Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
17
Favori
66.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü ea sıralamalarını çok merak ediyorum :d bakalım nolucak .

• onikuni O kullanıcısına yanıt

var ama devlet üniversitelerine açmamışlar malesef belki şansa gelir diye sabancıyı ekledim, deprem korkutsa da sabancı da aşırı iyi alınabilir bir risk , boğaziçi de aynı şekilde ama çok zor buralar. odtü ui gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene 200-300 ort. daha iyi gelmiş tahminlere göre.Bu sene ne olcak bakalım.Mantıken yukarılara çıkıldıkça artışın azalması lazım ama bu çok düz mantık olur.

Hocam zaten mesela odtü ui geçen sene 3923 ile kapatmış ama 2020 sıralaması 5k zaten 2021'e bakmak saçma çünkü sınav zor olduğu için tüm ea bölümleri geri atmıştı o yıl .Aslında %20 çekmiş mesela.Bu sene yine %20 koysan 3200 bir de kontenjan azaltması var 2.8k max oluyor gibi. Econ ve işletme de 2k altından devam eder gibi kontenjan azalmamış ama iibf etkisi.Polsta ui den etkilenicek muhtemelen ve 3.9k bandına falan çeker diye düşünüyorum bakalım benim tahminler böyle :D

• Aslında forumun tahminleri gerçekten çok mantıklı ama önümüzde kaç tane sayısalcı var ve de hukukun etkisini bilmiyoruz.Ankara/İst Hukuk yazacak kaç kişi var 2k da onları bilsek iibf lerin ne kadar çekeceğini aşağı yukarı biliriz de bunlar soru işareti.

• Hocam ea'nın en lanetli sıralaması 2-3k bandı bu sene ve ona denk gelmişiz cidden.2-3 sene önce top üni econların yüzüne bakılmayan sıralamalara ui/pols gelir mi diye tartışıyoruz :d ilginç bi dönem

• Bu sıralamayı 1 sene önce yapacaktık.

• Daha psy nin etkisi ne olacak onu da bilmiyoruz 30 azalmış.3 te 1 birini kovmuşlar bölümden resmen.Odtü sıralamalarını o da etkiler.

Ama çok takmamak lazım hocam ya 2-3k yapan adam zaten hedefleri vb. bellidir.Econda başarılı olucak adam ui'de de başarılı olur . Çok aşırı farkları yok bence ufak bi dezavantaj dışında.Diğer taraftan bakanlıklar/diş işleri gibi yerler de çok prestijli ve maaşı yüksek buralara da girilebilir özel sektör harici.İyi bir ui/pols mezunu hem daha rahat ortalama kasıyor hem de stajlarını doğru yaparsa econcudan vb. daha önde olur . Yolumuza bakıcaz artık .

• Biz artık işin makarasındayız hocam.Ne gelirse artık gelir.

• Bu sene odtü her bölümünde devasa bi kontenjan azaltmış.Psy de 90'dan 60 a düştüğünü görünce inanamamıştım ben.Böyle giderse odtü'ye 1-2 sene sonra girmek hayal olur zaten.

• boğaziçi işleri karıştırıyor hocam ya işletme, ekonomi, uluslararası ticaret sadece burdan 25 kişilik bir kontenjan düşüşü var. bu 25 kişi de bizim gibi boğaziçi altına sırayla odtü yazarsa çok etkileyebilir. odtü uluslararası ilişkiler bu yüzden 2.5k ile kapatsa şaşırmam mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılan Boun hukuk 2k da bir nebze dengeler ama oradan da 12 kişi azaltılmış.

• Sıralamaları tahmin etmek artık çok güçleşti hocam ya.Özellikle ea'da sayısalcılar,hukuk yazanlar falan derken bu sene en belirsiz senelerden biri gibi tek sevincim şu sistemden kendimi kurtardım bi şekilde.Ea'da 1-2 seneye 2.5k ya odtü ui/pols gelmicek .Ea'da sıkıntı belirli bir sıralama üstüne bölüm kalmamış gerçekten artık.

• Asıl süprizi Boun trzm yapacak.Boun diye yazan çok.2-2.5 lere kadar çekerse işimize yarar.Bir nebze ODTÜ'nün sıralamarını düşürür.

• hydr0766 H kullanıcısına yanıt

Hocam benim gelicek belli 1.ye odtü pols koydum odtü polstayım ben gibi.hazırlık sınavına çalışıyorum şu ara 85+ alıp muaf olmak için. Umarım sana da gelir bölümdaş oluruz  

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.