|
Selamlar
Dün sabah aracı sırf merakımdan canlı canlı görmek istedim ve Kanyon'da sergilenen 2 renk Performance versiyonunu gözlemledim.
* Öncelikle; ileri sürüş destek +otonom sürüşlü versiyon paketini (Full Self-Driving) sipariş sırasında eklemeyin :) Tesla bu paketi zaten software olarak cep telefonunuz da ki uygulama ile satın alıp uygulamanıza olanak veriyor. O sebeple sipariş sırasında aldığınız fiyattan epeyce ucuza mal oluyor. * Ayrıca Y Lounge 4 ceker olan modeli de aynı şekilde yazılım ile Performance modele yükseltmek mümkün... * Matrix Led farlar 4 ceker modellerde standart-2 Çeker olan giriş paketinde olmayacağı söylendi. Orada ki araçlar da matrix led idi. * Füme ya da Gümüş Gri gibi görünen renk müthiş. Uzaktan gri yanına gidince ayna gibi bir formu var. Enteresan (keşke bunu sipariş etseydim) * Aracın kalitesi ve işçiliği çok iyi. Arka kapılar da bile yumuşak + nubuk deri kaplamalar devam ediyor. Araç gerçekten premium kaliteden ödün verilmeden tasarlanmış. * 2 Çeker olan modelin üretim tarihleri biraz gecikebilir imiş. Bu bant henüz tamamlanmamış. Ancak mayıs ayında başlıyormuş... * Kapılarda çerçeve yok, tıpkı Sportback dizaynlı araçlar gibiler... * Supercharger (12 dk da 270-280km menzile ulaşılabilecek) şarj istasyonları şu an için İstanbul-Ankara,İstanbul-İzmir yönlerinde gidiş-geliş istikametinde ilk etapta 15'er istasyon kuruluyor. Yıl sonuna kadar 1000'e yakın istasyon kurulmuş olacak ülke genelinde. Bu istasyonlarda TESLA modellerine 1Kw bedeli 6.6-6.7₺ olacak. diğer araçlar içinse 8.9₺. * Otopilot ile şehirlerarası uzun yolculuklara başladığınızda araç sizin yönünüze göre de planlama yapıp hangi istasyonlarda duracağını,ne kadar süreceğini hepsini planlalayabiliyor. * Satış adetleri. Şubat ayı Avrupa satışları grafiğinde bu denli yükselen araç yok. En yakın olan DACIA Sandero %43'lük artış gösterirken Tesla Avrupa da satışını 1 ay da ocak ayına oranla % 173 arttırmış . Böylece 18.750 civarında bir satış adet yakalamış. Bu nerede ise aylık 20bin adedine yakın. Bakalım bu sebeplerle bize araç ne adetlerde gelecek? Avrupa elektrikli otomobil piyasasını alt-üst etti. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 8 Nisan 2023; 4:31:56 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
Hızlı