Şimdi Ara

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.946
Cevap
58
Favori
360.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha öncede sormuştum ama tekrar sormak istiyorum. Eca confeo premix yoğuşmalı kombimvar ve 2aydır basınç 1.1 e düşüyor. Petekteki krom borunun bağlantısından su kaçırdığını fark ettim ama o kadar ufakki. Neyse servis çağırdım tüm peteklerin krom ve bağlantılarını yeniledim ölçüm gibi yaptılar peteklerde kaçırma yok. Fakat hala basıç 1.1e geriliyor. Servis çağırdım ama öncesinde bana servisin yüksek ücret kitlememesi ne bilmem lazım veya ne yapmam lazım. Yardım lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesdogru M kullanıcısına yanıt
    Eğer ki suyunuzun basıncı ve debisi yeterli ise probleminiz NTC kaynaklı.NTC değişmeli.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Eğer ki tesisatçınıza güveniyorsanız yani diyorsanız ki kesinlikle tesisatımda kaçak yok kombinizin içine baktırmanız gerekir. Eşanjör o-ringlerinden su sızdırabilir. Kombi altında damla şeklinde bi ıslaklık görüyormusunuz? Eğer kombiden kaynaklı olsa zaman sonra altına damla damla su bırakabilir. Aslında yaza kadar idare edin bakım kampanyalarına denk getirip cihazınıza bakım yaptırın derim. Hem cihazınız temizlenir hemde içi açılarak kaçak varsa müdehale edilir.
  • tamercan1 T kullanıcısına yanıt
    tavsiye etmem neden diyecek olursanız orjinal parça bulmanız çok güç. Muadil ya da çıkmalarda ne kadar sağlıklıdır bilinmez. Bu arada kombilerde sık karşılaşılan bir arızadır anlattığınız. Genelde sıcaklık ayar düğmesi yüksek derecelere ayarlanır ve musluk sıcak ve soğuk açılarak ılıştırma yoluna gidilir. Bu tarz durumlarda bahsetmiş olduğunuz şikayetle karşılaşılır. Musluk suyu sıcaklık ayar düğmesini 41-42C'ye ayarlayın ve musluğunuzun yalnızca sıcak su tarafını açın. Soğuk geliyorsa ayarı 43 yada 44 e sıcak geliyorsa 40 yada 39 a düşürün.Ama siz siz olun sıcak suyla beraber soğuk suyu açmayın.
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    Alacağınız ürünün Tüplü olacağını servise muhakkak belirtiniz. Fabrika çıkışı doğalgazlı olursa enjektörleri değişmesi gerekebilir.
  • carric C kullanıcısına yanıt
    2 Gündür bütün bağlantı noktalarını kollektörlerde dahil tek tek kontrol ettim tesisatçı arkadaşta kontrol etti fakat tesisatta bir kaçak bulamadık. Kombi altında bir su akıntısı veya damlasını göremedim. Hatta kağıt havluyu kombinin altına paralel gelecek şekilde yapıştırdım olası bir kaçak varsa muhakkak damlar ve iz bırakır ama nafile. Kombinin altında da bir kaçak yok. Başka nasıl bir yöntem yada nasıl bir işlem yapmam gerekiyor. Sinirlerim iyice bozuldu. Çünkü 2 ayda toplam 600 TL ödedim. Normalde benim faturam kış boyunca maksimum 200 tl civarında geliyordu. Bugün servis gelecek ve bakacak eğer onlarda birşey bulamazlarsa artık ne yaparım bilmiyorum
  • Eca %108 bosch gibi diğer kombiler %103 verim sağlar dedi yetkili. Doğru mudur?

• Herkese selamlar, oncelikle burda sorulari yanitlayan arkadas olmak uzere tum Eca ailesine tesekkur etmek istiyorum. Tesekkurun nedenlerine gelirsek; 4 yildir eca confeo premix 24kw kullaniyorum ev Ankara da ara kat(alt ve ust kat pek yakmiyor) 145 m2 70mm pvc var mantolama yok yalniz emin olmamakla beraber sanirim dis duvarlarda yalitim var. Gecen ay 190 bu ay 240lira fatura geldi karsi komsuma 450 gelmis. Bir kere ariza verdi 75 liraya parca degisti bir hafta sonra tekrar ayni ariza verince servis elemani soketin oynadigini farketti eski parcayi takip para iadesi yapti. Evin tum armaturleri eca, bir kac kere de armaturlerde sikinti oldu hizli bir sekilde yenisiyle degistirildi. Sonuc olarak hem urunlerinden hem de hizmetinden cok memnun kaldim. Umarim bu cizgilerini bozmazlar. Aslinda bunlar olmasi gerekenler ancak bizde isler boyle yurumuyor malum. Bu yuzden hem deneyimlerimi yazmak hem de tesekkur etmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _passenger_ -- 21 Ocak 2016; 2:42:15 >
  • merhabalar,
    modülasyonlu lago oda termostatı ve eca premix kombim var. oda termostatından 20 dereceye ayarladığımda oda sıcaklığı 18 e gelince kombi çalışmayı durduruyor. neden olabilir. başka ayarlar mı yapmam gerek.
    ben size durumu en baştan anlatayım.
    sisteminize 1.5 bara kadar su ilavesi yapmanız demek aslında radyatör peteklerinizin içersine 1.5 bara kadar su ilavesi yapmak demektir. yani bu su radyatör petek hattınızda hapsolan bir sudur.su kaybı birkaç şekilde olabilir.

1-) Genleşme tankınız miladını doldurduğunda ısınan suyu absorve edemez ve ısındıkça su bar'ı kendiiliğinden yükselir (1.5 bar 3 bar a yükselir) ve akabininde alt tarafındaki emniyet ventilinden su bırakır.Ve sistem soğuduğunda su basıncı düşer. Sizde böyle bir sorun yok kağıdın ıslanmadığını söylediniz

2-) ISKI'den gelen suyun basıncı düşüktür ve doldurma musluğunuzu açık bıraktığınızda kombi o anki basınça 1.5 bar a çıkabilir zaman sonra sıcak su kullandıkça su barı düşer ve çıkar. sizde yine böyle bir sorun yok çünkü doldurma musluğunuz kapalı konumda.Ayrıca böyle birşey olsa su basıncı devamlı aşağı yukarı oynar.

3-) Kombi içersindeki o-ring sistemlerinden su sızdırabilir. Bu durumda kombi alt taraftan su bırakır ki yine koymuş olduğunuz kağıt bu tezi yokediyor.

4-) Emniyet ventili su kaçırabilir ki yine koymuş olduğunuz kağıt bu tezi yokediyor

5-) Su basınç switchi suyu algılayan sensörde problem olabilir ki bu da suyu devamlı düşürüyor, devamlı düştüğünü göstermez. Sistemde 1.5 bar su vardır ama o 0.0 bar varmış gibi gösterir. Sizde böyle bir sorunda yok.

6-) üzülerek söylüyorum radyatör peteklerinde kaçak olabilir.

Dostum bu 6 seçenekten başka bir seçenek olamaz. İstersen teknik olarak danışabileceğin kişlilerlede bu durumu paylaşabilirsin.

Çözüm olarak maliyetli olacaktır ama böyle birşey yaptırabilirsin.

Ramazan Eravcıyoutube
    Su Kaçağı Tespiti termal kamera ile nasıl yapılır
    https://www.youtube.com/watch?v=XOs4fJ870Ic

Aslında suyun basıncının düşmesi sizi rahatsız etmiyorsa kombiye bi zararı yok.Bir müddet sonra o su sızdıran noktadan iz yapacaktır ve çıkacaktır...

bunların dışında 2 ayda toplam 600 dediniz.bu su kaçağının faturayla bi ilgisi yok ki. o sadece 40 nolu arızayı verir.

Sonuç olarak durum bu dostum.İnşallah su kaçağını bulabilirsin. Allah yardımcın olsun... Senide bu konuda yaptır ettir diye yönlendirmek istemem. Sadece bu şekilde olası durumları ve alternatif yollarını anlatabilirim

• ozayguler O kullanıcısına yanıt
    oda termostadın montaj yeri önemli.eğerki televizyon üstünde kapıya yakın noktada ya da radyatör peteğinin ısısını alıcak bir noktada ise ayarlarda değişkenlikler olabilir.
  • carric C kullanıcısına yanıt
    Ne yaptım ne ettiysem bulamamıştım ama sonunda buldum. Kolektör bağlantılarını bir daha kontrol ettim ama su kaçağı yoktu. İçime sinmedi ve aldım kurbağacığı tek tek bağlantı somunlarını sıkmak istedim ama en sonda bir tanesi Nasıl olmuşsa en az 2diş sıkmışımdır. Sonra su basıncını tekrar verdim 1.6 ya kadar ve bu 3 gündür aynı düşme yok.

Benim anlamadığım nokta kollekterdeki o vanadan su kaçağı yok ama basınç düşüyordu. Başka bir işlem yaptım mı diye düşünüyorum hayır sadece o somunları sıkmaktan başka bir şey yapmadım.

Fatura konusunda ise bu ay gelecek olan faturayı bu durumdan sonra düzelmesiyle karşılaştıracağım. Sizlerle paylaşırım.

Yardımlarından, bilgilendirmenden ve ilginden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu konuda benim gibis örün yaşayanlara bir çözüm olur.

• hocam benimde anlayan kişilere özellikle ecaservisi isimli arkadaşa sorum var yani ilk sayfalarda o sürekli cevap vermiş ama cevaplamayı bırakmış.kombim aşşağıdaki kombi yukarda aynı soruya cevap gelmemiş

1. SORUM: KOMBİM EN DÜŞÜK AYARDA OLMASINA RAĞMEN AYDA 300 -350 TL FATURA GELİYO TAMAM EV ISINIYO AMA NE AYAK? NİYE BU KADAR ÇOK YAKIYO EN ÜST AYARA GETİRSEK DEMEKKİ HEM PİŞECEZ HEMDE 800 TL FATURA ÖDEYECEZ? BUNUN ÇÖZÜMÜ YOKMU ARKADAŞLAR?? YUKARDA SORMUŞ Bİ ARKADAŞ AMA CEVAP VEREN YOK

2. SORUM İSE: SICAK SU SORUNU BAŞLADI ÖNCELERİ NORMALDI SU ISITIYODU ŞİMDİ SU 60 70 80 DERECELERDE GÖZÜKMESİNE RAĞMEN ILIK YADA SOĞUK? BUNUN NEDENİ NEDİR? MAKİNEDEKİ RESET OLAYI NASIL ONU YAPSAK ÇÖZÜLÜR MÜ? DİJİTAL YAPILACAK BİŞEY YOK HERŞEY ANALOG. BU 2 SORUMADA CEVAP ALABİLİRSEM SEVİNECEM KOMBİMİN FOTOSU AŞŞAĞIDADIR. SU ISINMAMA SORUNUM DEVAM EDİYO.BUGÜN BAŞLADI. HER ZAMAN SICAKTI AMA ARTIK ISITMIYO. Bİ YERDE Bİ AYARMI VAR NEDİR ÇÖZEMEDİK.

cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATUKAY -- 24 Ocak 2016; 0:53:36 >

bulmana sevindim. terleme yapıyor olabilir. yani damla haline gelmeden buhara çekebilir.ama dediğim gibi su sızıntısının faturayla alakası yok.
  • HATUKAY kullanıcısına yanıt
    1-) gaz valfi üzerinden geçen gaz miktarı sabittir. özel bi ayarı yok.

2-) o ayarda konforlu bir sıcaklık etmen imkansız. 3üncü kademeye düşürüp yalnızca sıcak su tarafını açıp duş almanı tavsiye ederim.sıcak suya ek bir soğuk su ilavesi yapmayın. sıcaksa soğuk suyu açmak yerine gelip kombiden ayarını düşürmelisiniz.
  • Herkese iyi akşamlar.. Kombimizin markası Kiturami ve kombi açık olduğu zaman ara ara güm güm diye ses geliyor. Ses de azımsanıcak bir ses değil konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Acaba metali dandiktir o mu genleşiyor ne yapıyor anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: carric

1-) gaz valfi üzerinden geçen gaz miktarı sabittir. özel bi ayarı yok.

2-) o ayarda konforlu bir sıcaklık etmen imkansız. 3üncü kademeye düşürüp yalnızca sıcak su tarafını açıp duş almanı tavsiye ederim.sıcak suya ek bir soğuk su ilavesi yapmayın. sıcaksa soğuk suyu açmak yerine gelip kombiden ayarını düşürmelisiniz.

söyledikliernden bişey anlamadım 3. kademe diye bişey yok bizim kombide. rakam yok. yani.
  • yok hocam değişen bişey olmadı neyse fatura olayını geçtimde su ısınmıyo ısınıyo sonra geri soğuyo.Kombinin son ayarları aşşağıdaki şeklide ve ilk attığım resimle aradaki tek fark suyun max değilde ortalarda olması.

bar 1.5 da olmalı bar la ilgili sorun oldugunu sanmam hep 1.5 daydı. eski demirdöküm kombimdede 1.5 deydi. sorun neden kaynaklıdır servismi çağıracaz şimdi? ısınan su ısınmaz oldu bi terslik var ama ne?

E.C.A servis çalışanıyım arkadaşlar sorularınızı yanıtlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATUKAY -- 25 Ocak 2016; 0:43:59 >

• Usta Confeo premix kombi kullanıyorum fakat kombi yanma olmadığı halde sürekli çalışıyor bu normalmi?sanki pompa yada fan çalışıyormuş gibi.acil cevap teşekkür ederim

• HATUKAY kullanıcısına yanıt
    bunun 5 sebebi olabilir

1-) Binanızda hidrafor sistemi kullanıyorsanız ve hidrafor çalışma aralığı düzensizse suyun basıncında dalgalanmalar meydana gelebilir ve sistem bunu absorve edemeyebilir

2-) Kullanmakta olduğunuz el duşu şofben ya da elektrikli ısıtıcı içinse ya da gözenekleri iyice tıkandıysa olabilir

3-) Sisteminiz içindeki suyun ısısını algılayan sensörden kaynaklı olabilir.

4-) Motorilize valf sisteminde problem olabilir.

5-) Gelen su taziki kombinin çalışma aralığının altındaysa yani tazik düşükse yapabilir.

Sizin burada yapabileceğiniz el duşunu çıkarıp o şekilde suyu test etmeniz. Eğer suda halen dalgalanma oluyorsa servis çağırmanızda fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.