Şimdi Ara

E 8400'ü 4,9 Ghz'e çıkarayım derken... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bencede bi bios clear yaparsan sistem açılır hem overclockla bios uçsa ohh ohh herkes sallıyor bişeyler
  • gigabyt anakartlarda bios uçurmak çok zordur dual bios devreye girer hemen DQ6 larda diğerlerinde ise recovery bios olayı vardır ama oda bazen saçmalıyor ds3 vardı bende uçurmuştum biosunu keratanın
  • Büyük cesaret valla.
  • bilgisayarın elektriğini sök
    bios pilini çıkar
    pili yan tut ve yuvadaki iki uca kısa devre edecek şekilde tutarken aynı anda power tuşuna bas
    ama elektriğin takılı olmamasına mutlaka dikkat et. sorun düzelecektir korkmana gerek yok dq6 da oc koruma voltaj koruma daha saymadığım birçok koruma var:D
    açılınca bios yedekleme yapacak mutlaka beklemelisin sonra bios ayarların sıfırlanmış şekilde açılacak ayarları yap kullanmaya devam:D
  • arkadasım geçmiş olsun benzer bir problem benim başıma geldi parçaları denedim güç kaynagında çıktı sorun seninkide %99 ondan çıtırtı sesi dirençler gittiği için oluyor bilgisayar açılıyor ışıkları yanıyor sonra kapanıyordu.Başka yerdeki dirençlerden tepkisi farklı olabilir yeni bir güç kaynagı veya tamir ile işini görcektir. geçmiş olsun iyi overclocklar(o kadar voltaj verme )
  • Yav şu mesajları yazarken birazda geçmiş konuları okuyalım lütfen. Adam kasayı satın aldığım PC dükkanına götürdüm. İşlemci çalışmıyor güç kaynağı çalışmıyor vs vs diye yazmış. Hala pil sök pil tak muhabbeti almış başını gidiyor .

    Arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun. Fakat sonuç itibariyle tecrübedir bunların hepsi yapacaksın ki öğrenesin. Tecrübe giri**şi diyelim.

    Ancak dikkatimi çeken 2 nokta var. Eğer PC'ne overclock yapacak kadar bu işe merklıysan kasa açmadığında içini açıp işlemcini söküp dağıtıp parçalayıp mücadele etmeyi de bileceksin. Yoksa PC'yi aldığın yere götürdün mü hele ki birde ben buna OC yaptım dedin mi 1 parça bozuk ise bin parça bozuk oluverir. O saatten sonra kuş tutsan kurtaramazsın. Zaten esnaf krizde.

    Benim kişisel görüşüm. Güç kaynağın bozulmuş olabilir. İşlemciyi yakmış olabilirsin. Eğer kuzey köprüsü vs pul atmamışsa muhtemelen anakartın sağlamdır. Bazen işlemci yandığında kartı yakıyor. Kuzey köprüsünün çııtır pıtır diye incecik kıl gibi pul attığına şahit oldum. Ve bu bozuk anakarta başka güç kaynağı ya da işlemci taktığın da da anakart kimi zaman işlemciyi kimi zaman da güç kaynağını yakıyor.

    Özetle öncelikle muhakkak bir profesyonel desteği almanı ve sorunu bir iki yerden teyid ettirmeni öneririm. ALLAH kolaylık versin...




  • Dün bilgisayarcı ile görüştüm. Anakartımı başka bir güç kaynağı ile denemiş. O güç kaynağı yanmış. Böyle birşey en son 3 yıl önce başına gelmiş.

    Anakartı bugün garantiye gönderecek. Overclock'dan bahsetmeyecek. Beni yakinen tanır ve sever. Muhabbetimiz iyidir yani.

    Bugün ise işlemcinin ve güç kaynağının durumunu netleştirmeye çalışacak. Bu parçaları ondan almadım. İkisi de farklı yerlerden faturalı. İşlemcinin üzerinde yanık yokmuş.



    Bu arada bios clear, cmos, jumper vs. bunların hepsini ilk başta denemiş. Anakartın pilini çıkarıp yeniden takmış. Tüm bunlara rağmen sorun devam etmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 17 Nisan 2009; 8:55:31 >
  • Hadi bakalım coupant kardeş inşallah en kısa sürede kavuşursun sisteme.Overclock bu her şey deneyerek başlar.
  • geçmiş olsun arkadasım bugun benim anakartta problem yaptı hiç açılmıyor yeni 1 HDD taktım ondan sora ne setupa giriliyor nede ramler çıkınca. bios pili çıkınca ses vermiyor neden oldu bende anlayamadım Asus P5E3 deluxe kart gitti galiba
  • coupant başlık da tam olmuş üstat Geçmiş olsun. Gerçekten meraklısın sanırım bu işlere. Bunları okudukça yeni alacağım sistemin başına neler gelebileceğini kestiriyorum hafiften Umarım alınca o heyecanla DH'ye falan girmem de bu mod işlerine bulaşmam. Kendini alamıyor insan yahu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: coupant

    Dün bilgisayarcı ile görüştüm. Anakartımı başka bir güç kaynağı ile denemiş. O güç kaynağı yanmış. Böyle birşey en son 3 yıl önce başına gelmiş.

    Anakartı bugün garantiye gönderecek. Overclock'dan bahsetmeyecek. Beni yakinen tanır ve sever. Muhabbetimiz iyidir yani.

    Bugün ise işlemcinin ve güç kaynağının durumunu netleştirmeye çalışacak. Bu parçaları ondan almadım. İkisi de farklı yerlerden faturalı. İşlemcinin üzerinde yanık yokmuş.



    Bu arada bios clear, cmos, jumper vs. bunların hepsini ilk başta denemiş. Anakartın pilini çıkarıp yeniden takmış. Tüm bunlara rağmen sorun devam etmiş.

    başlığa (katil anakart) yaz bence




  • Bence FSB katili desek daha doğru olur.
  • Anakartı aldığım bilgisayarcı; işlemci ve güç kaynağının arızası konusunda emin olamadı. Bunları da aldığım yerlere götürdüm.

    İşlemcimi başka bir anakarta takmış (o başka anakartta başka bir ekran kartı kullanmayı ihmal etmemiş.) ama görüntü gelmemiş. Oysa ki bendeki anakarta takınca sistem hiç açılmıyordu.
  • coupant tekrar geçmiş olsun ama 45nm cpu ya 2.1 v gerçekten cesaret işi umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür
  • Geçmiş olsun hocam. Teknoloji kendi kendini yiyor işte..
  • Anakart birkaç ufak operasyonla eski haline gelir büyük ihtimalle. Garanti halleder onu yani basit bir sorun olmuştur. Ama işlemcinin yandığına neredeyse kesin gözüyle bakmalısın. Özellikle voltaj artımını 1.6, 1.7, 1.8 gibi basamak basamak değil de direkt 2.1 olarak verdiğini duyunca, kesin yanmıştır diyebiliriz. Zaten günümüzdeki işlemcileri yakmanın tek yolu birden aşırı voltaj vermek ki, sen de tam onu yapmışsın. Geçmiş olsun. Umarım güç kaynağına ve ekran kartına da birşey olmamıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaTaDoR

    Anakart birkaç ufak operasyonla eski haline gelir büyük ihtimalle. Garanti halleder onu yani basit bir sorun olmuştur. Ama işlemcinin yandığına neredeyse kesin gözüyle bakmalısın. Özellikle voltaj artımını 1.6, 1.7, 1.8 gibi basamak basamak değil de direkt 2.1 olarak verdiğini duyunca, kesin yanmıştır diyebiliriz. Zaten günümüzdeki işlemcileri yakmanın tek yolu birden aşırı voltaj vermek ki, sen de tam onu yapmışsın. Geçmiş olsun. Umarım güç kaynağına ve ekran kartına da birşey olmamıştır.




    2.1 voltajı direkt vermedim. 1,6 1,65 basamak basamak verdim. ekran kartının zarar görme ihtimali üzerinde hiç durmadım. bilgisayarcı da durmadı. o neden zarar görsün ki. ona voltaj vermedim.
  • hocam geçmiş olsun ve nolur yanlış anlama ama benim idolümsün artık, sendeki kadar o.c cesareti görmedim valla bigtyphoon yerine su soğutma olsaymış 3,0v ve 7 ghz i de deneyeceğine eminim.
    gerçekten çok büyük cesaret hocam, bayaa tecrübe olmuştur.İnşallah parçalarının sorunu halledilmiş bi şekilde geri gönderilir üstat.
    Tekrar geçmiş olsun.
  • Güç kaynağında sorun yokmuş. Aldığım yer test etmiş. Sorun olmadığını söyledi. Darısı işlemcinin başına. :)
  • İnşallah üstat sorunsuz bi şekilde tekrar kavuşursun sistemine
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.