< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nullpointer13 -- 8 Ağustos 2023; 9:50:32 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (52. sayfa)

-
-
Volkan ui ve sbky okuyanların %80i işletme ve iktisat olmadı diye ve top okul iyi bölüm kombinasyonu gelmediği için buraları okuyor kimse cok ilgili gelmiyor derslere ben de dahil. Fakat su bi şekilde akıp yolunu buluyor ben daha sıkıntı çeken 2-3 kişiden fazla görmedim onlar da hiç çalışmadılar hangi bölüme giderse gitsinler sınıfı geçemezlerdi zaten.
Ankara'ya gelirsek ben anadoludan geldiğim için bana yetiyor kızılay, tunalı, bahçeli buralar güzel yerler ben genelde burada takılıyorum senin dedigin arazi tarzı yerlere uğrayan yok zaten tüm ankara'yı öyle değerlendirmemek lazım adı çıkmış biraz. Ama istanbul'a da gittim çok daha güzel tabi yine de istanbul'da gezilir ankara'da okunur bence.
-
Öyle zaten güncel mezunlar ve okuyanlar da marmara işletme,ytü econ daha iyi yerlerde. Eski mezunlar da zaten fark fazladır marmara'nın iyi yerlerde c level yöneticisi, partneri vs çok. Hani boun trm 3k burası 37k normalde tam tersi ciddi bi fark olması lazımken, marmara işletme cok daha iyi.
-
Orada şu faktör önemli aslında iyi liselerin çoğu istanbul'da ve bu çocuklar ünide ankara'ya gelmek istemiyor, itü econ varken çünkü akademide odtü daha öndedir ama sektöre yöneleceksen aşırı bir fark yok. Mezun networkü ve geçmişinden dolayı odtu econ markadır en iyi yerlerde en iyi düzeylerde mezunları var, fakat itü econ'un 2 ya da 3 tane zorunlu stajı var dersler de zor değil sanırım zor olmadığı için burada okuyanlar çok rahat dönem içi staj yapabiliyor benim çevremdekiler öyle en azından 1.5 seneye yakın staj yapan tanıyorum. Odtü iktisatta bu durum zor yaz stajı yaparsın veya son sınıf artık rahat oldugu için dönem içi yapabilirsin yine ama itü econ'da okuyanın erkenden deneyim kazanma şansı daha yüksek.
bir de 40 kişi alıyor odtü'nün yarısından da az istanbul faktörü, iyi liselerin istanbul'da olması faktörü derken durum böyle oluyor anormal değil aslında itü econ'un sıralaması underrated olan odtu econ'un sıralaması bence bilkent bogazicinden aman aman farkı yok mezunlarının daha iyi sıralmaları hak ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2023; 11:45:13 >
-
@Dt.Azim hocam kontenjan ciddi düşmüş 1/4 gitmiş. ama 37k'ya çok yüksek ihtimal gelecegini düşünüyorum yine de altına iktisat yazsın belli olmaz bence. 35-40k arası kapatır gibi kaçarsa ucundan kaçar.
-
P&g unilever mastercard vs. mezun sayısına kıyasla çok az kişi girmiş ama dedigin gibi orta-üst segment yerlere staja çalışmaya rahat girebiliyorlar. 37k icin baya underrated
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur hocam ben de çevremden hiç oralarda çalışan staj yapan görmedim. Unilever-p&g genelde bounun tekelinde diye duymuştum baya bir kişi alıyolarmış. Ama 37k sıralama ile ben de bölümün kesinlikle underrated olduğunu düşünüyorum.
marmara-ytü-istanbul econ işletme için alım fırsatı şuan sıralamam boşa gidecek diye düşünmemek lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen boun mezunlarının en cok calıstıkları yerin başında geliyor pg unilever. bu da mühendislik okuyanların da burada çalışmasından kaynaklanıyor. İnşaat, makine, ee, mat, fizik vb. alakasız yerlerden bile buralara çok giren oluyor. tabi iibf okuyup da giren fazla yine ama diğer okullarda mühendisler burayı tercih etmiyor biraz kurum kültürüyle alakalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2023; 12:1:50 > -
yok hocam ankara kötü.odtu ui de ne yapıcam bilmiyorum ortalama kasmak zor olur stajımda ne yapcam ankarada o bile büyük soru işareti. x0.95 olayına güveniypdumda bçlümün tamamı zaten hak ediyor o kontejanı.inşallah odtu econ gelirde bunların hepsini boşa düşünmüş olurum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam odtu iibf altına ne yazılır her ihtimale karşılık
-
2170 sıralama ile odtü uluslararası ilişkiler gelir mi ne diyorsunuz? odtü uluslararası ilişkilerin önündeki bölümlerde 120 kişilik bi kontenjan düşüşü var, çok geriliyorum. hala tercihleri tam oluşturmadım, odtü uluslararası ilişkiler benim için ea'da son dayanak malesef. aşşağısı matematik öğretmenliği falan
hocam neden kamu yonetimi düşünmüyorsunuz
-
saçmalama olm gelir tabiki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam siz aşağılara ne yazdınız acaba 4-5 binlik yerlere
-
sınav bi tık zor olduğu için normalde sıralamalar geri çeker ama kontenjan düşüşü yüzünden inanılmaz bir belirsizlik var. mesela 2020de hukuk 30k ile kapatmış 2021de 70k
odtü uluslararası ilişkiler 2020de 5k ile 2021de 8k ile
odtü psikoloji 2020de 2.6k ile 2021 de 5k ile
bunun sebebi de sanırım sınav zor olunca sayısalcılar iki üç edebiyat çözerek bile matematik netiyle bizi tokatlıyor fakat tercih etmedikleri için sıralamalar geri atıyor.
bu sene de sınav açıkçası 2021 kadar olmasa da zordu mesela benim netleri 2022 ye göre hesaplarsak 3k geliyor fakat 2170 geldi, bir zorluk söz konusu
umarım 4k ilerisinde 2021 gibi tercih yapmayacak olan yüzlerce insan vardır, eğer varsa kontenjan düşüşüyle işler dengelenebilir
hocam ders içeriklerine baktım açıkçası hiç bana hitap etmiyor, benim yönelmek istediğim alan finans, yatırım, borsa vs. kamu yönetimine baktım büyük çoğunluk akademiye yönelmiş. işte artık son şansım odtü uluslararası ilişkiler malesef, biraz daha araştırayım belki deprem kontenjanından özelleri de eklerim listeye normalde özelleri istemiyordum ama yapacak bir şey yok
umarım gelir hocam, tercih açıklanana kadar bitkisel hayatta bekleyeceğiz artık. 1 karton sigara stoklayayım
Hocam 18.5k ya iü sbui veya türk alman sbui gelir mi sizce? İü geçen yıl 20k, türk alman 21k ile kapatmış. Ayrıca hocam şunu merak ediyorum. Hukuk, işletme, iktisat, sbui hangi bölüme baksam sorsam geriye çok çekecek diyorlar. Sınava baktığımızda aşırı bir kolaylık göremiyoruz bence. Herkes çok iyi yapmış değil diye düşünüyorum. Sizce haksız mıyım?
Bilgi işletme econ, marmara ybs, boun pdr, auhf iuhf
Hocam kime baktın sen :) bölümüj %70'i özel sektöre yöneliyor. Ayrıca kamu yönetimi olması aslında avantaj çünkü seçmelilerimizde finansal muhasebe, ticaret ve rekabet hukuku, kamu maliyesi vs. dersler var bu dönem de muhtemelen vergilendirme sistemleri, mali yönetim ve bütçe planlama gibi dersler eklenecek. Bu saydığım derslerin hepsi özel sektörle kamu arasında köprü görevi görebiliyor. eğer finans yatırım borsa istiyorsan kamu yönetimi daha mantıklı ben de bu alanda staj yapıyorum iyi bi bankada. Ui'nin seçmeli derslerini incelersen bunların hiçbiri yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X