Şimdi Ara

e8400 sistemimden i3 yada i5 e geçmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Feel Hurricane 2 kasa
    Thermaltake 750 Watt Toughpower
    Gigabyte GA-EP45-UD3P
    İntel Core 2 Duo E8400
    Arctic Cooling Freezer 7 Pro v2 CPU Cooler
    LEADTEK WINFAST NVIDIA GTX275 896MB 448BIT GDDR3
    CORSAIR TWIN2X4096-8500C5D 2x2GB KIT DOMINATOR FANLI RA
    Seagate 500Gb ST3500418AS Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s

bu sistemden ddr3 i3 yada i5 sisteme geçmeyi düşünüyorum anakart işlemci ve rem ler haricindeki parçalar sabit durucak i3 ve i5 ler hakkında pek bilgim yok kullanmadım yani e8400 e göre çok bariz bir fark varmı aralarında , anakart işlemci rem ler 900 tl civarı bütçe ayıtabilirim
    anakartı gigabyte düşünüyorum GIGABYTE X58A-UD3R Intel X58 / ICH10R Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) USB 3.0 Anakart oldukça hoş bir model gibi i5 için sanırım bu model

bu konuda bilgili arkadaşlarımızın yardım önerilerini bekliyorum teşekkürler.

• İyi bir 4 çekirdek sistemin olur ama bence bütçen yeterliyse;

GAX58-UD3LR
    !7950 3.06 ghz
    Cpu Coller Akasa Venom 12cm
    3x2 Kıngston cl9 !7 1333
    GTX275 yeterli zaten var
    750W PSU yeterli zaten
    Birde paran varsa SSD ekledin mi 64bit Windows 7'den tam performans alırsın perf. derken win7 puanın değil.

Ben şu anda böyle bir sistem düşünüyorum fiyatını araştırmadım 1.300 tl civarı tutar Anakart,cpu,rem ve cpu coller ssd hariç seçim sizin Amd'de düşüne bilirsiniz intelin ucuzlayacağı yok 775 socket cpu'lar bile ucuzlamadı.
  • İki ay daha bekleyin Sandy Bridge e geçin.1366 soketten daha iyi oc olan işlemciler geliyor.
  • acele etme 32nm p67 çipsetli sistem toplamak daha akıl karı
  • i7 sisteme geçmek çok pahalıya malolur bana dediğiniz yeni anakartlarda çıksa öyle çok ucuz olmucak bir süre kesin yani 900 tl en fazlada 1000 tl verip anakart işlemci rem almak istiyorum kullandığım işlemci soğutucusu destekliyor tüm model işlemcileri neredeyse şuanki parçaları bir arkadaşıma satıcam üstüne para ekleyip almayı düşünüyorum
  • Boşuna para harcama, bench dışında diğer platformlardan fark alamazsın...
  • bir ingiliz sitesine göre direk kuru VAT yani KDV dahil olarak çevirince i5 2500K 400 Lira(Ülkemizde 480-550 civarı olur)i7 2600K 580 Lira(Ülkemizde 650-750 civarı olur) gibi fiyatlardan yaklaşık 50 gün sonra listelerdeki yerini alacak,maddi durumunuz bu işlemcilere terfiyi müsade etmiyorsa(anakart ve ram değişimi her halukarda olacak)i5 760 a terfi edebilirsiniz i3 ün sizin için bir espirisi olmayacaktır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cose Turche dediğiniz fiyatlar oluşursa Intel Türkiye de Sandy Bridge satamaz.(Bir avuç fan haricinde) Nasıl olsa i5 760 biraz gıdıkladı mı 4 GHz e çıkıyor.Bilgi için ayrıca teşekkürler.
  • Sakın değiştirme, crossfire/sli performansları dahil e8400 çok iyi bir işlemci; i3 ve i5'lerden hiç farkı yok(i3-i5 arasında da hiç fark olmadığını belirteyim).
  • arkadşalrın dediği gibi bekle bencede en az 2.5 sene. i5 ile i7 arasında averageda 1 fps ya vardır ya yoktur... i7920 vs i5750
  • bekliyelim bakalım 2 ay yeni ürünlerin fiyatları tavan yapacaktır eminimde belki o arada i7 ler baya bir düşüş olur bu sistemimden i3 yada i5 e geçmemin bir espirisi yok diyorsunuz sanırım i7 yada yeni çıkacak olan işlemci ve anakartlara bakmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 24 Kasım 2010; 18:20:40 >
  • Şuan en mantıklısı beklemek bence de.sandy bridge işlemciler çıksın bir piyasayı zorlasın amd de fusion u çıkartsın o zaman i5 760 veya i7 970 falan alınabilir konuma gelebilir diye düşünüyorum :).
    bizim gibi masaüstü oyun bilgisayarı toplayanlar zaten harici ekran kartı aldığı için sandy bridge mantıksız kalacaktır.piyasaya ne kadar çok sandy bridge çıkarsa bizim yararımıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 23 Kasım 2010; 22:11:46 >
  • Ya beyler bırakın allah aşkına, bende E8400 var; Battlefield BC2'de işlemci %100, GPU %30 (GTX 460)..

Nereye fark yok?

Yeni mimari geliyor onu bekle, en yenisine terfi edersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Cose Turche dediğiniz fiyatlar oluşursa Intel Türkiye de Sandy Bridge satamaz.(Bir avuç fan haricinde) Nasıl olsa i5 760 biraz gıdıkladı mı 4 GHz e çıkıyor.Bilgi için ayrıca teşekkürler.

öncelikle bir şey değil hocam,ancak şöyle bir durum var i7 2600K yı biraz gıdıklayınca 5.0 GHz e çıkıyor,stok fanla 4.2 Felan günlük kullanım mümkün gözüküyor
  • Tekrar merhaba öncelikle Sandy lerin sonunda K olanlardan ümidi kesmeli diyorum.Çünkü 875K nın fiyatı bize şimdiden ipucu verdi.Tek alınabilecek işlemciler verdiğim linkte de görülen i5 2400 ve i5 2500 olacaktır.

http://www.anandtech.com/show/3871/the-sandy-bridge-preview-three-wins-in-a-row
  • 875K çok pahalı bir işlemci değil yani performansına göre pahalı ama i7 2600 K o fiyattan girerse alınır ...

4. Sıraya dikkat

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
  • Eyvah be hocam millet o zaman i7 950 leri almakta acele etti.Bir de şimdi onları nasıl soğuturuz derdi var.İnşallah cpu suda kartı da uçuk fiyatlı olurda s 1366 cı bu kadar insan üzülmez.
  • Anakrtıda ucuz cpuda emsallerinden ucuz yani adamların dediği gibi 486dan pentiuma geçiş değil bu ancak yinede hatrı sayılır bir sıçrama söz konusu hani anakrt neden değiştirmişler anlıyor insan..i7 950 ye yüzde 50 fark atmış gerçi frekans farkıda var ama i7 960 ada yüzde 50 yakın fark atmış ki bu site kolay kolay bir yerinden element uydurmaz...Ben geçmeyi düşünüyorum açıkçası 1156 sogutucularda kullanılıcak ramimde çok iyi inşallah tahmin edilen fiyatta girer..
  • i5 2500k nın yabancı bir sitede 170 sterline çıkacağı yazılmış ön sipariş bile almışlar sanırım.Yani 380 tl gibi bir rakam vergisiz tabi.
    Vergilerle 500 ü bulabilir herhalde tr ye gelmesi ama belli de olmaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

bekliyelim bakalım 2 ay yeni ürünlerin fiyatları tavan yapacaktır eminimde belki o arada i7 ler baya bir düşüş olur bu sistemimden i3 yada i5 e geçmemin bir espirisi yok diyorsunuz sanırım i7 yada yeni çıkacak olan işlemci ve anakartlara bakmam gerekir?

donanimhaberdeki yeni intel haber videosunuy izleyincede 2-3 sene beklemenin gerçekten iyi olacağını anladım çünkü yeni çıakcak olan işlemciler bariz i7 lere göre daha fazla performanslı ve platform yeni olacak o zamana pciex standardıa değişrise tam isabet bir upgrade olur cpu+ram+mobo+kasa. paranızı biritkrin o döneme kadar. ha şimdilik neyle idare edeyim diyorsanız benim gibi 2.el 4çekirdek bulun ucuza kapın bitane ordan burdan ha baktınız ekran kartıda yetmiyor onuda upgrade edersiniz o 3 senenin içinde (bide alabilirseniz SSD çok iyi olur hız bakımından) sonrada direkt yeni platforma geçiş.

adam akıllı bir kullanıcı upgrade yol haritası lol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Kasım 2010; 0:30:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.