Şimdi Ara

e5200 vs e7300

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar vistaya geçmeyi düşünüyorumda şuanki işlemcim pentium d vistada belki yavaş olabilir diye işlemci yükselticem de acaba e5200 ve e7300 vistada nasıl olur e7300 daha iyi biliyorum da e5200 vistada yavaş olurmu acaba aralarında çok fark varmıdır?

• siz açıklasanız bu testleri pek bişe anlamadımda
  • o zaman arkadaşım sen performans/ fifat bakmıyorsun.
    7300 fiyat olarak 50$ dolar daha pahalı.
    ama veri yolu hız ön bellek ve işlemci hızı olarak daha avantajlı. para sorun değil diyorsan E7300 al derim.
  • para sorun olmasa bende direk alırım hatta e7400 alırım ama biraz daha beklemem gerekir mesela e7400 ile e5200 vistada arasında performans farkı olurmu?e5200 yavaşmı çalışır vistada?
  • vista pc yi kasan bir işletim sistemi zaten bu sebeple ben tercih etmiyorum zaten vista oturmadan win 7 geliyor. bence xp den devam et. win 7 yi bekle.
    yani vista için alacaksan alma ama diyorsan işlemci almaya karalıyım e 7xxx al derim.
  • zaten işlemci alcaktım e5200 almayı düşünüyordum ama acaba vista için yavaş olurmu diye düşündüm bu yüzden sordum ayrıca başka yorumlarda bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: NymphadoraTonks

zaten işlemci alcaktım e5200 almayı düşünüyordum ama acaba vista için yavaş olurmu diye düşündüm bu yüzden sordum ayrıca başka yorumlarda bekliyorum

E5200 de yeter..
  • yani e7400 alsam vistanın daha hızlı çalışması gibi bir durum olurmu yoksa bir fark olmazmı?
  • kimsenin fikri yokmu?
  • quote:

yani e7400 alsam vistanın daha hızlı çalışması gibi bir durum olurmu yoksa bir fark olmazmı?

bak arkadaşım masaüstü kullanımda farkedemessin.ancak oyunlarda convert 3d çizimlerde hissedersin..yani cpu ya ağır işlem gerektiren uygulamalarda farkedersin e7*** serisinin farkını.. zaten E5*** serisine overclock yapınca arada fazla bir fark kalmıyor diyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 13 Temmuz 2009; 22:48:12 >
  • Aradaki fiyat farkına değecek bir performans getirisi olacağına inanmıyorum.
    E5200 öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isomu -- 13 Temmuz 2009; 22:50:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: isomu

Aradaki fiyat farkına değecek bir performans getirisi olacağına inanmıyorum.
    E5200 öneririm.

+ E7*** alacağına kalan parayla iyi bir soğutucu alıp 4.0ghz de kullanırsın
  • daha önce hiç overclock yapmamıştım pentium d yi 3.00 a çıkarmıştım sadece ayarları filan yapabiliyorum ama voltaj verme işini ve ram voltajlarını bir türlü anlamadım birde benim şu anki fanımın stok fan olup olmadığını nasıl anlarım üzerinde cooler master etiketi var acaba stok fanmıdır?3d çizimler filan yapmıyorum hiç birde video convert ederken 5 dk fazla sürsede pek önemli olmaz yani?mesela home premium veya ultimate yükletsem ikisi arasında masaüstünde filan performans farkı olurmu?
  • kimse birşey düşünmüyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEATH71

quote:

yani e7400 alsam vistanın daha hızlı çalışması gibi bir durum olurmu yoksa bir fark olmazmı?

bak arkadaşım masaüstü kullanımda farkedemessin.ancak oyunlarda convert 3d çizimlerde hissedersin..yani cpu ya ağır işlem gerektiren uygulamalarda farkedersin e7*** serisinin farkını.. zaten E5*** serisine overclock yapınca arada fazla bir fark kalmıyor diyebilirim..

bencede
  • quote:

daha önce hiç overclock yapmamıştım pentium d yi 3.00 a çıkarmıştım sadece ayarları filan yapabiliyorum ama voltaj verme işini ve ram voltajlarını bir türlü anlamadım birde benim şu anki fanımın stok fan olup olmadığını nasıl anlarım üzerinde cooler master etiketi var acaba stok fanmıdır?3d çizimler filan yapmıyorum hiç birde video convert ederken 5 dk fazla sürsede pek önemli olmaz yani?mesela home premium veya ultimate yükletsem ikisi arasında masaüstünde filan performans farkı olurmu?

• Stok fan:
     e5200 vs e7300
  • benimki bu kadar küçük değil arkasındaki demirler filan daha uzunlamasına fanda daha büyük sanırım 2700rmp(yazılışını tam bilmiyorum)dönüş hızı vardı üzerindede cooler master etiketi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.