Şimdi Ara

DVI ŞARTMI.. değerlendirmeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni lcd monitör alcam ama dvı girişler normal vga arasında çok görüntü farkı varmı yani bu özelligi alırken 20-30 ytl fazla vermeye degermi .şu an icledigim monitör içinde samsung un 19'' 931bw modeli özellikleri hoşuma gitti.bilmiyorum sizin yorumlarınız nasıl....

• quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

50ytl ye kadar fazla verilebilir DVI için BENCE.... Analog-DVI arasında %5-10 ciwarı görüntü kalitesi var gibi...
    bak ben sana bunu açıklayayım.Kendim dvi lı bir samsung görmüş biri olarak gittim 20.1 inç hp analog aldım.Neden ben manyak mıyım o halde?Söylüyorum.Çünkü ikisini de kullandım ve sonra bu işi iyice araştırdım lcd alırken marka çok önemli bunu öğrendim hiç sevmediğim bir marka olan hp yi bile aldım çünkü o fiyat aralığında en iyi lcd leri bu marka yapıyor.Peki neden 22 hp almadım onda dvı var?Yanıtım is 22 hp de dvı olabilir ama 20.1 ile aynı pixel doygunluğuna sahip.Sana şöyle anlatayım elinde 2 tane çerçeve var biri geniş biri biraz daha küçük ikisine yanı miktarda demirtozu ya da kum yaysan hangisinde kumlar birbirine daha yakın olur ve hangisinde boşluklar az olur?Bu kumlar görüntüyü anlatıyor yani ne kadar birbirine sıkışıksalar o kadar kaliteli görüntü verir.Ben 22 alsaydım monitörden bir filmi 50 cm den izlediğimde puslanmalar yok olacaktı 20.1 aldım 30 cm den bile yakından izlediğimde puslanmalar yok.Hp tavsiye ederim bir mağazada görebilirsin.Dvi olayını fazla abartanlar olacak bence pek umursama iletişim daha hızlı falan diye bu o kadar önemli bir durum değil bu zamana kadar dvı mı vardı crtlerde demek istediğim lcd alırken önce git bak sonra markasına bak tepkimeye bak 5ms gerçektir altı 2ms ler aldatıcıdır onlar da 5ms ye denktir kontrasa bak.Tasarım da önemli bunu da es geçme çünkü bilgisayarın en göz önünde olan parçası bu.Bunların hepsi hplerde var tavsiye ederim.Çok insan biliyorum hp monitör görüp de samsung monitör satıp hp alan.Paran çok ise apple a bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

bak ben sana bunu açıklayayım.Kendim dvi lı bir samsung görmüş biri olarak gittim 20.1 inç hp analog aldım.Neden ben manyak mıyım o halde?Söylüyorum.Çünkü ikisini de kullandım ve sonra bu işi iyice araştırdım lcd alırken marka çok önemli bunu öğrendim hiç sevmediğim bir marka olan hp yi bile aldım çünkü o fiyat aralığında en iyi lcd leri bu marka yapıyor.Peki neden 22 hp almadım onda dvı var?Yanıtım is 22 hp de dvı olabilir ama 20.1 ile aynı pixel doygunluğuna sahip.Sana şöyle anlatayım elinde 2 tane çerçeve var biri geniş biri biraz daha küçük ikisine yanı miktarda demirtozu ya da kum yaysan hangisinde kumlar birbirine daha yakın olur ve hangisinde boşluklar az olur?Bu kumlar görüntüyü anlatıyor yani ne kadar birbirine sıkışıksalar o kadar kaliteli görüntü verir.Ben 22 alsaydım monitörden bir filmi 50 cm den izlediğimde puslanmalar yok olacaktı 20.1 aldım 30 cm den bile yakından izlediğimde puslanmalar yok.Hp tavsiye ederim bir mağazada görebilirsin.Dvi olayını fazla abartanlar olacak bence pek umursama iletişim daha hızlı falan diye bu o kadar önemli bir durum değil bu zamana kadar dvı mı vardı crtlerde demek istediğim lcd alırken önce git bak sonra markasına bak tepkimeye bak 5ms gerçektir altı 2ms ler aldatıcıdır onlar da 5ms ye denktir kontrasa bak.Tasarım da önemli bunu da es geçme çünkü bilgisayarın en göz önünde olan parçası bu.Bunların hepsi hplerde var tavsiye ederim.Çok insan biliyorum hp monitör görüp de samsung monitör satıp hp alan.Paran çok ise apple a bak.

Alıntıları Göster
    ben aynı monitörü analog ve dvı bağladım.fark var.fark netlik ve canlılık.bariz görülüyor.
    ama kaç paraya değer ona sen karar ver.
    sen bi arkadaşında veya biyerde bak gör ona göre karar ver.
    ama mağazalarda deneme çünkü orda ayarları neye göre yapıyorlar allah bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

ben aynı monitörü analog ve dvı bağladım.fark var.fark netlik ve canlılık.bariz görülüyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: s@ngoku

+1
    fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0924579C4

quote:

Orjinalden alıntı: s@ngoku

+1
    fark var

Alıntıları Göster
    dvi bağladığın zaman tabi daha net bi görüntü alırsın da benim anlamadığım şey şu senin beğenmiş olduğun 931bw de zaten dvi var, hem de hdcp destekli dvi. neden dvi için fark vermeye değer mi vs. diye soruyosun?

• quote:

Orijinalden alıntı: alighieri

dvi bağladığın zaman tabi daha net bi görüntü alırsın da benim anlamadığım şey şu senin beğenmiş olduğun 931bw de zaten dvi var, hem de hdcp destekli dvi. neden dvi için fark vermeye değer mi vs. diye soruyosun?

Alıntıları Göster
    DVI ile bağlantıda hiç bir ayara gerek kalmadan optimum kalitede görüntü alırsınız. Bu özellik için küçük bir fark vermeye değer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

DVI ile bağlantıda hiç bir ayara gerek kalmadan optimum kalitede görüntü alırsınız. Bu özellik için küçük bir fark vermeye değer bence.

Alıntıları Göster
    Bilgisayar monitörlerindeki D-sub (analog) bağlantı, video daki Progressive bağlantı ile aynıdır.

Bilgisayar monitörlerindeki DVI-D (digital) bağlantı, video daki HDMI bağlantı ile aynıdır.

Özellikle video bağlantısıyla kıyasladım ki, iyi anlaşılsın.

DVI-D bağlantı ile D-sub bağlantı arasında elbette fark var. Fark çok belli oluyor. Biri digital. Diğeri analog. Fark yok demenin hiç bir mantığı yok. Bu konuda bir sürü topic açıldı. Artık bu konuda topic açmanında mantığı yok.

Atalarımızın bir sözü var. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler şeklinde bir söz. DVI-D nin olmadığı yerde D-sub bağlantı aynen bu mertebede oluyor.

Daha nasıl anlatalım yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: karamurat39

arkadaşlar yeni lcd monitör alcam ama dvı girişler normal vga arasında çok görüntü farkı varmı yani bu özelligi alırken 20-30 ytl fazla vermeye degermi .şu an icledigim monitör içinde samsung un 19'' 931bw modeli özellikleri hoşuma gitti.bilmiyorum sizin yorumlarınız nasıl....

benm tecrübe etttiğime göre vga ile dvi arasında ciddi fark var. dvi a değer derim ben!

Orijinalden alıntı: xandercan

quote:

Orjinalden alıntı: karamurat39

arkadaşlar yeni lcd monitör alcam ama dvı girişler normal vga arasında çok görüntü farkı varmı yani bu özelligi alırken 20-30 ytl fazla vermeye degermi .şu an icledigim monitör içinde samsung un 19'' 931bw modeli özellikleri hoşuma gitti.bilmiyorum sizin yorumlarınız nasıl....

benm tecrübe etttiğime göre vga ile dvi arasında ciddi fark var. dvi a değer derim ben!
    bence de değer. artık hd filmler var. neden hala vga alalım ki. bir defa 50 ytl fark ver aradaki farkı rahatlıkla görürsün.

Orijinalden alıntı: Anadolu

bence de değer. artık hd filmler var. neden hala vga alalım ki. bir defa 50 ytl fark ver aradaki farkı rahatlıkla görürsün.

Alıntıları Göster
    22" ve üzerinde analog bağlantıda veri kayıplar iyice artmaya başlıyor.
    Bu sebepten ötürü 22" ve üzeri DVI'sız almayın.

HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
    Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
    "Life's too short for chess." :) Henry James Byron
    "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
    Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huhukomsu

22" ve üzerinde analog bağlantıda veri kayıplar iyice artmaya başlıyor.
    Bu sebepten ötürü 22" ve üzeri DVI'sız almayın.

Alıntıları Göster
    Neden DVI diye birşey var ne işe yarar? Hiç mi yararı yok beş para etmez bir teknoloji mi?

arada 20 30 ytl gibi bir fark varsa DVI lı model almak daha mantıklı tabikide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Ocak 2008; 21:22:33 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Neden DVI diye birşey var ne işe yarar? Hiç mi yararı yok beş para etmez bir teknoloji mi?

arada 20 30 ytl gibi bir fark varsa DVI lı model almak daha mantıklı tabikide.

Alıntıları Göster
    DVI al elbette. Heryerde analog bağlantılı olanlar satılıyor. Artık getirmesinler analog bağlantılı. Bir monitör araştırması yapıyorsun teker teker hepsine bakıyorsun. Çoğu site hepsiburada gibi ayırım da yapmıyor dvi-analog-hdmi gibi. Anlamayanlara da bu arada kakalıyorlar analog bağlantılı olanları

• quote:

Orijinalden alıntı: Glyph

DVI al elbette. Heryerde analog bağlantılı olanlar satılıyor. Artık getirmesinler analog bağlantılı. Bir monitör araştırması yapıyorsun teker teker hepsine bakıyorsun. Çoğu site hepsiburada gibi ayırım da yapmıyor dvi-analog-hdmi gibi. Anlamayanlara da bu arada kakalıyorlar analog bağlantılı olanları

Alıntıları Göster
    görüntü kalitesi bir tarafa bir de d-sub vga bağlantı yapıldığında lcd hoperlör, elektrik kablosu , tv kartına giren anten , gibi manyetik alanlardan etkileniyor dalgalanma ve titreme yapıyor hadi analog bağlantının görüntü kalitesinden memnunusunuz süpriz bir titreme karşısında yapacağınız hiç bir şey yok, inanın hiç hoş olmuyor benim gibi bir aylık monitörü sinir harbi içinde yok pahasına satıyorsunuz onun için tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için

DVI VEYA HDMI ŞARTTTTTTT

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

görüntü kalitesi bir tarafa bir de d-sub vga bağlantı yapıldığında lcd hoperlör, elektrik kablosu , tv kartına giren anten , gibi manyetik alanlardan etkileniyor dalgalanma ve titreme yapıyor hadi analog bağlantının görüntü kalitesinden memnunusunuz süpriz bir titreme karşısında yapacağınız hiç bir şey yok, inanın hiç hoş olmuyor benim gibi bir aylık monitörü sinir harbi içinde yok pahasına satıyorsunuz onun için tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için

DVI VEYA HDMI ŞARTTTTTTT

Alıntıları Göster
    DVI olan modellere Tr gibi ülkelerde ekstra vergi uygulandığı için bazı üreticilerin satmama kararı aldıklarını duymuştum bir ara. Nekadar doğru bilemem.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

DVI olan modellere Tr gibi ülkelerde ekstra vergi uygulandığı için bazı üreticilerin satmama kararı aldıklarını duymuştum bir ara. Nekadar doğru bilemem.

Alıntıları Göster
    şu an kullandığım monitörde dvi yok ve en ufak sorun yaşamadım. gözün algılaması zor bunu. 20-30 ytl farka değer ama 24" bir monitörü ben 700 ytl ye alırken benzer dvi lı monitörler 900-1000 ytl arası geziyor ki bence asla değmez fiyat farkına

Orijinalden alıntı: BeFeD

şu an kullandığım monitörde dvi yok ve en ufak sorun yaşamadım. gözün algılaması zor bunu. 20-30 ytl farka değer ama 24" bir monitörü ben 700 ytl ye alırken benzer dvi lı monitörler 900-1000 ytl arası geziyor ki bence asla değmez fiyat farkına

Alıntıları Göster
    analog bir 19 hp ile dvi lı bir samsungu yan yana aynı ekran kartları ile kullanmanızı tavsiye ederim.Sonuçları buraya yazarsanız sevinirim.Ben kullandım analog hp 19 u daha çok beğendim.Belki hp de dvi olsaydı daha güzel olabilirdi ama bahsetmek istediğim kalite dvi den çok daha önemli bir durum.

• mümkünse dvi al ama tercihin etkileyip seni zor durumda bırakacak kadar önemli bir kriter değil bence

ben analog kullanıyorum gayet iyi...

Orijinalden alıntı: OguzhanKeskinbalta

mümkünse dvi al ama tercihin etkileyip seni zor durumda bırakacak kadar önemli bir kriter değil bence

ben analog kullanıyorum gayet iyi...
    Ne işinin var DVD ile. Gidin VCD seyredin. Daha kaliteli.
    Ne işiniz var HDMI ile. Gidin Composite bağlantıdan seyredin. Daha net.
    Ne işiniz var BMW ile. Gidin doğana şahine binin. Daha konforlu.

veeee

Ne işiniz var DVI ile. Gidin D-Sub (analog) bağlantı yapın. Daha digital.

Orijinalden alıntı: topaz42

Ne işinin var DVD ile. Gidin VCD seyredin. Daha kaliteli.
    Ne işiniz var HDMI ile. Gidin Composite bağlantıdan seyredin. Daha net.
    Ne işiniz var BMW ile. Gidin doğana şahine binin. Daha konforlu.

veeee

Ne işiniz var DVI ile. Gidin D-Sub (analog) bağlantı yapın. Daha digital.

Alıntıları Göster
    topac42 hemşerim haklısın ama dvi ile analog görüntü arasındaki fark bahsettiğin kadar bariz değil hatta neredeyse aynı

konyadan selamlar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.