DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA (262. sayfa)
-
-
@mcroses hocam sizin ve @Joseph Writer arkadaşımızın birkaç sayfa önceki yorumunu okudum ama siz filtre tertemiz olmasına rağmen bu uyarıyı aldığınızı belirtmişsiniz.
bendeki durum ise şöyle: 2 gün önce filtreyi temizledim. kuruduktan sonraki ilk kullanımda daha temizlik bitmeden sizdeki gibi uyarı verdi. filtreye baktığımda ise filtre acayip tozlanmış durumdaydı.
gördüğüm kadarıyla süpürgenin haznesinde toz eşit bir şekilde dağıtılarak tutulmuyor. makine tozu tek bi tarafta biriktiriyor. bunun da hemen max hizasının geçilmesine ve tozun çok büyük bir kısmının yukarıda toplanmasına sebep olduğunu düşünüyorum. üst tarafta biriken tozlarda direk filtreye gidiyor gibi.
siz de hazne içinde toz homojen bir şekilde dağılıyor mu ? yoksa bendeki gibi tek bi tarafa yığılıp max hizasının üstünde birikme mi yapıyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apokalipta -- 5 Temmuz 2023; 10:57:50 >_____________________________
-
Bizim de eşit dagilmiyor ilk aldigimizda o çizgiye hiç dikkat etmiyorduk baya tozlu çıkıyordu filtre şimdi dikkat ediyoruz temiz ama yine de uyarı veriyor. Zaten filtre sürekli yıkamaktan saçma sapan bir hal aldı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
V12 nin filtreleme sistemi bence kötü. Çok fazla toz kaçırıyor. Bir arkadaşı izlemiştim youtube da v11 ile karşılaştırıyordu. V11 in filtresi çok az toz topluyordu. Şimdi yedek bir filtre aldım yan sanayi. Orijinalini hiçbir yerde bulamadım. Filtreleri dönüşümlü kullanmaya devam edicem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
anladım hocam. en azından sadece bende tek bi tarafta toplanmıyor oluşuna sevindim. ama makinenin böyle olduğunu bilseydim v12 alırken bi kere daha düşünürdüm :( siz dysonla iletişime geçtiniz mi sürekli filtre uyarısı vermesine ne diyorlar ?
_____________________________ -
v12 hafif diye bunu aldık. ama hafif bi pişmanlık yaşıyorum hocam. direk v15 alsaymışım daha iyiymiş gibi :(
Temizlik takıntılı mıyım, çocuk mu etkili oluyor eşim mi pasaklı bilemedim ama ben süpürgeyle işimi yarım saat 45 dakikada bitiremiyorum ev ufak olmasına rağmen. Kablo beni rahatsız etmez yeter ki elimi attım mı çalışsın.
Bir de pil performansında azalma olmadı demişsiniz ama şans işi mi bilemiyorum pili bozuldu vs şikayeti olan da çok var mein olamıyorum.
Son olarak dysonların sürekli tetiğin basılı olması durumu beni biraz düşündürüyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kullanımı zorlaştırıyor mu bu iş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
v10 var ve yeni filtre taktık. Şimdi turbo modunda halıya aşırı vakumlanıyor ve başlık dönmüyor. Önceden böyle olmazdı. Bunun bir çözümü var mıdır? Orta ayarda falan bir sıkıntı yok.
Hocam kablolu süpürge ile 45 dakikada bitirebildiğiniz süpürme işini kablosuzla 20 dakikada bitirirsiniz diye tahmin ediyorum.
Bu süpürgeyi alırken Dyson V10 ve üzeri modellerdeki bataryanın 15 yıl kadar kullanılabileceğini beyan ettiği bir makaleyi okumuştum. Elbette 15 sene aynı performans beklenemez ama ben 4 yıldır neredeyse kayıpsız ya da çok az batarya aşınmasıyla kullanıyorum. Çekiş gücünde sıfır kayıp.
Tetiğin basılı olması durumunu V11'de yaşamadım. Başlarda yani bundan 4 sene kadar önce üretilen V11'lerde başka bir tetik problemi var ama sonradan giderildi diye duydum. Dyson bu tetik sayesinde batarya tasarrufu yapıldığını söylüyordu.
Hocam, özellikle halı temizlerken turbo moda ihtiyaç yok ki. Sonuçta halı temizlerken asıl işi yapan döner fırçalar. Çok güçlü vakum gerekmiyor.
v11-v12-v15 karşılaştırması yapıp hem hafifliği hem de tetik gerektirmemesi sebepli v12 aldım iyi ki 12 yi almışım diyorum. Ne toz kaçırması ne bilimum sorunum yok.
Doğrudur tabi de benim kafama takılan önceden dönüp şimdi dönmemesi oldu.
Normal modda parke üzerinde falan deneyin, orada dönüyorsa sorun fazla vakumdandır. Dediğim gibi, aşırı vakum fırçaların halıya iyice yapışmasına neden olduğu için dönmesini engelliyor olabilir. Parkede de dönmüyorsa başlık ve çubuğun tam oturduğunu kontrol edin. Başlık ve çucuk arasında elektrik devresi var fırçaların dönmesi için. Halı süpürürken, düğmeye basıldığında fırçalar 1 saniye falan sonra dönmeye başlıyor. Ben şöyle yapıyorum halı süpürürken: İlk başlarken başlığı halıya oturtup, 1 saniye kadar fırçaların dönmeye başlamasını bekliyorum. Ondan sonra ileri geri hareketlere başlıyorum.
Bunun dışında bendeki V15'de halı başlığı için yükseklik ayarı var. Sizinkinde var mı bilmiyorum, varsa o ayarı değiştirmeyi deneyin. Bir de süpürürken halı kıllarının yönü önemli. Bunu zaten hissedersiniz. Kolay gidip gelebildiğiniz yönde yapın temizliği.
Ben yaklaşık 3-4 sene V10 kullandım, sonrasında 1 yıldır V15 kullanıyorum, Turbo modu temizlik için hiç kullanmadım. Sadece uzun ince toz başlığı vb. (sadece vakum yapanlar) ile toz alma, araç temizliği gibi durumlarda turbo kullandım. Büyük başlıklarla asla turboya ihtiyaç duymadım. Bu forumda önceki sayfalarda makina ve başlıkların detaylı temizliğini gösteren videolar var. Onu izleyip başlığın içini de temizlemenizi öneririm.
Düzenleme: Hocam şimdi fark ettim, zaten orta modda sorun yok demişsiniz. Bu durumda, eski filtreniz bayağı eskidiği için vakum gücü azalmış demek ki. O yüzden turbo modda kullanmak zorunda kalıyormuşsunuz. Yeni filtre takılınca vakumu arttı ve turbo fazla geliyor, fırçaların dönmesini engelliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 6 Temmuz 2023; 11:41:5 >_____________________________
-
27.05.2020 tarihinde V11 Absolute almıştım.
garanti süresi içerisinde tetik arızası yaşadım. garanti kapsamında komple tetik ünitesi değişti.
garantisi bittikten sonra bu yıl nisan ayında tekrar tetik arızası yaşadım.
dyson'da 3000 TL isteniliyor, piyasada 1500TL, hatta youtube videolarıyla 150 TL malzeme temin ederek değiştirebilirsiniz yazılı çok haber okudum video izledim.
ayrıca 1 yıl kadar önce ayaklı ünitesi ile birlikte çocuk yere düşürmüştü, motor kısmının dış plastik çıkıntılarından 2 si çatlamıştı. ama kullanıma engel bir durum oluşmamıştı.
tüm bunlar ışığında dysonı aradım. kolaygelsin firması ile ürünü aldılar, 2 günde onarımını yapıp bana geri yolladılar.
üstelik hem tetiği, hem çatlak dış aksamı yenilemişler ve ciddi bir temizlik yapmışlar.
fatura bedeli olarak da çok şaşırdım ama "0" yazmışlar.
hiç ücret ödemeden işlerim görüldü.
V15 kullanıyorum, süpürme işini bitirip en son hazneyi boşaltırken hazneyi makinadan tamamen çıkarıp makinanın uç kısmındaki plastik aksamına elimin tersi parmak kıvrımlarıyla usulünce tıklatıyorum epey ince toz dökülüyor, filtrem artık dolu ikazı vermiyot sıkılıp ben yıkama yapıyorum ve eskisinden daha az dolmuş oluyor.
Fazla hızlı vurmuyorum kararınca, makinaya zarar vermediğini umuyorum 😇
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ben küt küt vuruyorum çöp kutusu kenarına, banyoda duvara vb. Hiç bir şey olmadı. O kadar nazik değil o plastikler. Elinizle güçlü vurabilirsiniz. Makinaya zarar vermez..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yıkamayıp başka makine ile tozu çeksek işe yarar mı?
Bence olmaz. Olsa bile daha sık temizleme uyarısı verir. Ben ikinci bir filtre aldım, birini yıkayınca diğerini takıyorum.
İşe yarayacağını sanmıyorum. Birkaç çekim sonrası tıkanmalar oluşacaktır kağıt tarafta diye düşünüyorum.
Deneyin dünyanın sonu değil. Baktınız olmuyor yıkamaya devam edersiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt