Yukarıda bahsettiğim unsurlara bir çok ebay satıcısı (PowerSeller olması oldukça önemli!) zaten dikkat ederler. Ama sizin hatırlatmanızda fayda vardır yine de..

Ayrıca bu konuda geniş açıklamalar sunan bir site de vardır ki tıklayınız ve bir bakınınız..

Ve yine aşağıda gümrük mevzuatından alınmış bir kısım vardır.. Okumanız önemlidir!

quote:

Muafiyet Ve İstisna
    Madde 8 – Muafiyet ve istisna kapsamına giren eşyalar aşağıda belirtilmiştir.
    I) Cumhurbaşkanının zat ve ikametgahı için gelen eşya
    II) Yurtdışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşya gümrük vergisinden muaftır.
    III) Yurtdışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
    Bu muafiyet ;
    a) Ramazan (Şeker ) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta yoluyla gönderilen,
    b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
    c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
    d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan
    Eşya için uygulanır.
    Muafiyet IV. fıkrada sayılan eşya da dahil olmak üzere toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen her türlü eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
    İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkıyatın toplam kıymetinin yukarıda belirtilen miktarı aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.
    Bahsi geçen muafiyet III.fıkranın a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye Gümrük Bölgesi’ne girmiş eşya için uygulanır.
    IV ) Posta yoluyla gelen ve aşağıda belirtilen hediyelik eşyalar karşılarında belirtilen miktarla sınırlıdır.
    a) Tütün ürünleri
    - Sigaralar 200 adet ve
    - Sigarillolar (herbiri 3 gr dan ağır olmayan purolar) 50 adet ve
    - Puro 10 adet ve
    - Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 200 gr ya da
    - Pipo tütünü 200 gr ya da
    - Ağız tütünü 200 gr ya da
    - Tömbeki 200 gr ya da
    - Enfiye 50 gr
    b) Alkol ve alkollü içecekler.
    - 100 cc’lik 1 şişe ya da
    - 70 cc veya 75 cc’lik 2 şişe
    c) En fazla 120 ml’lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon
    d) - Kahve 1 kg
    - Çözülebilir hazır kahve 1 kg
    - Çay 500 gr
    - Çikolata 1 kg
    - Şekerden mamul yiyecek 1 kg
    Yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde yurtdışından gelen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya, veya satış fişine göre belirlenir.
    Bunların olmaması halinde deklarasyon anduan ( Déclaration en Douane: Gümrük Beyannamesi ) veya gümrük etiketlerinde belirtilen miktarlar esas alınır.
    Herhangi bir belge ibraz edilmemesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde eşyanın kıymeti Gümrük İdaresince belirlenir.
    V) Basılmış Kağıtlar
    II. ve III.fıkralarda belirtilen husus ile yasak yayınlarla ilgili olarak yetkili makamlar tarafından alınmış ve alınacak kararlar saklı kalmak kaydıyla
    1) Her dilde basılmış :
    a) Okul Kitapları dahil olmak üzere ciltli – ciltsiz kitaplar,
    b) İktisadi bir faaliyetin reklamı amacıyla gelen ve parasız dağıtılacak olan ilan, katalog broşür, cari fiyat listesi, takvim vb.
    c) Yazılmış veya basılmış,ciltli veya ciltsiz notalar
    2) Biçki, dikiş ve nakış gibi sanatlara ait modelli bilgileri öğreten dergiler,
    3) Her türlü gazete, dergi, mecmua , matbuat gibi basılmış kağıtlar gümrük vergilerinden muaftır.
    Ancak basım ve yayınevleri ile genel bayileri tarafından Ülkemizdeki kitap ve gazete satıcıları adresine gönderilen gazete, kitap, paket ve tomarları ile M torbaları mutlaka gümrüğe sunulur.
    Yayın ve basımevleri tarafından abonelere gönderilen tek gazeteler bu kaydın dışındadır.
    VI ) Gümrük Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen muafiyet ve istisna kapsamında bulunmakla birlikte bu Rehberde yer almayan hususlarda karar mercii Gümrük yetkilileridir.

Özet olarak;
    100 euro olan tavan fiyatı bayramlarda, yılbaşılarında bu rakam 300 euroya kadar çıkmaktadır.. Tütün mamülleri parfüm gibi ürünlerse sınırlandırılmıştır..

Elden geldiğince birşeyler anlatmaya çalıştım.. Yine probleminiz olursa bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 18 Temmuz 2007; 13:11:27 >

• Hacım Ebay'de emeğe saygı yok; dikkatli olunmalı.
  • hayırlı olsun
    rahatlamıssındır biraz degil mi
  • sonunda rahatlamışsındır bluemoon, güle güle kullan!
    ikincisi gelseydi ben alacaktım senden ama kısmet değilmiş...
  • 19 dolar,9 dolar da kargo vermişsin eder 27, 13de ayak kirası olsun. 40 dolar veririm ürününe , düşünüyosan PM'leşelim hocam
  • Konu UP Yurtdışı alışverişlerde sıkıntı yaşayan arkadaşlar var
  • Hadi hayırlı olsun bluemoon kulaklıkların D2'nin kendi kulaklıgını daha hic denemedim bile ben
    Bu anlatım gerçekten güzel olmuş merak ettiğim birçok şey açığa kavuştu Birde kargoya ne kadar verdin acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kulaklığı alalı çok uzun zaman oldu kardeşim. aldım hatta sattım çoktan :)
    o zaman 10 dolardan fazla vermiştim ama tam hatırlamıyorum..
    Ayrıca kulaklık westone um1'di.. Şu anda Zolton2 (Mike) bi kampanya yapmış.. um1 ve um2'de kargo ücreti almıyor.. Um1 109$ , Um2 299$
  • güzel açıklama olmuş teşekkürler kardeşim
  • Küçük bir düzeltme yapayım: Kargo ücreti sizden talep edilenden daha düşük gösterilmemiştir, satıcılar postaneye ödediklerinden daha yüksek kargo ücreti talep ediyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

Küçük bir düzeltme yapayım: Kargo ücreti sizden talep edilenden daha düşük gösterilmemiştir, satıcılar postaneye ödediklerinden daha yüksek kargo ücreti talep ediyorlar

evet, bu klasik bir ebay numarasidir. kargo ucretini olabildigince yuksek tutup urun fiyatinin gorece dusuk olmasini saglamak. yani 100 dolarlik bir mali 95$ + 5$ kargo yerine 75$ + 25$ kargo olarak gosterince hem listelemede ucuz gorunur hem de urun fiyati uzerinden hesaplanan eBay ucretlerinden tasarruf etmis olur satici.

kisacasi etikette gordugunuz kargo ucreti "gercek mebla"dir, onu saticinin revize etmesine imkan yoktur zaten.

• www.iyibey.com dan ebay hakkında ne var ne yok bulabilirsiniz ... Tavsiye edilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluemoon

Ebay'den verdiğim kulaklık siparişi az önce elime ulaştı.. Ebay'den rüün almaktan çekinen, acaba gümrüğe takılır mı korkusu yaşayan arkadaşlara yol gösterici olması ümidiyle gelen ürünümün resimlerini ve bir kaç bilgiyi paylaşmak istedim..

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi ürünün fiyatı 109 $ olmasına rağmen satıcı tarafından 19$ olarak gösterilmiş.. Gümrüklerimizde tavan fiyat 100 euro'dur ve bu noktaya oldukça dikkat edilmelidir.. ürün 1000 $ bile olsa fiyat düşük gösterilmelidir.. Hatta yine gördüğünüz gibi hediye seçneği mutlaka işaretlenmelidir.. Bunlar yapıldığı takdir de kutunuzda biraz küçükse ürünün gümrüğe takılma ihtimali pek yoktur..

Yine kargo fiyatıda değerden düşük gösterilmiş..

Gördüğünüz gibi ürün Amerika'dan gönderildiği gibi geldi.. Ne gümrükte açılıp kontrol edilmiş ne de herhangi ufak bir zedelenme var..

Ebay'den sipariş verdiğinizde, ürün verilen kargonun türüne bağlı olarak 6 ila 28 işgünü içerisinde elinizde olur.. Ürünü postacı getirir .. Zahmet ederse zilinize basar.. Eğer evde yoksanız ürünü apartman kapısının önüne bırakıp (fırlatması olası) gider.. Eğer evde olmama gibi bi durumunuz varsa bütün apartman sakinlerini böyle bir paketin geleceği konusunda uyarmanız paketinizin sağlığı açısından gayet önemlidir.. Postacıların sergilediği bu tutum dolayısıyla ürün sizin isminize gelmiyorsa bile herhangi bir problem yok. Bakılan tek şey gönderilen adres..

Yukarıda bahsettiğim unsurlara bir çok ebay satıcısı (PowerSeller olması oldukça önemli!) zaten dikkat ederler. Ama sizin hatırlatmanızda fayda vardır yine de..

Ayrıca bu konuda geniş açıklamalar sunan bir site de vardır ki tıklayınız ve bir bakınınız..

Ve yine aşağıda gümrük mevzuatından alınmış bir kısım vardır.. Okumanız önemlidir!

quote:

Muafiyet Ve İstisna
    Madde 8 – Muafiyet ve istisna kapsamına giren eşyalar aşağıda belirtilmiştir.
    I) Cumhurbaşkanının zat ve ikametgahı için gelen eşya
    II) Yurtdışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ticari miktar ve mahiyette olmayan her türlü eşya gümrük vergisinden muaftır.
    III) Yurtdışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
    Bu muafiyet ;
    a) Ramazan (Şeker ) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta yoluyla gönderilen,
    b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
    c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
    d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan
    Eşya için uygulanır.
    Muafiyet IV. fıkrada sayılan eşya da dahil olmak üzere toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen her türlü eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
    İki ya da daha fazla kalemden oluşan bir sevkıyatın toplam kıymetinin yukarıda belirtilen miktarı aşması halinde, toplam değerin 300 EURO tutarındaki kısmı için muafiyet uygulanır.
    Bahsi geçen muafiyet III.fıkranın a) bendinde belirtilen olaylardan bir ay önceki veya bir ay sonraki süreler içinde gönderilmiş veya Türkiye Gümrük Bölgesi’ne girmiş eşya için uygulanır.
    IV ) Posta yoluyla gelen ve aşağıda belirtilen hediyelik eşyalar karşılarında belirtilen miktarla sınırlıdır.
    a) Tütün ürünleri
    - Sigaralar 200 adet ve
    - Sigarillolar (herbiri 3 gr dan ağır olmayan purolar) 50 adet ve
    - Puro 10 adet ve
    - Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 200 gr ya da
    - Pipo tütünü 200 gr ya da
    - Ağız tütünü 200 gr ya da
    - Tömbeki 200 gr ya da
    - Enfiye 50 gr
    b) Alkol ve alkollü içecekler.
    - 100 cc’lik 1 şişe ya da
    - 70 cc veya 75 cc’lik 2 şişe
    c) En fazla 120 ml’lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon
    d) - Kahve 1 kg
    - Çözülebilir hazır kahve 1 kg
    - Çay 500 gr
    - Çikolata 1 kg
    - Şekerden mamul yiyecek 1 kg
    Yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde yurtdışından gelen eşyanın vergi matrahının tespitinde esas alınacak kıymeti, ibraz edilen faturaya, veya satış fişine göre belirlenir.
    Bunların olmaması halinde deklarasyon anduan ( Déclaration en Douane: Gümrük Beyannamesi ) veya gümrük etiketlerinde belirtilen miktarlar esas alınır.
    Herhangi bir belge ibraz edilmemesi veya ibraz edilen belgede kayıtlı kıymetin düşük bulunması halinde eşyanın kıymeti Gümrük İdaresince belirlenir.
    V) Basılmış Kağıtlar
    II. ve III.fıkralarda belirtilen husus ile yasak yayınlarla ilgili olarak yetkili makamlar tarafından alınmış ve alınacak kararlar saklı kalmak kaydıyla
    1) Her dilde basılmış :
    a) Okul Kitapları dahil olmak üzere ciltli – ciltsiz kitaplar,
    b) İktisadi bir faaliyetin reklamı amacıyla gelen ve parasız dağıtılacak olan ilan, katalog broşür, cari fiyat listesi, takvim vb.
    c) Yazılmış veya basılmış,ciltli veya ciltsiz notalar
    2) Biçki, dikiş ve nakış gibi sanatlara ait modelli bilgileri öğreten dergiler,
    3) Her türlü gazete, dergi, mecmua , matbuat gibi basılmış kağıtlar gümrük vergilerinden muaftır.
    Ancak basım ve yayınevleri ile genel bayileri tarafından Ülkemizdeki kitap ve gazete satıcıları adresine gönderilen gazete, kitap, paket ve tomarları ile M torbaları mutlaka gümrüğe sunulur.
    Yayın ve basımevleri tarafından abonelere gönderilen tek gazeteler bu kaydın dışındadır.
    VI ) Gümrük Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen muafiyet ve istisna kapsamında bulunmakla birlikte bu Rehberde yer almayan hususlarda karar mercii Gümrük yetkilileridir.

Özet olarak;
    100 euro olan tavan fiyatı bayramlarda, yılbaşılarında bu rakam 300 euroya kadar çıkmaktadır.. Tütün mamülleri parfüm gibi ürünlerse sınırlandırılmıştır..

Elden geldiğince birşeyler anlatmaya çalıştım.. Yine probleminiz olursa bildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım..

Selamlar bende yeni bir ürün siparişi vermeyi planlıyorum. Acaba senin yaptığın gibi alıcağım ürünün fiyatını düşük gösterip hediye olarak nasıl getirtebilirm.Tabi bide kargo ücretini düşük göstermek var...

• forum.iyibey.com a git aradığın bilgiyi bulursun
  • 3.5 seneden beri ebayden alısveriş yapmaktayım üründe sattım yaklasık 300 tane üründe aldım aldım hatta hala zippo alıp satıorum ürünlerimin yarısından cogu gümrükte acılıp kontrol edılmıştir bu bir risktir eer gümrükçü begenirse alırda bu konuda hiç bir garanti yoktur en güvenli kargo uçakla gelenlerdir ucuz olanlar gemiyle gelir bu en az 1 buçuk ayı bulur hatta hiç gelmeyedebilir. postacı geldiinde size bir kagıt bırakır veya ups fedex gibi kargo şirketleri de vardır ki bunlarla ürün elinize 3 4 gün içinde ulasır sadece fiat biras yükselir suana kadar 300 ürünün arasında bir tek sapkam gelmedi 2005 senesinde baska hiç bir saorunum olmamıştır
  • kargo parası ürünün agırlıgı boyutu ve aldınız ürün sayısına göre deişmektedir artı amerika nın eyaletinden eyaletine farklılık göstermektedir herhangi bir sorunuz olursa pm atınız
  • Ben yurtdışından paten satın aldım 370ytl ödedim, gümrükte açılmış ama niyese bişi yapmamışlar, acaba ayaklarına takıp denedilermi
  • bende kayıt olurken bu hatayı veriyor neden Input Error
    One of the parameters received was invalid for this function. This probably means that your browser had problems with the form or you invoked the function incorrectly. Please go back and try again. If you're using an old bookmark, you may need to rebookmark it due to recent changes to protect your privacy. We are aware of the problem and are working tirelessly to resolve it as quickly as possible.
  • logitech z 5500e gönül vermiş biri olarak, bu efsaneyi ebayden alabilir miyim sizce? hani ağırlığı, büyüklüğü açısından sorun yaşar mıyım? kargo üzreti, gümrük telaşı??
  • vala doğru
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.