< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DYSON ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER HAKKINDA (210. sayfa)

-
-
Fişten çekmenize gerek yok kontrol ünitesi bataryanın dolduğunu algılayıp şarjı kesiyor. Telefonlarda olduğu gibi devaml ıbir tüketim olmadığı için şarj edildiği seviyede kalacaktır ve tekrar tekrar şarj edilmeyecektir.
Çok uzun süre kullanmayacaksanız çekmeniz yerinde olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ofindu
Kullanım sonrası yerine astığımızda %100 şarj olunca bir sonraki kullanıma kadar fiş çekilmeli değil mi? Sürekli elektriğe bağlı olarak istasyonda kalması da batarya açısından sağlıklı olmasa gerek.Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. Ben de ilave yapayım.
Yetkili servisle direkt görüştüm, süpürge sürekli şarjda kalabilir eğer 1, 2 ay seyahate çıkmayacaksanız. Seyahat için şarjdan çıkarmak isterseniz yani evde yokken prize takılı kalsın istemiyorsanız süpürgeyi yan yatırmayın, dik dursun dedi. Bir de filtre temizliğini ihmal etmeyin dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese cok tesekkurler, medimarkt’taki ilgili arkadas da her kullanimin ardindan sarja takabilecegimi, zaten dolduysa sarj unitesinin kendiliginden sarj etmeyi kesecegini soylemisti. Bu durumda her temizlik sonrasi batarya soguyunca sarja takip sonraki sefere kadar unitede birakacagim.
Bugun bir aksilik yasadim. Dun aksam kilavuzda yazdigi gibi 5 saat sarj ettikten sonra sarjdan cikardim ve bu sabah salonda ilk denememi yapmak istedim. Daha kullanali 5 dakika olmustu ki sarj bitti uyarisi verdi. Ilk kullanimda boyle bir sorun yasayan var midir? Bu sorun tekrarlarsa Dyson ile iletisime gecmeyi dusunuyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Dyson v11 kullanıyorum özellikli fırçası haricinde düz bi başlıkla çekildiğinde çekim gücü az geldi bana :( daha harika bir ürün bekliyordum üzdü beni . Ürünü seneye çeyiz için almıştım aklım karıştı
quote:
Orijinalden alıntı: koke312
Herkese cok tesekkurler, medimarkt’taki ilgili arkadas da her kullanimin ardindan sarja takabilecegimi, zaten dolduysa sarj unitesinin kendiliginden sarj etmeyi kesecegini soylemisti. Bu durumda her temizlik sonrasi batarya soguyunca sarja takip sonraki sefere kadar unitede birakacagim.
Bugun bir aksilik yasadim. Dun aksam kilavuzda yazdigi gibi 5 saat sarj ettikten sonra sarjdan cikardim ve bu sabah salonda ilk denememi yapmak istedim. Daha kullanali 5 dakika olmustu ki sarj bitti uyarisi verdi. Ilk kullanimda boyle bir sorun yasayan var midir? Bu sorun tekrarlarsa Dyson ile iletisime gecmeyi dusunuyorum.Batarya arızalı olabilir. Bataryanın şarj olduğundan emin olun öncelikle şarj olurken led bildirimleri yanıp sönüyor mu? Sarj olduktan sonra sönüyor mu? Bundan eminsek batarya arızalıdır
-
quote:
Orijinalden alıntı: garfieldnermal
Dyson v11 kullanıyorum özellikli fırçası haricinde düz bi başlıkla çekildiğinde çekim gücü az geldi bana :( daha harika bir ürün bekliyordum üzdü beni . Ürünü seneye çeyiz için almıştım aklım karıştıZemin yada yüzey için uygun başlığı kullanmanız gerekiyor.
Yumuşak dönerli başlık , minik motorlu başlık ve yüksek torklu başlık motorlu başlıklardır ve bu başlıkların boru ile bağlantı noktasına baktığınızda bir fiş girişi olduğunu görürsünüz. Yani diğer süpürgeler gibi bu başlıkları döndürmek için hava çekiş gücünden yararlanmayıp enerji ile beslenmektedir. Zemin için uygun başlığı kullanmanız gerekiyor.
Sert zeminler için: Yumuşak Dönerli Başlık
Halı için: Yüksek Torklu Başlık (Başlığın ucundan + nötr ve - kısımları olduğunu görmüşsünüzdür. Bu kısımlar yerdeki büyük taneleri almanızı sağladığı gibi tamamen girişi kapadığınızda halıdan çekim gücü ciddi oranda artmaktadır.)
Dar alan ve kanepe vs içinde motorlu başlığı kullanmanız gerekiyor.
Suan evimizde robot süpürge dahil 5 adet süpürge var en iyi emiş gücü ve performansı dyson da diyebilirim ama doğru başlığı doğru yerde kullanmanız gerekiyor. Ben pratiklik adına yüksek torklu başlı taktığımda tüm halıları çekip kaldırıyorum sonra geri kalan tüm sert zeminleri rulo başlıkla hallediyorum.
-
Led bildirimler sarj olurken de kullanirken de calisiyor. Dun aksam ilk sarji doldurduktan sonra hepsi sonmustu. Bugun de calistiginin 5. Dakikasinda batarya bitti uyarisini verdiler. Simdi sarjda ve dolum yaptigina dair ledler yanip sonuyor. 2 saat sonra tumuyle sarj olacak, cikarip supurmeye baslayacagim. Bakalim, eger yine birkac dakika icinde uyari verirse arizali oldugunu anlariz sanirim
quote:
Orijinalden alıntı: koke312
Bugun bir aksilik yasadim. Dun aksam kilavuzda yazdigi gibi 5 saat sarj ettikten sonra sarjdan cikardim ve bu sabah salonda ilk denememi yapmak istedim. Daha kullanali 5 dakika olmustu ki sarj bitti uyarisi verdi. Ilk kullanimda boyle bir sorun yasayan var midir? Bu sorun tekrarlarsa Dyson ile iletisime gecmeyi dusunuyorum.Dostum 5 dakika normal değil. Boost mod da bile bu süre çok çok az. Tekrar şarj edip tam dolduktan sonra tekrar deneyin, sorun devam ediyorsa Dyson'a ya iade ya da değişim için başvurun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: celebic
Hocam sorunuzun cevabı sorduğunuz soru içinde var. "KABLOLU"
Biraz vakit alabilir ancak geçmiş sayfalardan aratarak kablosuz modelin avantajlarını saymıştım. Uzun bir açıklama ve tekrara girmesin diye siz bakabilirsiniz. Kablolu süpürgenin tek avantajı batarya kullanmaması ama bunun dışında hareket özgürlüğü, konfor, pratiklik, emiş gücü vs bakımında kablosuz daha üstün bir makine.
Sizin kablolu süpürge ile yarım saatte yapacağınız temizliği kablosuz 10 dakikadan daha kısa sürede daha etkili bir şekilde yapar. V10 ve V11 çıkmadan önceki modellerde kullanılan batarya ile V10 ve V11'de kullanılan bataryalar farklı. Bunlarda yeni nesil dedikleri batarya kullanıyorlar.
Bakın 1 ay sonra benim V11 ile ilk yılım dolmuş olacak. Şu an batarya ilk günkü performansta. Bu nasıl anlıyorum? Ekranda real time kalan şarjlı kullanım süresi yazıyor. Makineyi ilk aldığım gün kalan şarjlı kullanım süresi 44 dakikaydı bugün makineyi çalıştırdığımda kalan şarjlı kullanım süresi yine 44 olarak karşıma çıkıyor.
Üstelik makineyi deli gibi kullanıyorum, hiç acımıyorum terası bile bununla süpürüyorum. Her gün en az 2-3 kere günlük temizlik için kullanıyorum. 44 dakikalık şarjlı kullanım ile dubleks evin kullanmakta olduğumuz 4 oda (diğeri kapalı), banyolar, 2 mutfak ve holleri orta modda süpürebiliyorum. Hoş benim evde halı sevmediğim için fazla halı yok ama halı bile olsa 140-150 m2 evi çok rahat tek şarjla süpürebilirsiniz. Yani kısaca batarya ömrü ve batarya süpürme süresi oldukça tatminkar. Turbo başlığı çok etkili. Mümkünse V10 değil V11 modellerinden birini alın.
Evdeki kablolu Dyson'ı kilere kaldırdım, öylece duruyor.
Alıntıları GösterV10 ile v11'de var diye bahsettiğiniz yeni nesil bataryanın olumlu olarak farklılıkları nelerdir? V8'in bu anlamda ne gibi bir dezavantajları var? Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: OfinduV10 ile v11'de var diye bahsettiğiniz yeni nesil bataryanın olumlu olarak farklılıkları nelerdir? V8'in bu anlamda ne gibi bir dezavantajları var? Teşekkürler.
Alıntıları GösterCiddi anlamda bir fark olduğunu düşünmüyorum şikayetvar sitesine baktığınızda 2 yıllık dyson v10 modellerinde de bataryaların ömrünü tükettiğini görüyoruz. Bu sebeple kullanmanızın keyfine bakın hocam. Yaklaşık 2-3 yıl içinde de batarya değişimi olacaktır. V8'de daha hızlı olmasının sebebi muhtemelen batarya kapasitesi daha düşük olduğu için daha fazla doldur boşalt (cycle)a maruz kalmasıdır. Ünitenin içinde de kalem piller bulunmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dropby23 -- 15 Kasım 2020; 16:59:22 >
-
🙏 robot için kompresör almıştım. Dyson hiç kullanmadım. Arada buna da tutayım.
quote:
Orijinalden alıntı: Haticenurkc
🙏 robot için kompresör almıştım. Dyson hiç kullanmadım. Arada buna da tutayım.Nasıl bir kompresör aldınız acaba? Pratik taşınabilir bir cihaz mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Haticenurkc
🙏 robot için kompresör almıştım. Dyson hiç kullanmadım. Arada buna da tutayım.Ben de merak ettim, bir resmini veya ürünün linkini burada paylaşırsanız memnun olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: celebicBen de merak ettim, bir resmini veya ürünün linkini burada paylaşırsanız memnun olurum.
Alıntıları GösterAslında genel bilgisayar temizliği için alınan küçük kompresörler var bunlardan alınabilir diye düşünüyorum temizlik için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dropby23Aslında genel bilgisayar temizliği için alınan küçük kompresörler var bunlardan alınabilir diye düşünüyorum temizlik için.
Alıntıları GösterHocam almak sorun değil. Sorun hava sıkma işlemini nerede yapacağınızdır. Balkon, teras mümkün değil. Ortalığı toz bulutu kaplıyor. Ben lastikçi de bile çekiniyorum. Boş bir arazide olabilir belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 16 Kasım 2020; 15:36:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: celebicHocam almak sorun değil. Sorun hava sıkma işlemini nerede yapacağınızdır. Balkon, teras mümkün değil. Ortalığı toz bulutu kaplıyor. Ben lastikçi de bile çekiniyorum. Boş bir arazide olabilir belki.
Alıntıları GösterDoğru diyorsunuz dış mekan içinde arabadan güç almak lazım onun içinde inventer lazım. En iyisi araba yıkama yada oto sanayide bu işleri halletmek gibi görünüyor :)
-
-
Dyson pahalı geldi. 2900 e Samsung VS9000 aldım ben. V11 e dengi değil belki ama V8 fiyatına ondan daha iyi. v11 göre olumlu ve olumsuz tarafları var ama genel olarak bu da oldukça iyi. Güç, pil ömrü ve filtreleme açısından ikisi de yeterince başarılı zaten.
Artılar: Sapı üstte olduğundan hem tutuşu daha rahat, hem de yatırdığınızda zemin seviyesine kadar iniyor. Tetiğe sürekli basılması gerekmiyor. Yükseklik ayarı var. Daha hafif. Standı var.
V11 e göre Eksiler: Ekran ve kalan süre gösterme yok. Otomatik mod yok. Dyson ın başlıkları bir tık daha iyi. Dyson boşaltması daha kolay ve gazne hacmi fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Kasım 2020; 0:37:16 >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X