Şimdi Ara

Ebay'den kulaklık almamalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-2 gün araştırdıktan,dinledikten sonra sony zx600 e karar vermiştim.125 le 149 lira arası fiyat çektiler.Yurtdışından kulaklık getirtenler olmuş Bende v55'i gözüme kestirdim sizce bu maceraya girmeli miyim? Orjinal midir ya da gümrük arıza çıkarır mı 2 haftadır tek kulaklıkla müzik dinliyorum (sennheiser mx560 araba kapısını üstüne vurunca dağıldı sol taraf) işkence ediyorum kendime resmen.Kulakiçi almamaya karar verdim kafa üstü alacağım dediğim gibi bütçem 130 lira ne önerirsiniz genelde alternatif,electo,klasik müzik dinleyeceğim.

buda bulduğum satıcı

http://www.ebay.com/itm/Sony-MDR-V55-DJ-Style-Headphones-Over-Head-Ear-Cup-Headphone-Foldable-NEW-White-/190761295267?pt=US_Headphones&hash=item2c6a425da3#shId

• Adam Top-rated seller, çok yüksek bir puanı var, güvenilir satıcı gibi görünüyor, hatta öyle olmalı. Türkiye fiyatı 185 lira o kulaklığın ve 120 lira bu sebeple gayet uygun bence. Ayrıca ZX600'den daha iyi bir kulaklık, aklınızda olsun.
  • US $43.99 kargo ücreti var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

US $43.99 kargo ücreti var?

Evet Türkiye seçince öyle oluyormuş, en ucuz bu görünüyor ki bunda da 82 dolar oluyor toplam:

http://www.ebay.com/itm/Sony-MDR-V55-Black-Digital-DJ-Style-Foldable-Reversible-Earcup-Headphones-New-/221173361747?pt=UK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones&hash=item337ef5ac53

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyboun

quote:

US $43.99 kargo ücreti var?

Evet Türkiye seçince öyle oluyormuş, en ucuz bu görünüyor ki bunda da 82 dolar oluyor toplam:

http://www.ebay.com/itm/Sony-MDR-V55-Black-Digital-DJ-Style-Foldable-Reversible-Earcup-Headphones-New-/221173361747?pt=UK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones&hash=item337ef5ac53

Bunlar büyük olasılıkla gümrükte kaybolur... Standard Int'l Postage dediğine göre takipsiz kargo yollayacak ve elinize ulaşması şans olur. Benim 3-4 pound tutarındaki cep telefonu aksesuarlarım bile aylar önce gümrükte kayboldu gitti.

Eğer satıcı ile görüşülüp takipli kargo yollaması sağlanırsa kaybolma ihtimali 0 olmamakla birlikte eline ulaşma şansı var elbette. Ama o zamanda yine kargo ücreti binecektir.

• Büyük olasılık demeyelim bence ama, göz ardı edilmemesi gereken bir olasılık var, oluyor evet, yalnız ben çinden 20 sipariş vermişimdir bu şekilde, sadece 1'i kayboldu. Ama e-bay'de dispute açma şansı yok mu ki bu durumda?
  • evet çoğu incelemede v55 daha iyi denmiş ama neden 43$ kargo ücreti var ona nereden bakıyoruz
    bu ürünlerin kargo sigortası yok mu?Gerçekten çok istiyorum bu kulaklığı.Eğer gümrükte kaybolursa ebay e ürün bana ulaşmadı dersem paramı geri alabiliyor muyum?50 lira kar yapalım derken 150 liradan olmayayım?Gerekirse pahalı kargo şirketlerini seçerim(ama öyle bir seçenek yok).Bu ebay dan ilk alışverişim olacak o yüzden böyle pimpirikliyim yardımınıza ihtiyacım var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seaflames

evet çoğu incelemede v55 daha iyi denmiş ama neden 43$ kargo ücreti var ona nereden bakıyoruz
    bu ürünlerin kargo sigortası yok mu?Gerçekten çok istiyorum bu kulaklığı.Eğer gümrükte kaybolursa ebay e ürün bana ulaşmadı dersem paramı geri alabiliyor muyum?50 lira kar yapalım derken 150 liradan olmayayım?Gerekirse pahalı kargo şirketlerini seçerim(ama öyle bir seçenek yok).Bu ebay dan ilk alışverişim olacak o yüzden böyle pimpirikliyim yardımınıza ihtiyacım var

Hocam yanlış anlamayın ama siz daha kargo ücretine nereden bakıldığını bilmediğinize göre bir sorun çıksa nasıl derdinizi anlatacaksınız ve sonuç alacaksınız merak ediyorum...

Shipping and handling kısmından bakılıyor kargo ücretine. Eğer Türkiye'de 50 lira farkla garantili bu kulaklığı alabiliyorsanız alın derim. Diğer türlü bu alışveriş süreci sizin için biraz macera olacak gibime geldi...

İyi forumlar.

• Gümrüğe takılır boşuna alma birsürü para ödersin
  • Gümrük kargo ücreti hariç fiyata bakar ki ürünler 95$ altı olduğundan gümrüğe takılmaz. Ancak kargo standart kargo olduğundan minik bir ölçüde de olsa kaybolma riski var. Bence hiç riske girmemek ve güzelce bir Sony Center'a gidip almak, eğer nakit alırsanız belki uygun bir fiyat yaparlar, ürünün liste fiyatı 185 lira olması lazım bu arada.
  • quote:

Gümrük kargo ücreti hariç fiyata bakar ki ürünler 95$ altı olduğundan gümrüğe takılmaz. Ancak kargo standart kargo olduğundan minik bir ölçüde de olsa kaybolma riski var. Bence hiç riske girmemek ve güzelce bir Sony Center'a gidip almak, eğer nakit alırsanız belki uygun bir fiyat yaparlar, ürünün liste fiyatı 185 lira olması lazım bu arada.

Yanıltıcı bilgi vermemenizi rica edeceğim. Zira yurt dışından alışveriş yapan birisi olarak 55-60 dolar aldığım şeyin gümrüğe takıldığını ve gidip parasını ödeyip aldığımı da bilirim, yukarıda da yazdığım gibi dolar karşılığı 10-15 olan aldığım şeyin tamamen gümrükte kaybolduğunu da bilirim...

Yani özetle,

"takılmaz, kesin gelir, şu olur, bu olur" kalıplarını yurt dışı alışverişi için kul-la-na-ma-yız. Gümrüğe takılma ve kaybolma riski her zaman oluyor, sadece bunun olasılıkları değişiyor.

Bu konuda insanlara yanıltıcı bilgi verip de paralarının boşa gitmesine sebebiyet vermek hiç hoş olmaz. O nedenle yazdıklarımıza biraz dikkat edelim lütfen.

İyi forumlar.

• quote:

quote:

Gümrük kargo ücreti hariç fiyata bakar ki ürünler 95$ altı olduğundan gümrüğe takılmaz. Ancak kargo standart kargo olduğundan minik bir ölçüde de olsa kaybolma riski var. Bence hiç riske girmemek ve güzelce bir Sony Center'a gidip almak, eğer nakit alırsanız belki uygun bir fiyat yaparlar, ürünün liste fiyatı 185 lira olması lazım bu arada.

Yanıltıcı bilgi vermemenizi rica edeceğim. Zira yurt dışından alışveriş yapan birisi olarak 55-60 dolar aldığım şeyin gümrüğe takıldığını ve gidip parasını ödeyip aldığımı da bilirim, yukarıda da yazdığım gibi dolar karşılığı 10-15 olan aldığım şeyin tamamen gümrükte kaybolduğunu da bilirim...

Yani özetle,

"takılmaz, kesin gelir, şu olur, bu olur" kalıplarını yurt dışı alışverişi için kul-la-na-ma-yız. Gümrüğe takılma ve kaybolma riski her zaman oluyor, sadece bunun olasılıkları değişiyor.

Bu konuda insanlara yanıltıcı bilgi verip de paralarının boşa gitmesine sebebiyet vermek hiç hoş olmaz. O nedenle yazdıklarımıza biraz dikkat edelim lütfen.

İyi forumlar.

Katılıyorum hocam detaylı açıklamanız iyi olmuş acemi arkadaşlar için

• quote:

quote:

Yani özetle,

İyi forumlar.

Bende sizden aynı şeyi rica ederim, yani insanları yanıltmamanızı, eğer ki gümrük sınırının altına eşyalarınız takıldıysa gümrük memurunun ihlali, keyfe keder uygulamasıdır, buna itiraz etmemekte kendi hatası.

Keza ben kesin gelir, kesin takılmaz demedim ama mevzuat açık :

4458 sayılı vergi kanuna göre gümrüklerden geçen kişisel eşyalarda sınır 75 Euro'dur, ilgili resmi gazete yazısı :http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820-1-3-1.pdf

Bu da karşılık olarak 95-100 dolar bandında ürünler yapıyor. Keza burada ürünün fiyatını gösterme konusundaki muhabbetler de var ki, ben o konuya çok girmek istemiyorum. Her ne kadar adaletsiz bulsam da bu kadar düşük sınırı %20 vergisini ödeyip babalar gibi alınması taraftarıyım.

Burada postaya ürünlerin asla takılmayacağını da söylemedim. Benim 20 civarı alışverişimden biri kayboldu, basitçe "dispute" açıp geçtim iade aldım. Bunun yanı sıra Çin'den sürekli ıvır zıvır getirten arkadaşım da bu oranın %3-4'ü yine geçmediğini söylemişti. Buna dayanarak sözlerimin halen arkasındayım.

Keza açık açık yazdığım gibi "Bence hiç riske girmemek ve güzelce bir Sony Center'a gidip almak, eğer nakit alırsanız belki uygun bir fiyat yaparlar, ürünün liste fiyatı 185 lira olması lazım bu arada." diye tavsiyede bulunup sizden farklı bir şey söylemedim. Bunu söyleme sebebimse arkadaşın yurt dışı konusundaki tecrübesizliği sebebiyleydi, bir yöneticiye bir mesajın yarısını okuyup ona göre yorum yapmak hiç yakışmadı bilginize.

Saygılarımla.

• Tamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.