Şimdi Ara

dx ve d hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
11.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dx ne oluyor d ne oluyor d/dx bunları açıklar mısınız? mantığını kurmam lazım yapabiliyorum ama ezber gibi kaçıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

dx Nedir?

Matematikte, dx, bir değişkenin (genellikle x) küçük bir değişimi veya artışını temsil eden sonsuz küçük bir miktar olarak tanımlanır. d, "türev" kelimesinin kısaltmasıdır ve bir değişkene bağlı bir fonksiyonun değişim oranını belirtir.

dx Ne Demek?

dx ifadesi, bir fonksiyonun belirli bir noktadaki türeviyle ilgilidir. Bir fonksiyonun x noktasındaki türevi, o noktada fonksiyonun grafiğinin teğetinin eğimidir.

Matematikte dx Nedir?

Matematikte dx, türev alma işleminde kullanılır. Bir fonksiyonun f(x) türevi, şu şekilde hesaplanır:

dy/dx = lim (h->0) [f(x + h) - f(x)] / h

Burada h, sıfıra yaklaşan sonsuz küçük bir miktardır.

dx Ne Demek Matematik?

dx, matematiksel denklemlerde ve hesaplamalarda bir değişkenin değişimini ifade etmek için yaygın olarak kullanılır. Özellikle, integral alma ve diferansiyel denklemleri çözme gibi konularda kullanılır.

dx Matematik

dx kavramı, matematik alanında çok önemlidir ve türev, integral ve diferansiyel denklemler gibi birçok temel konunun anlaşılmasında hayati bir rol oynar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • D diferansiyel demek. Dx te (integral bildiğini varsayarak anlatıyorum) mesela x karenin diferansiyeli 2xdx tir yani türevini Alıp dx ekiyoruz d/dx te verilen ifadenin türevini al demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x e göre türev al demek
  • tek başına d hepsine türev mi al demek? integral içinde (x2+2x)dx diyor burada dx türev al demek integral işareti de integral al demek ise bunlar birbirini götürmez mi? kafamı karıştırıyor şunlar.
  • Tek başına d diferansiyelini hesapla demek, d/dx , fonksiyonun x e göre türevini al demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_sexyT

Tek başına d diferansiyelini hesapla demek, d/dx , fonksiyonun x e göre türevini al demek.

diferansiyel dediğimiz nasıl oluyor? bildiğimiz türev mi alıyoruz? ben d yi ingilizcede derivativeden geliyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 16 Nisan 2015; 18:44:53 >
  • Faulen kullanıcısına yanıt
    matematık hocamın dedıgı gıbı d varsa turevını alıp ımzasını atıyosunnı dx yazıyosun sonuna
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.