Şimdi Ara

DVD'ye Overburn Yapabilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4.44 GB veriyi bir DVD'ye yazdırmam gerekiyor ama bunun yolu overburn yapmak sanırım...

Biraz araştırdım da overburn ile yapılabilir diyor arkadaşlar ama yapan yok sanırım...

Bu konuda bilgi sahibi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 2 Şubat 2008; 19:39:10 >

• amacın sadece 4.4 lük veriyi dvd ye yazdırmaksa nerodan yaparsın ama overburn nedir anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: cankart

amacın sadece 4.4 lük veriyi dvd ye yazdırmaksa nerodan yaparsın ama overburn nedir anlamadım

İşte nero buna izin vermiyor.

4.44 GB veri fazla geliyor ve bu overburn ile yapılabilir ama nerodaki ayarlarını tam olarak bilen var mı?

Ben denedim ama sürekli hata verdi..
  • Aslında yazdırabilmen lazım.Yazılabilir medyalar 4.7 gb.
    4.7*1000/1024=4,58
    yani bir dvd ye sığabilecek en fazla data miktarı 4.58 gigabyte dır.
    senin yazdırmak istediğin veri 45.77 çok az bir farkla medyanın alıp almaması olayından kotarıyorsun.
    aynı harddisklerdeki gibi, bizim insanımız 4.7 gb ı görüp içine 4.7gb veriyi atıp yazdırabileceklerini sanıyorlar malesef.
    HDD üreticileri gibi cd dvd üreticilerinin de bir "trick" i oluyor bu da.
    gelelim neroya.
    neroda 4600 a kadar çıkabilmen gerekiyor.versiyon olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum?onu söylersen bir test edicem burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 2 Şubat 2008; 21:20:54 >
  • Versiyon olarak 7.10.1.0 micro kullanıyorum.

Overburn ayarından 4600 MB yapıyorum ama yazdırmaya gelince hata veriyor başlamıyor.

Acaba ayarlarda eksik bişey mi yapıyorum?
  • biraz bekleticem, kusura bakma.bu pc de nero kurulu değil.hemen kurup bir kurcalayıp döneceğim.

http://img170.imageshack.us/img170/9250/adszxo2.jpg
    ayarlarını aynı bu resimdeki gibi yapıp dener misin lütfen?
    olmazsa yazarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 2 Şubat 2008; 22:31:55 >
  • ) Nero ile 90 dakikalık bir CD'yi yazmak için bazı varsayılan ayarları değiştirmeniz gerekmektedir. Programı çalıştırdıktan sonra 'File' menüsü altında yer alan 'Preferences' kısmına girerek 'General' sekmesine gidin. Burada CD yazım penceresinde CD'ye yazılacak veri miktarını gösteren alt çizelge üzerinde yer alan sarı ve kırmızı limit çizgilerini Yellow Marker 99:00:00, Red Marker 120:00:00 olacak şekilde değiştirin.
    2) 'Expert Features' sekmesine giderek, 'Enable Overburn' kutusunu işaretleyin. Bu sekmede yer alan 'Maximum CD Length' değerini 120:00:00 olarak değiştirin.
    3) Yazılacak dosyaları seçtikten sonra 'Write CD' menüsünde öncelikle 'multisession' menüsü altındaki 'No Multisession' işaretleyin.
    4) ISO sekmesi altında bulunan ISO Level 2, Mode 2, ISO 9660 ve Joilet seçeneklerinin işaretli olduğundan emin olun.
    5) Ardından 'Burn' sekmesi altında yer alan 'Write' ve 'Finalize CD' kutucuklarını işaretledikten sonra, yazma hızı olarak yazıcınızın izin verdiği en düşük hızı seçin.
    6) Ve son maddemiz. Son olarak yazım yöntemini 'Disc-At-Once' yaptıktan sonra, CD yazım işlemine başlayınız. Hazırladığınız 900 MB'lık CD'nin de her CD sürücüde okunamayacağı olasılığını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

başka bi şekilde

http://uretim.meb.gov.tr/EgitekHaber/s79/yazarlar/AHMET.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankart -- 2 Şubat 2008; 22:33:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ mesuthaksoy dostum zaten o yazanı ben 4600 yaptım ve öyle denedim ama yine de olmadı. Bir de 4550 yapalım belki işe yarar

@ cankart dostum CD overborn oluyor rahatlıkla ama DVD' de durum biraz karışık sanırım.
  • Bu ekran geliyor yazdırmaya başlamadan hemen önce

Devam edince de hemen başlangıçta hata veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 2 Şubat 2008; 23:15:37 >

• peki ayarlarda disc at once kutucuğunu tikleyip denedin mi?

hiç kasma
    http://www.epadus.com/download/dj/free/setup.exe
    indir kur.demo versiyonu ama belki trialdir bir süre seni idare eder
    en azından test etmiş olursun.
    denenmiş hali
    http://www.cdr.cz/picture_/10357/small resminde görünüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 2 Şubat 2008; 23:23:04 >

• mesut selam kardesim. sana bişey danışcam. bi konu actım klasör şifreleme iptali olarak bi bakabilirmisin ? format öncesi sifrelediğim klasörün şifrelemeyi kaldırmam lazım.
  • Nero'da CD için ayar yaparken disc at once değiştirilebiliyor ama DVD için bu seçenek değiştirilemiyor.

Sanırım epey bi ince ayar gerekli bunun için.. Biraz uğraşacağım bakalım sonuç ne olacak.

Saol dostum yardımların için
  • üstteki postumu editledim.bir program linki verdim deneyebilirsin
    böyle overburn ihtiyaçlı dvdler olursa onu kullanırsın işini görürse eğer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.