Bayadır e-ink ürünlerini kullanıyorum forumda bu konuda çeşitlilik çok az . Ekran yansıması bariz kötü gördüm . Fark ediliyor ama siz dert etmiyorsunuz aslında. Kusursuz yoktur değil de tüketiciye uygun e-ink fazla yok! Ciddi esaslı yenilikler bu sektörde pek olmuyor veya olsa da anında son kullanıcıya dokunmatiklisi filan pek göremiyoruz. Şahsen not almak biraz da büyük ekranlısı Android te olsun kalemi de köşelerdeki kapasatif dokunmatik şerit fonksiyonları da özelleştirilsin arayüzü vs kullanıcıların taleplerine göre kısa sürede geliştiren sunan olsun deniliyorsa ve bataryası anakartı hafıza kartı gibi birçok şeyi kolayca cihazın açılabilmesi için tavsiyem şuan sonbahara doğru ertelenen Supernote A5 X in yani 10.3 modeli prototip faslı bitmiş son rütuşlarıyla sonrasında seri üretim faslı ile bekliyoruz ... A5 X2 vs A5 X : r/Supernote (reddit.com) Ne zaman satışa çıkar haberdar olunması için : Be the first to know when A5 X2 is available! (spgn.io) Supernote Türkiye de baya eski modeli var sonra çıkanları enteresandır resmi garantilisi yok ! Bu konuda aslında : Elimizdeki mevcut farklı formatlardaki kitap dergi vs dönüştürme farklı ücretli indirilen veya kiralanan elektronik medyaların yasal yollarla indirip kendi kullanımız için dönüştürme ince yöntemleri filan bunlardan da bahsedeceğim. Google Kitaplar dan nasıl indirilir olası aksiliklerde Google Destek ile çözümleri filan da bahsedeceğim. Bazıları başıma geldi çözümleri de basit veya vardır. Calibre calibre - Download calibre (calibre-ebook.com) Şahsen şuan elimde aktif olarak kullandığım Kindle Voyage 2 adet ve Kobo Aurora One hepsi eskimiş olsa da fena değillerdir. Akademik odaklı büyük e-book kalemlisine de merak saldım ama e-book vs amaçlara yaramayan bir sürü AMOLED Samsung tabletlerim de var . Sanırım ben de LTPS LCD Samsung tabletlere bakıyorum S-Pen özelliği de olan . Büyük ekranlısına karar kıldım gibi . Daha önce de izah ettiğim gibi insan bir şeye alıştımı yeni teknoloji de olsa eski alışkanlıkların üzerine artısı ile bir şey olacaksa tercih eder bilinçaltıyla bile etkili . Samsung ta IPS LCD filan yani organik olmayan tek seçenek en büyük ve güncel üst seviye cpu gpu lusu olmasa da evraklar akademik eğitim amaçlı Samsung Tab S 9 FE + bundan başka bir seçenekte yok . Rakiplerinde Xiaomi Poco filan arayüz kalem esnekliği konforu katma değerleri Samsung bir bütün olarak alırsak üstün. Yoksa Xiaomi filan LCD olsa da 10 bit veya 12 bit panel kullanabiliyorlar ama pratikte amaç bu sefer görsel amaçlı tüketim olmaması kriterlerimizin çoğunu yaygın servis ağı filan Samsung tan yana tercih ettiriyor. |
E-ink tabletler ve dahası ( e-reader e-note çeşitleri ) incelemeleri ... (2. sayfa)
-
-
Güzel bilgiler.
Valla ben kendi adıma konuşuyorum hocam, bir insan pdf e-dergi okumaya düşkünse boyutlarda 2 şey önemli olmalı;
1) en-boy oranı 1,5:1 ve üzeri olmalı
2) ekran büyüklüğü diagonal 11,5 inç ten aşağı olmamalı bence, ben bundan sonra 11.5 inç ten daha küçük tablet almam.
Buradaki mantığım şu;
fiziksel kağıt pdf dergiler genelde gerçek ebatları 20 x 27 cm civarı olurlar, dijital ortama da birebir aktarılır, e-pdf dergi okurken eğer ekran çok küçükse çok fazla sayıda büyütme, küçültme, kaydırma ve ekrana tıklama yapılır, bu da okuma dikkatimi dağıtıyor, ekran ne kadar büyük olursa büyütme, küçültme, tıklama, kaydırma eylemleri o kadar azalıyor ve dikkatim dağılmıyor, sanırım bu çok kimse için geçerli.
Hatta Apple' ın 12,9 inç lik pro tabletine bayılıyorum, ama çok pahalı (Türkiye' ye göre).
piyasada satılan Boyutlara örnek vermem gerekirse (çerçeve hariç görünür ekran);
Benim aldığım "Huawei matepad 11.5 pappermate" : 24,44 x 16 cm, 499 gr, en-boy oranı 1,528:1
Honor pad x9 11,5 inç : 25 x 15 cm, 499 gr, en-boy oranı 1,667:1
Apple ipad pro tablet 12,9 inç : 26,2 x 19,6 cm, 685 gr, en-boy oranı 1,33:1
Galaxy Tab S9 Plus Fe 12,4 inç : 26,71 x 16,69, 628 gr, en-boy oranı 1,6:1
Gördüğünüz gibi Apple, içerik üreticiler ve döküman okuyanlar için bu işi çözmüş, ekranın kısa kenarının genişliğini çerçeve hariç 19-20 cm civarı yapmış. 12,9 inç te 1,33:1 en-boy oranı bir tek Apple da var diye biliyorum.
Huawei de Apple ile diğer üreticiler arasında bir en-boy formatı tercih etmiş.
Piyasada satılanların çoğunluğunun en-boy oranı Honor pad örneğindeki gibi.
satış sitelerinde çerçeve hariç görünür ekran ebatlarını genelde vermezler,
ben bu linkte ki siteden "display" alt başlığı altında bakıyorum, ayrıca cihazların bütün seceresini görebiliyorsunuz;
link:
devicespecificationsHuawei MatePad 11.5 - Specificationshttps://www.devicespecifications.com/en/model/d1a95d3b
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 27 Mayıs 2024; 17:20:36 >
-
Aklın yolu yaklaşımda birdir ama kararlarımızda ise bize özeldir :) .
Kare ye yakın olacak ya da geniş ekranlı da olacaksa büyük olmalı ( bence )... AMOLED / OLED baştan elenir dokümanlar filan zaten beyaz veya beyaza çalan renkler tonlar ile AMOLED/OLED düşmanlarıdır. Ayrıca AMOLED/OLED ler pentile olmalarına rağmen tam siyah harici ne kadar içerik beyaza yakın tonlarda ise daha fazla güç tüketirken arka aydınlatmalarda güç tüketimi artmıyor sadece parlaklık tüketimi artıyor! Güç tüketimi artması ile performans düşmesi de yaşanır o yüzden manuel parlaklıkta hangi seviyede olursa olsun AMOLED/OLED lilerde parlaklık otomatik değişir! Oyun hastaları bilir sevmez de ama olayın bir de performans ekran yanığı olma derdi olunca oyun harici akademik filan AMOLED/OLED tam bir başa bela .
Apple geçen hafta tanıttığı çift katmanlı OLED li tabletleri uzun ömürlülük sağlasa da kökten bir çözüm değildir çünki termal darboğaz parlaklık kendiliğinden düşmeleri kaçınılmaz yaşanacaktır .
Daha önce de ifade ettiğim gibi beklentiler ve esneklik ile sadece ekran en boy oranı kare ye yakın olması veya piksel yoğunluğu da iyi olması kendi başlarına karar kıldırmıyor.
Arayüz deneyimi . Katma değerli uygulamalar. Güncelleme desteği . Google Play Store var olması ile satın alınan uygulamaların kullanılması da belirliyor.
-
Doğru, karar almayı etkileyen çok değişken var, en azından apple' ın 12.9 inç lik tabletini alamadığım için, döküman okuma için çok uygun olmadığı konusunda teselli ikramiyesi verdiniz.
Bu arada pentile nedir hocam ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 27 Mayıs 2024; 18:58:17 > -
-
Okudum hocam, ekran teknolojileri ayrı bir bilim dalı gibi.
Bu arada matepad pappermate tabletin ekran yansıması konusunda son tecrübemi aktarayım;
Oda içinde pencereden güneş ışığı yansıması okuma konumuna göre arkadan gelirken tam aydınlık odada test ettim.
Doğru hocam, normal tabletler kadar olmasa da ışık yansıması var (youtube da yansımasız reklamları kısmi olarak doğru değil), fakat bir fark var; bu yansıma ayna gibi değil, yani normal eski tabletimde pencerenin ve diğer cisimlerin görüntüsü ayna gibi yansıdığında döküman okunamazken, bu tablette görüntü yansıması yok, sadece ışık yansıması var ve döküman nispeten okunabiliyor, ama iyi bir deneyim değil, tableti hafif sağa veya sola eğdiğimde ışık yansıması tamamen kayboluyor. Eski tablette ise bu yansımadan kurtulmak için daha çok eğmek gerekiyor.
Özet olarak; ışık yansıması var, ama normal tabletlerde ki gibi ayna gibi ortam görüntüsünü yansıtmıyor, hafif eğdiğinizde yansıma gidiyor.
Tabii ki ışık yansımasının hiç bir türü iyi değil, fakat ışık yansıması konusunda eski tabletimden daha iyi, ekranın matlığı ve netliği tartışılmaz güzel. Bu fiyat aralığında bence e-ink olmayan tabletler içinde en iyi renkli ve renksiz e-kitap okuma deneyimi sunan tablet olduğunu düşünüyorum.
11,5 inç boyutunda, 10.000 fiyat bandında renkli ve renksiz döküman okuyabilen %100 ışık yansımasız bildiğiniz bir tablet varsa hemen linkini alabilirim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Mayıs 2024; 13:59:39 >
-
Bilindik klasik mat kaplama. Ekranı zaten IPS LCD imiş. Bir kerameti pek yok mattah birşey de değil. Yani bu tür kaplamaları seven zaten sonrasında alır elindeki herhangi bir tablete de uygular hatta telefonlarında da. Ben de aldım biliyorum .
Samsung S24 Ultra daki gibi gerçşek yansıtma azaltma teknolojisi yok Huawei in tabletinde .
Yukardaki görselde klasik mat kaplamalardaki grenlenme sorunu ve yansıma uzaklarda bariz gösteriyor olması da görüşü daraltıyor. Sağ alt köşe tarafında görseller yansımadan kaybolmuş...
[Review] HUAWEI MatePad 11" PaperMatte Edition performance (vulcanpost.com)
Eski Ipad aylar öncesi yapılan bir kıyaslama incelemesi. Ipad e aynı kaplama yapılmış kendiniz de yapabilirsiniz biraz dikkat sadece :
KLGadgetTVyoutubeIf you have been facing eye-strain while working on your tablet or computer, the Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition is the saving grace that you will need, find out in our review on why you should get this tablet! Shop at Good Deals by KLGG and get RM10 off your first order: https://deals.klgadgetguy.com Visit us at www.klgadgetguy.com for tech news, gadget reviews and more. We're on social media too! http://twitter.com/klgadgetguy http://fb.com/klgadgetguy http://instagram.com/klgadgetguy Copyright KLGADGET CREATIVE MEDIA SDN BHDhttps://www.youtube.com/watch?v=DIhMLljVaj0&feature=youtu.beYepyeni bir teknoloji değil. Yıllar var olan teknoloji . ...
-
Murat Gamsız ın tanıttığı "Onyx Boox Tab Ultra C Pro Renkli E-Ink E-Kitap Okuyucu" bayağı iyiymiş.
-
Renkli ekran modunda iken çözünürlük alanı 4 kat küçülüyor .... 4 birim iken 1 birim oluyor. Görseller de ince cizgiler filan pek te ideal değildir. Bir de ortalama 2 günde 1 şarj etmek gerekiyor... Şarjı çabuk bitiyor. E-ink espirisi avantajları da ciddi oranda düşmüş oluyor. Fayda zarar ( e-ink sorunları ) dengesiylen de ele alınsa bahsettiğiniz model bataryası ile ideal değildir.
Kamer çıkıntısı da berbat. Cihazı masaya koyup birşey yazmak veya tıklansa sallanacak veya cihaza zarar bile verir o çıkıklıkla. Çıkıntısını kılıfla örtmek te bir nebze çözse de bu sefer aşırı pik tüketimi e-ink için kabul edilebilir değildir.
Bir kullanıcı da 10 saat anca dayandı diyor ! :
Battery life for Boox Tab Ultra C Pro : r/Onyx_Boox (reddit.com)
Herşeyini kapatırsan belki biraz uzar ...
Renkli ekran modelinin beyaz zemini kesinlikle yok yani daha kararmış olması da kabul edilemez.
Ekranda renklileri sanki gabardin kumaşı gibi diagonal çizgiler her zaman görünür haldedir ki bu kabul edilemez. Trade off bile sayılamaz !
Renkli olmayı hak edecek olgunlaşmışlığı da yok.
Ağır da .
Tavsiye pek etmem ..
-
üstelik fiyat da çok pahalı.
-
Dunya capinda da pahali deniliyor. Gerci pahalilik kavrami aslinda o fiyatlara ne sunuyor deger midir de.
Pil deseniz renkli e-ink Android li olunca hayal kirikligi. Ayni fiyat aralaginda gider daha guclu dha dusuk nm li islemcilerdeki LCD tum kalitesiyle tercih edilir.
Keske e-ink urunlerinde 3nm veya 4nm Snapdragon gibi islemciler olsaydi. Renkli olunca amac statik belgelerde FPS tazeleme elbette pek birsey beklenmez ama hic olmazsa renkli ekranlarda 300 PPI yuksek cozunurlukte olsalar.
Android siz 300 PPI her ebatta e-ink ler var.
e-ink suan itibariyle gri tonlama belgelerden ibaretse isiniz anlamlidir. Elbette bir de kitaplar icin. Gerci artik kitaplarda da renkli icerikler hatta fotografli gorseller barindirmaya basladigi icin e-ink 150 PPI ve berbat renkli gorseller cok cazip degildir hayal kirikligidir.
Elimde eskimiz 300 PPI li 3 adet e-ink kitap okuyucusu var yillar gecti esasli bir ekran iyilestirmesi olmadi.
E-ink teknolojisi de inatla yavas ilerliyor.
Birileri sunu yapsa : Akilsiz e-ink dusuk nm li islemcili olsun illa Android li de olmasin Linux tabanli ideali sade de az kaynak ama islemcisi dandik yuk nanometreli olmasin : Gunes Enerjisinden surekli sarj edilebilir olsun. Hatta hareket halinden kinetik enerjiden sarj edilebilir olsun. Bunlar onyillar once basit ufacik saatlerde bile vardi ... Artik bu ve benzeri seyler onyillardir bircok urunlerde de var ...
ANT+ protokolu de kullanilabilir dusuk guc tuketimi ile veri iletimi iletisimi ... Bluetooth 5.4 gibi standartlar da olmali .
Anlasilan e-ink te birileri istese de yapmiyor...
-
Levent Abi in incelemesi objektif sekilde herkesin anlayacagi dilde ifade etmistir :
TeknoSeyiryoutubeÜrün linki: www.onyxboox.com.tr Kitapseverler için kitabın alışageldik dokusu vazgeçilmez olsa da, günümüz şartlarında elektronik kitapların sayısız avantaj sağladığı, bir gerçek. Bugün, Onyx firmasının Boox serisinden Note Air3 ve Note Air3 C modeli, E-Ink ekranlı kitap okuyucuları inceliyoruz. Android işletim sistemleri ve kalem destekleriyle, kitabı ve okumayı hayatının başrolüne oturtanlar için ideal çözümler olan bu cihazlar, kağıt hissini başarılı şekilde sağlamaktalar. Ayrıcalıklardan yararlanmak için kanalımıza katılın: https://www.youtube.com/channel/UCFIHrIGT0MBMRHzQtmzOWlQ/join Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/ Sosyal Medya Hesaplarımız: Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir Instagram ► https://www.instagram.com/teknoseyir/ iTunes ► Haftalık Gündem Değerlendirmesi http://teknoseyir.com/podcast_hgd TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=mdPzZCHuX_U&feature=youtu.beE-ink ekranlar ozellikle gunesli dis ortamlarda bir seyler okumak icin kesin en idealidir. Hatta e-ink esas gunes ne kadar parlak ise ekranindaki gorseller yazilar daha net hale geliyor . Ironik ve sasirtici size gelebilir. Tecrube ile de sabit. Bu tur teknolojilere sahip kullanicilar yaz aylarinda net deneyimlemislerdir.
Incelenen modelde kamerasi yok ve cikintisi da yok ergonomik acidan duz zeminlere ciplak haliylen de sallanmadan kullanilabilir ozellikle kalemiyle. Incelenen model ince anlamli uygulama yukleme Android isletim sistemli olmasinin esnekligi de vardir.
OCR amacli kamerali modeller ve markalar vardir ama sahsen OCR i daha kaliteli hizli en dandik telefonlar daha basarili yapabiliyorlar. Wifi uzerinden direk hot spot filanlan da telefondan bu tur e-ink lere son haliyle pekala atilabilir. O yuzden kamerali e-ink ler sahsen parayi dert etmesem de anlamsiz gormekteyim kamera kalitesi ve islemci ile e-ink lerde islemek anlamsiz pil tuketimini ciddi artiracaktir ve e-ink espirisine de ihanet olacaktir. Kamerali modellerin ortalama hakkiyla kullanimda aslinda LCD tabletler gibi cabuk tukettigi de bilinmektedir! Deneyimler onemlidir aman dikkar edin oyle kendi kararinizi verin.
-
Katlanma sorunu da Samsung un satın aldığı Wacom firması çözmüştür ama Samsung Fold6 Flip 6 da kullanmıyor :
2nd Gen Soft Screen Film
FeelWrite™ is a trademark of Wacom.
SupernoteyoutubeDiscover the inner workings of the FeelWrite 2 Film and how it complements with the Ceramic NeverReplace Nib to create a truly immersive "Natural Writing" experience: https://supernote.com/blogs/supernote-blog/introducing-feelwrite-2-film-natural-writing-in-the-digital-age Experience it for yourself by getting your very own Supernote: https://supernote.com/https://www.youtube.com/watch?v=v3767K6mdFw&feature=youtu.beWacom yıllar önce Samsung tarafından komple satın alındı. S-Pen denen şey Wacom teknolojisidir.
Aşağıdaki teknoloji ilk jenerasyon bakın nasıl da toparlanıyor iz yok :
Chao-Sen HuangyoutubeRatta Supernote self-recovery film technologyhttps://www.youtube.com/watch?v=vnBM0g3VSvY&feature=youtu.beŞuan bunun 2. Jenerasyonu bayadır var ...
Yeni versiyonunda yansıtma azaltma da var. Kalem olarak seramik yani yıpranma değiştirme derdi de yok ! ... Gönül rahatlığı ile tırnak kalem çökertilse batırılsa anında eski haline geliyor kendi kendine iyileşiyor..
Chao-Sen HuangyoutubeRatta Supernote self-recovery film technologyhttps://www.youtube.com/watch?v=vnBM0g3VSvY&feature=youtu.beSupernoteyoutubeDiscover the inner workings of the FeelWrite 2 Film and how it complements with the Ceramic NeverReplace Nib to create a truly immersive "Natural Writing" experience: https://supernote.com/blogs/supernote-blog/introducing-feelwrite-2-film-natural-writing-in-the-digital-age Experience it for yourself by getting your very own Supernote: https://supernote.com/https://www.youtube.com/watch?v=v3767K6mdFw&feature=youtu.beSupernote alınacaksa ek olarak yeni tanıtılması beklenen modeli kusursuzlaştırma için ötelendi. Şekli şemali filan kısmen biliniyor .
www.reddit.comhttps://www.reddit.com/r/Supernotehttps://trello.com/b/l0COP24j/supernote-a5x-a6x-software-roadmap-2022-2023
A5 X2 Daha büyük ( 10.3 inch ekranlı ) olarak çıkacaktır. Türkiye de resmi olarak satılan model çok çok eskidir tavsiye etmem.
Prototip te olsa fikir vermesi açısından :
Daha ince daha büyük.
-
Merhaba arkadaşlar,
Şu an piyasadaki e-reader'lar içerisinde sayfa numarasını ardışık olan sayabilen bir model var mı? Bende Kobo Aura H2O Edition 2 var uzun süredir. Ama sayfa numarasını 1, 1-2, 2 gibi sayması yüzünden çok nadir kullanıyorum. Şu basılı kitap fanlarının "kitap kokusu" gibi bir durum oluştu bende Sanki aşırı yavaş ilerliyormuşum gibi bir his oluyor e-kitap okurken. Bu nedenle de e-kitap olarak olmasına rağmen bir sürü kitabı basılı almaya başladım.
-
Koku hatıraları te tetikler :) ... Ben mantıksal olarak elimdekilerin veya alacaklarım elektronik hali varsa fiziksel formlarına hiç bakmıyorum . Çevrecilik misali :) ...
Her e-reader ın kendine has özel formatları vardır buna uygun dönüştürmek lazım. Calibre ilk aklıma gelen ücretsiz olanı. Eklenti destekleri bile var ... Yasal kendinize ait neredeyse herşey yapılabiliyor.
Burada belirleyici olan kitap/dergi-mecmua neyse kendi sayfa yapısını bozmadan dönüştürebilmek dikkat ister. Yani kaynak esnek midir ? PDF lerin dönüştürülmesi risklidir aynı şekilde doc/docx/ txt filan da . En ideali bugüne kadar deneyimlerim kaynak .epub ise sorunsu dönüştürülebiliyor ve fazla zahmeti de yoktur.
-
Calibre'yi zaten kullanıyorum. elektronik kitaplarınız varsa bu programı bilmemek ve kullanmamak mümkün değil zaten.
Kobo'nun kendi formatı olan kebup'a dönüştürüyorum e-kitapları. Ama farketmiyor.
İşin tuhaf yanı bölüm sayfa numaralarını hiç problemsiz ardışık sayıyor ama kitabın sayfa numaralarına gelince olmuyor.
Daha da tuhafı, e-book reader'lar yıllardır geliştiriliyor, artık renkli e-ink ekranlı olanları çıkmaya başladı, ama gel gelelim hiçbir marka bu sayfa numarası olayını düzeltemiyor. Renkli ekran yapıp fiyatını artıracağına, o sayfa numaralarını düzgün sayacak donanımı koyup fiyatı artır daha iyi. Niye yapmazlar anlamıyorum.
Başka bir tuhaf tarafı daha var işin. Bunların incelemesini yapan youtuber'ların bir tanesi bile bu problemi telaffuz etmiyor, yazık...
-
Yıllardır kepub a hiç dönüştürmedim. Fontlarda sorun yaratıyormuş. Daha akıcı sayfa geçişleri de sağlatıyormuş... Bir ara kendi formatına da bakarım. Yani D&R e-kitap veya Rakuten den satın alınan hesaba tanımlı otomatik eşlenip inen kitaplardan bahsetmiyorum ...
Bence daha önce de tahmin ettiğim gibi : Esas sizdeki kaynak sayfalandırma bir tür manuel sayfa yapısından bağımsız esnek değil bunun çıkarımını yapıyorum. Ne olursa olsun buna bir çözüm için fırsatım Pazar akşamı civarı olacaktır. kepub bakalım epub ile nasıl farkları olacak. Sayfa numara ataması meselesi için de bakacağım.
Yani kaynak kitap formatının içeriği farklı hallerden de indirebilme imkanınız var mıdır ? Yani kaynak farklı içimde/ formatlı varsa bir de öyle bakın .
-
Kepub nedir ve artıları eksileri ePub a nazaran :
www.mobileread.comPros and Cons of using Kepubs vs ePubs - MobileRead Forumshttps://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=211988 -
Siz, kendi cihazınızda sayfa numaralarının normal (yani ardışık) çalıştığını mı söylüyorsunuz?
Ben bir önceki cihazımda da, şimdiki bu kobo'da da hiç sayfa numaralarını düzgün ilerletemedim. Ne epub formatında, ne de kebup formatında. Yani ikisini de denedim, öyle cihaz kobo, hep kebup kullanmalıyım diye bir derdim yok.
Bu sayfa numarası mevzusunu internette biraz araştırdığımda font boyutuna göre ekran sayısının hesaplanabilmesi için harcanacak güç, cihazın kasılmasına, donmasına neden oluyor, onun için yapılamıyor gibi şeyler okumuştum. Yani kitabı okuma esnasında font boyutunu ya da türünü değiştirirseniz, bu ekran sayısının yeniden hesaplanması gerekiyormuş, bu esnada da cihaz kasıldığı için kullanıcının kitabı okuması sekteye uğruyormuş.
-
Yok demek istediğim numaralandırma sonradan oluşturulması hakkında idi ki bu idealidir de. Bazı kitaplar dergiler filan kendi sayfaları A4 ten ufak A3 A2 A1 e göre yapılıyor ve dayatmacı bir sayfa yapısı karşımıza çıkıyor buna çözüm sanırım yok veya denk gelmedim varsa da :/ ...
Ben de esaslı araştıracağım. Yani kaynak dosyanın kendisi farklı çözünürlükteki büyüklükteki cihazlara göre kendisi adapte ediyorsa düz mantıkla baksak kesin bir işlem yorma olacaktır ve numaralandırma da belgenin içinde belli satırlardan sonra eklenmişse ki böyle dosyalara da denk geldim o zaman kendi sayfasını hatta fontunu bile değiştirmiyorum yani iliştirme( gömme) / embed fontları bile aklımdan geçirmiyorum.
O yüzden farklı cihazlarda da esnek kullanımlar için kaynak mümkünse epub ararım ... Her platformda her cihazda yaygındır.
Bugün Kinde Kobo cihazlarımda da ayrıca tek tek test edeceğim. Benim de ilgilendiğim ama üstesine gitmediğim bir sorun. Çözümü bulursam bahsederim.
Bende de baya eski Kobo Aurora One a güncelleme gelmiş. Wifi kitaplık eklemeleri hariç bağlanmam. Haziran da çıkmış sanırım sizinkine de yüklenecektir. Yeteri batarya ve wifi de bağlı iken senkron etmeyle kendisi otomatik indirecektir.
Kindle ları da çıkardım. Bakacağım Kobo ile beraber. Sorun marka model format farklılığı avantajı çözümü de var mıdır . Bir de Calibre ile tekrardan eklentilerle deneyeceğim.
4.38.23038
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 28 Temmuz 2024; 16:10:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X