Şimdi Ara

TüvTürk Muayenesine Nasıl Hazırlanır Araç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabayı 2012 şubat ayında almıştık. Arabanın ilk tescil tarihi Ocak 2012. Biz galeriden 0 km olarak ikinci el bölümünden aldık. Yani faturası kesilmiş sıfır araçtı.

Sanırım bu ay içinde muayene ettirmemiz gerekiyor. Koçtaş'tan üçgen trafik seti aldım. Arabanın motorunu yıkattım. Rot Balans, far ayarı ve lastik basıncını kontrol ettirmem gerekiyor mu? 3-4 ay önce rot balans ayarı yaptırmıştım. Tekrar yaptırmamı tavsiye eder misiniz? Uzun farlarda ayarsızlık sorunu varsa, ağır kusurlu oluyormuş, tekrar muayeneye girmek gerekiyor diye biliyorum.

http://www.koctas.com.tr/oto-aksesuarlari/luks-cantali-trafik-seti-fa82007/321/

• frenlere dikkat edin ayar gerekebilir. Genelde ondan bırakıyorlar.
    başkasının sırtında değilse geçimin,
    tamam, güneşli günler içindesin.
  • İlk sefer birşey yapmadan gidin tüm sorunlarını öğrenin (ağır kusurları)
    Sorun çıkarsa aracı ustaya götürür ağır kusurlu olanları yaptırırsınız
    İkinci muayene 1 ay içinde ücretsiz olarak yapılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

2 senelik aaraçta ne kusuru olacak. Yangin tüpü çekme halati ve zincirsiz gitmeyin.

Merhaba 10 gün sonra aracımı bende muayeneye götüreceğim. Kış aylarında aracımı pek kullanmıyorum. O yüzden kışlık lastik ve zincir aracımda bulunmuyor. Muayene de bir sıkıntı çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

2 senelik aaraçta ne kusuru olacak. Yangin tüpü çekme halati ve zincirsiz gitmeyin.

Merhaba 10 gün sonra aracımı bende muayeneye götüreceğim. Kış aylarında aracımı pek kullanmıyorum. O yüzden kışlık lastik ve zincir aracımda bulunmuyor. Muayene de bir sıkıntı çıkar mı ?

Genelde yazın götürdüm aracımı muayeneye fakat kış mevsimi olduğu için bakabilirler.
    Çünkü normalde yazın bile lastiğin dişlerine vs. bakıyorlar
    Bir haftalık araçta far ayarı kusurlu

Far ayarı, frenler, belki, kaçaklar ve lastik diş derinliği, yangın tüpünün son kullanma tarihi kontrol edilebilir. Emisyon da yenilenmesi unutulmamalı.

Lpg'li araçlarda her türlü "Stepne bağlantısı uygun değil" diye kusur veriyor. Bazı istasyonlar sızdırmazlık istiyor. O kontrol edilmeli.

Bosch gibi yerler ve servisler muayene hazırlığı yapıyorlar. Oraya bir bakın.

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Bir haftalık araçta far ayarı kusurlu

Far ayarı, frenler, belki, kaçaklar ve lastik diş derinliği, yangın tüpünün son kullanma tarihi kontrol edilebilir. Emisyon da yenilenmesi unutulmamalı.

Lpg'li araçlarda her türlü "Stepne bağlantısı uygun değil" diye kusur veriyor. Bazı istasyonlar sızdırmazlık istiyor. O kontrol edilmeli.

Bosch gibi yerler ve servisler muayene hazırlığı yapıyorlar. Oraya bir bakın.

Peki zincir zorunluluğu var mı ? Muayene de bakıyorlar mı ?
  • korner12 kullanıcısına yanıt
    Emin değilim. Ama en fazla hafif kusur verirler. Takılmayın o kadar.

Dacia Duster 1.0 ECO-G Comfort
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

ilk yardim cantasi vs hafif kusur.
    arac kirli girerse eyvallahlari yok motor noya bakar ustu tozlu olsa bile okunamiyor der hafif kusur.
    cam filmi hafif kusur.
    farlari temizle kirli olursa temizlemezler far reflektoru mat der agir kusur.
    arac renginden baska bir folyo vs varsa arac rengi farkli agir kusur.
    frenlere lambalara bakar agir kusur.

kisacasi iceride robot olsa bunlardan daha akilli is gorurler mal gibi adam dolu. fari silmekten aciz agir kusuru dayayan beyinsizler

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

Çalışmayan elektrikli aksamlar, yanan arıza ışıkları yoksa kolayca geçilebileceğini tahmin ediyorum. Burada komşu Passat CC ile ilk muayenesinde(3 yaştı sanırım) kaldı. Ben de estetiğe, temizliğe bakmayıp kusur listesindeki eksikleri tamamlayarak muayeneye gidip 30 küsür yaşındaki arabayla tek seferde geçtim.

Muayenede önemli nokta arabadaki tüm özelliklerin çalışır olmasıdır. Mesela plaka lambası patlaksa kusur yazar ama plaka lambası iptalse(orjinalinde yokmuş gibi hissettirmeli) geçer gibi.

• korner12 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben geçen sene aralıkta girdim muayeneye zincir sormadılar, kış lastiğimde yoktu araç geçti.
    Arkadaş şubatta gitti ona zincir sormuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 13 Ocak 2015; 11:26:47 >

''Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür".
  • quote:

Hocam ben geçen sene aralıkta girdim muayeneye zincir sormadılar, kış lastiğimde yoktu araç geçti.
    Arkadaş şubatta gitti ona zincir sormuşlar.
    Ilk emisyon muayenesini disarda yaptirabiliyor muyuz? Tuvde oyle bir test varki sanirsin motorun cigerini sokecekler.

Tuv sitesinde neler olmasi gerektigi yaziyor.Zincire ve lastigin yaz-kis olmasina bakmiyorlar diye biliyorum.Yazin kislik lastikle gittim sorun olmadi.

Far ayarinizi mikronla hassas sekilde yaptirsaniz bile tam cikmaz tuvun makinalari uzay teknolojisinde cunku.Emniyet kemerlerini takin,ozellikle arkalari.Bazi robotlar bakmaktan aciz.

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Ilk emisyon muayenesini disarda yaptirabiliyor muyuz? Tuvde oyle bir test varki sanirsin motorun cigerini sokecekler.

Tuv sitesinde neler olmasi gerektigi yaziyor.Zincire ve lastigin yaz-kis olmasina bakmiyorlar diye biliyorum.Yazin kislik lastikle gittim sorun olmadi.

Far ayarinizi mikronla hassas sekilde yaptirsaniz bile tam cikmaz tuvun makinalari uzay teknolojisinde cunku.Emniyet kemerlerini takin,ozellikle arkalari.Bazi robotlar bakmaktan aciz.

Alıntıları Göster
    Muayene öncesi boşa para harcamayın. Muayeneye gidin, eksiğiniz varsa söylerler. Onları yaptırır, bir aç içinde tekrar ücretsiz muayene yaparsın olur biter.

• On muayene yapan dukkanlar varsa sanayide aracinizi bir gun onceden goturun muayene istasyonundaki aletlerin aynilarindan var yapiyorlar muayeneyi eksikleri belirliyorlar ve tamamliyorlar ucreti oduyorsunuz.Diger gun tuvturk muayene istasyonuna gidip tek seferde geciyorsunuz 2 arac 2 yil ara ile 4 kere denendi sorun cikmiyor tecrube ile sabittir :)

Orijinalden alıntı: bnym97

On muayene yapan dukkanlar varsa sanayide aracinizi bir gun onceden goturun muayene istasyonundaki aletlerin aynilarindan var yapiyorlar muayeneyi eksikleri belirliyorlar ve tamamliyorlar ucreti oduyorsunuz.Diger gun tuvturk muayene istasyonuna gidip tek seferde geciyorsunuz 2 arac 2 yil ara ile 4 kere denendi sorun cikmiyor tecrube ile sabittir :)
    hocam aracım 2012 diye geçiyor ama 2011 kasım trafige çıkışlı geçtiğimiz kasımda vizeye girdik.öncesinde hiçbir bakım yaptırmadım,yazın sadece periyodik bakımı yapılmıştı.sorun çıkmadan geçti aracınız yeni zaten sorun çıkmaz sizde de gibime geliyor.far kusuru da herkeste çıkıyor hafif kusur olarak merak etmeyin çıkmayan duymadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ucamayankarga

hocam aracım 2012 diye geçiyor ama 2011 kasım trafige çıkışlı geçtiğimiz kasımda vizeye girdik.öncesinde hiçbir bakım yaptırmadım,yazın sadece periyodik bakımı yapılmıştı.sorun çıkmadan geçti aracınız yeni zaten sorun çıkmaz sizde de gibime geliyor.far kusuru da herkeste çıkıyor hafif kusur olarak merak etmeyin çıkmayan duymadım

Alıntıları Göster
    O zaman zincirsiz gidip şansımızı bir denemek lazım bakarlarsa emanetten zincir takımı koyar tekrar gireriz muayeneye

• quote:

Orijinalden alıntı: korner12

O zaman zincirsiz gidip şansımızı bir denemek lazım bakarlarsa emanetten zincir takımı koyar tekrar gireriz muayeneye

Alıntıları Göster
    Far ayarsızlığı ağır kusur değil. Hafif kusur.

Orijinalden alıntı: topaz42

Far ayarsızlığı ağır kusur değil. Hafif kusur.

Alıntıları Göster
    ruhsatta araç sınıfınız ne yazıyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.