Şimdi Ara

Dyno testini ruhsata işletebilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce yapmış yada bilgisi olan arkadaşlara sorum şudur. Motorlu bir taşıtın ruhsatta kayıtlı olan motor gücü verilerini değiştirdikten sonra yaptırdığım dyno testi belgesi ile noterde bu verileri eski verilerle değiştirebiliyor muyum ?

• Öyle bir uygulama olduğuna ihtimal vermiyorum, veriler elle girilmiyor araç marka-model-motor-güç seçenekleri şeklinde menüden ön tanımlı olarak seçiliyor ve ruhsata işleniyor. Aracın motor bilgisi yanlış girilmişse düzelttirilebilir ama elinizde kanuni hiçbir dayanağı olmayan bir dyno verisiyle gidip resmi belge olan ruhsatta kafanıza göre düzenleme yaptıramazsınız. Ayrıca, ülkemizde araç üzerinde yapılacak modifikasyonlar kontrole tabi olduğu için, önceden projelendirilmesi ve TSE uygunluğu olması gerekir, yapılan değişiklikler araç kontrol muayenesiyle onaylandıktan sonra ruhsata işlenir. Ki motor güç modifikasyonlarının kanunen projelendirilmesi veya ruhsata işletilmesi zaten mümkün değil. Bizde böyle bir yasal altyapı yok.

Euhsatta yazan motor gücünün hiçbir esprisi de yok, bir çok hatalı girişler mevcut, benim araca da 16V motor olmasına rağmen Türkiye'ye hiç gelmeyen 8V motorun güç bilgisini girmişler noterde. 110KW olacağına 80KW yazıyor ruhsatta.

• Berkanozcnn kullanıcısına yanıt
    Amaç nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Amaç nedir?
    Chip tuning ile düşük beygirdeki aracı daha pahalı olan yüksek beygirli gibi gösterip kandırmaca ile aracın fiyatını artırmak. Çakallık yani. Bazı modellerin atıyorum hem 100hp planı var, hem de 130 hp olanı var. 130 hp olanı haliyle faha pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalet sürücü 33

Chip tuning ile düşük beygirdeki aracı daha pahalı olan yüksek beygirli gibi gösterip kandırmaca ile aracın fiyatını artırmak. Çakallık yani. Bazı modellerin atıyorum hem 100hp planı var, hem de 130 hp olanı var. 130 hp olanı haliyle faha pahalı.

Alıntıları Göster
    Hayır amacım çakallık değil.MT-07 kullanıyorum ve çevirmelerden A2 ehliyet ile geçemiyorum.Amacım yurtdışında da sürekli uygulanan restrictor kit uygulaması motorun gücünü 35 kW ya düşürüp ehliyetini yeterli kılmaktı.Sanırım böyle bir uygulama yapamıyormuşum.Bir diğer sorum ise resmi ve geçerli sayılan dyno testleri yapan herhangi bir yer var mıdır ?

Eski ehliyette alınmış olan A2 ile güç kısıtlaması olmadan motor kullanılabiliyor diye biliyordum değişti mi ? Ekstra belge mi almak gerekiyor artık?

Direk bu şekilde sizi itham eden arkadaş keşke özür dilese.

Konuya gelirsek hocam sanmıyorum. Sonuçta öyle bir şeyin yolu acilirsa ne önü alınabilir ne de polisin takibe vakti yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Öyle de arkadaşın ehliyeti birkaç yıllıksa

Hiç ceza kestiler mi? Bende bunu merak ediyorum çünkü düşündüğüm motorlar 1 2 kw yüzünden A istiyor.

• Dyno testini ruhsata işletebilir miyim ?

a2 ehliyet versiyonu varmış zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 26 Haziran 2020; 10:27:32 >
  • Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Yani ben 2015 de aldığım A2 ehliyet ile her güç/cc motorsikleti sürebiliyorum değil mi ?

Edit: 2016 öncesi A2 ler yeni ehliyette A olarak geçiyormuş yani cc veya güç sınırlaması yokmuş. Yeni ehliyette A1 A2 ve A olarak üç sonuç varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 26 Haziran 2020; 12:46:40 >
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Hocam ehliyet yeni tipse a1 a2 a diye yazar eski tipse de kullanabilirsiniz ama ilk çıktığında yeni tip çıktıysa ve arkasın a sınıfı yazmıyorsa kullanamazsınız

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Dostum işte bu fabrikadan restrictor kit yapılmış hali sonrasında normal beynini takıp eski haline geçirebiliyorsun işte benim sorduğum sonradan yapıp ruhsata işletmekti. Elimde zaten mt-07 var.
  • Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Evet 2 gün önce cezai işlem uygulandı ama yetersiz ehliyetten 380 TL civarı bir tutar
    Farklı bir şeyden kesmişler ya da a2 a arasında o tutar ben a2yle araba sürerken yakalansam 1002 tl

• 24 sene önce aldığım b ehliyetime 12 sene evvel a2 eklettim
    ancak honda fabrikasında verilen özel kurs haricinde trafikte heç motor kullanmadım
    zira islambolda zevk için motorsiklet kullanılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 26 Haziran 2020; 21:33:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.