Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.946
Cevap
58
Favori
360.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Confeo Premixler yanlış hatırlamıyorsam monotermik bir cihaz. Sistem kendisini soğutmak için pompa sistemini devamlı aktif kılar.
    Örneğin;
    Sıcak suyu kullanıp kapattıktan sonra belirli bir süre kendi kendine çalışır. Bu sırada kombi iç aksamlarını sıcaktan koruyarak ısıyı peteklere yönlendirir.Bunu tüketici olarak hissetmeniz çok düşük ,ihtimal. O kendi kendine ayarlar.
  • Hayırlı akşamlar. istanbul da oturuyorum. Başka bir semte yeni taşındım. Önceki taşındığım yerde merkezi sistem olduğu için şuan taşındığım yerde Eca kombi var. 33 gün önce 3 petek açık kombiyi güneş işaretinin biraz üstün de ayarında çalıştırdım. İlk 10 gün doğru dürüst açmadım son 23 günde devamlı kombi açık petekler hep 1 de çalıştı. İçerisi devamlı sıcak ama 284 tl fatura geldi. Sizce bu normal mi.
    Ve arada kırmızı ışık uyarısı alıyorum.
    Yani ateşleme yapmıyor. Kombiyi resetleyerek tekrar çalışır vaziyete getiriyorum. Kombinin böyle devamlı hata vermesi normal mi.
    Cevaplarınız için şimdiden tşkler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eca confeo prmix ve intherm mrl 300 kablolu kullanıyorum sorun kombi set edilen derecenin üzerine çıkmıyor 50 ise 30-35dk o derecede sabit yanıyor. Termostatı devre dışı bıraktıgimdada komdi normal düzende çalısmiyor(ayarlanan derecede sürekli çalışıyor). Sorun ne olabilir.

• Merhaba,

Kiracı olarak yeni taşındığım evde confeo plus kombi mevcut. biraz gürültülü ve çok çalışıyor gibi geliyor bana. genelde min. ayarda kullandım ancak havaların soğuması ile petek ayarını 2-3. çizgiye getirdiğim halde eşim serin olduğundan şikayetçi. Ev 2 oda 1 salon. toplam normal vanalı 4 petek var. peteklerin üst tarafı gayet iyi ısınırken alt tarafları biraz ılık. ayrıca petekler belli bir süre ısınıyor ve sonra soğuyor. ev güney-güneybatı cepheli. su basıncında da dalgalanmalar mevcut, bazen 1 in altına düşüyor ilave yapıyorum, bazende 2 nin üstüne çıkıyor kendiliğinden bu neden kaynaklanır? bu kombiyi en iyi ve tasarruflu şekilde nasıl kullanırım? yardımcı olursanız sevinirim.
  • merhaba, eca proteus kombisini kullanıyorum.evdeki 4 petekten 3 tanesinin vanasını kapattım sadece 1 ini açık tuttum diğer gün kombi çalışmadı .diğer 3 petekten su aktı biraz.şimdi petek vanalarının hepsini açtım kombiyi açınca L4 sürekli kırmızı yanıyor L6 ve L7 hızllı yanıp sönüyor.kullanma kılavuzunda düşük su basıncıncından olablir diyor .Basınç ayarlamak için bir düğme yada vana bulamadım ve şu anki basınç 1.5 gösteriyor .ne yapmalıyım teşekkürler ?
  • bende eca proteus plus kombi var. en fazla 40 dereceye kadar düşüyor. Bu ayarda iken 45 dereceye geldiğinde kombi duruyor. Bu cihazlar için ayarı 30 derecelere düşürmek için bir firmware (yazılım) var mı acaba.
    Böyle haybiyen fazladan fatura ödüyoruz ,su sıcak günlerde.
  • Selamlar . E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombim var , 3,5 yıldır kullanıyorum.1 aydır arada sırada “20 “ hata kodu veriyor, resetleyince hemen düzeliyor bazen iki gün sonra bazen bir hafta sonra aynı hatayı veriyor. Servisi çağırdım valf değişecek ücreti de 495 TL dedi, neredeyse kombinin 5 te 1 fiyatı. Bu valf tamir olmuyor mu ? veya daha uygun bir fiyatı yok mu ? Birkaç siteye baktım 275 TL ye buldum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
  • merhaba benimde size bir sorum olucaktı yardımcı olabilecek arkadaşlar veya bilgisi olanlar varmıdır acaba eca kombide soldaki petek ısı ayar düğmesi boşa dönüyor kombinin o yeri soküp kendi yapma şansım olurmu yoksa servis çağırmam şart mı olucak acaba bilgisi olan varmıdır ? teşekkürler
    Bu mesaja eklenen görseller:

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

• Eve ECA nın peteğinden taktım kalite olarak nasıl. Termodinamik petek ile kıyaslarsak nasıl fark var mı ustam

• Selamunaleyküm
    4 sene önce eca colara bacalı kombi taktırdım mutfağa. Anemlerin 19 senedir eca kombisi sorunsuz çalışmakta. Önünde ufak ateş yanan cinsten.
    Şimdi bizim kombi garanti süresi içinde ara sıra patlayarak yanmaya başladı. Bu konuyla alakalı 1 kere çağırdım. Ateşleme ayarları yapıldı. Sorun her zaman değil haftada yada ayda patlayarak yanma şeklinde olmakta. Benim anladığım kadarıyla ateşleme geç olmakta. Geçen hafta işe gitmek için kalktığım sırada ilk defa daha önce patlamalarının üzerinde bir ses çıkardı. Tedirgin olduğum için hemen servisi çağırdım. Servis geldi baktı gene bir ayar yaptı gözlemleyelim yine yaparsa parça değişecek dedi. Geçen sıcak suyu açtığımda normalin üzerinde sesle yandı. Şimdi bu kombiye ben güvenmiyorum. Bu sorun çözümsüz bir durummu. Her zaman yapmıyor. Yani bu kombi geç ateşliyorsa biraz daha geç ateşlerse patlama riski varmı. Böyle bir risk varsa benim ailemin eski kombisi daha güvenli değilmi? En son kombiyi kapıya atııp yeni kombi taktıracağım buda eca olmayacak gibi parça fiyatlarıda ne kadardır bilmiyorum ama belli fiyatın üzerindeyse garantil başka kombi taktırmaı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CEZALANDIRICI08 -- 23 Şubat 2016; 11:44:33 >

• Merhabalar bugün Eca marka kombime 200 TL ücret ödeyip bakım ve ısı sensörü degişimi yaptırdım fiyatı fazlamıdır arkadaşlar...
  • Eca confeo premix kombinin reset dugmesine 3-4 saniye basili tutup, su basincini gosteren dugmeye birkac defa basinca ekrana L0, L1, L2 geliyor. Bunlar bir cesit parametremidir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: mavibenim

Servis arkadaşım merhaba,

Sorular hep kombiden almış, ben farklı bir yerden sorayım:

Evdeki tadilat sonrası mutfak evye bataryası ve banyo lavabo bataryasına ihtiyacım var.

Geçmişte öneri üzerine GDP almıştım mutfak için ama bir süre sonra çok sertleşti.

Benim özellikle beklentim suyu az açmak istediğinizde kolun yumuşak ve küçük bir hareketle ayarlanabilmesi; GDP'de bu zor oluyordu, kaldırınca sonuna kadar açılıyordu, 3-4 açış kapatışta ancak istediğiniz ayara geliyordu.

Bir de su tasarrufu iddiasında modeller var, bu modeller gerçekten aradaki fiyat farkını zamanla çıkaracak kadar su tasarrufu yaptırıyor mu?

Memurum, en lüksüne verecek param yok ama ucuz olsun diye kötü birşey de almak istemiyorum; uzun ömürlü -belki 15-20 yıl- bir model arıyorum.

Tüm bunlar ışığında hangi ECA modellerini önerebilirsiniz?

(mutfak için hortumlu gibi flexi modellerden, banyo için ise seramik evyeden çıkan 15-20 cm boynu olan bir model düşünüyoruz)

? ? ?

• Merhaba ustalarım .

E.C.A. Confeo Premix yoğuşmalı kombim var , 3,5 yıldır kullanıyorum.Kışlık bakımı yaptırdım beş gün sonra “20 “ hata kodu vermeye başladı, resetleyince hemen düzeliyor bazen iki gün sonra bazen bir hafta sonra aynı hatayı veriyor. Servisi çağırdım gaz valfi değişecek ücreti de 495 TL dedi, neredeyse kombinin 5 te 1 fiyatı.Servis kontrol ettikten sonra arada sırada hata vermeye başladı.Bunun yanında çalışmaya başlayınca takır kutur ses çıkarmaya başladı.

Sorun gaz valfinden midir? Bu gaz valfi tamir olmuyor mu ? veya daha uygun bir fiyatı yok mu ? Birkaç siteye baktım 275 TL ye buldum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
  • Eca marka termosifonumun muhtemelen kazanı delindi. Kazan fiyatları konusunda bilgisi olan varmıdır. Tamir yerine yenisini almak daha mı mantıklıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • E. C. A. Petekleri nasıl hocam kaliteli mi sence ya da hangi petek kalite.

• Öncelikle selamaleyküm. Acil bir durum var cevap verirseniz sevinirim.eca proteus marka kombim var. Sıcak suyu açınca alarm ötüyor ve sıcaklık 40c den 60c ye çıkıyor. Bu alarmı nasıl susturacağım.kombiyi kapatıp açtım resetledim de ne olur bir el atın şu sıkıntıyı çözelim.

• Yaklaşık 11 yıldır 20000 kcal ECA Whitestar kombi kullanıyorum. Evim 130 m2, yalıtımı iyi, dubleks. Alt katta 3 metre üst katta 3 metre peteğim vardı. Ben ev ısınmıyor diye petekleri toplamda dokuz metreye çıkarttım ama kombi sanırım kaldırmadı bu metrajı ve ateşlediğinde 2 dakika çalışan kombi 20 saniye çalışıp durur hale geldi😅 ben de eski petekleri geri taktım sorun düzeldi. Evimde mobil sistem var ama yapan kişiler hesap kitap yapmadan sistemi en uzun yoldan taşımışlar doğal olarak üst kattaki son iki oda peteği ısınmıyor. Benim bu eve kaç kcal kombi almam gerekir bu sorunu çözmem için? Yoğuşmalı için gider kullanma şansım yok o yüzden yine hermetik almak zorundayım. Toplamda 9 metre petek besleyecek. Bu işten anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Merhaba, ECA Confeo digital kombimiz var. 8 yaşında.

Cihaz normal ateşlemesini yapıyor, alevi görüyorum. Petekler ısınıyor ama musluklardan sıcak su alamıyoruz. Ayrıca sıcak su musluklarını açtığımız zaman basınç göstergesi yükselerek kırmızı seviyenin üzerine çıkıyor ve tahliye hortumundan su atıyor. Ekranda hata kodu yok.

Sorun ne olabilir? Fikri olan arkadaşlar paylaşabilir mi? 2 aydır boştayım bide bu çıktı başımıza :((
  • Merhaba,

Evimde Confeo Dijital (CO 24 HM) kombi bulunmakta. Geçen gün Honeywell Modülasyonlu Akıllı Termostat (Open-Therm özellikli) taktırdım.
    Sormak istediğim şu, modülasyon dediğimiz şey peteklerin çoğunlukla ılık olarak çalışması sayesinde ortam sıcaklığını (termostat ile beraber çalışarak) sabit tutmaya yaramıyor mu?

Ortam, termostatta ayarladığım derecenin altına düşerse kombi tam gaz çalışmaya başlıyor -ki kombi su çıkış sıcaklığını 60 ayarlamama rağmen çoğu zaman 70'in üzerinde gösteriyor- ve ortam istenilen dereceye ulaştığında 'tak' diye kesiyor yanmayı. Kombi yanarken de, haliyle, petekler dokunulmayacak kadar sıcak oluyor, sonraki 1-1,5 saat içinde tekrar soğuyor.

Acaba termostat bağlanırken mi bir hata oldu yoksa bu durum normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supersix -- 29 Mart 2016; 13:17:15 >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.