Şimdi Ara

E5200 OVERCLOCK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar stok fan ile işlemcimi test etmek istedim ve az önce test yaptım sizce değerlerim nasıl?
    ram twingleri 4-4-4-12 967 mhz 2.1 vlt sanki ramlar takoz gibi geldi bana bilmiyorum sizin görüşlerinizde önemli :) buda ss
    ve arkadaşlar bu değerde sistem full stabill

E5200 OVERCLOCK

E5200 OVERCLOCK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman_1 -- 28 Nisan 2010; 16:49:10 >

MacBook-Pro

• değerler güzel, işlemci sıcaklığı ne civarda ? birde kullandığın anakart nedir

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • stabil olduğunu hiç zannetmiyorum e5300 ler bile 1.45v ile stabil oluyor.1 saat orthos testi koyabilirsen koy yoksa sittin sene inanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V. -- 15 Nisan 2010; 19:05:48 >

Orijinalden alıntı: V.

stabil olduğunu hiç zannetmiyorum e5300 ler bile 1.45v ile stabil oluyor.1 saat orthos testi koyabilirsen koy yoksa sittin sene inanmam

birde E5000 serisi oc için iyi derler 1.45 ne demek yahu
  • işlemci masa üstünde 43 geçmiyordu internet ve mp3 dinlememe rağmen ama yük altında 65 gördü ve evet stabildi anakart dfi p45 idi idi diyorum çünkü biosu uçtu tedaş sağolsun masa üstünden yeni bios atayım dedim o tam yarıda elektrikler gitti ve anakartı servise göndermek zorunda kaldım
    MacBook-Pro
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fx 8320 OC
    12 yıl önce açıldı
    Q6600 VS. Q9400 ?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

stabil olduğunu hiç zannetmiyorum e5300 ler bile 1.45v ile stabil oluyor.1 saat orthos testi koyabilirsen koy yoksa sittin sene inanmam

ben şöyle söylüm ben oc ve stabiliyeti sırf orthosu geçmesi için yapmıyorum benim için önemli olan oyunlarda veya başka şeylerde hata vermemesidir çünkü pc yi sırf othoss kullanmak için almadım
    MacBook-Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalman_1

quote:

ben şöyle söylüm ben oc ve stabiliyeti sırf orthosu geçmesi için yapmıyorum benim için önemli olan oyunlarda veya başka şeylerde hata vermemesidir çünkü pc yi sırf othoss kullanmak için almadım

orthossda hata veriyorsa diğerlerinde büyük ihtimal verir..1 saat blend ve stress testinin yeteceği düşüncesindeyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

quote:

Orijinalden alıntı: zalman_1

quote:

orthossda hata veriyorsa diğerlerinde büyük ihtimal verir..1 saat blend ve stress testinin yeteceği düşüncesindeyim..

evet sizleri kırmadım ve orthos testi yaptım ama daha fazla bekleyemedim çünkü pc ile işim vardı evet yorumlarınızı bekliyorum işlemci 40 dereceyi hiç geçmedi sabit durdu çekirdekler ise 58 geçmedi sizce nasıl arkadaşlar?

E5200 OVERCLOCK
    MacBook-Pro

• nasıl yaa stok fan derken bildiğimiz stok fan yani bilgisayarcılarda falan satılan.onunla 2.5 i 4 ghz yaptın sıcaklıkta artmadı.ii miş hacı ozaman ben q9400 ü 3.2 yaptım stok fanla 75 derece oldu.

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

nasıl yaa stok fan derken bildiğimiz stok fan yani bilgisayarcılarda falan satılan.onunla 2.5 i 4 ghz yaptın sıcaklıkta artmadı.ii miş hacı ozaman ben q9400 ü 3.2 yaptım stok fanla 75 derece oldu.

hayır şu andaki testim stok fanlan değil zaten imzamda görürsünüz thermalright extreme 120 kullanıyorum şimdi
    MacBook-Pro
  • evet arkadaşlar buda yeni testim ama orthoss ile cpu-z nin işlemci görüş hızlarına dikkat edin tahminim ilk bios deneme ayarımı görüyor olması orthosun çünkü çarpanı 12X5 idi sonra açamadım ve biosuna tekrar girdim default etmeden az vlt yükselttim işlemci çarpanı ise 12 düşmüştü hiç dokunmadan saved deyip çıktım zaten sistemde 4500 ghz de görüyor neyse sizce nasıl yeni testim ve arkadaşlar işlemci fanım ve macun iyi değil iyi fanlan iyi macunlan artık daha iyi sonuçlar çıkar gibime geliyor ve lütfen sıcaklara dikkat edin bence güzel değerler ve bu şekilde günlük kullanılabilir acaba sizce nasıl?

E5200 OVERCLOCK
    MacBook-Pro

• Ali abi sen extreme bir insansın yani E5200 almışsın onda bile extreme bişey rastlamış ama ben açıkçası gözümle görmeden stok fanla 4.35 GHZ E5200 işlemci kullanılacağına inanamam yani :) Ya da sana hakkaten anormal bir işlemci rastlamış. Orthos ve cpu-z nin farklı görme nedeni de malum orthosun fsb yi işlemci çarpanı neyse onunla çarpmasıdır. sen fsb yi 500 yapıp çarpanı 10 yapsan, yani 5Ghz yapsan da 6.25GHZ görür . neyse süper değerler. 3d mark 06 yapıp cpu puanını da koyarsan memnun oluruz.

Orijinalden alıntı: hiickimse

Ali abi sen extreme bir insansın yani E5200 almışsın onda bile extreme bişey rastlamış ama ben açıkçası gözümle görmeden stok fanla 4.35 GHZ E5200 işlemci kullanılacağına inanamam yani :) Ya da sana hakkaten anormal bir işlemci rastlamış. Orthos ve cpu-z nin farklı görme nedeni de malum orthosun fsb yi işlemci çarpanı neyse onunla çarpmasıdır. sen fsb yi 500 yapıp çarpanı 10 yapsan, yani 5Ghz yapsan da 6.25GHZ görür . neyse süper değerler. 3d mark 06 yapıp cpu puanını da koyarsan memnun oluruz.

hayır şu andaki testim stok fanla ile değil thermalright 120 extreme cpu soğutucusu yoksa stok fan ile o değeri görmez evet cdmark testi şart
    MacBook-Pro

• Valla bende E5200 kullanıyorum , stok fanla voltajsız sadece fsp artışı ile 3.33 ün üstüne çıkmadı . Şu an aerocoolun kafam kadar alüminyum yaprakları olan bir soğutucusuyla 1.50 watt ta 3.92 de kullanıyorum . Yük altında 68 dereceyi buluyor(Everest Professional ın stabilite testinde ) . Everestte saatlerce stabil ama orthos da 1 dk dan fazla dayanmıyor . Sen stok fanla 4.00 yapmışsın , inanılacak birşey değil .Hadi inandım diyelim , sıcaklık 55 derece falan diyorsun şaka gibi valla .

Bişeyi merak ettim ben , core ların sıcaklığına mı bakacaz yoksa cpu nun sıcaklığına mı ? Arada 10 derece oynuyor nerdeyse . Bir de işlemci voltaj isteyince ,yada ısınınca pc res atıyo zaten . Peki bu işlemciyi yakan nasıl yakıyor ? Bu şekilde yanmaz gibi geliyor bana . Bilmediğim bişey var galiba . Aydınlatırsanız sevinirim...
  • ben stok fan ile orthos veya başa program ile stabiliyet testi yapmadım sadece oyun oynadım rar çıkarma ve video izleme sorun vermemişti ve ısılarda o civardaydı..ama şu anda stok fan kullanmıyorum ki zaten stok fan ile şu andaki testimi hayatta geçemez onuda eklemiş olayım... core sıcaklarına bakacaksın
    MacBook-Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiickimse

Ali abi sen extreme bir insansın yani E5200 almışsın onda bile extreme bişey rastlamış ama ben açıkçası gözümle görmeden stok fanla 4.35 GHZ E5200 işlemci kullanılacağına inanamam yani :) Ya da sana hakkaten anormal bir işlemci rastlamış. Orthos ve cpu-z nin farklı görme nedeni de malum orthosun fsb yi işlemci çarpanı neyse onunla çarpmasıdır. sen fsb yi 500 yapıp çarpanı 10 yapsan, yani 5Ghz yapsan da 6.25GHZ görür . neyse süper değerler. 3d mark 06 yapıp cpu puanını da koyarsan memnun oluruz.

al Koraycım seni kırmadım

E5200 OVERCLOCK
    MacBook-Pro

• 4.3 ghz için kaç volt veriyorsunuz hocam ? Birde Ram'e nasıl overclock atılıyor . Cpu yu overclocklarken ramin de bus hızı artıyor ama çarpanından düşürüyorum ram inkini . Ayrıca benim anakartta ram e voltaj verme yeri yok sanırım . +0.1 +0.2 volt falan yazıyor . Onlarmı acaba ?

Orijinalden alıntı: KaptanVecihi

4.3 ghz için kaç volt veriyorsunuz hocam ? Birde Ram'e nasıl overclock atılıyor . Cpu yu overclocklarken ramin de bus hızı artıyor ama çarpanından düşürüyorum ram inkini . Ayrıca benim anakartta ram e voltaj verme yeri yok sanırım . +0.1 +0.2 volt falan yazıyor . Onlarmı acaba ?

ben şu andaki değer için 1.525 veriyorum ama vdrop olduğu için kayıp oluyor evet oc bölümünde ve vlt seçeneğinde ram vlt olması lazım ama sizi anakartı tam bilmiyorum siz bu değerde vlt işlemci veriyorsunuz orda olmalu ram vlt seçeği evet +0.1 +0.2 diye başlıyor
    MacBook-Pro
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.