Bildirim
E200 Elegance-Avantgarde
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Arkadaşlar yardımcı olacak herhangi biri yok mu forumda? -
merhaba bizdede 2007 e200 kompressör var.Avantgarde daha spordur eleganceye göre avantgarde nin donanımıda daha fazla.Kesinlikle kompressör alın bide avantgarde.Fakat imkanınız varsa bi sonraki 2004-2005 almanız daha iyi olur -
arkadaşım yardımın için teşekkür ederim yalnız ben daha açıklayıcı bilgiler arıyorum km de ne yakar? elegance ve avantgarde arasında ki farklılıklar tam olarak nelerdir şeklinde çünkü ona göre bakıcam araca -
quote:
Orijinalden alıntı: casanovaking23
arkadaşım yardımın için teşekkür ederim yalnız ben daha açıklayıcı bilgiler arıyorum km de ne yakar? elegance ve avantgarde arasında ki farklılıklar tam olarak nelerdir şeklinde çünkü ona göre bakıcam araca
Eleganceyle avantgarde arasındaki farklılıklarda sadece donanım farklılığı vardır birde dışta ufak tefek değişiklik vardır başka bi farkı yok.Yakıtı basmanıza göre değişir tabi ama en fazla 500km civarı gidersiniz -
Elegance ile avangarde arasındaki farkı bugun alacağınız spor paket veya premium paket gibi düşünün.
Donanım farkı ithalatçının siparişi veya tüketicinin istekleri doğrultusunda değişir.
Ön tampon alçaltılmış amortisötler haricinde avangarde modellerde farklılık yoktur.
Elegance aracın sağ-sol hafiza koltuk ısıtma soğutma gibi opsyonları olabilirken avangarde bir modelde manuel klima ile karşılaşabilirsiniz.
Bu gunumuz w212 kasada ve öncesinde 211 de böyle olmuştur.
Avangarde elegance dan üstün diye nitelendirelemez opsiyonlarıyla.
Üstünlüğü görsel olarak hoş gelmesinden kaynaklıdır.
Donanım içeriğinin fazla olarak algılanmasının sebebi satıcılardan tücetilere aktarılan pazarlama şeklidir.
Görselliği ile daha fazla cezbetmesi sebebiyle bayi çıkışlı araçların çoğu dolu olarak geldi ve bu şekilde pazarlandı(abi araç avangarde.avangarde ne? yani full. hımm şeklinde)
Elegance araçlar ise daha ziade sipariş üzerine gelen araçlardı.
Opsiyonlar tüketicinin isteğine göre konulup satılmış araçlardır.
Bu sebeple parasını bilinçli kullanan tüketicinin elegance araçları donanım eksiklikleri sebebiyle daha ucuza satılmıştır ve avangarde modeline göre eksik kalmıştır.
Daha öncesinde 97 136 lık elegance aracım ve şimdi fazla kullanmadığım e200 komp 00 aracım mevcut.
Bu araçlar herzaman değerini korur, zarar ettirmez ve kalitesini diğerleriyle kıyaslamam.
Ama e39 ile kıyaslandığında 6 silindirlik eski kükreyen bir bmw motor karşısında önceleri acaba dedirtir.
Kompressör almadığın takdirde geçen bir diğer w210 e200 k konusunda girdimde anlattığım şeyleri yenilemiş olacağım.
Sizi yolda üzer yorar ve sözde kulaktan dolma o araç uzun yol aracı şeklindeki yorumlar saçmalık kalır.
Hantal küskün pislik birşeydir.
Aramanız dahilinde zaten bulursunuz diğer girdilerimi.
Bu araçlar hakkında aslında çok birşey söylemeye gerek yok ama bugun alırken çok dikkat etmek gerekir.
Çünkü alacağınız araç ikinci el ve türlü oyunların oynandığı bir pazarda, daha sonrasında araçla ilgili bir sorun çıkarsa bunu araca bağlamak doğru olmaz.
Bayi çıkışlı araçları almaya dikkat edin.
O dönem ithal edilen mercedes günümüz ithalatçıları onların yanında melek kalır.
Yakıt konusunda birşey söylememe gerek yok sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pershing105
Elegance ile avangarde arasındaki farkı bugun alacağınız spor paket veya premium paket gibi düşünün.
Donanım farkı ithalatçının siparişi veya tüketicinin istekleri doğrultusunda değişir.
Ön tampon alçaltılmış amortisötler haricinde avangarde modellerde farklılık yoktur.
Elegance aracın sağ-sol hafiza koltuk ısıtma soğutma gibi opsyonları olabilirken avangarde bir modelde manuel klima ile karşılaşabilirsiniz.
Donanım içeriğinin fazla olarak algılanmasının sebebi satıcılardan tücetilere aktarılan pazarlama şeklidir.
Görselliği ile daha fazla cezbetmesi sebebiyle bayi çıkışlı araçların çoğu dolu olarak geldi ve bu şekilde pazarlandı(abi araç avangarde.avangarde ne? yani full. hımm şeklinde)
Bu sebeple parasını bilinçli kullanan tüketicinin elegance araçları donanım eksiklikleri sebebiyle daha ucuza satılmıştır ve avangarde modeline göre eksik kalmıştır.
Daha öncesinde 97 136 lık elegance aracım ve şimdi fazla kullanmadığım e200 komp 00 aracım mevcut.
Bu araçlar herzaman değerini korur, zarar ettirmez ve kalitesini diğerleriyle kıyaslamam.
Ama e39 ile kıyaslandığında 6 silindirlik eski kükreyen bir bmw motor karşısında önceleri acaba dedirtir.
Kompressör almadığın takdirde geçen bir diğer w210 e200 k konusunda girdimde anlattığım şeyleri yenilemiş olacağım.
Sizi yolda üzer yorar ve sözde kulaktan dolma o araç uzun yol aracı şeklindeki yorumlar saçmalık kalır.
Bu araçlar hakkında aslında çok birşey söylemeye gerek yok ama bugun alırken çok dikkat etmek gerekir.
Çünkü alacağınız araç ikinci el ve türlü oyunların oynandığı bir pazarda, daha sonrasında araçla ilgili bir sorun çıkarsa bunu araca bağlamak doğru olmaz.
O dönem ithal edilen mercedes günümüz ithalatçıları onların yanında melek kalır.
öncelikle zaman ayırıp bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. yazdıklarınızdan sonra sadece şunu sorayım o zaman tavsiyeniz tam olarak ne olacaktır? ve yakıt hakkında sadece km de 300-400 yakar şeklinde bir değerlendirme yapar mısınız?
-
quote:
Orijinalden alıntı: casanovaking23
quote:
Orijinalden alıntı: pershing105
öncelikle zaman ayırıp bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. yazdıklarınızdan sonra sadece şunu sorayım o zaman tavsiyeniz tam olarak ne olacaktır? ve yakıt hakkında sadece km de 300-400 yakar şeklinde bir değerlendirme yapar mısınız?
Tavsiyem size ne kadar uygun gelir bilemem yalnız gunun şartlarına göre değerlendirecek olursak bu araç eğer İstanbul içinde günlük yoğun trafiğin içinde kullanacağız bir araç olacaksa ilk tavsiyem fiat punto olacaktır.
Çünkü bu araç şuan 0,65 kuruş seviyelerinde ve fazlasıyla istanbul trafiğinde tüketimi var.
Güzergahım sebebiyle şamandıra gelgit yaşıyor.
Tabi duruma göre rahat trafikte ortalama 0,55 kuruşa kadar düşebilir.
Ama İstanbul Kocaeli rahatlıkla 0,40 kuruş seviyelerinde gidebilirsiniz.
Hadi pazar günleri iki sokak yukarıdaki fırına bir ekmek almaya gideyim geleyim deseniz iki ekmek parasınıda benzinde bırakırsınız.
Sorun arabada değil benzin çok pahalı.
Bugun 2,2 motor dizel bir araçta aynı güzergahda 10-11 litre mazot tüketiyor.
Benzinli 2,0 diğer bir araçta daha hafif olmasına karşın hemen hemen komps.ile aynı tüketimi veriyor.
Bu sebeple punto ve linea çok sevdiğim araçlar bu sene.Geç kalmışız malesef.
Şuan foruma girdiğimde bir üye mesaj bırakmıştı.Kendisi w210 bir aracın ilanını göndermişti.Eğer öyle bir kondüsyonda araç yakalamadıktan sonra vereceğiniz paraya yazık olur.
Eğer istanbul trafiğinde çok aktif bir kullanıcı değilseniz alınabilir hatta lpgde bağlıyorlar yüzde90nı böyle w210ların ama ne kadar tüketimleri var bilmiyorum.
En başta punto dedim çünkü kendim tasarrufa çok önem veren biriyim ve böyle paranın beyefendilere gitmesini hazmedemiyorum neyse konu bu değil.
E sınıfı araçlar içinde o dönem içinde tek tavsiye edebileceğim araç budur başkasına göre değişir.Kıyaslamam e39 5,28, omega 2,5-2,6, 607 3,0 arasında.
Ekonomikliği, bakım maliyetleri ve değeri açısından.
Tatmin yönü değişir ve bazı noktalarda 6 silindirin hezimetine uğrar ama mercedes gerçekten farklı.
Yalnız bu araçlar yanında d sınıfı pek önermek uygun olmaz ama daha yeni modelli bir d sınıfı alabilirsiniz.
Yani bugun sizin yerinizde olsam bakacağım araçlar şu şekilde olurdu,
Temiz bir e class buldum deseniz en az 45-50 arası bir seviye çıkmanız gerekirki bu rakam gerçek piyasa için çok.(35-42 arası olabilir. 00-01)
Tavsiyem deneyimim yok yalnız 2004-2007 c200- c230 komp 2004lerin model yılına dikkat edin türkiyede makyaj giydirmesi yapılmış 2004 çıkışlı fakat eski yüz c serisi var.Öna dikkat edip daha mütevazi ve sportif c serisi alabilirdim.
Daha öncesinde sahibi olduğum çok sevdiğim yakıt tüketimi fazla olması ve manuel olması sebebiyle her iki anlamda yorgunluk veren 03-04 1.8 t quattro sline audi tavsiye edebilirim.
Tabi bu aracın yüzü eskidi bir üst model 2006-2007 arası 2.0 t quattro bakabilirsiniz.
Bu iki önerdiğim araçların kmlerinide daha düşük bulmanız mümkün.
Bunların yanında servis, bakım güncellik yönünden daha tavsiye edebileceğim araç yeni kasa accord vs gibi bir araç olur ama bu araçlar içinde yinede 50-60bin tl arası bir dilime çıkmanız gerekecek.
Ayrıca D sınıfı araçlarda özellikle önden çekişli accord insignia passat gibi modellerde e sınıfının konforunu arar hatta w124kasa bile bunlardan üstündür.
Tamamen kişisel görüşümdür(aman rica ediyorum biri benle polemiğe girmesin passat bilmem ne diye)
Ama günümüz teknoloji barındırması, sorun çıkarma olasılığının düşüklüğü, kasko yedek parça gibi durumlardan bu araçlar tabiki herzaman öncelikli olarak tercih edilecektir.
Not:Bu kadar yazdım,çizdim sonra ilanlara baktım birkaç tane ciddi anlamda ilan var 00-01 model 40-45bin tl aralığında (ilan paylaşmak istemiyorum)bütün tavsiyelerimi unutun çünkü o fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi araç e200 komp şuan.
Uzun zamandır girmemiştim ilanlara gerçekten temiz araçlar varmış lpgye olumlu bakan biriyseniz ben değilim tasarufflu olarak binersiniz.
Özelden ilan atabilirsiniz.Oradan değerlendirme yapar elimden gelen yardımı sunarım.
Edit:noktalama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pershing105 -- 28 Şubat 2012; 21:32:52 >
-
öncelikle zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için sonsuz teşekkür ederim. evet aslında bir noktada haklısınız 10 yıllık bir mercedes mi yoksa 3-4 yıllık d segmenti bir araçmı aklımı çok karıştırdı ancak mercedesin yıldızı bile benim için yeterli çok kullanan bir kişi değilim aylık maksimum 750-800 km civarı bir yapacak aracım. ve lpg düşünüyorum yani hız merakım felanda yok sadece makyajlı kasa e serisi 00-01 hoşuma gittiği için düşünüyorum. ancak anladığım şu ki gerçekten doğru düşünüyorum ve ciddi ciddi artık bu kasa e serilerinde temiz bir araç aramaya başlamalıyım -
o kasada kesinlikle avantgarde almalısın. elegance ile arasındaki fark gövde rengi çıtalar, spor süspansiyon dur. elegance görünüm olarak biraz kötüdür.
donanım olarak muhakkak deri döşeme, digital klima ve otomatik vites olsun. yoksa satarken zorlanırsın.
kompressor olursa çok keyifli olur, düz motor biraz yetersiz geliyor kasaya. yakıttan korkma lpg ile ahım şahım bir tüketimi yok arabanın. -
eğer istANBUlda yaşıyorsan avantgarde al,ama istanbul harici yolları bozuk olan yerlerde yaşıyorsan kesinlikle elegance al daha yüksek çünkü -
30-45 bin fiyat aralığında Temiz bir E200, hele de kompresor ve avantgard, tadından yenmez. Ben nasip olursa 99 E200k aracımı hafta icinde teslim alacağım. Foto ve görüşlerimi paylaşırım. İyi bir mercedes, ister 10, ister 20 yaşında olsun, çoğu sıfır arabaya taş çıkartır. -
e200 yada 200 komp. Yerine daha uygun fiyatlarla e320 alıp tadından yenmeyen bir sürüş keyfinede daha kolay ulaşabilirsin. Ayrıca e320 nin en boş versiyonu bile e200 ün birçok versiyonundan daha doludur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
e200 yada 200 komp. Yerine daha uygun fiyatlarla e320 alıp tadından yenmeyen bir sürüş keyfinede daha kolay ulaşabilirsin. Ayrıca e320 nin en boş versiyonu bile e200 ün birçok versiyonundan daha doludur.
e320 ninde istanul e5 te 100 km de 13-14 litre yaktığını belirtelim burda:) yani Büyükçekmeceden köprüye gidiş geliş size en az 70 Tl ye patlar. -
aslanı besliyorsan yemi esirgemiyceksin :
e200 ile 11 litre yakacağıma 320 ile 13 litre yakarım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X