Şimdi Ara

Düz Lise mi Meslek Lisesi mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
27.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Lise 1 'e geçicem bu sene daha karar veremedim.

Puanım Anadolu Lisesine ve Anadolu Meslek Lisesine göre düşük

Fikirlerinizi alayım.

Düz Lise mi Meslek Lisesi mi?

Eğitim hayatınızda önemli bir dönüm noktasında, "Düz lise mi meslek lisesimi?" sorusuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu karar, geleceğiniz için büyük önem taşımaktadır. İşte bu iki eğitim seçeneği hakkında bilmeniz gerekenler:

Düz Lise

• Akademik odaklı bir eğitim sunar.
    • Üniversiteye hazırlanmak isteyen öğrenciler için uygundur.
    • Yabancı dil, matematik, fen ve tarih gibi temel dersleri içerir.

Meslek Lisesi

• Mesleki beceriler kazandırmaya odaklanır.
    • Belirli bir meslek alanında eğitim almanıza olanak tanır.
    • Elektrik, otomotiv, sağlık hizmetleri ve turizm gibi alanlarda programlar sunar.

Hangisini Seçmelisin?

Doğru seçimi yapmak için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• İlgi Alanların: Hangi meslek alanlarına ilgin var?
    • Kariyer Hedeflerin: Hangi alanda çalışmak istiyorsun?
    • Akademik Başarı: Akademik başarı seviyen, düz lise veya meslek lisesine uygunluğunu belirleyecektir.
    • Kişisel Nitelikler: Pratik becerilere mi yoksa akademik öğrenmeye mi daha yatkınsın?

Sonuç

Düz lise mi meslek lisesimi kararı, bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. Düz lise, üniversite eğitimine hazırlanmak isteyenler için uygunken, meslek lisesi belirli bir meslekte uzmanlaşmayı amaçlayanlar için idealdir. Doğru seçimi yapmak için ilgi alanlarını, kariyer hedeflerini ve kişisel niteliklerini dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu Dışı Özele aç

Orijinalden alıntı: Léonardo

Konu Dışı Özele aç
    Normal liselerin çoğu Anadolu Lisesi'ne döndü. Bu yüzden Anadolu Liseleri tercih edilecek durumda değil pek. Meslek lisesine gitmen daha avantajlı olacaktır.

Orijinalden alıntı: Hyperkin

Normal liselerin çoğu Anadolu Lisesi'ne döndü. Bu yüzden Anadolu Liseleri tercih edilecek durumda değil pek. Meslek lisesine gitmen daha avantajlı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Meslek

Orijinalden alıntı: Spoon!

Meslek

Alıntıları Göster
    Meslek diyorsunuz yani

Orijinalden alıntı: Spoon!

Meslek

Alıntıları Göster
    sağlık meslek

Orijinalden alıntı: Adalet

sağlık meslek

Alıntıları Göster
    sakın öyle bi hata yapma meslek lisesine sakın gitme.

düz git dostum eger günde 11 ders çekebiliyorsan buyur meslek yolu senin.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

sağlık meslek

Alıntıları Göster
    şimdi derslere kafam basıyo ama ben çalışmadım o yüzden kazanamadım ama lisede çok çalışıcam diyorsan düz liseye git
    diğer türlü meslek lisesine git

Orijinalden alıntı: Private

şimdi derslere kafam basıyo ama ben çalışmadım o yüzden kazanamadım ama lisede çok çalışıcam diyorsan düz liseye git

+1905

Orijinalden alıntı: w910i

quote:

+1905

Alıntıları Göster
    meslek lisesine gidiyorum haftada 45 saat ayrıca düz lisyle aynı dersleri görüyoz

• quote:

Orijinalden alıntı: w910i

quote:

+1905

Alıntıları Göster
    Bak şimdi arkadaşında dediği gibi ben 4 sene boyunca düzenli bir şekilde tekrarımı yaparım dersimi dinlerim diyorsan Düz Lise.He ama yok ben hayatı anlık yaşarım,gezerim tozarım,okuldan çok kaçarım okuldan nefret ediyorum diyorsan Meslek Lisesine git derim Meslek Lisesinde de Turizm veya Grafik bölümlerini tercih et diğerleri dandik ben Grafik okudum bu sene bitti valla ben Meslek Lisesi bile olsa okula zor gittim.
    19.5 Özürsüz 22.5 Özürlü devamsızlık ile bitirdim son senemi bide Haftada 2 gündü okul artık düşün Meslek Lisesi bile olsa ne kadar nefret ediyorum okuldan.

• quote:

Orijinalden alıntı: AmeLe_STaR

meslek lisesine gidiyorum haftada 45 saat ayrıca düz lisyle aynı dersleri görüyoz

Hangi sınıfdasın Lise 1de zaten bütün dersler aynı oluyor bütün liseler ile 2-3-4 de fark ediyorsun.

Orijinalden alıntı: waResurge

quote:

Orijinalden alıntı: AmeLe_STaR

Hangi sınıfdasın Lise 1de zaten bütün dersler aynı oluyor bütün liseler ile 2-3-4 de fark ediyorsun.

Alıntıları Göster
    ya dostum gitme diyorsam gitme birşey biliyoruz burdaki adamlar meslek lisesini ne kadar zor oldugunu bilmiyorlar heralde.

atölyeleri yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: cristianoronaldobiliyor

ya dostum gitme diyorsam gitme birşey biliyoruz burdaki adamlar meslek lisesini ne kadar zor oldugunu bilmiyorlar heralde.

atölyeleri yeter.

Alıntıları Göster
    ben de anadolu teknik lisesi mezunuyum. dersler çok ağırdı. hem normal lise hem de meslek dersi görüyorduk. ama bence meslege git. 2 . sene teknik bir bölüme geçersin. tabi önce bak okulda o bölüm varmı kontenjan vs. ama eğer kıl bi meslek hocasına falan rastlarsan işin zor. meslek lisesi zordur ama rahattır. buarada sakın ticaret meslege falan gideyim deme haberin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mesleğe gideceğine al bir silah vur kendini tabi hangi meslek lisesi olduğu önemli ama genel olarak durum bu.

Orijinalden alıntı: GamingExpert

Mesleğe gideceğine al bir silah vur kendini tabi hangi meslek lisesi olduğu önemli ama genel olarak durum bu.

Alıntıları Göster
    Meslek

Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.-M.Kemal ATATÜRK
    "Demokrasi esasına müstenit hükümetlerde, hakimiyet, halka, halkın ekseriyetine aittir."-M.Kemal ATATÜRK
    Türkler Bu Ülkede Azınlık Edilmeye Çalışılıyor.Tıklayın, Okuyun ve Görün !
    ATATÜRKÇÜLER BİRLİĞİ
  • Okumayacaksan meslege git diyerek okuldaki kaliteyi dusuruyorsunuz.

Zaten sizin gibiler yuzunden kalite az. Dusuk kapsiteli moron adam meslek okusada bir sey olamiyor bunu anlayamiyormusunuz allah aşkina.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Okumayacaksan meslege git diyerek okuldaki kaliteyi dusuruyorsunuz.

Zaten sizin gibiler yuzunden kalite az. Dusuk kapsiteli moron adam meslek okusada bir sey olamiyor bunu anlayamiyormusunuz allah aşkina.
    senin ideallerine kalmış doktor,mühendis,yüksek kademede memur vs olmak istiyorsan düz liseye git

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Okumayacaksan meslege git diyerek okuldaki kaliteyi dusuruyorsunuz.

Meslek lisesine gidip elinin altında bi meslek bulundurabilirsin..Düz liseye giden biri olarak söylüyorum
    Düz lisede yapamazsan eğer mezun olunca bomboş kalacaksın. Yapsan bile kalabilirsin o da var..

Orijinalden alıntı: corwyn

senin ideallerine kalmış doktor,mühendis,yüksek kademede memur vs olmak istiyorsan düz liseye git

Alıntıları Göster
    Günde 10 saat çekebileceksen mesleğe git.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.