Şimdi Ara

E-Book Reader tavsiye edecek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok kitap okuyan birisi olarak aylık yaklaşık 100 tl kitaba vermekten bıktım.Bunun için e book reader almak istiyorum ama piyasada çok sayıda bulunan readerlar arasından bir tercih yapamadım.Bütçem 250 tl.Gerçi hala daha readerdan kitap okuyabileceğimden emin değilim sonuçta gerçek bir kitap hissiyatı alamazsınız ama artık kitap almaya vercek zaman ve para bulamıyorum.Araştırma yaptım ve amazon ve nook markaları arasında kaldım.Sizin bana tavsiye edeceğiniz model veya örneğin 50 tl daha koy su modeli al diyebileceğiniz bir fikriniz var mı?Önerilerinizi bekliyorum...

Kendi aklıma yatan birkaç model;
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/amazon-kindle-wi-fi-touch-e-kitap-okuyucu-fiyati,139028.html
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/barnes-noble-nook-simple-touch-elektronik-kitap-okuyucu-fiyati,68983.html
    http://www.sanalpazar.com/Kobo-Touch-E-kitap-Okuyucu-E-reader__isp43148762
    http://www.sanalpazar.com/Kobo-Glo-Dahili-Isik-Elektronik-Kitap-Okuyucu__isp44965850

• bence isikli olmasi önemli gece uyumadan yatağın icinde kitap okuyup uyumak çok hoş oluyor. o yüzden akliniza yattiysa kobo glo'yu alabilirsiniz. ikinci el sanırım. sıfır istiyorsaniz biraz daha katip sıfır kindle paperwhite da olabilir
    onun disinda daha az ödemek istiyorum dersekiz kobo touch aliexpresste 44 dolara satılıyor orayı da arastirabilirsiniz. isik olmamasi büyük eksi ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kindle paperwhite tavsiye ederim, çok uzun zamandır araştırıyorum bence çok iyi bir okuyucudur. Doların düşmesini ve n11 den iyi bir kupon bulabilirsem alıcağım.
  • Kindle paperwhite 2 öneririm. Elbette gerçek baskı kitap tadını vermez ama e reader piyasasında şu an en popüler olan ürün.

Özellikle yabancı dil ( ingilizce ) okumayı seviyorsanız, tam size göre.

Bana göre tek handikapi, epub formatını desteklememesi. Bunu da calibre isimli programla, epub u, mobiye kisa sürede çevirip asabiliyorsunuz.

• neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali akman -- 3 Temmuz 2015; 9:09:55 >
  • Alacaksan 100 Tl daha kat ya da biriktir ama muhakkak Kindle Paperwhite 2 al. En kalitelisi ve uzun süre gider. Ben 330 Tl Ye almıştım +20 Tl de kılıf = 350 Tl ye gelmişti ama benimki 2 gb hafızalı olandı. Artık onlar piyasadan kalktı ve 4 gb olanlar geldi, fiyatı 390 Tl küsür. Sırf fiyatı yükseltmek için yapılmış yoksa değil 2 4 gb, 50 mb bile yetiyor. Cihazda yüzlerce kitap bulundurmaya gerek yok okudukça siler yeni eklersin

• Ben de sunu sorayim; Kindle veya Kobo Glo en uygun nereden alinabilir? Garanti vs konulari nasildir, alanlar yardimci olabilir mi?

Ayrica pdf formatinda kitaplari da okurum. (Ders kitaplari falan) Paperwhite bu konuda gercekten cok mu kotu, pdf okunamaz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali akman -- 3 Temmuz 2015; 9:09:12 >
  • neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali akman -- 3 Temmuz 2015; 9:08:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B747

Ben de sunu sorayim; Kindle veya Kobo Glo en uygun nereden alinabilir? Garanti vs konulari nasildir, alanlar yardimci olabilir mi?

Ayrica pdf formatinda kitaplari da okurum. (Ders kitaplari falan) Paperwhite bu konuda gercekten cok mu kotu, pdf okunamaz mi?

sanırım kindle veya herhangi bir e reader in en uygun alınacağı yer e bay dir.çünkü hem bazen çok uygun fiyata ikinci el fırsatları yakalayabiliyorsunuz hem de bazen firmalar çok iyi kampanyalar düzenleyebiliyor.her ne kadar türkiye de artık elektronik aletler yurt dışı fiyatına satılsada e readerlar hala talep azlığı nedeniyle türkiye de diğer ülkelere göre çok pahalı. o nedenle diğer elektronik cihazlar değil ama şimdilik e readerları yurt dışından almak çok mantıklı.e bay de alışveriş yaparken dikkat etmen bir diğer nokta posta ücreti.yani her ne kadar amerika da çok iyi bir ikinci el fırsat yakalasan bile astronomik posta ücreti nedeniyle neredeyse türkiyedeki birinci el fiyatına denk gelebilir.o yüzden yakın avrupa ülkelerinin e baylerini araştırman daha mantıklı(ingiltere.almanya vs.)

e readerlarda pdf formatını iyi okuyabilmen için sanırım birinci olarak bakman gereken özellik işlemci hızı ve ramdir.çünkü e readerların ekran boyutu küçük olduğu için e readerlarda pdf leri sürekli olarak oynatmak zorundasın.bunun dışında amazon da okuduğum bazı yorumlara göre kindle paperwhite in pdf okuma kalitesi diğer e readerlara göre daha iyi.fakat ağırlıklı olarak ders kitapları veya ders notları gibi pdf ler okuyacaksan sana kindle dx modelini öneririm.çünkü genelde yurt dışında üniversite ögrencileri ders dökümanları için kindle dx modelini kullanıyorlar.fiyatı diğer e readerlara göre pahalı fakat ekran boyutu yanlış hatırlamıyorsam 9 inch.yani pdf okumak için ideal bir ekran boyutu.yalnız kindle paperwhite gibi pdflerde built in sözlükler etkin bir şekilde kullanılıyor mu bilemiyorum.onu araştırmalısın.bence aşağıdaki kindle dx modelini incelemelisin

http://www.amazon.com/Kindle-DX-Wireless-Reader-3G-Global/dp/B002GYWHSQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1435531708&sr=8-1&keywords=amazon+kindle+dx&pebp=1435531711974&perid=17N2Q9W0EXARZQEVVG1J

• quote:

Orijinalden alıntı: B747

Ben de sunu sorayim; Kindle veya Kobo Glo en uygun nereden alinabilir? Garanti vs konulari nasildir, alanlar yardimci olabilir mi?

garanti konusunu atlamışım pardon.e bay den alacağınız birinci el ürünler eğer şirketlerden alıyorsanız adınıza faturalı olarak gelir ve ürün değişimi hakkınız vardır ve teknik destek alabilirsiniz.özellikle ingiltereden e bay yoluyla alacagınız ürünlerde şirketler çok ilgilidir yardımcı olurlar.gerekirse ürün değişimi yaparlar fakat kargo ücretini sizin ödemeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 29 Haziran 2015; 2:46:40 >
  • yigitertor kullanıcısına yanıt
    şu anda alınabilecek en iyi model kesinlikle kindle paperwhite dır.paperwhite modeliyle yarışabilecek özellikte tek ürün kindle voyage modelidir ki fiyatına kıyasla artıları fazla değildir paperwhite tan daha iyi olan özellikleri arasında sayfa çevrilmesinde haptic touch control , hızlı bir işlemci ve kozmetik olarak daha iyi bir görünüme sahip olmasıdır.bütün bunların dışında fiyat-performans-ihtiyaç denkleminde en makul seçim kesinlikle paperwhite dır.aslında arka plan ışıklandırması istemiyorsan basic Kindle touch 6" ıda alabilirsin..fakat paperwhite ile arasında 20 dolar falan olduğu için ben paperwhite almanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KontDantes

Alacaksan 100 Tl daha kat ya da biriktir ama muhakkak Kindle Paperwhite 2 al. En kalitelisi ve uzun süre gider. Ben 330 Tl Ye almıştım +20 Tl de kılıf = 350 Tl ye gelmişti ama benimki 2 gb hafızalı olandı. Artık onlar piyasadan kalktı ve 4 gb olanlar geldi, fiyatı 390 Tl küsür. Sırf fiyatı yükseltmek için yapılmış yoksa değil 2 4 gb, 50 mb bile yetiyor. Cihazda yüzlerce kitap bulundurmaya gerek yok okudukça siler yeni eklersin

aslında daha önceki mesajımda söylediğim gibi e bayde bazen çok makul kampanyalar oluyor bazen çok temiz ikinci el de bulabiliyorsunuz.bütün bunların dışında gumtree yede bakmanızda fayda var.eğer iyi bir pazarlık yaparsanız.2 orjinal amazon coverla birlikte ikinci el bir orjinal bir paperwhite ı 90 dolara bile alabilirsiniz.

örnek:http://www.gumtree.com/p/tablets-ebooks-ereaders/kindle-paperwhite-wifi-3g-and-2-official-covers-free-local-delivery-/1122176011

• ali akman A kullanıcısına yanıt
    evet ingilizce biliyorum eğer sende ingilizce biliyorsan aşağıdaki nookla ilgili yorumları oku ve eksik bilgilerinle insanları yanlış yönlendirmekten vazgeç

http://www.amazon.com/Barnes-Noble-GlowLight-Includes-Adapter/product-reviews/B00884BPUE/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&showViewpoints=0&sortBy=recent&reviewerType=all_reviews&filterByStar=one_star&pageNumber=1#R3OX83MZKHXHNI

• Kindle paperwhite dan şaşma, bu isin kralidir.

• Merhaba dostum, bende aylardır araştırma yapıyorum. Paperwhite 2 ile kobo aura arasında kararsız kalmıştım. şu an ülkemizde satılan en üst cihazlardan ikisi. diğer cihazları söylemiyorum, çünkü o kadar iyi olmadıklarını birçok kez okudum. neyse konumuza dönersek. pw2 ile aura arasında en büyük farkları söliyim sana. aura daha iyi pdf okuyor. evet bu doğru. performansı çok iyi pdf de. kindle epub dosyası açamıyor buda bir eksik. pw2 de memory card yok. onun dışında pw2 de aldığın kitabı geri satabilme özelliğin var. kobo da varmı yok mu bilmiyorum. pw2 nin ekranı %5 daha iyi ama bu pek fark ettirmio. pw2 de çok fazla font desteği yok ama aura da var. tasarım olarak da aura daha kibar. açıkcası bana göre aura daha iyi. herkes farklı düşünebilir tabi.
  • Kullanıyor musunuz Aura'yı... Şurada var da parayı denkleştiremedim bir türlü...http://www.ebay.com/itm/Kobo-Aura-eReader-Wi-Fi-6in-4GB-Black-Touchscreen-From-Japan-New-EMS-Shipping-/201406000478?hash=item2ee4bbad5e

Gerçi dolar da aldı başını gitti.Şuan yurtdışı pek mantıklı değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Kullanıyor musunuz Aura'yı... Şurada var da parayı denkleştiremedim bir türlü...http://www.ebay.com/itm/Kobo-Aura-eReader-Wi-Fi-6in-4GB-Black-Touchscreen-From-Japan-New-EMS-Shipping-/201406000478?hash=item2ee4bbad5e

Gerçi dolar da aldı başını gitti.Şuan yurtdışı pek mantıklı değil...

Aura güzelmiş gerçekten. 20$ kargo ücreti olmasa alırdım sanırım

• Mr.Loney kullanıcısına yanıt
    Ben bu saticiyla görüştüm bir kaç dolar indirim yaparım dedi..teklif edin hocam mesela kargo 10 dolar gibi.isteyenin bir yüzü:)))

• quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Ben bu saticiyla görüştüm bir kaç dolar indirim yaparım dedi..teklif edin hocam mesela kargo 10 dolar gibi.isteyenin bir yüzü:)))

Ciddi misin hemen yazıyorum

Pw3 kaçtı bunu da kaçırmayayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.