Şimdi Ara

DVD/CD Yazıcılar için,Çok Uzun Sürede Yazma Problemine Çözüm (PIO'ya Düşme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
6
Favori
18.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az evvel bi arkadasıma bu konu aracılıgı ile yardımcı oldum...tesekkur ederim emegine saglık kardesim!
  • bu ve buna benzer sorunlar sata donanimlarda da olabiliyormu?
  • benım samsung marka dvd writermdada bu sorun var su an sp2 yuklemeden once bole bı sorunum yoktu tekrardan sp1 yukleyınce bu sorun gıdermı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BiPeRVA

    benım samsung marka dvd writermdada bu sorun var su an sp2 yuklemeden once bole bı sorunum yoktu tekrardan sp1 yukleyınce bu sorun gıdermı acaba?


    Sorunun sebebi servis pack 1 veya 2 değil..Ayrıca çözümü de değil..Sadece yukarıda anlatılanları uygulayın düzelir..
    Servis pack 1 veya 2 fark etmez..
  • bunları yapamam ben format atıp duzeltebılırmıyım pekı?
  • arkadaşlar bendede birkaç gün önce aynı sorun vardı.aygıtyöneticisi /birinci IDE kanalını kaldırdım.sonra "donanım ekle ile tarattım" . aygıt yöneticisinden tekrar baktığımda Pıo da Ultra DMA 2 ye geçtiğini gördüm.sorunu olanlar bu yöntemide deneyebilirler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mdurak3

    arkadaşlar bendede birkaç gün önce aynı sorun vardı.aygıtyöneticisi /birinci IDE kanalını kaldırdım.sonra "donanım ekle ile tarattım" . aygıt yöneticisinden tekrar baktığımda Pıo da Ultra DMA 2 ye geçtiğini gördüm.sorunu olanlar bu yöntemide deneyebilirler




    dediğini yaptım arkdm ama halen max 2x gösterio :(
  • saol dostum bilgi işime yarıyacak bende hafif de olsa yavaşlık var
  • çok sağol dostum bende işe yaradı.emeğine sağlık.teşekkürler
  • Keşke yazınızı daha önceden görseydim. Tam da bahsettiğiniz hatayı samsung dvd yazıcımda yaşamıştım. Diğer forumlardan bir cevap alamamıştım. Ben de dahil herkes bozulduğu yönünde görüş bildirmişti. 3 yıllık bir cihazdı ve optiklerinde öyle çok uzun ömürlü olmadıklarını bildiğimden nec marka sata dvd yazıcı aldım. Sorunum geçti. Belki bedavaya halledebilecekken cihazı yeniledim. Ama artık bunun donanımsal mı yazılımsal kaynaklı mı olduğunu bilmek imkansız.
  • Bu bilgiler çok işime yaradı. DVD yazıcım 15 gündür bu problemi yaşıyordu. Bir türlü çare bulamamıştım. Her denememde DMA ile sorun olduğunu belirten ingilizce bir mesaj alıyordum. Bir defasında, bu mesaja üst üste 5-6 kez tamam deyince bilgisayarım kapandı ve bir daha açamadım. Garantisi daha dolmadığı için servise götürdüm. Sorunu defalarca izah etmeme rağmen, sadece bilgisayarı yeniden çalışır vaziyette, ancak DMA sorununu çözmeden ya da çözemeden geri verdiler.
    Dün belirttiğiniz hileyi uygular uygulamaz DMA moda geçebildi nihayet. Bu siteyi de tesadüfen bulmuştum. Bilgisayardan çok fazla anlayan birisi değilim. Esasen biz hesap makinesi ve daktilo kuşağıyız. Ancak yeniliklere de açık olmak, teknolojiyi mümkün olduğu ölçüde takip etmek de çağımızda bir zorunluluk.
    Zahmet edip bu kadar ayrıntılı bilgi vermiş olmanız ve bu bilginin sorunumu çözmüş olması karşısında, size bir teşekkür mesajı yazmadan edemedim. Çok sağolun.
    Saygılar.




  • Benim başıma gelmişti Reg. anahtarını silerek tekrar DMA'ye geçirmiştim. Ayrıca aynı işi IDE veri yolunu silerek de yapabilirsiniz. Yanlız dikkat edin sistemin kurulu olduğu HDD'in üzerinde ki IDE veri yolunu silmeyin.
  • DMA acık olmasına rağmen boş DVD yi görmüyor.
  • Konuyu açtığım tarihten bu yana bir çok kişiye faydası dokunmuş.
    Buna çok sevindim.

    - Yeni IDE optik sürücüler ATA66'da çalışıyor. NuKe_MaNia arkadaşımızın da yukarıda bahsetmiş olduğu gibi, UDMA 4.
    (Eğer optik sürücünüzün hangi standartta çalışması gerektiği konusunda şüpheniz varsa, üreticisinin internet sitesinden teknik özelliklerine bakabilirsiniz)
    40 kanal IDE kabloları ATA33 --> 33MB/s UDMA2
    80 kanal IDE kabloları ATA66/ATA100/ATA133 --> 66MB/s UDMA4, 100MB/s UDMA5, 133MB/s UDMA6

    UDMA 4 için 80 kanallı IDE kablosu kullanmak gerekiyor. Aksi takdirde optik sürücünüz DMA modunda olsa dahi okuma ve yazma sırasında tam hızına ulaşamıyor.

    - Sata arabirimine sahip cihazlar da PIO moduna düşebiliyor.
    Özellikle "manyetik kötü-bölüm" oluşmuş hard diskler sıkça Pio moduna düşebiliyor.
    Bilgisayarınızda sata aygıtlarınız varsa, mutlaka anakart ile birlikte gelen kurulum CD'lerindeki SATA sürücülerini kullanmanızı tavsiye ediyorum.
    Örneğin; Nvidia yonga setine sahip anakart kullananlar, nvidia IDE SW sürücülerini yüklediklerinde SATA aygıtlar daha performanslı çalışıyor ve de PIO'ya düşme durumunda aygıt yöneticisinden Atapi sürücüler seçeneği altında nvidia'nın kendi menüsünden tek bir kutucuğu işaretleyerek kolaylıkla düzeltilebiliyor.
    Çeşitli anakartlarda durum farklı olabiliyor.
    Gigabyte DS3 'de, "Gigabyte SATA" (anakarttaki sarı sata girişleri) 'ni kullananlar, sürücüler ile sisteme tanıttıktan sonra bu arabirimlerin sanki SCSI arabirimi gibi gözüktüğünü fark edeceklerdir.

    Saygılarımla.




  • allah senden razı olsun beni çok büyük bi dertten kurtardın bu sorun yüzünden 2 saat oyun yüklediğimi hatırlıyorum:D
  • Ben Vista kullanıyorum.Alttaki resimlerde 0001 ve 0002'lerde bu şekilde gözüküyor.Her ikisinde de aynı şey gözüküyor.User Master Device Type mi acaba?Ne yapmam lazım.Yardım eder misiniz?

     DVD/CD Yazıcılar için,Çok Uzun Sürede Yazma Problemine Çözüm (PIO'ya Düşme)

     DVD/CD Yazıcılar için,Çok Uzun Sürede Yazma Problemine Çözüm (PIO'ya Düşme)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkankylie -- 17 Haziran 2008; 20:56:58 >




  • Eline sağlık,
  • benim bilgisayarımda ikişer tene primary ve secondary IDE Channel var. bunların Current Transfer Mode'larından bir tanesi Ultra DMA Mode 5, bir tanesi Ultra DMA Mode 2, geri kalanlar da Not Applicable. Daha önce bir tanesi PIO modundaydı fakat onu düzelttim fakat hiçbirşey değişmedi. Kablo ve bağlantıları kontrol ettiğimde sizin anlattığınız gibi olduğunu gördüm..regeditten bahsettiğiniz yere girdiğimde 0x0000001f şeklindeki hiçbir dosyayla karşılaşmadım..sizin kırmız olarak işaretlediğiniz 0xfffffffff (4294967295) dosyaları olması gereken dosyalar mı?eğer öyleyse bu dosyalardan ben de bulunuyor ve sizin silinmesini söylediğiniz dosyalardan ben de yok fakat buna rağmen hala sorunum devam ediyor..bu sorunu nasıl çözebilirim lütfen bana yardımcı olun..
  • @ serkankylie
    Cevap biraz geç olacak ama henüz vista kullanmadığım ve kendim denemediğim için bir yorum yapamıyorum.

    @rebeti

    Ultra DMA 5 yazan HDD, Ultra DMA 2 yazan ise optik sürücü olabilir.
    UDMA 2 bir çok yeni DVD sürücüsü için çok yavaş kalıyor.
    Mesela benim şu an kullandığım LG GSA-H55N modeli UDMA 4 ile çalışıyor.

    Sizin kullandığınız optik sürücünün marka ve modeli nedir?
  • Konu SabitLense Fena oLmaz hani
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.