Şimdi Ara

DVD-R MI?-DVD+R MI UZUN SÜRELİ YEDEKLEMELER İÇİN DAHA İYİ İYİDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar..elimde maxell marka ikisi de 16x bi tane dvd-r bi tane dvd+r var..dvd-r olanına image ımı yazdırdım ve uzun süre 1-2 sene mesela kullanmak istiyorum..

forumlarda vs. okudum dvd+r formatı uzun süreli yedeklemeler için iyi değilmiş daha çabuk bozuluyomuş ve daha çabuk krozyona uğruyomuş..doğru mudur?

pc den veri yazdırmak için yedekleme amaçlı hangisi daha iyidir?şimdi yer açmak için bi kaç tane filmi de dvd+r ya yazdırcam ama uzun sürede sorun çıkarır mı?keşke hiç dvd+r almasamıydım yoksa..teşekkürler

• dvd medyalar ilk önce dvr- olarak çıktı piyasaya daha sonra dvd+ bana göre aralarında pek fark yok dvd - ye sadece bir kez yazılabiliyor dvd+ ya ise boş kalan bölümüne birkaç defa ,3 yıl önce aldığım dvd rw 'de dvd - ve dvd+ medya kullandım
    şu an yazdığım medyaları rahatlıkla kullanıyorum hemde eski dvd rw mi sattım başka bir marka aldım şuan sorun yok okuyabiliyor
    yeterki kullandığın dvd medyalar markalı kaliteli olsun(verbatim.tdk,maxell,philips) medyayı fazla miktarda almadan öncede tek alabiliyorsan neroda disk kalite testine tabi tutabilirsin bu dvd rw lerin ömrüde cd rw ler gibi uzun ömürlü olmayacağa benzer
    blu- ray yazıcılar devreye girdi ama fiyatları da el yakıyo 1-2 yıla kadar alınabilir seviyeler gelir inşallah hepsi burada getirmiş

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=96684&productid=bd48510#tablnk

• bende senin bildiğinin tam tersini biliyordum yani dvd+r medyaların daha uzun ömürlü olduğunu dvd-r lerin + lara göre daha dayanımsız olduğunu duymuştum
  • teşekkürler kardeş yani dvd-r larda kalan boş kısma yazılamıyo ama dvd+r lar da azar azar da olsa boş kalan kısma bi kaç defa ekleme yapabiliyoruz yani..bu kısmı güzelmiş..piyasada genelde dvd-r satılıyo bildiğim kadarıyla da acaba niye diye merak ettim?teşekkürler tekrar

ekleme @alperen valla pc net yada chip forumunda konuda okudum google da arama yapınca sonuçlarda onlar çıktı..ordaki bi yazıda gördüm..ben de bilmiyorum tam olarak nedir ne değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 15 Mart 2007; 23:46:11 >

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • Dvd+r tercih et hep.. tüm dvd playerlar ile daha uyumludur ve rahat okunur dvd+r medyalar
    Daha Fazla Göster
  • +,- den ziyade marka daha önemli bence ve kendi tecrübelerim sonucu tek marka kullanıyorum, verbatim.
  • kesinlikle ve kesinlikle "+" kullan bence, çok daha dayanıklı bence. dvd film arşivimi "+" kullanarak yapıyorum ve hala sorunsuzca izleyebiliyorum dvd'leri. marka olarak da şu 3 markadan şaşma derim; MAXELL, TDK ve VERBATIM
    MSI GT75 Titan 8SG Gaming Laptop / Intel Core i7 8750H (2.2GHz, 6 Core, 9MB L3 Cache) / G.Skill 64GB DDR4-3200MHz Ram / 8GB nVidia GeForce RTX 2080 / 17.3" FullHD 144Hz G-Sync IPS Panel LED Monitor / 32" Dell S3220DGF 165Hz QHD Monitor / 2 TB Samsung 970 Evo Plus SSD / 2*1.92 TB Corsair MP510 SSD / 2 TB Intel 760P SSD / 1 TB Intel 660P SSD / 7.68 TB Micron 5200 Eco SSD / Logitech G915 / Razer Naga Trinity

Sony Playstation 5 Pro / Xbox Series X / Nintendo Switch
  • Dvd +R
  • PS2 denemeleri, DVD+R
    Ayrıca Fly markasından uzak durun.Kalite almayacaksanız, Diamond
  • (-r) için birkez yazılabilir derken neyi kastediyorsunuz..sony dvd kameramda dvd-r kullanıyorum...birkezden kasıt dvd yi makineden çıkarttıktan sonra birdaha üzerinde kayıt yapamazsın.diger taraftan dvd makineden çıkartmadan farklı zamalarda kayıt yapabilirmisin mi oluyor..tşk..

Orjinalden alıntı: impossible

dvd medyalar ilk önce dvr- olarak çıktı piyasaya daha sonra dvd+ bana göre aralarında pek fark yok dvd - ye sadece bir kez yazılabiliyor dvd+ ya ise boş kalan bölümüne birkaç defa ,3 yıl önce aldığım dvd rw 'de dvd - ve dvd+ medya kullandım
    şu an yazdığım medyaları rahatlıkla kullanıyorum hemde eski dvd rw mi sattım başka bir marka aldım şuan sorun yok okuyabiliyor
    yeterki kullandığın dvd medyalar markalı kaliteli olsun(verbatim.tdk,maxell,philips) medyayı fazla miktarda almadan öncede tek alabiliyorsan neroda disk kalite testine tabi tutabilirsin bu dvd rw lerin ömrüde cd rw ler gibi uzun ömürlü olmayacağa benzer
    blu- ray yazıcılar devreye girdi ama fiyatları da el yakıyo 1-2 yıla kadar alınabilir seviyeler gelir inşallah hepsi burada getirmiş

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=96684&productid=bd48510#tablnk

ben verbatim dvd- ye beş altı kere yazdım şimdi sen bilmeden konuşuyorsun bence sonradan yazma o dvd nin destekleyip desteklememesi ile alakalı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.