Şimdi Ara

E-5'te hız sınırı 70 km!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar İstanbul'da yaşayanlar farketti mi bilmiyorum ama yeni bir uygulama başladı. E-5 üzarinde her yere yeni tabelalar konmuş ve hız sınırını 70 km olarak gösteriyor. Pek çok noktaya da EDS kameraları ve radar yerleştirilmiş. Otomatik olarak plakaya ceza kesiliyor. Yol boş bile olsa (boş olsa mucize olur zaten) hızlı gitmek mükün değil artık.

• Cezalar Ne Zaman Gelir.Kesin Yedim Ben
  • E-5'te radar uygulamasi henuz baslamadi diye biliyorum. Yoksa ben mi goremedim?

E-5 avrupa yakasinda hangi noktalarda EDS radar var bilen varsa yazabilir mi?
  • Anadolu yakası E5 te öle bir 70 tabelası görmedim sanırım ben
    Varsa görenler şimdiden uyarsın beni
  • Sabah akşam e-5 i kullanıyorum ve gerçekten yeni kurallar sonrası şoförler eskiye oranla daha bilinçli gidiyor gibi geldi bana.
    Basanda öyle kaptırdım gidiyorum havasında değil max 90 km/h falandır sanırım.
    Yada şu 2 haftadır trafikte şaşılası gibi dikkatli şoförlere denk geldim
  • Trafik olmasın hız sınırı 50 olsun yine razıyım ben.
  • Neden böyle bir uygulamaya gidilmişki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Günde en az 2 defa kullanıyorum bu yolu.

Her seferinde 70 ile gitmeye uğraşıyorum. Sabahları sıkıntı olmuyor zaten trafik var. Fakat akşamları yol boş olunca eziyet.

Benden başka kimse uymuyor bu kurala ama.. Herkes 90-120 arası basıyordur. Ceza riskine hiç girmiyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Günde en az 2 defa kullanıyorum bu yolu.

Her seferinde 70 ile gitmeye uğraşıyorum. Sabahları sıkıntı olmuyor zaten trafik var. Fakat akşamları yol boş olunca eziyet.

Benden başka kimse uymuyor bu kurala ama.. Herkes 90-120 arası basıyordur. Ceza riskine hiç girmiyorum yani.

Aynen bende sabah akşam kullanıyorum E5'i , hatta bazen gün içinde birden çokta kullanmam gerekebiliyor. Sonuç olarak dikkat ediyorum ama bazen %10 fazlasına çıkıyorum. Herneyse ben %10 fazlasıyla giderken yanımdan araçlar çok daha hızlı geçiyor. Acaba ceza yazmaya başladılarmı çok merak ediyorum.

• Avrupa yakasında belli pilot bölgeler belirlenmişti ve uygulama oralarda yapılıyordu.
    Bildiğim kadarıyla Anadolu yakasında bu uygulamaya henüz geçilmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Günde en az 2 defa kullanıyorum bu yolu.

Aynen bende sabah akşam kullanıyorum E5'i , hatta bazen gün içinde birden çokta kullanmam gerekebiliyor. Sonuç olarak dikkat ediyorum ama bazen %10 fazlasına çıkıyorum. Herneyse ben %10 fazlasıyla giderken yanımdan araçlar çok daha hızlı geçiyor. Acaba ceza yazmaya başladılarmı çok merak ediyorum.

Geçilseydi taksiciler basmazdı diye düşünüyorum. Onlara bakarak ben de geçeceğim sınırı bu akşam.

• Radar tabelası var ama ne kamra ne de polis görebiliyorum. Ataköy sahil yolunda radarı da kaldırmışlar.
  • Gündüz vakti E-5de 70'i görebilen varmı ki zaten.
  • "Yılbaşından beri bu uygulamayla 5milyon tl den fazla gelir elde edildi" Kaynak bir tv kanalı ve Trafik veya maliye.......

quote:

Orijinalden alıntı: Armanius

Neden böyle bir uygulamaya gidilmişki?
  • Atv verdi haberi Avrupa yakasında zannedersem almış arkaya tv kamerasını polis memuru da hız sınırı 70 bir de artı 7 yi ekleyin 78 de yazıyoruz cezayı dedi. Kendisi 77 ile gidiyor ve kendisini geçenlere direkt cezayı kesiyor. Bu gezici radar..

Bunun dışında gece için de özellikli kamera almışlar veya alacaklarmış gece-gündüz para kesecekler...
  • Anlaşılan af yok arkadaşlar.
    Benim sorunum şu: Aracom otomatik vites ve 70 km ile gitmeye çalışınca ha bire vites büyütüyor. O zaman da çekiş yeterli gelmiyor ve küçültüyor. 80'le gitsem olmuyor böyle bir problem. Ben de manuele alıp düşük vitesle gidiyorum mecburen.
  • şehir içine radar şehir dışı yollara radar otobanlara radar nerde basıcaz arabanın motoru sağır olmaz ise iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Anlaşılan af yok arkadaşlar.
    Benim sorunum şu: Aracom otomatik vites ve 70 km ile gitmeye çalışınca ha bire vites büyütüyor. O zaman da çekiş yeterli gelmiyor ve küçültüyor. 80'le gitsem olmuyor böyle bir problem. Ben de manuele alıp düşük vitesle gidiyorum mecburen.

aracınızı otomatikte kullanırken otomatik şanzımanınızın beyini doğru bir iş yapıyor ..amaç size daha tasarruflu araç kullandırmak..yokuşta vites ufaltırki çekişiniz düşmesin..siz 70 sabitte kullanın gerisini aracınıza bırakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Radar tabelası var ama ne kamra ne de polis görebiliyorum. Ataköy sahil yolunda radarı da kaldırmışlar.

ataköy sahilyolunda radarı bir söküyorlar bir takıyorlar ben her gün geçiyorum o güzergahtan bu sabahki durum..direkleri yerine takmışlar kabloların uçları boş kameralar takılı değildi

kameralar takılı iken 79 ortalama hızla ceza yiyen arkadaşım oldu...cadde üzerinde 2 tane kameralı denetleme noktası var 1. si giriş hızınızı 2. side çıkış hızınızı ölçüyor ortalamasını alıp cezanızı eve gönderiyor 70 i geçmemenizi tavsiye ederim..taksicileri takip edin bu gibi durumlarda onlar yavaş gidiyorsa bir bildikleri vardır ;)
  • ben ataköy sahilde geçen ay ceza yedim hızım 91 di. şu an kamera takılı değil ama, iki kamera arasındaki mesafeyi katettiğin süreye göre hızını belirleyip ceza kesmişler. bu kameralar bir yönden de iyi oldu ceza yesek bile :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.