Şimdi Ara

Mercedes A 160

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hanıma acemiliği atsın diye 2001 model mercedes A 160 otomatik bir araç aldım forumlarda yorumları okudum ve anladığım bu araca sahip olmayanlar araç hakkında çok fazla kafa karıştırıcı yorumları mevcut. Araç 4 aydır bizde aktif kullanıyoruz ve izlenimlerimizi yazayım.

    Olumlular.

    Araç donanım olarak çok üst sınıf. İçi geniş ve refah. Güvenlik olarak üst sırada. Yol tutuşu güzel. Otomatik vites geçişleri mükemmel hiç bir şekilde hissettirmiyor. Araç içi koltuk ısıtması dahi mevcut ve çalışıyor. Araç yedek parça konusunda sıkıntısız internette dahi yedek parçası mevcut. Egzos muayenesinde sorunsuz geçti ve üstündeki orijinal egzos. Araç muayenesinden tek seferde geçti. Aracı her gören ve içine binen eş dost gezintiye çıkmak istiyor satarmısınız diyor.

    Olumsuzlar.

    Bu araç mercedes bunu bilerek olmalısınız sorunlar ve arızalar ile bakımlar her araçta olağan şeyler bu araçtan her usta anlamaz elektronik ve sensor donanımı çok fazla ustaların çoğu kasap gibi bir yeri yaparken bir yeri bozar onun için arıza yada bakımını ya iyi bir ustaya yada servise götürmeniz gerekli aracı alırken şanzıman da dahil sorunluydu bizden önceki sahipleri hiç ilgilenmemişler nerdeyse bütün ağır masrafı bize kalmış aldığımda daha orijinal sibopları bile üstündeydi tamam mercedes ama insan bindiği arabayla az ilgilenmeli ne biliyim 300 bin km yol gitmiş ve ilgilenmemişler ilginç dediğim gibi mercedes 1 milyon km de gider az ilgi ister bütün araçlar, eşek niyetine biz binemedik araca ama millet biniyor işte. Aldığımızda 1 enjeksiyon çalışmıyordu ateşlemede sorun vardı düşünün 1 enjeksiyon 300 TL işçilik dahil değiştirmeden o şekilde binilmiş araca şaka gibi. Bobin bile orijinal bobiniydi 20 yıl üstündeki bobinle ve orijinal yürüyenlerle 300 bin km yol yapmış araç. El freni balatasına kadar fabrika çıkışıydı, hani tekerlek bilgeleri bile değilmemişti şaka gibi. Sanruflar diğer araçlardaki gibi hassas.

    Genel kanı,

    Yeni araçlarda olmayan bir çok donanımı mevcut. Hırsız engelleyici eksta sistemler, Akıllı kontağı var anahtarı çevirmek ve bırakmak yeterli kendi çalışıyor. Sahte anahtar yada maymuncuk ile çalışmıyor çalışırsa anahtarı kontakta kitliyor anahtarı bırakmıyor. Aile arabası özelliği ile ön planda geniş iç hacim ile 2 çocuk ile rahatça seyahat sağlıyor. Kullanımı kolay, konforlu ve güvenli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • içi geniş refah mı hocam? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet içi geniş bir araç yerden de yüksek, arka koltukları da ön koltuklar gibi öne arkaya kayar yapmışlar geriye öne doğru hareket ediyor ekstra konfor sağlıyor ilk gördüğümde çok şaşırmıştım kullanmaya başlayınca anlıyor insan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aracı kullandıkça rahatlığı konusunda sınıfı geçtiğini söyleyebilirim devam esen izlenimlerim şöyle,

    Araç vitesteyken geri kaçırma yapmıyor dik yokuşlarda test ettim durdum ve geriye hiç kaçırmadan kalkış yaptım, vites geçişleri mükemmel hissettirmiyor, dik yokuşu banamısın demeden çok rahat çıkıyor. Hanımın çok hoşuna gitti. Daha önce başka marka otomatik vites araçlar kullanmıştım fakat onlarla kıyaslayınca aradaki fark çok fazla.

    Viraj da test ettim çok rahat viraj alıyor savrulma kayma vs. Yapmıyor sensörler görevini yerine getiriyor.

    ABS test ettim mükemmel devreye giriyor.

    Isıtma sistemi süper klima dijital diye geçiyor fakat çevirmeli dereceli, soğuğu henüz test edemedim gaz doldurmam gerekli onunla ilgili izlenimimi gaz bastırınca yazarım.

    Çalışması şu ana kadar hiç sorun çıkartmadı anahtarı çıkartmak için emniyetli anahtar bırakmasına biraz alışmak gerekli biz alıştık fakat bilmeyenler anahtarı kırabilir ki sanayi de ki çoğu mercedes ustası bilmiyor kontağı kapatınca çıt sesi gelince anahtarı çıkartmak gerekiyor onun için işini bilen mercedesci ustalara arıza yaparsa götürmekte fayda var.

    LPG gidişi ile benzindeki gidişi arasında fark göremedim araç 1.6 motor olduğu için anladığım LPG aracı yormuyor. LPG de de yokuşları çok rahat çıkıyor. Sanki araç benzinde gidiyor.

    Bir iki ustaya gösterttim aracı araca epey masraf edilmiş dediler (e sadece 50 bin ben masraf ettim) yağ ve suyunu değiştir bin şekilde olmuş başın ağrımaz dediler. Anlamayan bir kaç usta da bu araç yedek parçası pahalı ve yok gibi saçma yorumları oldu ki kendim bir çok yerini yaptırttım yedek parçada hiç sorun yaşamadım ustaları dinlemiş gibi yaptım bir de bir sıkıntısı olursa getir biz bakarız dediler hemen para tuzağı mevzuğu dedim içimden :) söylemesi ayıptır kazıklayacaklar mercedes ya araç :)

    Amartisörler çok iyi onlar orijinal ilk günkü amirtörleri değiştirmedik yol daki sarsıntıyı hiç hissetmiyorsunuz. Araç içinde titreme hissetmiyorsunuz çok başarılı. Motorda çok fazla titreme yok.

    Direksiyon çok rahat dönüyor elektrikli direksiyon yanlız biraz direksiyon motoru ses yapıyor. Yolda hızlanınca sertleşiyor hakimiyet arttırıyor.

    Hızlanması başarılı otomatik olduğu için tıkır tıkır hızlanıyor yokuşta boğulma yapmıyor hızlanmaya devam kendi vitesi küçültüyor turbo gibi çıkıyor yokuşu. Şanzımanı değiştirmenin faydası ilk aldığımızda yokuşta bayılıyordu.

    Deri koltuk araca sabah ilk binince soğuk olur diye tereddüt etmiştik fakat koltuk ısıtmanın faydasını burada görüyorsunuz hemen koltuklar ısınıyor sıcacık yolculuk başlıyor. Almadan önce ne gerek vardı diyordum ama şimdi çok faydasını görüyoruz.

    Olumsuz yazılanların hepsi efsane onu da söyleyim bu aracı alabilecek gücü olmayanların uydurması. Araç pahalı bir araç tek o konuda haklılar 2000 model boş araçlarla fiyatı kıyaslanamaz bile fakat malesefki kıyasladıkları araçlar boş ve güvensiz ve problemli araçlar nihayetinde at ile eşek kıyaslanamaz at ile başka atı kıyaslamak lazım. Mercedes sadece başka bir mercedes ile yarışabilir fransız, Kore, çin ve japon araçlarındaki en dolu paketler bile bu araçtaki konforun çok gerisinde kalır. Özellikle araç kullanmayı bilenler, acemiler ve bayanlar için mükemmel bir araç. Baylar içinde içi geniş rahatlıkla içine sığılıyor. Hanım iyice acemiliğini atınca belki el değiştirebiliriz. Nihayetinde evde 2 araç fazla heleki bu günün ekonomik şartları için.

    İlerleyen dönemde olumlu olumsuz izlenimlerimi tekrar iletirim özellikle klima ya gaz bastırınca izlenimlerimi yazarım. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.