Şimdi Ara

DX 12 etkisiyle Q6600& gtx970

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu aralar elimdeki sistemi ve 8470p elitebook dizüstünü satıp yeni bir oyun sistemi toplamayı düşünüyordum. Baya pahalı bir sistem olacaktı. Duruma göre X99 veya Z97. gtx 970, veya gtx980 ti gibi git gellerim vardı.

Şimdi bu DX12 ile beraber işlemcideki yük azalacak deniliyor ya;

Elimdeki Q6600 tabanlı sisteme bir 970 taksam rami de 4 den 6 ya yükseltsem sizce işlemci darboğazı ne oranda azalır ?

Böylece ilerde ddr4 destekleyen orta seviye anakartlar/işlemciler çıktığında ve 970 i alır yeni kasa alırsam ona takarım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANIL -- 29 Temmuz 2015; 15:59:09 >

• Senin dediğin olay şu.

Şahin SLX kasaya; en hafifinden kasayı yamultmayacak Ferrari motoru taksam olur mu?

Şöyle düşün; Q6600 yetse, 6 GB RAM ile multiplayer de sıkıntı yaşayacaksın. Ayrıca işlemcinin neredeyse 8 katı pahalı bir ekran kartı alıyorsun.

GTX 970-980 bandındaki kartları stok halde minimum i5 2500K besler. O da zaten senin işlemcinden çok üstün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL

Selamlar,

Bu aralar elimdeki sistemi ve 8470p elitebook dizüstünü satıp yeni bir oyun sistemi toplamayı düşünüyordum. Baya pahalı bir sistem olacaktı. Duruma göre X99 veya Z97. gtx 970, veya gtx980 ti gibi git gellerim vardı.

Şimdi bu DX12 ile beraber işlemcideki yük azalacak deniliyor ya;

Elimdeki Q6600 tabanlı sisteme bir 970 taksam rami de 4 den 6 ya yükseltsem sizce işlemci darboğazı ne oranda azalır ?

Böylece ilerde ddr4 destekleyen orta seviye anakartlar/işlemciler çıktığında ve 970 i alır yeni kasa alırsam ona takarım diye düşünüyorum.

İşlemcideki yük azalmayacak. Sistem daha iyi kullanılacak. Darboğazlar azalacak deniyor ama q6600 ün gtx970 çalıştıracağı kadar azalması bence hayal.

• İşlemci daha verimli kullanılacak bu işlemci kullanılmayacak demek değil.O işlemciyi 2 kat verimle kullansa bile yine darboğaz yapar.
  • Dx12 diye diye millete gazı verdiler, yakında "pentium işlemciye Fury takacam, dx12 sayesinde darboğaz olmaz di mi?" diye konu açar millet. Kimse 1-2 yıl içinde dx12 hayaliyle kart almamalı. Dx12 kullanıldığında da ne olacağı belli değil zaten. Getirisi ne kadar olur, yoğun şekilde test edilip anlaşılmalı.

Edit: Konuyu açan arkadaşım, o işlemciye antika 460 ve 6800'lerden yukarısı fazla gelir. Hatta onlar da bile randıman almak için oc gerekir. Yenilerden de 260, 650ti, 750 en fazla çıkılacak seviye. Daha fazlası kendini pek gösteremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Temmuz 2015; 16:30:25 >
  • hocam forumdan i5 2500k + anakartı 450 civarında bulabilirsiniz. bence deger.
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Tabi ki darboağaz olacak.... Ama sorum şu DirectX 12 nin bu darboğaza etkisi ne kadar olur.

Ben de bu sistemle uzun süre devam etmem ama 970, GDDR4 destekli X99 'dan daha ekonomik platformlar çıkıncaya kadar bana Full HD de daha keyifli oyun oynatır. Sonra da yeni sisteme geçince oraya transfer edilir. plan bu...

Bu da bir örnek video (şaşırdım)

With a bottleneck CPU
    runs 50-60 fps without recording
    About 40-50 fps recording

cpu: core 2 quad q6600 overclocked 2.5 GHz
    gpu: Asus Strix GTX 970 4gb
    ram: 8gb
    SSD 512gb

https://www.youtube.com/watch?v=sbF_C-wMGSk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Var mı başka fikri/deneyimi olan ?
  • ANIL A kullanıcısına yanıt
    win 10/dx 12den sonra kesinlikle şahlanan taraf fx ailesi oldu 5 sene önceki oyunda bile farketti oyunu 27xx 15xx çözünürlükte oynamaya başladım ve sonuç 60 kareyi aştığım için yırtılmalar mevcut 4kda bile 30 fps üzeri aldım geçmiş olsun i3cülere
  • Enes P. E kullanıcısına yanıt
    Bu sizin için iyi bir haber olmuş... :)

Bu arada benim ekran ana kartım GA-P35-DS3L ama rev 2 mi hatırlamıyorum.

PCI ex x16 ama 1.0 mı 1.1 mi nasıl emin olabilirim .
  • ANIL A kullanıcısına yanıt
    1.0 veya 1.1 olması sizin için pek bi anlam ifade etmiyor açıkcası.çünkü sistem buysa en iyi ihtimalle quad core vb vardır onunlada 650 ti 7850 7870den öteye geçmek pek mantıklı olmaz dx 12 ile bile çünkü sistem çok eski muhtemelen güç kaynağıda eski o güç kaynağına iyi bi ekran kartı takmak mantıklı değil neresinden bakarsan bak o sistem değişmeli
  • DX12 ile o işlemcinin GTX970 i kaldırmasını düşünen ağır saftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celeste -- 30 Temmuz 2015; 19:29:05 >
  • Daha dx 12 destekli oyunlar çıkmadı.Mevcut oyunlarda da zaten dx 12 desteği yok.Sen o hayalinden vazgeç:)
  • Directx 12 den mucizeler beklemeyin derim.
  • Canok C kullanıcısına yanıt
    nerde var 450 tl ye link ver
  • dx12'yi yükleyince hemen performans artmayacak. Oyunların da dx 12 desteklemesi lazım ona da en az 1 yıl var. O işlemci şuanda bile yetersizken o zamanki oyunlarda hiç yetmez. Kısaca dx12nin sana bir faydası yok.
  • intel uzun ömürlü diyede suyunu çıkardınız geçen birisi p4 3.40 ü 4 e oc yapıp a hd6970 takmıştı. sessizce ağlayama başladım. kimse gözyaşlarımı göremedi. göremedi....
  • dx12 eski oyunlarda bile darboğazı bir nebzede olsa azaltacak diyorlardı fos çıktı değişen hiçbirşey yok. dx12 tıpkı dx10/11/11.1/11.2 gibi balondan ibaret. dx12 oyunlarda 2 kıçıkırık, kıytırık gereksiz efekt ile yine günümüzdeki gibi özürlü olacak ve sistemleri sömüreceklerdir yani öyle mantle etkisi falan beklemesin kimse. vadettiklerinin %1'ini verirse amenna o bile şüpheli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

nerde var 450 tl ye link ver

başka bişey veriyim sana?
  • Canok C kullanıcısına yanıt
    başka bişeyi arkana ver
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.