Şimdi Ara

E-kitap Yasal olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar E-Kitap yasalmı tam bilmiyorum ama ben yasal olmasında bir sakınca görmüyorum
    çünkü 250 sayfalık bir kitabı bilgisayarda okumak zor bir iştir.Bilgisayarda E-kitap okumak sürekli bilgisayar başında bulunmayı gerektirir.

250 sayfayı çıktı alıp okumak ta mümkün ama bu kezde A4 sayfası şeklinde elimizde bir yığın kağıt olacaktır.
    Baskı maliyetinide buna eklemek gerekir.

Ben E-Kitabın yasal olması taraftarıyım.Sonuçta E-kitap tan ilk 10-15 sayfasını okuyup beğendiğimiz bir kitabın orjinalini alabiliriz.Böylece E-kitap bize bir ön inceleme olanağı sunar.

not:yazıya başlamadan önce E-kitapların palm gibi cihazlardan okunabileceği aklıma gelmedi,ama bu ihtimalde bile herkeste palm olmadığını düşünebiliriz.

not2:Forumda e-kitap paylaşımı mümkünmü? Bunun tersini iddia eden kural bulamadım ben

• merhaba *cosef
    Antoloji.com'da e-kitaplar var ancak şu an için şiirlerden oluşan kitaplar.
    Antolojinin bir süredir devam eden çalışmalarından biri de roman ve öykü türünde de e-kitap yayımlanmasına ilişkin ancak henüz bu çalışmaları sonuçlanmadı, çok yakında sonuçlanacağını umuyorum.

Bu forumda e-kitap yayımlamak isteyen ilk kişi belki de sizsiniz. Bilmiyorum, ben de yeni sayılırım önceki başlıkları okuma fırsatım olmadı.
    Ama bana 'neden olmasın' dedirten bir konu açmışsınız.
    Yalnız e-kitabınızı burada yayımlamaya başlarsanız telifsiz kalacağınızı da biliyorsunuzdur. Ve eğer basılmış hali yoksa burada ilk sayfaları okuyup, beğenilince gidilip kitapçıdan alınacak bir kitap da olmayacağından emeklerinizin karşılığını maddi olarak alamayacağınızı düşünüyorum.
    kültür-bilim forumu kullanıcı sayısı açısından konudışı kadar kalabalık bir forum olsaydı belki burada e-kitabınızı okuyup inceleme fırsatı olan bir yayıneviyle bağlantı kurulabilirdi ancak o tür yayınevleri daha çok edebiyat sitelerinde araştırmalar yapıyor.
    Yine de bilemiyorum, belki burada da vardır.
    Bu hususu bir de edebiyat forumuna açmayı düşündünüz mü? Şansınızı bir deneyin, bakalım ne tür tepkiler alacaksınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

merhaba *cosef
    Antoloji.com'da e-kitaplar var ancak şu an için şiirlerden oluşan kitaplar.
    Antolojinin bir süredir devam eden çalışmalarından biri de roman ve öykü türünde de e-kitap yayımlanmasına ilişkin ancak henüz bu çalışmaları sonuçlanmadı, çok yakında sonuçlanacağını umuyorum.

Yalnız e-kitabınızı burada yayımlamaya başlarsanız telifsiz kalacağınızı da biliyorsunuzdur.

Teşekkürler.Antoloji.com dan haberim var ama şiire ilgim yok denecek kadar az olduğundan onu saymıyorum.
    Siz beni yanlış anladınız galiba.Ben yazdığım bir kitabım yokki burada yayınlayayım.
    Ben sadece e-kitap ların yasal olup olmadığını tartışıyorum.
    Forumda bir çok kez e-kitap verilmiştir. bknz:161 adethttp://forum.donanimhaber.com/m_5579507/tm.htm

yaptığım bazı yararlı araştırmaları (ödevler) burada verebilirim.

• e-kitap yazarı için sakınca yoksa, herhangi bir yayınevi ile bu hususta sınırlayıcı bir sözleşmesi yoksa e-kitap kanun dışı olmasa gerek.
    önceden yayımlanmış kitapların sadece yazarın veya sadece yayınevinin kararı ile sözleşmede hüküm bulunmaksızın e-kitap haline getirilmesi kanaatimce hukuki değil.

e-kitap bilgileri için de teşekkür ediyorum. göz atmaya çalışacağım.
  • e kitap bence yazardan izin alınarak internet ortamına aktarılırsa yasal olabilir.sonuçta internete kitap aktarmak ve okumak zor bir iş olduğu için ben pek sevmiyorum.zaten internetteki e kitaplarım çoğu özet halinde yayınlanıyor.

korsana pek karşı değilim ama korsan da kullanmam pek

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.