Bildirim
E8500 vs i7 920 Oyun performansları

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ilginç değil gayet bilinen birşey.ama nedense herkes yapay testlerle kafayı bozduğu için çuvalla parayı işlemcilere vermeye devam edecekler.sonuçta ben sistemi oyun oynamak için alıyorum yemişim 3dmark ları,cartları curtları.. -
ordaki oyunlar dışında ut3 ve gta4 te baya bir fark oluşur corei7 lehine
en çok merak ettiğim core i7 nin 4 ve 6 çekirdek karşılaştırmasında eşit olmaları(bir sitede görmüştüm ama unuttum siteyi)
sanırım gta4 4 çekirdek üstüne destek vermiyor.
onun dışında önemli olan hala çift çekirdeklerin oyunlar için fazlasıyla yeterli olması -
Bende geçenlerde i5 li bir sistem toplamayı kafaya takmışken, şöyle bir gezinti yaparak, bunun ne kadar anlamsız olduğunu anladım. Sadece e5200 yerine Q8300 aldım ve bir süre daha böyle devam kararı aldım.
Ha bu arada e5200 ile q8300 arasında da oyunlarda hiç fps farketmediğini söylemeliyim. -
Benchmark yazılımları (özellikle 3Dmark testleri) haricinde pek fark olmadığı bilinen birşey -
oyunlar 4 çekirdek desteklemedigi için zaten böyle olması normal. gta 4 de ve ilerde cıkıcak benzeri oyunlarda fark çokfazla açılıcaktır -
quote:
Orijinalden alıntı: Exxcrea
oyunlar 4 çekirdek desteklemedigi için zaten böyle olması normal. gta 4 de ve ilerde cıkıcak benzeri oyunlarda fark çokfazla açılıcaktır
Maalesef işte böyle bir kısır döngü başlıyor. İleride çıkacak işlemcilerlede i5-i7 ler arasında çok fark olacaktır. Yani biz hep donanım yenilemeye mahkum olacağızdır. -
4 çekirdekli bir lga775 in en az 3 sene yeteceğini düşünüyorum daha 2 çekirdeği tam anlamı ile kullanamıyorken..gta 4 gibi oyunlar çıkmaya devam ederse daha çok para harcanır upgradelere... -
Lga 775 e ölü diyenlerde var , bu konu ihtiyaç meselesidir -
!7 sistemi hep e8500 ile kıyaslamışlar e8600 ile test etselerdi keşkede !7 nin foyasını görseydik gta4 fazla büyük bir oyun değil bence oyunlarda 4 çekirdeğe pek gerek yok ekran kartı ve remlerin iyi overclok'lu olucak işlemcide 3 ghz civarı yeterli günümüzdeki oyunlarda yeterli -
quote:
Orijinalden alıntı: 6Clas
!7 sistemi hep e8500 ile kıyaslamışlar e8600 ile test etselerdi keşkede !7 nin foyasını görseydik gta4 fazla büyük bir oyun değil bence oyunlarda 4 çekirdeğe pek gerek yok ekran kartı ve remlerin iyi overclok'lu olucak işlemcide 3 ghz civarı yeterli günümüzdeki oyunlarda yeterli
E8600 olsa ne değişecekki E8500mhz ün yükseltilmiş hali..gta 4 de 4 çekirdeğe gerek var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 12 Nisan 2010; 20:41:15 > -
GTA IV, Prototype, Battlefield BC2 de farkı görün. Oyunun kendisi bir şeye benzemeyen Farcry 2 yi hala testlerde kullanıyorlar ya ona şaşıyorum.
$110 a x4 630, 75$ a x3 425 varken 100$ dan fazla para verip 2 çekirdeki E7xxx veya E8xxx almanın artık hiç bir avatajı yok. E5400 ü 4GHz e çkarın E8xxx den farkı kalmıyor.
Q6600 örneğine bakmanız yeterli. Efsaneyi yıllar eskitemedi. Hala hem oyunlarda hem uygulamalarda çok güçlüdür. -
quote:
E5400 ü 4GHz e çkarın E8xxx den farkı kalmıyor.
Q6600 örneğine bakmanız yeterli. Efsaneyi yıllar eskitemedi. Hala hem oyunlarda hem uygulamalarda çok güçlüdür
Haklısın soğutmasıda güçdür, ama pek fazla kalmadıkı adam gibi 4 çekirdek hep vid'i düşük olduğundan q6600 piyasada tuttu şimdiki işlemciler vid sınıfı fazla,!7 serisi güzel ama piyasaya oturmadı -
quote:
Orijinalden alıntı: 6Clas
quote:
E5400 ü 4GHz e çkarın E8xxx den farkı kalmıyor.
Q6600 örneğine bakmanız yeterli. Efsaneyi yıllar eskitemedi. Hala hem oyunlarda hem uygulamalarda çok güçlüdür
Haklısın soğutmasıda güçdür, ama pek fazla kalmadıkı adam gibi 4 çekirdek hep vid'i düşük olduğundan q6600 piyasada tuttu şimdiki işlemciler vid sınıfı fazla,!7 serisi güzel ama piyasaya oturmadı
i7 serisi vid konusunda çok iyi 1.25lerle 4ghz falan yapıyorlar..ama işlemci çok güç çekiyor haliyle..son zamanlarda vid konusunda bir Q8400ler iyi çıktı gibi birde E8000 serisi.. -
2 core den iyisi yok , değil oyunda, uygulamada bile değişiyor coklu core desteği video encodede misal artık her program 4 core destekli ama bi programdan alınan bitrate skıkştırma değeri diğerinde olmuyor ama 2 corede hiç öğle değil , zaten binlerce oyundan 2-3 tanesinde anca farkediyor , yani 4 coreyi direk cizin maliyet durumu önemliyse -
oyun testlerinde böyle olabilir ama i7 alan kişi sadece oyun oynamıyordur herhalde mesela bir rar uygulamasını e8500 ile i7 920 arasında deneyin bakalım neler oluyor -
Core i7 hatta i5 bile oyun için almak babanızdan nefret ettiğinizin bir göstergesi. Asla kullanmayacağınız donanıma para vermek onun yerine forumda başarılı çalışkan ama parasız arkadaşlar var o parayı onlara verin bi rişe yarasın bari, kasanın içinde kullanılmadan eskiyeceğine:).
Amd işlemciler ve 2 çekirdekli intel sistemler oyun için fazla fazla yeterli. -
E8200'ü 4ghz de kullanıyordum sistemi sattım imzamdaki sisteme geçtim oyunlarda cok farketti örneğin battlefield 2 de kasılıyordu oyun i5750 alınca oyun cok rahatladı full+full detay yağ gibi oynuyorum oyunu , bende fark olmaz diye düşünüyordum ama farketti bayağı -
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
E8200'ü 4ghz de kullanıyordum sistemi sattım imzamdaki sisteme geçtim oyunlarda cok farketti örneğin battlefield 2 de kasılıyordu oyun i5750 alınca oyun cok rahatladı full+full detay yağ gibi oynuyorum oyunu , bende fark olmaz diye düşünüyordum ama farketti bayağı
Hocam sen ekran kartını felanda değiştirmişindir. 8800GT den felan geçtiysen, arada böyle fark etmesi normal. Bende 2.5 ghz deki e5200 ile, 4 ghz deki e5200 le, 2.5 ghz deki Q8300 ile ve 3.5 ghz deki Q8300 ile denedim aynı oyunu ve nedense bir fark göremedim. -
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
E8200'ü 4ghz de kullanıyordum sistemi sattım imzamdaki sisteme geçtim oyunlarda cok farketti örneğin battlefield 2 de kasılıyordu oyun i5750 alınca oyun cok rahatladı full+full detay yağ gibi oynuyorum oyunu , bende fark olmaz diye düşünüyordum ama farketti bayağı
Hocam sen ekran kartını felanda değiştirmişindir. 8800GT den felan geçtiysen, arada böyle fark etmesi normal. Bende 2.5 ghz deki e5200 ile, 4 ghz deki e5200 le, 2.5 ghz deki Q8300 ile ve 3.5 ghz deki Q8300 ile denedim aynı oyunu ve nedense bir fark göremedim.
aynen bende buna benzer değişimlerde fark göremiyorum , zaten genellikle cpu testlerinde medium ayalar, düşük cöz vs.. seciliyorki aradaki farklar görünsün full detay yüksek cöz te zaten vga kartlara kalıyor iş
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X