Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, şimdi bu yeni kuleyle birlikte TV yayınlarında karasal dijital yayın mı başlayacak? Ben bu konularda sizin kadar bilgili değilim. Kısaca evet veya hayır diye yanıtlar mısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MajörParite kullanıcısına yanıt
    evet,ama hemen değil.


    saygılar...........................
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    vatandaş sayısal yayının ne olduğunu bilyormu ki,talep edecek.vatandaş düşmüş geçim derdine,ekmek kavgası veriyor adam böyle şeyleri düşünmez düşünemez.......................
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Maalesef ben de aşağı yukarı böyle düşünüyorum, uydu mafyası bir kenara zaten vatandaş talep etmiyor, vatandaşın talep etmediğini devlet neden talep etsin... Daha uzun yıllar bekleriz bu gidişle.
    türk halkının %98+ sının dijital karasal yayın ne onu bile bildiğini sanmıyorum, üniverste mezunları bile dahildir,geçen yıllarda bir elektronik mühensidi bir adamla konuşmuştum bu konuyu adam uydu yeter o neki hiç gerek yok demişti devlette haklı yani talep yok, halk ne olduğunu bile bilmiyor zaten boşa masraf yapmaya gerek yok, tak çanağı kullan kafasında..

    2-3 gün once amcaoğlu(adam yeditepe mezunu) açılcakmış kule yayınlar daha kaliteli olcakmış dedi bende 80 model analog yayının ne kalitesi yahu dedim bönk bönk baktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Eylül 2020; 14:15:16 >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam, o zaten bir kenara, bizim ülkemizde doğrudan para getirmeyen tüm faaliyetlere zararlı gözüyle bakılır, ülkemizde karasal dijital yayının talep edilebilmesi için muhakkak içerisinde korsan yayın (bilhassa spor organizasyonları) bulunması gerekli yoksa kimse umursamaz.

    Haliyle bu da olabilecek bir şey olmadığına göre, daha uzun yıllar bekleriz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    +1

    Bu iş tepeden imne yapılmadığı zaman zor. Ben bu karasal dijital yayın işinin alakalısı olsam hazır futbol ligi de sıkıntılı iken allem eder küllem eder ayda bir adet maçı DVB-T2 üzerinden ücretsiz yayınlatırım, böylece talep oluşur, insanlaeir kullandıkça rahatlığını öğrenir DVB-T2'nin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 13 Eylül 2020; 14:24:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    çok haklısınız,cazibe şart,çekici olmazsa bilgi olsa dahi talep olmaz.


    saygılar............................
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilker son durak otobüs duraklarının oradan yayın yapılıyor. bahsettiğiniz ayrımı bilmiyorum. yayın tek kanal trt4k. net bilgi için tavsiyem trt. bizim başarısız bir denememizde meğer yayında hata varmış, düzeltip telefonla haber bile verdiler. çok yardımcılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • periaden P kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler...............


    saygılar
  • Arkadaşlar geçen yıl bu yazdıklarımı yazacaklarımı yazdığımda yalan uydurma her şey ayarlandı. Martta kule bitecek dvb-t2 başlayacak deniliyordu.

    Dediğim şuydu > Devlet 5A ve 6A uyduları 5g teknolojisine eğiliyor sadece tv için bu kadar yatırım yapmaz bu kule bölgedeki kötü görüntüyü kaldırıp oraya bir restoran açmak ve gelir kazanmak için yakında oralara bina dikmeye başlarlar

    Boşuna beklemeyin analog yayını da kaldırsınlar zaten kalitesi düşük Dvb-t2 bugün başlansa ihale kanalların kendini ayarlaması devletin başlatması 2 yıl daha sürer
  • arkadaşlar eski kulelerin sökümü devam ediyor.bütün radyolar fm olarak küçük çamlıca tv-radyo kulesinden yayın yapıyor.yayın kalitesi ile eksiklikler tespit edilip giderilmeye çalışılıyor.tv vericilerinin de sökümü devam ediyor.televizyon kanalları şu an test anolog olarak yeni kuleden yayın yapıyor,ancak şu an tv yayını çok kötü.sonuçta test kalıcı olunca düzelecek.sayısal yayın için şimdilik netlik yok.ama ankarada trt sayısal tv test yayını devam ediyor.istanbulda yeni kuleden dab plus sadece trt olarak yayın testi var.


    istanbulda dab plus radyosu olan,arkadaşlar varsa bizi lütfen bilgilendirsin.




    saygılar...........................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 4 Ekim 2020; 21:19:56 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba,sizden bir ricada bulunabilirmiyim.anladığım kadarıyla bu konuda bilgi edinebilecek çevreye sahipsiniz.konu şu küçük çamlıca tv radyo kulesinden anolog televizyon yayını yapılıyor mu.bu bilgiyi öğrenip bizimle paylaşırsanız çok makbule geçer.çünkü açıklamalara baktığımda kendi testlerimde de gördüğüm kadarıyla şu an yeni kuleden tv yayını yapılmıyor.kişisel kanaatım budur.ama kesin bilgiye ihtiyacımız var.




    saygılar.................................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 13 Ekim 2020; 18:22:23 >
  • arkadaşlar son gelişmeleri paylaşıyorum.çamlıcadaki bütün tv ve radyo kuleleri trt dahil söküldü.fm radyolar 100 tane yeni kuleden kesin yayın yapıyor.ancak diğer ilçelerdeki tv ve radyo kuleleri duruyor.analog tv yayını yeni kuleden yok.herhalde anolog tv yayını artık olmayacak.


    şimdi artık konuşulması gereken yere gelindi.artık sayısal tv ve radyo yayını için hiçbir bahane kalmadı.ihale yapılıp bu işin başlaması gerekiyor.fakat bütün ihaleler dolar yada dolar kuru üzerinden yapılıyor.şu şartlar altında hangi yayıncı bu ihaleye girer.en garanti yol bu işin kamulaştırma ile çözüme ulaşması.fakat bunuda hükümet istemez.yani sayısal yayın şimdilik belirsiz durumda.



    saygılar...........................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    10-15 yıl geriden gelmenin plansız yapılan işlerin Anten A.Ş. projesinin fos çıkıp mahkemelik olmasının sonuçları, Kulenin Planlandığı şekilde Çamlıca Camiinin etrafında yüksek yapı kalmadı diğer forumda dile getirildiği gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 18 Ekim 2020; 21:12:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    zaten teknolojide çok geri olduğumuz cari açık oranlarından belli.türkiye dünyanın en büyük tüketici pazarıdır.ha döviz kurunun aşırı yükselişi bu durumu değiştirmişmidir.geçici olarak değiştirmişdir.ama dolar kuru bu gün 8 liradan 5 liraya dahi gelse aynı şey tekrar devam eder.kafayı değişmek lazım.onun içinde samimi olarak canını hiçe sayacak bir ,dareci lider bulmak lazım.


    saygılar.....................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 17 Ekim 2020; 17:21:6 >
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam, doğrudan bir kaynağım yok Dijital Yayın hususunda ama bilgi edinmeye gayret edeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    hocam ben anolog yayını sormuştum.ama gerek kalmadı.boşuna uğraşmış olmayın.çünkü anolog yayın olmayabilir.artık sayısal yayın sürecini takip etmeliyiz.teşekkürler.


    saygılar...................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, yine ben bir şeyler öğrenmeye çalışayım. Belki bilmediğimiz bir durum vardır.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    ilginiz için teşekkür ederim.



    saygılar...................................

  • Ben yıllar yıllar önce bu kadar uzayan iş varsa yapılmaz dedim millet o zaman ne alakası var. Herşey Yolunda yapılıyor diyordu yıl oldu neredeyse 2021 halla dijital karasal yayın olacak diye bekleyen arkadaşlar var olmaz bu OLMAAZZZ 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.